01 02 03 04 >>
icon
detail (l.79)
1 0
Andread -> GenezisO
  pridané 31.5.2019 20:55 (editované 31.5.2019 21:17)
Semper Fidelis

http://ipravda.sk/res/2015/11/03/thumbs/ivan-daxner-albert
-mamatey-milan-rastislav-stefanik-clanokW.jpg


prepac ale od toho (ČSR) co sa aj moji predkovia ciastocne zapricinili (prave vdaka Zapadu) neustupim

Ani keby si mi nasiel reportaz samotneho Vladimira Putina o tom ako sa (zevraj) Ruska Federacia brani/la... na cudzom uzemi... o Nato uz vobec nech sa nevyjadruju... alebo nech ale potom ja tiez; kratky brifing: vies kto je Asat a co robil vlastnemu obyvatelstvu? (s takym clovekom sa nespája) potom vies jak putin provokoval (mimochodom tiez dost sialeneho) Erdogana v (nielen) vzdusnom priestore? Vies vlastne jak sa v rusku spravaju k mensinam ale aj k socialne slabsiemu obyvatelstvu? jak zabezpecuju bezpecie pre novinarov a opizicnych politikov?


uznaj a hľaď vôkol: podpora putina nieje vobec nahodou ze je tak oblubena medzi politickym/mocenskym suterenom a zufalcami... to je akcia a reakcia na agresiu a citanie len reci sily...
zbabelci, bolsevici, nackovia a anarchisti siria blaboli o okupovani obranneho paktu Nato.

Zahranicna spolupraca a demokracia vzdy bude viac fungovat ako imitovana popularita. Na toto si postupne budeme nielenze zvykat ale aj nejakym sposobom To obciansky branit.

Budem uprimny (prepac) ale tvoje konšpipodivnosti a splietanie s priemyslom a kgb ma nezajimaju.. nejake video som asi nevidel mozno videl.. vazne neviem.

Ja prajem Tebe aby si neprepadal nacionalizmom a hybridnym dezinformaciam pretoze ja (za nikoho ineho nepisem) som nikde nenapisal nic zle voci ziadnemu narodu... ja si vazim rovnako Rusov ako aj Texačanov :) Jednoducho ak si rovnako kriticky ku vsetkym
mocnostiam nemozes tvrdit ze dnes (a aj v minulom storoci) boli Zapadne demokratickce civilizacie ukrutnejsie k civilnemu obyvatelstvu ako post/komunisticke diktatury ktore v este zvratenejsej podobe existuju dnes. (opakujem aj na cudzom uzemi vdaka comu tam nedaleko nefunguje ani priemysel.. nic je to na hovno)

To je ze Nauka o Spolocnosti gymnazium
fakt sry :(
icon
detail (l.97)
2
Sirpeacemaker -> Urguhart
  pridané 31.5.2019 18:06
Ano najhoršie je, keď sa brat oborí na brata. A ja súhlasím s tým, že aj Vietcong napáchal svinstvá. Ale v porovnaní s Amíkmi to je proste slabota. A Amíci to robili na cudzom území. Vyčíňanie Amíkov bolo ešte omnoho horšie ako červených Kmérov, keď Pol-Potovi preplo. Ale ma štve, že niekto ukazuje stále len jedným smerom a pritom sa tvári, že druhá strana je svätá. A nemusíme ísť ani nejako ďaleko. Svojvoľné napadnutie Juhoslávie proti medzinárodnému právu, to je proste ďalšia vizitka amerických mäsiarov.
icon
detail (l.119)
2 0
Urguhart -> Sirpeacemaker
  pridané 31.5.2019 17:45
Prišlo mi, že to celé zľahčuješ, možno som sa mýlil. No každopádne (minimálne) 3000 zmasakrovaných civilistov, vrátane žien a kojencov v meste Hue rozhodne nie je politická vražda. Ani celá vyvraždená dedina Dak Son, kde pálil jej obyvateľov. Alebo to ako sekali a napichovali hlavy na bambusové tyče. A mnoho iného samozrejme. Jednoducho v každej vojne sa dejú svinstvá, amíci vraždili, lebo boli znechutení z toho, že tam musia kysnúť, tak si zlosť vybíjali na nevinných. Tiež sa dopúšťali "omylov" kedy vystrielali nejakú dedinu, lebo v nej možno žili ľudia z vietcongu, tak pre istotu. Proste svinstvá sa dejú vo vojnách, no mňa sa viac dotýka keď sú ľudia tak zmagorení, že vraždia krajanov, chápeš.
icon
detail (l.153)
Revan -> #maskarnyples
  pridané 31.5.2019 13:22 (editované 31.5.2019 13:23)
tak potom sa nepytaj na vyznam slova "attitude", ked zbytocne zaparat, tak je lepsie to robit k veci. Have a nice day :)
icon
detail (l.130)
Cryfcad -> Fatall
  pridané 31.5.2019 11:25
myslim, ze ani jedna ani druha strana si nema tej druhej co zavidiet a tvrdenie ze vacsinu maju na svedomi komunisti mi pride tiez dost scestne nech pocitam ako pocitam. Ako najjednoduchsi zdroj https://en.wikipedia.org/wiki/Vietnam_War_casualties#Civil
ian_deaths_in_the_Vietnam_War

icon
detail (l.130)
Cryfcad -> Urguhart
  pridané 31.5.2019 11:13
odporucam ti nastudovat si vietnamsku historiu aj pred rokom 1964, totiz cely ten konflikt zacal davno predtym a takmer vobec nemal nic spolocne s povodnymi Vietnamcami, ci povodnym vietnamskym cisarsko rolnickym zriadenim.
icon
detail (l.97)
2
Sirpeacemaker -> Urguhart
  pridané 31.5.2019 10:29
Mňa by len zaujímalo, že odkiaľ si zobral nasledovnú vetu: ale silou mocou obhajovať tak brutálnu a krutú frakciu akou bol Vietcong,.... Nikde som Vietcong neobhajoval, píšem iba fakty. Pretože tuto ovčania poukazovali na vraždenie Vietcongu, ale o omnoho omnoho horšom vraždení USA sú ticho. Tie zverstvá napáchané tam USA omnoho prehlušili tie politické vraždy spáchané Vietcongom. Je to až nezrovnateľné proste. Ale najpodstatnejší fakt je aj tak jeden: Vietnamáci boli doma. Amíkov tam nikto nechcel, iba nimi dosadená bábka. Ešte aj susedné štáty viedli odpor proti invázii USA a napriek akémukoľvek medzinárodnému právu USA bombardovali aj susedné štáty. Čiže fakt úplne nezrovnateľné veci.
icon
detail (l.31)
#maskarnyples -> Revan
  pridané 31.5.2019 9:19
Je rozdiel ucit sa cudzy jazyk a prznit/deformovat svoj materinsky. V anglickom jazyku som na urovni C1, ale dakujem Ti za starost. Pekny den.
icon
detail (l.119)
1 0
Urguhart -> GenezisO
  pridané 30.5.2019 23:46
wau, ty si si to Rusko riadne idealizoval teda...
icon
detail (l.119)
2 0
Urguhart -> Sirpeacemaker
  pridané 30.5.2019 23:32 (editované 30.5.2019 23:33)
to písal Fatall, nie ja. Každopádne si mi teraz potvrdil to, na čo som chcel poukázať. Ľudia sa silou mocou chcú deliť na nejaké tábory, takže nie sú schopní vidieť, že strana, ku ktorej sa prikláňajú bytiež mohla byť nemorálna či krutá. Je yo tvoj názor a ja to berem, ale silou mocou obhajovať tak brutálnu a krutú frakciu akou bol Vietcong, tak to chce riadnu dávku zaprenia všetkých morálnych majákov. To je môj názor. A vyvhádza hlavne z toho že si neidealizujem žiadnu stranu, mocnosť alebo politický subjekt, no mám taký dojem že ty nie si úplne nestranný a ani objektívny :)
icon
detail (l.150)
1 4
GenezisO -> Andread
  pridané 30.5.2019 23:07
ty si nevidel to video ako kolonie americkej tazkej zbranovej techniky isla na vlakoch cez Slovensko do Ukrajiny? preco to asi USA robili? chces mi povedat ze to poslala na "pomoc" Ukrajincom aby sa mohli branit proti Rusom ? LoL, tak to si mimo kamo, USA ide roky uz len o jedno > polozit Rusko na kolena, vsade okolo RUska maju vojenske zakladne a plno vojenskej techniky, nastastie Rusko ma USA v sachu, uz za cias KGB kde malo Rusko nasadene svojich agentov v USA pocas studenej vojny americanov znepokojovali, RUsko je jedina velmoc ktora brani USA v tom aby ovladla cely svet

vies kto najviac dava do zbrojneho priemyslu? a celkovo su to najvacsie peniaze ake sa na Zemi tocia, ano WAIT FOR IT , ozbrojene sily a zbrojny priemysel USA

kedy sa ludia konecne zobudite
icon
detail (l.97)
2
Sirpeacemaker -> Urguhart
  pridané 30.5.2019 22:49
Nemáš pravdu v tom, že Vietcong povraždil viac ľudí ako Amíci. Absolútne v tom nemáš pravdu. Očividne si moc neštudoval o tom, čo sa tam dialo. Tam boli povraždené ženy, deti a zmrzačených xy detí na niekoľko rokov po vojne. Vietcong sa zbavoval politicky nepohodlných ľudí, to je fakt. Ale že tam Amíci vraždili masovo a dokonca aj ženy a deti, to proste nezaprieš. Následky Agenta Orange pociťujú ešte dodnes. Čiže s vraždami oponentov Vietcongu absolútne, ale absolútne nezrovnateľné.
icon
detail (l.119)
3 0
Urguhart -> kasawaki1
  pridané 30.5.2019 22:23
a ešte čo sa tých filmov týka, tak to ti neviem. Trápny patriotizmus je naozaj všade ale väčšinou sú tie filmy pomerne kritické voči ,,kovbojom". Napr. Tanec s vlkmi, Posledý mohykán, Covenant, a to nerátam filmy kritizujúce otroctvo...
icon
detail (l.139)
1 0
skoda9635 -> Aristarch
  pridané 30.5.2019 22:17
Máš pravdu nepremýšľal som nad tým trochu viac. :) Všetko to by sa vyvinulo v EÚ.
icon
detail (l.79)
2 0
Andread -> GenezisO
  pridané 30.5.2019 22:14 (editované 30.5.2019 22:33)
Vsetky vojnove konflikty co si spomenul nezacalo usa, bolo poziadane o pomoc... Niekde sa tu zjavilo dokonca obdobie Napoleonskych vojen? wtf?

priatelia vtedy sa len formovala ustava spojenych statov. :) PRAVE preto aby neboli vyvrazdene vsetky indianske kmene v rezervaciach... tu ustavu mimochdom pisali Briti a uplatnovali rodeni americania rovnako ako indiani, kde bol/je zial pojem "uzemie ako majetok" to nepozna ich kultura ROVNAKO ako slovania kedysi nepoznali krb ci hromozvod.
point je: ze nemohla tam vladnut britska koruna ale niekto lokalny. A indianske kmene neboli vsetky take idilicke a zdaleka neboli zjednotene. Ako potom vladnut? Vedeli by ste to lepsie? :D urcite nie (ani ja nie) takze preco obvinujete? ked ste nikdy ani nehovorili s niekym kto kvalitne vladol. Ved myslite prosim! :( potom pisat.

Vietnam: juzny vietnam (vyvrazdovany komosami) poziadal o pomoc Spojene staty... Tu podla mna fakt nieje co dodat.

ukraina (Krym) je okupovana oblast neuniformovanymi miliciami podporovanych putinom.. odvolavat sa na protiustavne referendum (pod dohladom pomaly tankov) To nemoze nikto pricetny brat vazne... ukraina chce vstupit hlavne pre toto do obranneho paktu ktory mimochodom zabespecil od WW2 mier v clenskych statoch. (ak by chcel niekto oponovat terorizmom to nieje stat/republika s obranou a je to aj v RF)
icon
detail (l.79)
Andread -> GenezisO
  pridané 30.5.2019 22:01
no nemá...
icon
detail (l.29)
Samo1204 -> Revan
  pridané 30.5.2019 20:47 (editované 9.12.2020 10:35)
.
icon
detail (l.29)
Samo1204 -> Urguhart
  pridané 30.5.2019 20:40 (editované 9.12.2020 10:35)
.
icon
detail (l.119)
2 0
Urguhart -> Sirpeacemaker
  pridané 30.5.2019 20:23
Tomu sa ale hovorí pokrytectvo, keď odsudzuješ hanebné skutky jednej veľmoci, no pred odpornosťami inej veľmoci, zatváraš oči, (poprípade sa nájdu aj takí, ktorí ich glorifikujú). Či v čom nemám pravdu?
icon
detail (l.119)
Urguhart -> Revan
  pridané 30.5.2019 20:15
Technologickej prevahe by som zasa takú veľkú váhu nedával, veď napr. takmer celá afrika bola svojho času pod nadvládou nejakého európskeho štátu, to isté indočína. Konieckoncov aj dnes existujú také štáty, proste som narážal na postupný vývoj (nazvime to) humanizmu v globálnej politike, takže by nemusela byť ani treba nejakých USA, aby odstrašila iných kolonistov z ich pôsobiska, ale toto je fakt nadlho a aj tak sú to len dohady...
01 02 03 04 >>