01 02 03 04 05 06 07 >>
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 26.4.2019 1:31
Aha , cize shitna funkcionalita pochovala store napriek exkluzivitam..co len mi to pripomina
Nuz asi to, ze prave vysiel povedzme https://store.steampowered.com/app/859580/Imperator_Rome/ , ktory ma v peaku takmer dvojnasobok hracov v porovnani s exkluzivnym WWZ na Epic Store , cize pravdepodobne aj dvojnasobne predaje.
A navyse samozrejme ani nie je exkluzivny pre ten diabolsky Steam a mozes si pokojne vybrat noDRM verziu na inom store ak ti to vyhovuje https://www.gog.com/game/imperator_rome
icon
detail (l.188)
WampyR -> mantor
  pridané 26.4.2019 1:19
debilny MS store pochovalo v ociach uzivatelov dost to ze si nemohli zo zaciatku ani len vybrat disk na ktory chces instalovat a vsetko islo do C:/, az potom pridali ASPON vyber disku, ale stale nemas moznost ani vyberu zlozky dokonca ani nazvu, nehovoriac o debilnom UWP (pokial to uz nepridali nahodou)....toto sa Epicu netyka, ten ma vsetky moznosti v zaklade.
MS Store by som skor nazval tou vynimkou, ktora potvrdzuje pravidlo, ale Epic na to ide inak ako MS...neda sa to zrovnavat uplne 1:1. MS stagnuje uz dlho, Epic sa bude vyvijat...kam az, to bude iba na nich a na kreditkach rodicov "Fortnajtakov"

icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 26.4.2019 1:11
Tak ako ja tvrdim, ze Epic Store kym bol o lepsom cute a hrach zadarmo bol uplne v pohode. V zivote nebudem podporovat praktiku ako kupovanie exkluzivit a je mi uplne jedno, ze sa vyhovaraju na to, ze to inak nejde.
To co tvrdis je tvoj (a aj Timov) nazor, ale v pripade Microsoft Store to nejako nefungovalo...kopa exkluzivit a mozno aj mensi cut a nic moc sa nestalo. Pretoze zakaznik ide za fungujucimi a dobrymi vecami.
icon
detail (l.188)
WampyR -> mantor
  pridané 26.4.2019 0:52
akoze nie, ved ja uznavam, ze je to najlepsi Store na trhu, a nikdy som netvrdil opak, ale stale tvrdim, ze mu v kratkom casovom horizonte nevybudujes konkurenciu bez kupovania exkluzivit.
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 25.4.2019 21:11
Nuz ale presne tak argumentujes, proste na Steame nezostava ani nitka sucha
icon
detail (l.188)
WampyR -> mantor
  pridané 25.4.2019 20:03
Hej hej...triedneho nepriatela, ale hlavne, ze je to bola moja jednicka co sa tyka preferovanych obchodov a momentalne je to dvojka pred vsetkymi okrem GOGu...teda aj pred Epic Store. Ci to tak aj zostane je na Steame samotnom a Epicu, ze kto bude do buducna vyhodnejsi.
Keby bol Steam moj triedny nepriatel, tak je na chvoste vsetkych storov u mna. Akurat viem pochopit, ze v sucasnosti pri Steame nema ako vyrast konkurencia, ked su podmienky nastavene tak ako su.

icon
detail (l.165)
mantor -> Lordrak
  pridané 24.4.2019 18:45
To co popisujes ale nie je zarabanie, to je take slovenske s.r.o fungovanie, nie akciovka
Samozrejme, ze to ma vedlajsie efekty ako reklama a pod. ale momentalne na tom cisto prerabaju a je im to jedno len kvoli Fortnite zlatej nosnici.
icon
detail (l.62)
Lordrak -> mantor
  pridané 24.4.2019 12:35
Ty to berieš z pohľadu jednej hry, oni z pohľadu, že ak majú launcher, tak za toho pritiahnutého zákazníka je šanca, že nakúpi aj iné hry. Investícia 3,3 mega sa tak redukuje o každého zákazníka, ktorý kúpi hru v exklizivite + ďalšie mimo balíka, k tomu reklama a ušetrená daň (na slovensku je daň 21%+7% dividendy) takže celkovo ako podnikateľ si radšej zadovážim nejaký náklad na firmu ako platiť daň zo zisku 28%, otáčam peniaze napríklad stroje na operatívny leasing, oni nákupom exkluzivít atď. ...
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 23.4.2019 22:21
Preco by som si mal hladat dovody? Proste nahodne nelistujem, kedze dost aktivne sa venujem hernemu svetu tak sa dozviem vsetko potrebne inde. U teba to moze byt ine a u nieko ineho zasa uplne inak. Len som fakt nezachytil , ze by nejaka naozaj dobra hra sa stratila , vacsinou sa na neviditelnost stazuju ti neuspesni a podpriemerni.
Ty co mas v argumentacii Steam ako triedneho nepriatela v argumentoch mas co najmenej rozpravat o objektivite
icon
detail (l.188)
WampyR -> mantor
  pridané 23.4.2019 19:22
Ja som pri nahodnom listovani na Steame nasiel uz zopar pre mna zaujimavych hier. Ty tu zasa musis najst vsetky dovody preco nelistovat v zozname len aby si mal pravdu. :D

Hej hej teraz budu vsetci neuspesni, len aby to tebe pasovalo do teorie. Presne tak isto ako su debili vsetci publishery/developery, ktori sa vyjadria inak ako, ze Steam je to najsamlepsie zlaticko pod Slnkom.

Ukaz mi jediny Store, ktory vydava hry pre vsetkych a nie je na okraji zaujmu? GOG zivori, a v tomto smere je Origin asi najvacsia "konkurencia" Steamu, aj to taka, ze nou v podstate nie je. A vies preco je tu takyto stav? Lebo nikto popri tom monopole, ktori vlastne podla teba nie je monopol, sa nema sancu presadit v takom meradle aby sa Steam musel zacat bat. Az teraz prisiel Epic so SVOJIMI zarobenymi peniazmi a chce sa cez ne stat relevantnou konkurenciou. A tou ma sancu stat sa iba vdaka exkluzivititam.

Je kupovanie exkluzivit nemoralne? Ano. Je kupovanie exkluzivit legalne? Ano. Brani v tom istom snad niekto Steamu? Nie.

Epic bude dotovat svoj Store kym budu peniaze z Fortnite, ked pritoky vyschnu a oni vyschnu tak az vtedy sa ukaze ci sa ten Store je schopny uzivit aj samostatne. A to je ciel. Nikdy som netvrdil, ze Epicu sa tento ciel podari, ci pripadne, ze by moho snad niekedy vystriedat Steam na poste krala predajov PC platformy. Vravel som len, ze nakrocene ma viac ako dobre. Ale ked mas dokaz kludne mi zacituj, kde nieco take tvrdim (stat sa to mohlo, ale nie som si toho vedomy).


icon
detail (l.169)
1
Rellik -> Aristarch
  pridané 23.4.2019 13:31
ale s istotou to hovoríš, zaujímavé na zaklade prieskumu trhu a bohatých ?
icon
detail (l.182)
2
Aristarch -> Rellik
  pridané 23.4.2019 9:25
Keď kupujete hry na Epic.. podporujete len to, že jedného dňa každý.. kto bude chcieť začať podnikať v zóne digital games store.. nebude používať na prilákanie nových klientov lepšie služby či nižšie ceny.. ale použije vydieranie ala Epic Store.. vo forme exkluzívit na hry. Keď to prejde Epicu.. prejde to aj. ďalším. Fakt skvelá budúcnosť... každý druhý rok sa dovalí nejaký zbohatlík.. začne skupovať exkluzívity.. a ja budem mať.. ako hráč z toho prd. Len rozbité, zle zabezpečené launchre... rozbité knižnice... pripadne stratené.. keď niektoré spoločnosti skracujú... a ceny všade totožné. Krásny to obraz PC hrania. To potom fakt radšej kúpim nejakú Playstation 5.. kde mám len jeden účet a mám pokoj. Neviem či by boli konzoloví hráči spokojní, keby sa toto začalo diať aj v kozolovom svete. Hlavne keď hráčom z toho neplynú žiadne výhody. Len vývojárom, distribútorom a predajcom. Trošku začni používať mozog. Hlúpy evidentne nie si..
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 23.4.2019 6:20
Zabudnuty klenot najdes tak, ze ho uvidis vysoko na metacritic, v zaujimavej review od svojho oblubeneho recenzenta, spomenie ho niekto v diskusii a dalsich milion spôsobov. Neviem ako ty ale nikdy som si nekupil hru cez listovanie v ziadnom store. Neuspesny publisher si casto omylom mysli, ze chyba nie je v jeho priemernej az podpriemernej hre, ale v tom, ze sa stratil na store a nikto ho nevidel
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 23.4.2019 6:00
Ano teoria je to pekna akurat, ze fakty su take, ze ten crossplatform Sony povolovala len s PC a bolo to nieco ine ako prenos konta
Epic sa podriadil a lockol pouzivanie konta na inych platformach a realne ziadny obsah ani nic podobne neobmedzil. Ja len dufam, ze aj oni tlacili na Sony ale v prvom rade s tym nikdy nemali suhlasit ako ferova spolocnost.
Ano presne tak nase penazenky rozhodnu, to je jedina realna sila na trhu
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 23.4.2019 5:53
To ze nemas inu moznost ako exkluzivity si povedal ty a Sweeney. Pritom priklad toho ako to s exkluzivitami a strasnym store vyslo nie je daleko... Microsoft Store, Xboxove exkluzivity vo velkom , ziskanie trhu v malom
Samozrejme , ze si Sweeney moze robit s peniazmi co chce, rovnako ako ja jeho potencialny zakaznik.
Len 50:50 nebolo to nedavno uplne iste?
icon
detail (l.165)
mantor -> Rellik
  pridané 23.4.2019 5:48
To si sa uz na vela nezmohol
icon
detail (l.169)
1
Rellik -> Aristarch
  pridané 23.4.2019 2:35
kde píšem niečo o kupovaní alebp Číňanoxh ? zase domyšlanie si veci, typické... a nauč sa definiciu slova troll, ja pracujem s faktami ktoré logicky vyvodzujú následky ktoré som už nie raz popísal
icon
detail (l.169)
Rellik -> mantor
  pridané 23.4.2019 2:34
bože, kus blba vážne ...
icon
detail (l.188)
WampyR -> jogin
  pridané 23.4.2019 1:13
- ako inak chces potom natrafit na nejaky "zapadnuty" klenot? Filtrami obmedzujes vyvojara a teda mu zmensujes uzivatelsku zakladnu, co ale on nema ako vediet. A potom teda argument o velkej uzivatelskej zakladni by ani nemal byt argumentom v diskusiach, pretoze nikto nevie s cim moze naisto pocitat...vsetko je iba hypoteticky a tie rozdiely v cislach mozu byt miliony potencialnych uzivatelov a teda potencialnych hracov.

- ta exkluzivita je len docasna, cize za rok uz tvoj argument nebude platit....lenze ty si ani potom u nich nic nekupis. Resp. ty by si si tam nic nekupil, ani keby vysli vsetky hry sucasne na oboch storoch a to je to coho si je Epic vedomy, preto robi to co robi, lebo inu moznost proste nema.

- moze sa to skoncit zle - cenzura, ale aj dobre - zvysi sa celkova kvalita hier. Lenze cenzurovat moze zacat aj Steam, GabeN tu nebude vecne a nikdy nevies komu kedy hrabne v bedni....a preto je dobre mat tu minimalne 2 velke obchody - nevydas u jedneho, vydas u druheho (samozrejme ak to nebudu hry typu RapeDay)

icon
detail (l.188)
WampyR -> jogin
  pridané 23.4.2019 1:01
- potom ho ale nadalej bude krivit Steam ako potrebuje vdaka absencii realnej konkurencie

- ja pisem, ze to robite viaceri, nie len ty, alebo konkretne ty....len vy si potom sami davate protireciace argumenty, ked si niekedy protirecite navzajom z jedneho tabora

- nejde len o to mat peniaze, ale mat aj kapacity. Schopneho cloveka si zaplatit mozu, ale jeho zapracovanie do tymu nieco trva. Nejde len o to, ze si teraz najmem najlepsich programatorov lebo mam miliardy, ale co z toho, ked sa medzi sebou nebudu vediet na nicom dohodnut? Vysledok bude taky ako nam ukazuje Valve = ziadny progres v hrach a velmi maly v Store.
01 02 03 04 05 06 07 >>