01
icon
detail (l.159)
Regina Spectra
  pridané 12.11.2015 18:44
Inak čo by sa stalo, keby som klasicky hral od začiatku, potom až dosiahnem úroveň 32 prešiel expanziu a následne sa vrátil a chcel pokračovať v hlavnej kampani?
icon
detail (l.256)
1 0
luk -> Regina Spectra
  pridané 14.11.2015 22:46
Je to možné, ale neodporúčal by som to. Pôvodná hra aspoň čo viem má potvory maximálne do levelu 35. talže je dobré sa vyexpiť, aby si expanziu začal s čo najvyšším levelom aký sa len dá. Oni ti síce pripravia postavu Geralta s 32 levelom no ak zvolíš tretiu, či v mojom prípade štvrtú najťažšiu obtiažnosť budeš mať problém. Hra je znateľne ťažšia, ale však to spomínam v článku.
icon
detail (l.161)
vvayne -> Regina Spectra
  pridané 14.11.2015 11:47
Myslim, ze nic. Ja som level ~ 24 asi, hram to pomaly, a questy z datadisku mam normalne v denniku, predpokladam ze je to iba rozsirenie hry ako kazdy iny quest, a zapadne to do Geraltovho sveta.
icon
detail (l.161)
vvayne
  pridané 12.11.2015 18:12
Par stylistickych poznamok.

-snaz sa nepouzivat skratky, nahrad ich inym slovom, alebo uved cele slovo, ako napriklad, respektive, alternativne, teda, atd.

-je to Zaklinac, nie zaklinac, musis to specifikovat explicitne. Nazov herneho titulu, pokial mozne, je vzdy s velkym zaciatocnym pismenom.

-ciarky ciarky ciarky

-to ze je v stavke Geraltova dusa je mozno spoiler, recenzent by nemal prezradzat nic z obsahu ci uz filmu alebo hry. Aj ked niekedy je tazke koncpiovat text bez naznakov.

-pokial je to co i len trochu mozne, najdi slovensku alternativu anglickeho slova. Aj toto nie vdy ide, chapem.

-bud priamy a konkretny, slovo svojsky, si kazdy vylozi svojsky :)

Inac slusna praca, pre mna 8/10. Obsahovo celkom ok, vidno ze koncept recenzie ma hlavu aj patu, v mojich ociach jej kvalitu degraduje slovna zasoba a mozno absencia "vtipu", ked autor len nespapagajuje zname fakty poskladane do jedneho celku, ale da recenzii aj myslienku. To je vsak trochu vyssi level a ja sam na nom nie som, takze.. pohoda... :)

Fakt super praca, luk.
icon
detail (l.256)
luk -> vvayne
  pridané 14.11.2015 23:03
-skratky sú síce len 2, beriem na vedomie, zredukujem skratky, no nemienim sa ich zbaviť v istých situáciách mi prídu lepšie.

- áno máš pravdu, je to Zaklínač. Lenže presne to isté môžeš vyjadriť ako zaklínač, ale aj ako Zaklínač. Pre ostatných je to Wiedzmin, či Witcher ....

-Spoilerov je tam oveľa viac, len aspoň vo väčšine recenzií ich viem, tak krásne skryť, že to ani nespoznáš. Ja spoilujem len vtedy keď mi niekto dá povolenie.

- čo sa týka slovenských výrazov neviem ti to sľúbiť, keď sa tak dlho zaoberáš hrami a programovaním ako ja prídu ti slová ako quest glitch bug a pod. úplne bežné. Možno je to aj tým, že rozprávam aj v angličtine a sem tam musím počúvať aj nemčinu.

- to som väčšinou, čo sa týka slova svojsky, nech si to len každý tak vyloží. Každý kto hral trebárs tie 2 datadisky, ktoré spomínam v úvode si z tej hry zobral čosi inšie. Čo si však dovolím tvrdiť, že oba datadisky dokázali prekonať svojou kvalitou pôvodnú hru.

Vtip ti neviem sľúbiť keď už som v zhruba 75 % recenzie premýšľam nad každým riadkom, že vtip vôbec nerozoberám. Ja už som však dlho nečítal vtipnú recenziu. Máš nejaký príklad?

Fúha vidieť, že máš prísnu stupnicu, neviem, či niekedy od teba chytím 10/10.Každopádne ďakujem za pripomienky, vytiahnem z toho to najlepšie a pôjde to do ďalších recenzií.
icon
detail (l.185)
Durzaw -> luk
  pridané 17.11.2015 12:11
Z ktorej časti hry je scéna, kde sa hovorí o tom rozdelení do troch tiel a ktorý má jeho mozog? Nejako si to nepamatam
icon
detail (l.256)
luk -> Durzaw
  pridané 17.11.2015 17:56
Takmer úplný začiatok hry keď prídeš do rezidencie v ktorej sa nachádza Olgierd a behom rozhovoru sa budeš tváriť ako že si debil a budeš vyberať také odpovede. Následne sa dopracuješ k tej scéne
icon
detail (l.159)
Regina Spectra -> vvayne
  pridané 12.11.2015 18:43 (editované 12.11.2015 18:46)
Mal by som jeden detail - niektoré anglické výrazy používané v texte sú už tak zakorenené, že mnohí ani neuvažujú nad slovenským slovom - DLC, datadisk, Quest, gigolo, boss, soundtrack, fix, glitch, bug, character, level, screenshot, a ešte by som mohol spomínať na ďalšie. Už nikto sa ani nepokúša preložiť skratku RPG tým pôvodným správnym prekladom a od toho vznikla chyba, ktorá skratke prisúdila úplne iný význam, než mala pôvodne mať. Dodnes neviem aký presne je význam slova Quest v tomto koncpete - je to výzva? pátranie?... Prečo vzniklo rozlišovanie medzi "závadou" a "chrobákom" :) A potom je tu slovo "pľuje" - z českého "pluje", kde autor veľmi vtipne pridal mäkčeň. Použitie anglických slov v recenzii napovedá, že autor hral hru v angličtine, hoci screenshoty súčeské. Čo je pomerne zvláštne, ale neviem si inak vysvetliť, že sa mus slovo Runeforging tak vrylo do pamäti.
icon
detail (l.256)
luk -> Regina Spectra
  pridané 14.11.2015 22:42
Od zaklínača 2 hrávam hry v angličtine s českými tíitulkami je to snáď to najlepšie kombo, ktoré sa mi vrylo do pamäti Zvolil som tak aj pri trojke aj pri datadisku. čo sa týka pľuje nebol som si istý ostal som zmagorený sám zo seba, keď som posledný krát kontroloval recenziu. Quest je dobrodružná výprava za nejakým cieľom, ktorá zahŕňa pátranie, výzvu v prekonaní prekážok.
icon
detail (l.159)
Regina Spectra -> luk
  pridané 14.11.2015 23:33
"loď sa plaví do Ofieru" - v tomto tvare, loď pláva - je v zmysle - "drží na hladine" Ale môže sa stať. Ja to hrám v poľštine, takže sa bavím na rozdielnostiach českých tituliek a poľského dabingu. Občas je to celkom dobré, hlave byvaj - dovidenia :)
icon
detail (l.161)
1 0
vvayne -> Regina Spectra
  pridané 12.11.2015 20:07
Quest je predsa Uloha. Tak ja mam dost silnu slovnu zasobu, nerobi mi problem vyskladat recenziu zo slovenskych vyrazov. Zial dohravam velmi malo hier lebo sa viac venujem rodine. Za posledne dva roky som na PC dal iba dragon age na ktory som napisal recenziu. Bavi ma ich pisat, mam aj nejake koncepty ale bud su po funuse, napriklad Diablo 3, ktore preslo asi 2999 zmenami, alebo som ich viacero stale nedohral... Tak aspon svoje postrehy dam inym, ktori to vyuziju...
icon
detail (l.198)
wellbi
  pridané 8.11.2015 21:36
Musim hlavne pochvalit obtiaznost. Moj level 70 Gerald (alchemy build) sa pri vela bossoch zapotil, ale aj ti muchopavuci mi nedali moc vydychnut. Po hratelnostnej stranke to bolo velmi premakane.

*Hots spoiler alert*
Pribeh ma ale neoslovil. Nepopieram jeho kvality ci dobry scenar, ale autori musia pochopit ze Srdce z Kamena uz nieje zaklinac. Hlavnym problemom je Gaunter oDimm (celkom vtipne je ze ked zoberiete inicialy dostanete GOD). Zrkadlovnik predstavuje nieco ako vyssie zlo, ale toto v zaklinacovi NEMA miesto. Zaklinac (ako vsetky knihy od A. Sapkowskiho a prve tri hry) bol hlavne o tom, ze to najvacsie zlo je prave v ludoch. Vacsina questov a questlinoch vo vsetkych troch hrach sa toci okolo zla. Ludskeho zla. Vyssie alebo nizsie zlo, vzdy je to zlo ludske. Zrkadlovnik? Uz ked ho porazite v bossfighte, alebo urobite ten quest s tym profesorom v Oxenfurte, zistite ze je nejaky druh zla (mozno boh, mozno nejaky specialny dzin), no je to uz vyssie zlo. Autori by si na to mali dat pozor s robenim dalsich villainov, aby uplne nezabili podstatu Witchera.
-Wellbi.
01