01 02 03 >>
icon
detail (l.127)
2 0
ceto
  pridané 22.5.2019 3:41 (editované 22.5.2019 3:42)
.
icon
detail (l.161)
Darth_Zethus
  pridané 22.5.2019 1:18
Keby tam aspon nebolo tolko hlupych dier...
icon
detail (l.158)
1 1
jogin
  pridané 21.5.2019 20:06
Nastastie o nic podstatne neprisli.
icon
detail (l.128)
1 0
LastPCgamer
  pridané 21.5.2019 17:35
Asi ich chceli len ušetriť toho kŕču co predviedol posledny diel GoT. 😂
icon
detail (l.76)
1 1
JuroNo1
  pridané 21.5.2019 16:27
Ty kokso.. všetci tej poslednej sérii pekne nakladajú :) Nejakým zázrakom ma tento skvost televíznej zábavy obišiel a popravde som chvíľu rozmýšľal, že to kuknem teraz keď je to komplet, ale neviem neviem po tých recenziách.. využijem aj inak svoj voľný čas ;)
icon
detail (l.110)
krtek111 -> JuroNo1
  pridané 22.5.2019 8:13
Keďže som momentálne PN ,tak som za dva týždne videl komplet osem sérii a poviem na rovinu, ze neľutujem
icon
detail (l.146)
3 4
nessundorma -> JuroNo1
  pridané 21.5.2019 17:25
uplne logicke rozhodnute... serial ktory je hodnoteny ako najlepsi poslednych 7 rokov, serial ktory miluje v podstate cely svet, serial ktory ma 70+ hodin neuveritelne skvelych a pod... si NEPOZRIES
pretoze par trollov nebolo spokojnich s tym ze to neskoncilo tak ako predpokladali.

totalna logika. Ja som to vcera dopozeral a poviem ti ze to bolo skvele. Ano skoncilo to inak ako ludia cakali/chceli, ja k nim nepatrim pretoze som sa do konca trafil, uz pol roka som hovoril ze to takto dopadne (a vsetci sa mi smiali)
nedaj na to co si cital o poslednych dvoch castiach. Toto je serial ktory nema konkurenciu (vo svojom zanre)
Jedina vec co sa da vytknut je to ze posledna seria isla prilis rychlo, pretoze je velmi kratka. 6 casti je v tomto seriali NIC, 10 byvalo malo, deje sa tam toho tak vela ze nestihaju ukazovat vsetko. V poslednej serii boli veci ktore by sa stali, ale ak by planovali este 4 serie, tak by sa stali podstatne pomalsie. Ale opakujem, ak by si aj bol sklamany z poslednych 2-3 casti, tak to nemoze pokazit dojem 7 a pol serii pred tym.
icon
detail (l.76)
JuroNo1 -> nessundorma
  pridané 25.5.2019 10:38
Dóobre, ukecali ste ma.. ;) Ja viem, že netreba súdiť podľa pár "úzkoprsích" názorov, no mal som pocit, že celú 8.sériu až na tú MegaWar nejak dosť kritizovali na nete. K tomu tie bulvárne šplechy a bugy, čo by som bez Sectoru ani nezachytil. Hlavne, ja som taký kožmeker, že ani Vikings, ani Harry Potter.. ine ani ma už nenapadne. Ja moc fantasy nemusím :/ Až na trilógie LoTR a Diablo, to je iná káva - nakukané, prečítané, poprechádzané :)
Tak uvidíme.. mám šťastie, že očakávania niesú vysoké :DDD
icon
detail (l.146)
nessundorma -> JuroNo1
  pridané 26.5.2019 14:48
myslim si ze ta ten serial prekvapi tak, ze po par seriach povies "ty vole, toto je jedna z naj veci co som kedy pozeral" :D
ano, koniec je rychli a preto su tam nelogicke veci, ale nic to nemeni na tom ze 70+ hodin je uplna pecka
A tie "bugs" si nevsimaj... to su len hovadiny co ludia vyslovene hladaju... ten prvy zaber co tu bol som nevidel ani ked som vedel ze to tam je a ten druhy som vedel ze je to ono, ale nestihol som tam tu vodu vidiet, pretoze to bolo na obrazovke asi tak 0.38sekundy.... ale vies ako, ludia chcu dzubkat
hlavne ze kopec chu jovin sa vychvaluje
icon
detail (l.213)
Patrix85 -> nessundorma
  pridané 21.5.2019 19:50
toto nie je vôbec pravda. Aj tá petícia nie je kvôli tomu.

Všeobecne ľuďom vôbec nevadí to, ako to skončilo. Vadí im tá cesta k tomu, ktorá bola v poslednej sérií fakt tragická. Toto sú očividne plot pointy od Georgea, akurát je k nim kostrbatá a urýchlená cesta. Veľa vecí išlo bokom, writing klesol prudko dole a veľa budovaných vecí sa len tak ukončilo, leda bolo.
To je všetko validná kritika, či si si poslednú sezónu užil, alebo nie. Tá kritika platí.
Keby to bolo kvôli tomu, že niekomu nevyšli predikcie, tak okolo toho nie je také haló. Koľko filmov, seriálov, hier, sérií, príbehov furt končí inak, ako človek predpokladá, koľko krát nás prekvapí? Ľudia majú radi také prekvapenia a rôzne konce. Čo ale problém tejto série neobl. Veľa ľudí dobre trafilo koniec, akurát nevedeli, kto a ako zomrie, alebo kvôli čomu sa niečo stane, ale viac-menej sa potriafala väčšina vecí.

Takže nie. Problém naozaj nie je v tom, že niekomu nevyšla predpoveď. Problém je proste vo writingu tejto série.
Uvidíš, že keď vyjdu knihy a koniec bude rovnaký, ale cesta k nemu iná, tak ľudia takto nadávať nebudú. Niet dôvod, keď to bude kvalitne napísané, ako má GRRM zvykom.
icon
detail (l.146)
nessundorma -> Patrix85
  pridané 21.5.2019 23:58
ja som uz viac krat povedal ze suhlasim s tym ze niektore veci by sa nestali alebo resp. stali ale podstatne pomalsie. Ako osud Night Kinga a pod... mozes mi verit ze viem kolko veci sa do serialu nedostalo. Hlavne ep3 , kde som osobne stravil takmer 40dni pri natacani. A 85per veci co sme natocili v tej casti vobec neboli ... VOBEC! takisto aj 4 a 5 (ale tam som uz nebol tolko)
Islo to rychlo a tak sa spravilo vela "preslapov". Boli tam hluposti ale nemyslim si ze kvoli tomu je ok ked niekto povie "nevidel som to a nechcem to pozerat lebo to ma zly rating" , ved tento serial ma neskutocny rating cele roky. Ak to nechce niekto pozerat len kvoli tomu ze sa nevydaril zaver, tak robi podla mna velku hlupost.
Povedz uprimne... lutujes ze si ten serial videl?
icon
detail (l.213)
Patrix85 -> nessundorma
  pridané 22.5.2019 0:33
"nevidel som to a nechcem to pozerat lebo to ma zly rating"

ak išlo len o to, tak to súhlasím, že je dosť odveci. Nič také som si nevšimol (a nečítal som tu celú diskusiu, tak možno to tu ktosi teda písal), ale hej. Je to dosť odveci takto odsudzovať celý seriál, len kvôli pár posledným častiam a nikdy si ho nepozrieť. Seriál je proste stále na veľmi vysokej úrovni, avšak záver nevyšiel, čo je dosť škoda. Ale napr. aspoň ma to prinútilo konečne siahnuť aj po knihách, zatiaľ čítam prvú, ale je to neskutočná pecka :)
icon
detail (l.146)
nessundorma -> Patrix85
  pridané 22.5.2019 13:28
ako je to s knihami? Niekde som cital ze vraj sa este pisu (tusim dve), znamena to ze pribeh v knihach neskoncil? Preto posledne 2 (ci 3) serie v tv boli "vymyslene" ?
icon
detail (l.213)
Patrix85 -> nessundorma
  pridané 22.5.2019 14:17
jop.

aj ked od knih sa zacali odchylovat davnejsie, ale od piatej serie uz isli bez knih, lebo ich predbehli. Ale koniec, podla vsetkeho, by mal byt podobny. Akurat ta cesta k nemu a celkove spracovanie bude ine a jednoznacne aj lepsie. Neviem ako blizko sa drzali GRRMovho konca (mozno, ze aj minimalne).. ale nie, knihy nemaju este vobec zaver.
icon
detail (l.146)
nessundorma -> Patrix85
  pridané 22.5.2019 17:38
tak predpokladam ze by mal napisat "iny" koniec. Pretoze citat to iste este raz, len obsiahlejsie? Neviem. Ja osobne necitam knihy, nemam fantaziu na knihy... potrebujem vidiet :D
icon
detail (l.213)
Patrix85 -> nessundorma
  pridané 22.5.2019 18:51
tak zasa ta 8ma seria bola skor ako keby si si opisal sloh z netu s hlavnymi bodmi a odovzdal to, ale nemal tam nic viac. iba ostrihanu kostru, ale celkova jazda ku koncu by stala za starú "bačkoru".
ci bude rovnaky koniec, to uvidime, az ked to vyjde, ale najskor niektore veci ostanu, len sa ten rovnaky vysledok stane uplne inak a omnoho lepsie.

skoda, ze ta nebavi citat, ale napr. prave GoT je super na citanie. Krasne pisane a aj dobre sa to cita. Pripadne mozno nieco kratke by bolo fajn na zaciatok. Nejake short stories :P
icon
detail (l.146)
nessundorma -> Patrix85
  pridané 23.5.2019 15:15
skusal som pana prstenov, skusal som jurassic park a raz som dokonca docital "kniha smrti" uz daaavno. Prve dve som nedocital, nieco mi tam chybalo.
Ja vzdy hovorim, ze knihy necitam... ja ich pisem :D uz sa mi podarilo "dokoncit" tri, sice nikdy nevydane, ale mam ich :D
stvrtu mam teraz rozpisanu, co je trochu ina ako tie predosle.. ide o nabozenstvo vs veda. Historia vesmiru, evolucie az po nasledky nabozenstva a preco pretrvava aj napriek tomu ze nie je v podstate nicim podlozene, okrem "viery" ... momentalne som zaseknuty na kapitole o kristovi :D
btw... vcera ma napadlo, ci nahodou tento koniec v got nebol taky aky bol prave kvoli kniham. Ci nahodou nemali nejaku "dohodu" s tym co pise knihy, a spravili to inak ako planuje on, aby on dokoncil pribeh tak ako sa ma :D
icon
detail (l.148)
peter5713 -> nessundorma
  pridané 23.5.2019 21:01
Jurský park som prečítal, ale ešte pôvodnú knihu - Park dinosaurov od Crichtona.
icon
detail (l.213)
Patrix85 -> nessundorma
  pridané 23.5.2019 20:20
tak to si si teda dosť naložil na čítanie. LoTR odradí aj mnohých knihomoľov. Skús Hobbita napr. To je veľmi pekné čítanie a nie je to ani také obšírne a rozsiahle, ani dlhé opisy, nič. Skvelý príbeh. Alebo potom čosi iné ešte. Napr. peckové krátke príbehy, to také si nič nečítal, ani nevidel, ti garantujem (okrem jedného, podľa ktorého bol natočený Arrival), tak je "Stories of your life and others" od Ted Chianga. Každý príbeh je iný a o niečom inom, ale každý je obrovský unikát. A asi len ten, podľa ktorého bol Arrival, tak je také sci-fi, zvyšok sú o inom, niečo je aj skoro ako fantasy a tak. A nie sú ani dlhé, pritom sú veľmi dobré a zaujímavé.

A GRRM nemá žiadnu dohodu. Aj to predvčerom, či kedy, písal na blog, lebo ľudia to furt spomínajú. On nemá nikde zamknuté tie knihy, ani nič. Furt to píše. A plotpointy by mali byť podobné tomu, čo je v seriály, akurát cesta k tomu bude dosť, dosť iná. A možno si George len vystrelil z nich a zo srandy dával návrhy, hehe.
icon
detail (l.146)
nessundorma -> Patrix85
  pridané 23.5.2019 20:56
no mi hovor... ten par prstenov som este cital aj v anglictine... ale po 200 stranach, kde len isli a jedli :D som to vzdal
Skusim povedat polovicke, ta rada cita (to co si spominal) inak ten arrival som videl (ak je to ten film o tom ako skusali rozlustit ten jazyk) to bolo super.
01 02 03 >>