01 02 03 04 05 >>
icon
detail (l.145)
Vsezravec -> Wololoaoe
  pridané 29.9.2018 8:41 (editované 29.9.2018 8:44)
Mumiu z 1999roku s Brendan Fraser si videl? Pacilo sa ti? To vies ze jedneho z najvacsich knazov ktory bol aj skvely liecitel vykreslili ako zapornu postavu? Predpokladam, ze mal menej privrzencov ako teraz RTW resp internet bol v plienkach tak sa to skoro nikto nedozvedel. A urcite to zopar ludom vadilo. Napriek tomu film bol komedia a bol velmi ziskovy.
Dalej, vrtat sa v minulosti je dost citliva zalezitost, jednak ze nemusi byt presna, a potom moze byt prekrutena. Viem, ze to vyzera akoby som si vymyslal, ale zober si 40-50 rokov dozadu co nas na skole ucili a ucia, o vojne kedy zacala a kedy skoncila, kto bol zly a kto dobry ale pravda je taka ze skoro nikto nevie preco vobec zacala len sa nieco akoze diplomaticke docita na wikipedii. Takisto sucasnost, ako nas USA ovplyvnuje a na skolach sa ucia gro americke veci. Teda zasa omyl. Vedia napr. kto bol na mesiaci ak teda tam niekto bol ale kto bol prvy vo vesmire tam to uz hapruje atd atd. Teda co je historicky presne? Ako to vysvetlis? Co sa tyka zien v minulosti ak niekto tvrdi ze zeny neboli vo vedeni alebo nedokazali velit armade alebo bojovat tak to uz je take akoze veri ze sme vo vesmire len sami. Je jedna vec ze tie zeny existovali a dalsia o kolkych sa nepisalo lebo to mohla byt aj hanba. Mohlo sa pisat naozaj iba o tych najvacsich. To preco to tak pisem je to aby si si uvedomil ze v niektorych veciach musia byt ludia tolerantnejsi pretoze skutocna minulost ktoru si sa ucil moze mat zaklady uplne inde nez si dokazes predstavit. A nakoniec su to zeny, ziadne potvory ani prisery.
icon
detail (l.90)
Wololoaoe -> Vsezravec
  pridané 28.9.2018 21:28
V kingdom come sa na to dost dbalo aby to bolo aj historicky presne ale ano uplne presne to nie je napriek tomu ze sa casto radili s historikmi atd ale predsalen kedze to je hra tak tak to ma aj obmedzenia.

Lenze tu nastava problem, ked jedine co od tych hier chces je aby ta bavili/prisli ti zaujimave niecim a skrz to aby sa kaslalo na akukolvek predlohu a tvorcovia nemali voci predloham ziaden respekt ale radsej aby to prislo vacsine zaujimave tak skoncime kopou hier ktore budu akurat tak same politicky korektne blbosti pre masy... je neskutocne mnozstvo ludi, ktory by chceli hru, ktora je historicky co najpresnejsia alebo taku co aspon nebije svojou nepresnostou do oci.

A tu by som sa dostal este k jednej veci, hry, ktore maju zaklad v historii, by aspon nemali tou nepresnostou bit do oci len kvoli tomu aby boli politicky korektne s robili z historie nieco co nie je. (Opovaz sa na mna vytiahnut ten argument s tym ze to nie je simulacia alebo ucebnica dejepisu, samozrejme ze nie je ale co myslis, co si deti skor zapamataju to ako to bolo alebo ako to ukazu hry?)

Na druhu stranu, je kopa hier ktore mozu byt politicky korektne a stale zaujimave pre vsetkych, jedinou vecou je to ze nesmu byt historicke alebo sa aspon tvarit tak ze zachytavaju historiu a nedat to hned vediet ze to tak nie je. Zoberme si Zaklinaca, fantasy postavene na stredovekej Europe, kooooopa nerealnych veci, zena ako hlavna postava a kopa nesexisticky zobrazenych zien atd. Mal s tym niekto problem? Nie. Alebo futuristicke hry, tam mozu mat co len chcu a nikto im do toho nema co kecat, tak ako fantasy hry. A povedzme aj ten Battlefield alebo CoD, obe maju sťrasne vela nepresnosti, cez postavy az k zbraniam, optikam atd, jedina, celkom jednoducha vec co by stacila a nikto sa nestazoval? Male okienko na zaciatku hry s tym ze je to nejaka alternativna verzia alebo nejaka taka blbost.
icon
detail (l.145)
Vsezravec -> Wololoaoe
  pridané 28.9.2018 19:25
tazko povedat, uz som videl kadejake zmeny biele, cierne, myslim ze aj toto by som prekusol. Nevidim dovod preco by nemohol mat Kingdome na vyber zenu ci muza. Tie hry sa nesnazia byt historicky presne ale autenticke a to je velky rozdiel. Aj v Kingdome je plno kravin co by tam malo byt a nieje. Nehladame skutocny svet ale hry. Aj vo filmoch prifarbuju aby to bolo zaujimave a nedrzia sa predlohy. Preto ta autenticita.
icon
detail (l.90)
Wololoaoe -> Vsezravec
  pridané 28.9.2018 19:18
v takom pripade? nic. Keby vsak oznamili novy diel z Tomb Raider serie tak by kazdy nadaval, to ze ich respektujes je pekne ale povedzme ze take Kingdom Come Deliverance, snazi sa to byt co najviac historicky presne a povedzme ze by hlavnou postavou bola zena, bojovala by, rozhodovala atd, chces mi povedat ze to by nebola blbost?
icon
detail (l.145)
Vsezravec -> Wololoaoe
  pridané 28.9.2018 18:03
Mam s tym realnu skusenost poznam dievcata ktore jednoducho odmietaju hrat pokial tam nieje zenska postava. To ze to nedava zmysel neznamena ze to nemoze byt, donedavna bolo nemyslitelne ze zenska riadi kamion, ci mhd a pod. Ja ich plne respektujem a zenske pohlavie v akejkolvek hre mi nerobi problem pokial mi da hra na vyber za koho budem hrat a nie nahodny vyber. A co by sa take stalo ak by sa to nevolalo Tomb Rider ale Knight Rider a namiesto Lary by tam bol David?
icon
detail (l.147)
KAPITÁN KURÁŽ -> hotwheelsing
  pridané 28.9.2018 17:03
takže ti stačí keď to má dieru, alebo keď to dýcha?
icon
detail (l.599)
saver -> Wololoaoe
  pridané 28.9.2018 17:01
skor si povies ze toto sa mi v tej hre nepaci a uz ju nebudes hrat :) kedze ziadna hra nie je historicky presna
icon
detail (l.187)
hotwheelsing -> KAPITÁN KURÁŽ
  pridané 28.9.2018 16:58
aj z toho sa uspokojím len s polovicou
icon
detail (l.147)
KAPITÁN KURÁŽ -> hotwheelsing
  pridané 28.9.2018 16:50
jasne, hlavne že to má dieru a dýcha to;?)
icon
detail (l.90)
1 0
Wololoaoe -> saver
  pridané 28.9.2018 16:47
Problem je, povedzme ze si kupim hru kvoli tomu ze je dobra a historicky presna a zrazu uz nie je, prestanem ju hrat? Nie, zmierim sa s tym? Do istej miery ano ale budem protestovat proti tomu ze z dobrej historicky presnej hry spravia nieco co musi byt politicky korektne
icon
detail (l.90)
Wololoaoe -> RasspyMars
  pridané 28.9.2018 16:43
Zaujimave, skoro kazdy jeden clovek tu spomenul ze mu nevadi ked je hlavnou postavou zena ak to dava zmysel, nie ze im vadia zeny v hrach vseobecne
icon
detail (l.90)
Wololoaoe -> orbitlynx
  pridané 28.9.2018 16:41
Najlepsie bolo aj tak to ako sa cela skw scena hadala kvoli tomu ze v KCD nie su zenske bojovnicky a cernosi a ako je cela hra sexisticka a rasisticka, well no shit sherlock, stredovek tiez bol taky
icon
detail (l.90)
Wololoaoe -> j4c0p
  pridané 28.9.2018 16:36
A tiez dostal peknu kritiku potom
icon
detail (l.90)
Wololoaoe -> Vsezravec
  pridané 28.9.2018 16:35
Pockat, odradza ich ze nie je zenska postava v hre kde to nedava zmysel? To je ako keby som povedal ze nebudem hrat Tomb Raider preto ze hlavnou postavou je zena alebo cokolvek ine...
icon
detail (l.106)
j4c0p -> Vsezravec
  pridané 28.9.2018 10:47 (editované 28.9.2018 10:50)
x
ignoruj, nejde mazat a nechce sa mi hadat.
icon
detail (l.145)
1 0
Vsezravec -> j4c0p
  pridané 28.9.2018 10:42
ved samozrejme presne o to ide, my ideme iny pridu. Nemozes donekonecna dufat, ze hry hra len muzske pohlavie. Je kopec dievciat, zien co si radi zahraju akukolvek hru ale to ze tam neni na vyber zenska postava ich odradza. Cize ty nekupis a namiesto teba kupia dve babenky a biznis ide dalej.
icon
detail (l.106)
j4c0p -> Vsezravec
  pridané 28.9.2018 10:39
ok , cize oni ako cakaju , ze im dam peniaze za nieco co si mam dodatocne sam upravit a zmodovat ?
To marketingove oddelenie poleti v momente ked im dojde , ze im to fakt ludia kupovat nebudu .
Horsie natom je uz len fakt, ze tu nejde len o jednu hru. Cele studio jasne ukazalo svoj hodnotovy rebricek a negativne to zasiahne akekolvek hry neskor.
Ale je to len dobre pre trh, aspon hraci daju sancu novym titulom a studiam.
Rovnako ako BFV ludia zacinaju hladat alternativy v Post Scriptum alebo WW3 , tak aj fanusikovia TW serie odidu so svojimi penazenkami ku inym studiam.

Nech zije slobodny trh

icon
detail (l.145)
1 1
Vsezravec -> Kvothe
  pridané 27.9.2018 22:21
preço necitas poriadne?
Autori dodávajú, že tam nič nebudú meniť, ak sa niekomu ženy nepáčia, môže si ich zmodovať a odstrániť alebo nehrať. Dodávajú, že hra je historicky autentická, nie historicky presná.

Cize ak sa ti nepaci nekupuj. Ja robim to iste pri filmoch kde uz pomaly v kazdom druhom filme si klepu cikule. Proste film vypnem a nezaujima ma. Vid Deadpool 2 (a mam tusaka ze v komikse take nic nebolo) a mnoho dalsich hlavne komedii. Nepaci sa ignorujem. Detto BF V. Bol na dobrej ceste a pindiaci vyplakavali ze neni dobry tak zmenili. Nekupili by oni teraz opacne, kazdemu vyhoviet nemozes. Naopak zenam v BF serii som sa potesil.

Toto co sa deje poslednu dobu je novodoba vyplakavacia sekta, mali by ich okamzite ignorovat resp. ak velmi chcu tak max by mali urobit kompromis medzi oboma stranami.
icon
detail (l.104)
dead424 -> Mysterlool
  pridané 27.9.2018 21:58
CA sa po prvé nemusí snažiť nikoho zaujať. A keby aj, ako chcú zaujať?
icon
detail (l.157)
Mysterlool -> dead424
  pridané 27.9.2018 21:32
Ah nepochopil si... co ma to kedy hra vysla spolocne s tym, ze teraz chce studiu zaujat ?
01 02 03 04 05 >>