01 02 03 04 05 06 07 ... 12 >>
icon
detail (l.130)
NgeNious -> PART1
  pridané 23.4.2019 20:49 (editované 23.4.2019 20:50)
"Práveže mne ide o kvalitu v prvom rade a tu u indie hier nenájdem sorry"
To si väčšiu p*čovinu ani napísať nemohol
icon
detail (l.187)
WampyR -> Patrix85
  pridané 23.4.2019 19:51
Kde sa to spomina? Minimalne v tychto diskusiach co si vypisujeme s mantorom a spol. uz mesiac po celom sectore, sa to vobec nespomina. Spominalo sa pri predstaveni tychto podmienok, ze je to vyhoda, ale iba pre publisherov....od zaciatku to bolo miestnymi Steamistami kritizovane ako:
1, ja ako koncovy zakaznik z toho nic nemam (no bodaj by si nemal, ked ti publisher neda, ale kritizovat budes Epic)
2, 12% je ekonomicky neudrzatelne

Tak ale to uz je fuserina "ktitikov", ze nedokazu rozpoznat zdroj problemov a svoj hnev smeruju tam, kde to nie je az tak opravnene. Osobne som toho nazoru, ze toto robia vyvojovo menej zdatni jedinci, ktori potrebuju nieco "hmotne" ci prinajlepsom nejaku znacku, do ktorej sa lahko kope.....lebo keby si kazdy mal povedat, ze f**k Snapshot ci 4A Games, tak ani nevedia co to je, kde to je a kto za tym stoji....nemaju k znacke proste priradenu tvar ako ma Steam GabeNa ci Epic Sweeneyho Todda. Aj ja to obcas robim, ze kopnem tuna v diskusiach do GabeNa, ale v podstate tym myslim Steam.
icon
detail (l.599)
saver -> Patrix85
  pridané 23.4.2019 19:40
to nevadi lebo ak nezlacnia dostanu vyvojari viac penazi, co je vzdy lepsie ako keby ich mala dostat sluzba
icon
detail (l.214)
Patrix85 -> WampyR
  pridané 23.4.2019 19:39
vravím, to je hlavne kvôli tomu, že ako výhoda Epicu sa spomína nižšie percento. A potom keď nie je cena nižšia, tak automaticky sa zanadáva ne Epic, lebo toto má byť jeho výhoda, nižšia cena, ale nižšia cena nie je. Tak nadávka na celý launcher, ktorý má byť konkurenciou a dôvodom na nainštalovanie. Ale keď cenu nevidíš nižšiu, tak čo si povieš.. "f*ck Epic Store, ani tá nižšia cena tam nie je" a je už jedno či od Epicu samotného alebo vydavateľa. Berie sa to ako celok. Tak isto ako sa kritizujú zšavy na Steame, ktoré už nie sú tkaé, ako kedysi, ale za to tiež nemôže Steam, ale vydavatelia, ktorí si také ceny dávajú. Ale nadáva sa na Steam, lebo je to na Steame a sú to "Steam zľavy", tak ako sú to "Epic ceny", aj keď nie sú výhradne stanovené Epicom.
icon
detail (l.187)
WampyR -> Patrix85
  pridané 23.4.2019 19:31 (editované 23.4.2019 19:32)
ale tu to nikto neobhajuje, tu sa praveze kritizuje vyhradne Epic, ze ma davat lacnejsie hry, ale Epic nemoze jednostranne manipulovat s produktom a cenou tretej strany, ked je iba sprostredkovatel...tam je to na vzajomnej dohode a ked publisher povie nie, tak Epic moze ist do kuta, alebo nepredavat hru na svojom Store.....cize tu sa jasne ukazalo, ze nie je absolutne opravnene kritizovat Epic za koncove ceny, na ktore nema dosah (na to nema dosah ani Valve) ked finalne slovo ma majitel prav/vlastnik znacky/vydavatel. A tych nekritizuje nikto, ale Epic vsetci. Pricom by to malo byt praveze opacne, ze vsetci by mali kritizovat publisherov, ze hej mate 18%+ oproti Steamu, tak dajte nam napr. o 10% nizsie ceny. A to sa nedeje. Lebo keby sa to nebodaj dialo, tak Steamistov by rozdrapilo a mali iba dalsi "nepriestrelny" argument na urovni exkluzivit ako Epic krivi uz tak Steamom pokriveny trh.
icon
detail (l.214)
Patrix85 -> WampyR
  pridané 23.4.2019 19:01
jaj tak. To bude asi preto, že ľudia spomínajú medzi výhodami Epicu ten menší cut, ktorý si berie. Nakoniec keď je cena rovnaká, lebo vývojár nespustí, tak vidíš výsledok toho, že Epic tú výhodu nemá, ktorou sa obhájci oháňajú. Menší cut dáva, ale nižšiu cenu proste nezaručuje, ako to chcú mnohí obhajovať.
icon
detail (l.187)
WampyR -> Patrix85
  pridané 23.4.2019 18:57
ale to potvrdzuje co tu pisem uz mesiac....ze Epic nema vplyv na koncovu cenu a ked to chcu krikluni (ktori by mimochodom na Epic aj tak nesli) lacnejsie, tak gro tarchy v tomto smere je na vydavatelovi a nie na Epicu...ale kritizovany tu je vyhradne Epic, pricom ten uz bere mensi cut ako Steam za menej funkcii.
icon
detail (l.72)
Duuku -> Aristarch
  pridané 23.4.2019 14:18
A nebo klidne 100x, cista spekulace ;)
icon
detail (l.126)
1 0
crazy11 -> Rellik
  pridané 23.4.2019 9:36
netreba pracovat na urovni vyvojara, ale staci aspon pracovat ... ked ma clovek moznost vybrat si ci bude odvadzat dane zo svojej vyplaty 30% alebo 12% preco by si nevybral tie lepsie podmienky? ja osobne podporim radsej vyvojara ako nenazrany monopolny steam, lebo vyvojar vytvara hry ktore mam rad nie steam.
icon
detail (l.214)
Patrix85 -> WampyR
  pridané 23.4.2019 8:28
ako padol? :D jedna, ci dve lacnejsie hry a zvysok cena normalna.. :D
Kraken666 -> Kraken666
  pridané 23.4.2019 0:19 (editované 23.4.2019 0:27)
Tato platforma z dlhodobeho hladiska bez udziavania terajsej nasilnej strategie nema ziadnu buducnost, lebo neponuka nic navyse, nie je v nicom lepsia, kupuje exkluzivity, zakazuje predavat konkurencii, podstatna cast zakaznikov sa tam nikdy nevrati po prejdeni hry a radsej kupi hru na inych klientoch, epic si je toho dobre vedomy, preto tieto PR pivne reci. Porovnanie s konzolami je uplne irelevantne, exkluzivity su platene vlastnikmi konzol, kym Epic jednoducho len kupuje hotove a vstupuje uz do vyjednadnych dohod a len obmedzuju dostupnut hotovych produktov na trhu pre svoju platformu, s ktorych vyvojom nemali nic spolocne. Ak nema problem takto obmedzovat zakaznikov teraz a nadrzovku podplacat, ako to bude asi vyzerat, ked dosiahne velky podiel na trhu ci dominatne postavenie. Ale to v tych PR kecoch nie je, ved preco by aj.

Cize "diky" Epic, ze si priniesol tieto konzolove sracky s exkluzivitou aj na pc, ked uz nemas co ponuknut, aspon tam tych ludi prinut prist, ze.

Taktiez, v obchodoch je kopu nekvalitnych potravin a tovarov, pre kazdu prijmovu skupinu, na skodu veci to nikdy nebolo.

To je tak, ked vies od zaciatku, ze tvoja hra je o nicom a radsej prijmes almuznu 3 miliony, a spravas sa ako predajna slapka, aby si aspon cas nakladov dostal spat.
7 0
Kraken666
  pridané 22.4.2019 23:56 (editované 23.4.2019 0:25)
1. Dostal vyse 3 milionov za exkluzivitu, cize nadavat nebude.

2. Pravdaze, konkurencia je "dobra", ak je to ta spravna "konkurecia" v jeho prospech, cize ak ma obstat sam v konkurencii voci druhym hram, tak uz vyplakava, ze sa strati vo velkom mnozstve hier a predavat sa to nemusi. Cize dvojity standard a tendencne klamstvo, tam uz konkurencia nie je ok.

3. Taka subnautica a spusta inych hier stoji rovnako na Epic Store ako na Steame. Alebo priklad z ineho sudka.. EA ci Ubisoft hry stoja standardne 59 dolarov na Origine a Uplay alebo na inych obchodoch. Cize dalsie klamstvo a 30% s tym nema spolocne nic.

4. Kupovanie exkluzivit nie je konkurencia, ak by tych 12% bolo smerodatnych, ide tam kazdy. Taky MS store ma 5 -10% poplatok, nie je tam takmer nik, lebo to nepouziva nik. Cize dalsie klamstvo o radobe konkurencie.

5. Epic mal minuly rok zisk 4 miliardy na Fortnite, tie peniaze tlaci do Epic store, z kratkodobeho hladiska im to platenim velkych palok za ekluzivity vygeneruje stratu, z dlhodobeho, ak sa presadia, to bude irelevantne.

6. Ta platforma neponuka nic lepsie od steamu, uplayu, originu, dokonca ani zabezpecenie uctu.

7. Nic nebrani predavat hru na Epicu lacnejsie a drahsie na steame o tych 15% dajme tomu, ale to by musel povedat aj to povestne B, ze dostal sek na 3 milionu za exkluzivitu a povestne kortesackove reci ako je steam zly, berie vela a ako je epic zachranca.

8. "Karch vysvetľuje, prečo musí Epic získavať exkluzivity. Totiž ak by Epic Store exkluzivity nemal, hráči by nemali dôvod kupovať si hry u nich. Musia si takto vybudovať platformu." Ako to, ved je tam nizsi poplatok, len 12%, co by zakonite malo vraj viest k nizsim cenam. To je ten dovod, pre ktori by tam ludia nakupovali ci? Cely clanok idem v tom duchu. To dava priestor na nizsiu cenu az o 18 %. Cize velke serie predajnych retazcov neziskali vyznamne podiely na trhu nizsimi cenami, lepsimi sluzbami ale tym, ze obmedzovali konkurenciu a nasierali ludi, aha.

Cize panko trepe akurat somariny ako cely Epic, ktore sa teraz hraje na zachrancu pc gamingu a trepe somariny ako Valve/steam nici pc gaming. Fakty su asi take, ze hry, ktore nie su na steame ci su na domacich klientoch Uplay, Origin, Battle.net nie su o nic lacnejsie a stoja rovnako, 59e/59dolarov. Faktom je aj to, ze Epic v minulosti opustil pc platformu a kolaboroval s MS a vyjadril sa, ze pc nema buducnost kvoli piratstvu atd.

Bola by to aspon trocha hodnoverne, keby kazdy neopakoval tie iste somariny, ktore nemaju s realitou nic spolocne.

Dostal si 3 mega na ruku a nemas ani taky charakter,aby si to priznal. Kebyze som indie vyvojar, v zivote nepojdem do Epicstoru exkluzivne bez toho, aby ma uplatili, lebo zatial, tvrdo povedane, ten klient nema nic, cim by prilakal zakaznikov, ziadne zabezpecenie uctu, komunitne funkcie, nizsie ceny a vacsinou su tam socky, co si prisli pre hry zadarmo alebo deti, ktore hraju fornite zadarmo a vacsinou minaju cez mikrotransakcie mensie mnozstvo penazi. Dalsia skupina su ludia z donutenia, ktori nemaju k tej platforme vztah.

Toto su tie zakladne ekonomicke fakty. Nikto by tam nikdy nesiel nebyt platenych exkluzivit, lebo je to platforma, o ktoru takmer nik nema zaujem zo strany konecnych spotrebitelov. Ale 3 miliony na ruku su 3 milony a koho chlieb jes...

Kebyze to nebolo aspon take okate, ale tomuto uveri snad len 5 rocne dieta.

icon
detail (l.187)
WampyR
  pridané 22.4.2019 22:58
cize dalsi mytus o tom, ze na Epicu nie su lacnejsie hry padol - aj ked len ciastocne, kedze je to iba jedna hra....snad sa uz poniektori poucia, ze nie je namieste kritizovat Epic za veci, ktore maju pod palcom vydavatelia...ale asi by som chcel vela 😆
icon
detail (l.187)
WampyR -> PART1
  pridané 22.4.2019 22:38
potom by Epic nebolo treba
icon
detail (l.118)
Galaxymanko -> Rellik
  pridané 22.4.2019 21:46
Tak tak, hra možno nevypadá ne prvý pohľad úplne super, ale ide o zážitky a podľa týchto ohlasov počujem len samé chvály, že je to veľká sranda v partii.
icon
detail (l.164)
TvojVrah -> mantor
  pridané 22.4.2019 21:36
Jedno ešte žije vo mne... 😏
icon
detail (l.214)
Patrix85 -> TvojVrah
  pridané 22.4.2019 20:52
no.. ale tiež je to len ich voľba, či to vrátia, takže stále žiadne plus sa nekoná, keďže väčšina nebude mať dôvod zaužívanú cenu znižovať
icon
detail (l.190)
Sensey -> Rellik
  pridané 22.4.2019 19:37
V dnešnej modernej dobe kedy majú reálne prostriedky vytvoriť funkčný systém, je zas podľa mňa detinské tvrdiť, aby sme čakali na ich vývoj. Za rok fungovania na trhu sa ich klient neposunul nikam.
Takže môj názor je taký, že nepodporím klienta na ktorom sa necítim komfortne.
icon
detail (l.165)
mantor -> TvojVrah
  pridané 22.4.2019 19:31
Ty asi este nemas deti co?
icon
detail (l.165)
mantor -> Rellik
  pridané 22.4.2019 19:30 (editované 22.4.2019 19:42)
Akurat, ze cisla predajov ani nahodou nie su sucastou kazdej vyrocnej ani kvartalnej spravy. A uz vobec nie platformove cisla, to robi pravidelne asi len Activision.
Tu mas THQ Nordic spravu za 2018, nie je tam proste nic o konkretnych predajoch a uz vobec nie platformy https://mb.cision.com/Main/15049/2739676/990029.pdf
Cize z ich reportu sa nedozvies asi vobec nic.

01 02 03 04 05 06 07 ... 12 >>