01 02 03 04 05 06 >>
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 8.4.2019 21:47
Tak to je podstatnejsie ako flame na nete, tak vela trpezlivosti zelam
icon
detail (l.187)
WampyR -> mantor
  pridané 8.4.2019 21:46
nemam cas...komanduju ma tu kamosove dvojicky, ze mam im vyrobit pozvanky na oslavu, ale kazdy chce inu 😅
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 8.4.2019 20:48
Fakt si si to mal precitat
icon
detail (l.187)
WampyR -> mantor
  pridané 8.4.2019 20:16
hej nema...clanok som este necital, tak mozno si nabijem hubu teraz (nemam cas ho zatial citat), ale nadpis hovori za vsetko...
https://www.polygon.com/2018/8/27/17785946/steam-usage-fal
lout-fortnite-amazon


a toto tiez hovori same za seba:
https://www.sector.sk/novinka/186637/byvaly-valve-vyvojar-
hovori-ze-steam-zabijal-pc-hranie-epic-ho-naprava.htm


Proste stale viac sa ukazuje, ze Steam bol iba vyvojarmi nutne trpeny parazit, ktore ho sa nemohli zbavit lebo ho potrebovali a on potreboval ich...akurat, ze parazit si viac bral ako daval.

Vidis to sam....v momente ako sa naskytla moznost sa ho zbavit, tak vela vyvojarov a publisherov to urobilo a stale sa pridavaju dalsi...a to aj za cenu, ze riskuju ovela nizsie predaje v uvodnej faze, sami dobre vedia, ze hlavne oni su ti vdaka, ktorym sa Epic moze postavit na nohy a donutit Steam robit nieco ovela podstatnejsie pre herny priemysel, ako iba pitchoviny ako kartickove hry s nechutnou monetizaciou, monetizaciu modov a spoplatnovanie farbickovych ****ovin do CS-ka a klobukov do TF-ka.


icon
detail (l.136)
1 0
scart35
  pridané 8.4.2019 8:11
Tak a teraz mi povedzte kto je viac cancer, Epic Store alebo banda usmrkaných "man-childov", ktorí nemajú lepšie veci na práci ako review bombovať hry na steame...
icon
detail (l.214)
2 0
Patrix85
  pridané 7.4.2019 23:36
Rôzne launcheri na trhu: Battle.net, Discord, Epic Store, GoG, Origin, Steam, uPlay, Windows Store (a nejaké drobnejšie, ďalšie)

Každý ponúka čosi svoje, každý chce niečím iným zaujať. Niektorý má viac svojich hier a menej tých ostatných. Niektorý má veľa ostatných, ale exkluzívnejšie pre daný launcher (napr. Battle.net, Origin), nemá.
Rôzne výpredaje a akcie sa konajú tu aj tam. Zaujať chce henten či onen.

Výsledok: Steam je monopol.
icon
detail (l.165)
1 0
mantor -> WampyR
  pridané 7.4.2019 22:32
Nuz naozaj mam pocit, ze Steam NEMA vyhradne postavenie na PC trhu, kedze tam vobec nie su najvynosnejsie ani najhranejsie hry na PC Cize menovite Fortnite, LOL, WOW, APEX, Battlefield, Minecraft. Zaroven tam sice su ale nemali cez neho najvacsie predaje dali velikani ziskovosti ako napr. Witcher 3, GTA 5. To proste nie je monopol ani keby si sa na hlavu postavil.
Ten priklad s Pillars bol len priklad, ze ked ma publisher zaujem moze to vydat kdekolvek, obdobnych prikladov vydania na GOG \ Steam su desiatky Origin \ Steam menej ale stale ich je dost.
Ale sranda, ze uz aj tie vizualne novely a cash graby na steame pocitas to tych steam "exkluzivit" doteraz som bol v presvedceni, ze su ten primarny problem preco publisheri vacsich hier placu ako sa ich paradne hry stratia v zaplave balastu

Nepredikuj, Steam si ziadne exkluzivity nekupil, teda aspon o tom nie je oficialna sprava.
Epic je bojkotovany preto, ze si ich kupil a tym nuti ludi do pouzivania najhorsieho klienta na trhu za rovnake peniaze ako boli zvyknuti platit za omnoho lepsie sluzby.
Ak by hocijaky publisher , ktory by vydal hru len na Epicu prisiel s tym, ze ju tam vydal len preto, ze napr. Steam mu nedovolil nizsiu price, ktoru on ale chce dat na Epicu, kedze ide o podradneho klienta, tak by nikto nepindal a hate by sa zviezol na Steam a nie Epic.
icon
detail (l.130)
miro321 -> Blackened Halo
  pridané 7.4.2019 22:02
takže radšej nič ... okej keď myslíš :D
icon
detail (l.187)
WampyR -> mantor
  pridané 7.4.2019 21:14
Sorry za to, ale ozaj obranujete (nie len ty, ale vseobecne hraci braniaci Steam) Steam az cez ciaru a velakrat si otacate fakty tak aby z toho Steam vzdy vysiel ako ublizene chudatko a Epic ako ten najhorsi.

Definia monopolu: Monopol môže byť:
všeobecne: výhradné alebo rozhodujúce postavenie jednotlivca, skupiny ľudí, organizácie alebo štátu v nejakej oblasti

mas snad pocit, ze prirodzeny monopol Steam nema rozhodujuce postavenie v hernej oblasti na PC? A kedze ma take dominantne postavenie, tak v podstate nici konkurenciu, pretoze ako vyvojari, tak Valve vedia, ze sa takmer neoplati vydavat nikde inde. Cize monopol.

On to na 12% udrzat moze, kedze:
1, nemaju este tolko podruznych funkcii ako Steam a tym padom aj nizsie naklady
2, pri pouziti Unreal enginu a vydani na ich Store (neviem ci exkluzivne alebo nie), sa tento 12% poplatok znizi na 8% a aj to je jedna z veci, o ktore im ide....odstavit Unity ako najvacsiu konkurenciu a AK na to vyvojari pristupia, tak Epic bude ryzovat na Unreal Engine a zaroven tym, ze budu vydavat vela hier na svojom engine na svojom Store, tak budu zarabat este aj na tom. Je to udrzatelny biznis, ale musi to mat podporu vyvojarov, aby mali co najviac 3rd party hier robenych na UE a vydanych na Epic Store.

- ten standard funkcnosti Store je teraz tam kde je, ale tiez mu trvalo roky sa tam dostat...nemozes cakat od Epicu, ze vyda +/- autobus funkciami okopirovany hocijaky iny store hned od zaciatku. Ako tu v diskusii na tuto temu uz nejeden napisal...dnes je moderne vydavat nedokoncenu hru a az nasledne do nej robit obsah a funkcie...z tohto hladiska sa pytam, preco vycitat Epicu, ze vydali Store iba so zakladnou funkcionalitou a nasledne pridavaju dalsie veci?
Na co sa budete stazovat ked bude offline hranie, ked budu fora, ked budu cloud saves a padne rocne embargo na exkluzivity? Problem notorickych obranovacov Steamu je to, ze si vzdy volaco najdu.

K tomu Originu...for me, behind me 🙂 si spocitaj aj vsetky ostatne Store dokopy, stale na nich nevidim tych cca 26000+ hier, ktore su Steam only, takze ta "kopa" na Origine je fakt "velka". 😁

"...u kazdeho jedneho budem proti kupovaniu si exkluzivnosti a kriveni trhu" - Epic za toto ludia bojkotuju, ale Steam nie. Ak by Steam hypoteticky zacal v reakcii na Epic Store tiez kupovat exkluzivity, tak prinajhorsom sucho skonstatuju, ze sa im to sice nepaci, ale kedze tym nie su ovplyvneni, tak seru na to. Nikto Steam bojkotovat nebude.

icon
detail (l.219)
Blackened Halo -> miro321
  pridané 7.4.2019 19:25
tie steamacke ti s Indie hrami veľmi nepomozu,
icon
detail (l.130)
miro321 -> Blackened Halo
  pridané 7.4.2019 18:40
to je všetko pekné ale keď nájdem nejakú indie hru o ktorej som v živote nepočul a vyzerá dobre tak chcem recenzie.
Môžu sa stať zbraňou proti nevinným hrám ? Možno ... ale stalo sa tu už niekedy ? A nedávaj mi príklady ako Metro alebo Borderlands čo sú série s dlhoročne dobrou povesťou, kedy sa stalo že vyšla nejaká nová dobrá hra ale recenzie na steame ju prakticky zabili ?

"nesuhlas so spolocnostou? nekupit si ich hru" toto už je úplne iný problém a nemá nič s recenziami hier
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 7.4.2019 16:21 (editované 7.4.2019 18:06)
Nuz sklzol si do roviny uplne nepodstatnych osobnych invektiv a detskych argumentov typu "praskne ti cievka" , "kopete ako deti v supermarkete" to cakam od inych ludi a nie od teba.
Bavime sa vo vseobecnosti, je uplne jedno kto vytiahne tieto praktiky u kazdeho jedneho budem proti kupovaniu si exkluzivnosti a kriveni trhu. A monopol kde hry vychadzat nemusia a velmi vela najuspesnejsich hier na PC ani nevychadza nie je monopol zo ziadneho pohladu. Je to proste len najvacsi store , kde publisher ma sancu predat svoj produkt a dostat najlepsie peniaze, ale nie monopol.
Samozrejme, ze netusim kolko stoja vsetky tie steam funkcionality na vyvoj a udrzanie, netusi to ani Tim ani ty, ale proste prehlasi, ze je to vela a ze on, master of Fortnite, po dlhorocnych skusenostiach (2 roky) s udrziavanim digitalneho launchera, co mal ledva download a friendov a jednu megauspesnu hru to udrzi za 12%. Lenze akosi zabuda, ze nie len megauspesne hry su na trhu a standart funkcnosti digitalneho store je uz uplne inde.
Valve si zasluzi kritiku za mnohe veci, developeri sa stazuju na automaticky pristup , nezaujem a pod., a je len dobre ak sa na nich tlaci, o tom je konkurencia.
A nie je to samozrejme jedina hra, na Origine je kopa dalsich , ktore nemaju s kickstarterom nic spolocne , cize argument fakt uplne mimo.
icon
detail (l.187)
WampyR -> mantor
  pridané 7.4.2019 15:54 (editované 7.4.2019 16:02)
este raz a naposledy lebi uz ma nebavi sa s tebou dotahovat:

- tvrdis, ze Steam nie je monopol a zrazu sam uznas, ze je to prirodzeny monopol co je to co tu od zaciatku tvrdim. A monopol je monopol bez ohladu na to ako vznikol. MS je prirodzeny monopol na poli OS, Google je prirodzeny monopol, Facebook, Amazon a kazdu chvilu ich yebu urady a davaju im pokuty za vyuzivanie tohot monopolneho postavenia. A oni tiez nikomu nebrania prist na trh s vlastnym produktom....



- ako chces, ako novy hrac na trhu narusit prirodzeny monopol? A nie, funkciami Store, ze ich budes mat rovnake ako konkurencia ho nenarusis a basnenie o nizsich cenach si nechaj pre deti, lebo cely priemysel tvrdi, ze hry za 60e su financne podhodnotene

- vyberes priklad hry, ktora sa zaplatila z velkej casti na FIG-u ci nejakom inom Kickstarter "like" kanale, ale co tie tisice hier, ktore autori tvorili z vlastnych financii? Tie mas kde?

- monoplne praktiky Epicu su iba docasne..uz to pochop
- lebo ty to mas spocitane lepsie ako armada uctovnikov Epicu 😂 ci im to vyplati zivit pri 12% alebo nie. Oni tvrdia, ze sa im to pri 12% oplati aj s tym polrocnym-rocnym a hlavne DOCASNYM kupovanim exkluzivit, ale Krolmar vie lepsie, ze nie...

- volas tu po Steam funkciach na Epicu, ale nemas ako a ani nevies vycislit kolko tie funkcie stoja Steam z tej ich 30% marze....co ak prave Epic setri naklady tym, ze tie funkcie mat nebude? Myslim hlavne market, mody, guide a pod. ine pre mna nepodstatne podruznosti, ktore stoja peniaze.

- suhlasim s tym, ze to co robi Epic je kratkodoby a nesystemovy prvok, ale trh rozhodne ci si nim Epic vybuduje svoje miesto na trhu, alebo nie...ak ano, mozno v buducnosti nahradi Steam na trone krala predajov PC platformy. Ak si vybuduje "iba" silnu poziciu s perspektivou rastu, mozno donuti Steam k znizeniu marzi a pridani dalsich funkcii. Alebo KUPOVANIU EXKLUZIVIT. Som zvdavy ci aj potom budete tak horlivo branit ine obchody, ked bude prave ten vas mat exkluzivitu. A je mi jasne, ze nie. 😉
Ak si vybuduje Epic slabu poziciu, tak casom zanikne. Mne je to jedno co s nim bude, a ze si rok ci viac pockam kym si tie hry zahram, ale bavi ma sledovat, ako tu kopete okolo seba ako deti v supermarkete, ked im niekto zobral sladkost a pri tom aj tak nic nezmenite.

Epic, niektore funkcie prida casom cize cast vasich argumentov padne, za rok padne aj argument o nemoznosti vyberu a vymyslenom monopole, ale obratene tento argument zahadne neplati pre cca 26000+ hier.

Bacha, aby ti dovtedy nepraskla cievka v mozgu, aby si sa tych docasnych exkluzivit aj dozil ked pridu na Steam. 😉 Ja si zatial pockam kym pridu na GOG, a ked nepridu, tak Steam...a ked nahodou nepridu tam, tak Epic alebo nobuy.
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 7.4.2019 15:30
Ved ani ty nevies absolutne nic o tom ake ma Origin, GOG ci Steam podmienky na vydavanie hier co ti ale nebrani bohorovne tvrdit ako je steam monopol a ako su chudaci nuteni ist na steam
Ale ja realne vidim , ze proste idu aj na ten Origin aj na ten GoG nic im v tom nebrani ani mensim titulom:
https://www.origin.com/irl/en-us/store/pillars-of-eternity
/pillars-of-eternity-ii-deadfire

https://www.gog.com/game/pillars_of_eternity_2_game
https://store.steampowered.com/app/560130/Pillars_of_Etern
ity_II_Deadfire/

Jasne, ze to vzdy bude o peniazoch a pokryti trhu, ale ty tu hovoris o monopole, co je proste nezmysel. Prirodzeny monopol , ktory vznikol rokmi fungovania cisteho trhu je nieco uplne ine ako monopolne praktiky , ktore predvadza Epic.
Ak by to bolo cisto podmienkami obchodu, tak je to cisty trh, ale Epic tvrdi, ze sa uzivi s 12%, pricom ani len netusi a vobec to neurobil aby zapracoval co i len polovicu funkcionality co ponuka steam. Ale zato nema problem narvat priame prachy do exkluzivnosti. To iste by mohol urobit Origin keby chcel, je to kratkodoby a nesystemovy prvok.

icon
detail (l.187)
WampyR -> mantor
  pridané 7.4.2019 15:16
Odkial ty vies, ake podmienky ma Origin na vydavanie 3rd party hier? Nevies iba cucas z prsta.

Epic, GOG a mozno aj Origin maju ovela prisnejsie podmienky na vydavanie hier, ako Steam..konieckoncov aj Tim Sweeney to sam povedal, ze vydaju vsetko co bude mat pre nich dostatocnu uroven kvality, ale podmienky definicie tej kvality nenajdes nikde. Ani na Epicu, ani na Origine, ani na GOGu. GOG mal nedavno tu aferu, ze zamietli autorovi vydanie jeho hry kvoli nedostatocnej kvalite, pricom ta hra svoju kvalitu mala a nebol absolutne ziadny dovod ju na GOG nedat. Az ked sa autor zaacal verejne stazovat, tak svoju chybu napravili.

A to, ze sa publishery nejak zvlast nehrnu na Origin? Ved to prave dokazuje v podstate monopol Steamu, pretoze:
1, na Steame predaju najviac
2, na kazdom launchery mas nejake podmienky na zapracovanie ich Overlay ci inych funkcii a to sa nie kazdemu (NAJMA indie) vyvojarovi casovo a financne vyplati, ked na minoritnom Origine preda 10ks aj s topankami.
3. cize naco sa budu "srat" s Overlay a funkciami pre Origin ci pripadne Upal, ked sa im to nevyplati a moze to sposobovat dalsie bugy a triestit si sily na naslednu technicku podporu pre Steam, GOG, Origin, Epic nedava ziadny zmysel. Zvlast ked na GOG-u mas v niektore hry v podstate Steam buidy akurat je deaktitovany DRM Steam works + Steam funkcie...pretoze v adresaroch hier sa nachadzaju suboy ako Steamapi.dll a dalsie...

To nie je o marzi Originu, to je o ekonomike a logike, ze vyvojar je v podstate nuteny predavat na monopolnom markete co si berie 30%, pretoze sa mu ekonomicky nevyplati ist na ine obchody a GOG sa mu zo zaciatku nevyplati kvoli DRM Free.
Epic to riesi tak, ze niektorym velkym zaplati a pre inych musia stacit lepsie podmienky ako ma Steam.
icon
detail (l.165)
1
mantor -> WampyR
  pridané 7.4.2019 14:46
Na Origine nie je nic okrajove, normalne tam vydavaju hry 3rd party publisherom akurat, ze sa tam ti nejako zvlast nehrnu, GOG detto len tam sa nehrnu z dovodu absencie DRM.
Takze keby povedzme EA zacala skupovat exkluzivity 3rd party, tak by to bolo to najlepsie pre konkurenciu a uz by Epic nebolo vobec treba? Lebo maju toho uz teraz viac ako Epic, funguje to lepsie ako Epic, jedine co nerobia je , ze tlacia peniaze z predaja nejakeho FIFA do propagacie svojho store a maju tiez vyssiu marzu.
icon
detail (l.187)
1
WampyR -> ZoidySVK
  pridané 7.4.2019 14:33
Pocul si o tom kolko z nich vydava hry 3rd party vyvojarom?

Z tebou menovanych iba GOG a veelmi okrajovo Origin a aj to ma GOG priblizne 4000 hier....Steam 30000+, cize kde je ten rozdiel cca 26000 hier mimo Steamu?
icon
detail (l.165)
mantor -> Blackened Halo
  pridané 7.4.2019 12:05
Nic na tom nie je neprehladne su to asi najprehladnejsie user reviews vo videohernom priemysle. Ty mas evidentne problem s user reviews ako takymi. Takze ich proste nepouzivaj a citaj len profesionalne a nemudruj o nich, kedze evidentne to nie je format pre teba.
icon
detail (l.219)
Blackened Halo -> mantor
  pridané 7.4.2019 12:01
steam recenzie su asi take relevantne ako recenzie uzivatelov na Metacritic ....nie preto ze je to zlozite to treba zrusit, ale preto ze su neprehladne, zbytocne ludom dovoluju vela a preto ich idioti vyuzivaju ..ja ked som vidiet priemerne skore, tak sa chcem na neho pozriet a vidiet, nie filtrovat si tony balastu aby som sa dostal ku kyzenemu vysledku
icon
detail (l.169)
Rellik -> luboc
  pridané 7.4.2019 11:59
najlepsie je vytvorit forum na epic stranke a tam sa vyjadrit. nejake neurobenie uctu nema vahu ledze nevedia kto si ho chcel a kto nie.
01 02 03 04 05 06 >>