01 02 >>
icon
detail (l.84)
Citroenak
  pridané 15.2.2018 8:23
Je neuveritelne, ako tu niektory stale vyplakavaju kvalitu novych hviezdnych vojen. A pritom je to ROZPRAVKA. Mozno rozpravka pre starsich, ale stale len rozpravka. Ze ma nelogicke casti? Ludia tam behaju vo vesmire? Musim priznat, ze aj mna to trochu vytocilo, ale stale je to rozpravka. Preco tu nevyplakavate, ze nie je fyzicky mozne, aby macka mlatila mys po hlave panvicou (Tom a Jerry), alebo ze vevericky nespievaju (chipmunkovia) atd.. Ak ste cakali vojnovy film zo zivota, asi ste zle pozerali traileri..
icon
detail (l.118)
J-MALACHi
  pridané 14.2.2018 22:47
super...toto bolo lepšie a zábavnejšie ako všetky nové časti dokopy...
icon
detail (l.69)
1 2
Biela_Sekera
  pridané 13.2.2018 20:41
Nové epizódy nemali ani začať.
icon
detail (l.142)
2 3
kasawaki1
  pridané 13.2.2018 17:52
inak mozem ziadat vratit peniaze za listok ?

i want my money back
icon
detail (l.187)
3 0
matovan -> kasawaki1
  pridané 13.2.2018 22:03
Nie, ale môžeš sa poučiť do budúcna a na SW už do kina neísť.
icon
detail (l.142)
1 0
kasawaki1 -> matovan
  pridané 13.2.2018 22:07
ako aspon priemerny film mohli urobit ,nielen 20 cgi akcnych scen ,stare star wars tiez neboli na pulitzerovu cenu ,ale aspon sa dali pozerat ,a aj zasmiat sa ,tieto nove tak vazne vykresluju nudny banalny pribeh...
icon
detail (l.187)
3 0
matovan -> kasawaki1
  pridané 13.2.2018 22:21
Jeden z problémov tej novej trilógie je, že ide úplne v rovnakých šablónach ako stará trilógia. V zásade už JJ. Abrams anuloval výsledky pôvodných filmoch.

Johnson v niektorých veciach prekvapil a malo to potenciál oprostiť sa z tých okov, ale zabil to uprednostnením politickej propagandy pred logikou príbehu, trápnym "humorom", vyslovene priblblými postavami. Pre mňa boli zlé už epizóda I až III, tie teda výrazne načali celú značku, a SW8, do ktorých som vkladal nádej, že rozhodnú o kvalite celej novej trilógie, to celé pre mňa zabili a do kina sa už na SW nechystám. Teda aspoň nie v rámci priemiérového víkendu. Muselo by to veľmi dobre v kritikách dopadnúť, aby ma do kina dostali (pod kritikami nemyslím profesionálne, lebo tie vynášali SW do nebies, ale bežní youtube-recenzenti odhalili aj "moju pravdu".
icon
detail (l.142)
kasawaki1 -> matovan
  pridané 13.2.2018 22:39
inak vela kritiky je vsade ,len nikto este nenapisal ako to vlastne malo byt natocene ,ako to malo skoncit atd..

asi by to bolo cele zle nech by to natocili akokolvek.
sak pravidlom je ze podarena seria ma dobre prve casti apotom to uz je cistza komercia ,pokial este o znacku je aspon maly zaujem tak sa robia filmy ak nie dovidenia ,takychto prikladov su tisice...

ja Mark H. podla mna moralne zlyhal lebo nedokazal ovplyvnit scenar...

Lucas to predal lebo vedel ze pribeh je uzavrety...

...inak film na urovni hobbita je to ,a to je velmi velmi zlee ;))))


icon
detail (l.187)
1 0
matovan -> kasawaki1
  pridané 13.2.2018 23:32
A teda k tomu, že ako to mali natočiť. Určite mali začať úplne nový príbeh, bez impéria, bez veľkej politiky, lebo ako si dobre povedal, príbeh bol uzavretý.
icon
detail (l.187)
2 0
matovan -> kasawaki1
  pridané 13.2.2018 23:30
Keď sa nato spätne pozerám, tak úplne zásadné chyby urobil už JJ Abrams s tým, že vykradol predošlé motívy a v zásade povedla, že celá stará trilógia nemala význam, lebo impérium prežilo len s iným menom a úplne stupídne zase začalo stavať superzbraň, lebo tie dve čo im zničili, to bolo málo.

Ukázali, že to SW univerzum je v skutočnosti veľmi malé a obmedzené. A to je problém. Ale bol by som to ako tak prekusol, keby tá osmička dopadla lepšie. Proste tie diery scenári a násilne podávané politické posolstva na úkor funkčnosti filmu mi to definitívne pokazili.

Je otázne, či M. Hamil mohol nejako ovplyvniť scenár, neviem či náhodou oni nepodpisovali zmluvy ešte pred predajom.

No a hobitt, mne sa tá jednotka páčila, dvojka bola už výrazne slabšia a trojka to bolo akože iné varenie z vody. Úplne zbytočné tri filmy, stačili maximálne dva.


icon
detail (l.103)
10 0
dead424
  pridané 13.2.2018 13:44
Star Wars malo skončiť EpVI, tam je ten hlavný problém. Ešte spin-off ako Rouge One, ok, keď ale Disney potrebuje peniaze...
icon
detail (l.187)
1 0
matovan -> dead424
  pridané 13.2.2018 22:04
Tak sa tomu netreba diviť, keď za dali vyše štyroch miliárd, tak teraz budú dojiť ako sa to dá. To by mi nevadilo, keby to za niečo stálo. Ale bohužial.
icon
detail (l.171)
4 14
TomLehockySVK
  pridané 13.2.2018 13:17 (editované 13.2.2018 19:11)
Star Wars 8 bol vynikajúci. Odporúčam ale túto kritiku a zaujímavý pohľad na film.
Edit: Wow, asi veľa ľuďom je ťažko keď počujú že sa niekomu SW 8 páčil :).
https://www.youtube.com/watch?v=oSU1STltwS0
icon
detail (l.150)
3 1
SyL3r -> TomLehockySVK
  pridané 13.2.2018 19:39
Na sectore je zakázané hovoriť vlastný názor ... tu musíš ísť s davom ako poslušná ovečka ... btw: aj mne sa páčil ...
icon
detail (l.171)
1 0
TomLehockySVK -> SyL3r
  pridané 13.2.2018 20:10
Priznám že sa bolo tam pár scén kedy som si nebol istý, ako tá kasínová scéna mohla byť kratšia, tá ma naozaj nebrala, aj keď dejovo som pochopil prečo tam bola. Ale ako celok, veľa vecí ma prekvapilo vo filme že boli ináč než som čakal.

Napríklad to že Luke nechcel Rei trénovať, to ma prekvapilo, ale bolo to práveže preto lebo Luke už pretrpel dosť pri posledných tréningoch keď Kylo zabil všetkých štundentov.

Alebo keď Snoke umrel tak som bol prekvapený lebo som čakal že bude aj v treťom filme, ale oňho ani vôbec nešlo a potom prišiel ten najlepší súboj v Star Wars vôbec !

Aj humor bol skvelý, zasmial som sa viac ako dosť na tých gagoch. Alebo ten "boj" Luke vs Kylo. To ako to celé bolo vymyslené, super. Luke odišiel ako legenda a zachránil odboj, dal im čas na útek.
icon
detail (l.213)
3 1
Patrix85 -> TomLehockySVK
  pridané 13.2.2018 21:37 (editované 13.2.2018 21:41)
tu je ten problém.. Rian Johnson nepísal scenár pre hlavu a pätu, ale pre "subverting expectations" a tak išiel proti všetkému, aj tomu, čo dávalo hlavu a pätu. Snoka sa zbavil, aj keď bol jasne naznačený, že bude mať väčšiu rolu, odflákol niekoľkokrát teasovanú rodinu Rey, zahodil Finnovu stormtrooper linku .. všetko chcel prekrútiť, aby sa nič nedalo akože predvídať, čím vlastne prekrútil všetko, až nič nedávalo zmysel.
Osobne čakám, že JJ sa aspoň ako tak posnaží vydolovať a zachrániť čo sa bude dať, šupne tam nejakú Snokovu back story, nech aspoň ten má zmysel, spomenie sa skutočná rodina Rey..

A práve Luke bol výsmech. Ako vraví Mark Hamill, tak to je skôr Jake Skywalker, lebo toto Luke nebol.

Vtípky fungovali, ale do filmu sa vo väčšine času nehodili, kazili atmosféru, ničili všetky vážne scény.

Kasíno planéta bol trapas, Rose tam bola úplne zbytočná postava a zbytočne sa zobral čas, ktorý mal radšej patriť Snokovi, Kylovi, Rey či Lukovi.. alebo aj Poevi/Finnovi. Kasínová planéta kazila pacing filmu a veľa vecí v nej bolo dosť diskutabilných. Ako nelogické rozhodnutia pri úteku, prečo neišli vyhľadať pôvodného encryptera, prečo sa nechali vystopovať.. a také kadejaké drobnosti, čo celkovému dojmu nepomáhali.

Súboj Kylo vs Rey mi prišiel tiež nejaký poslabší. Vyzeral pekne, ale to, ako tí enemáci sa ani nesnažili biť, tak to tiež kazilo immersion, keď tam boli iba tak do počtu, aby sa bili.
A ďalej tam vlastne už žiaden iný reálny súboj nebol.

Luke odišiel ako troller.

Potom rôzne klišé a celkovo to bola otočená ep 5 a 6.
Z Huxa sa stal trapko.

je toho dosť, no.. čo sa ľuďom nepáčilo..
a toto sú moje dojmy z filmu prečo sa to mne nepáčilo.

V skratke - pekne natočený kus deravého a slabého scriptu. Film nebol zlý, ale nebol ani dobrý. Je to silný priemer skrz naskrz a keby sa nevolal Star Wars, tak sa ďalšej časti asi ani nedočkáme.
icon
detail (l.171)
TomLehockySVK -> Patrix85
  pridané 13.2.2018 22:40
Ja som mal nulový hype a očakávania, možno preto som bol prekvapený a spokojný lebo som vôbec neočakával že ukážu koho mala Rey ako rodinu, ani Snoke som nečakal či bude alebo nebude aj ďalej a už vôbec nie Finn a jeho stormtrooper minulosť.

Nedávalo akým spôsobom zmysel ? Ak niekto povie "nedalo to zmysel" a nepovie dôvod, tak to je prázdny argument.

To "čo Mark Hamil poveda" bolo tak veľmi prekrútené že ľudia vedia povedať len to ako "Mark nesúhlasil s tým aký je Luke v SW8 charakter" ale každý vynechá to kde povedal, že sa mu vo výsledku páčilo čo s tým jeho príbehom urobil.

Mne prakticky žiadny vtip neprišiel rušivý. Ale ak niekomu humor nesadol tak proti tomu nemám argument, každý berie humor po svojom.

Rose príliš nefungovala to súhlasím. Nemala charizmu a ani zaujímavé miesto v deji.

Načo by hľadali druhého encryptera keď ich tlačil čas a jedného už našli ? Nebol proste čas museli sa ponáhľať a ako aj im pomohol utiecť tak nebol dôvod mu neveriť.

Ja som mal "immersion" bez problémov. Nesnažili biť ? Za mňa to bol najlepší SW súboj doteraz, ani som nedýchal počas celej tej scény.


Luke odišiel ako hrdina, ale čo vlastne od neho ľudia čakali ? Že bude lietať na X Wingu alebo rúbať mečom stormtrooperov ? Nič by to deji nedalo. V predošlích filmoch mal akcie dosť.

Povedz mi kde vidíš to že to bola otočená Ep 5 a 6 ? To aj o SW 7 hovoria že to bolo ako Ep 4 ale nevidím skoro žiadne podobnosti.


icon
detail (l.213)
1 0
Patrix85 -> TomLehockySVK
  pridané 13.2.2018 23:13
ja som hypovaný nebol, ale ak predchádzajúca časť buduje charaktery a tlačí na dôležitosť minulosti Rey, tak človek čaká, že niečo dostane, namiesto aby nedostal nič. V deviatke snáď prídu aspoň nejaké záchranné odpovede, keď sa tu na to Rian vyprdol.

Nedávalo zmysel, no však dej a rozhodnutia. Ktoré dávalo zmysel?

Veď práve, že som pozeral jeho interview. A to, akože čo vraví, že sa mu to vo výsledku páčilo, tak hovorí len zato, že musí a rázne povedal, že sa mu nepáči som s jeho charakterom spravili, ale rešpektuje príbeh a ako iný Luke, tak s tým vlastne problém nemá, keďže je to aj nová generácia SW.

Na vtipoch som sa nasmial, ale ničili atmosféru a vážna scéna tam prakticky nebola, lebo keď prišla, musel ju prerušiť vtip.

Ok, s tým encrypterom, maybe.. aj keď to bol z ich strany mega risk. Tak či onak, ten jeho hacking bol riadne trápny shot, s jeho prstovým tancom po klávesnici.

Nie, nesnažili, stále sa držali vzadu ako klasický nepriatelia, ktorých vidíš v takých Power Rangers, keď tam sú len do počtu. Keby kus, tak uverím, že to boli Knight of Ren a nechceli ublížiť Kylovi.

A čo toto dalo deju? Projekciu a troll? :D A nečakal som žiaden X-wing, ale keď už, tak niečo primerané. Ale ok, toto je diskutabilné. Scéna o sebe nie je zlá, ale.. nvm.. lepšie by fungovala, ak by to nebol jeho koniec. Ešte keď vravel "see you around" (čo už teraz tak akurát môže znamenať ako duch.. -_- )

Hoth fight, čo je teraz akože soľ a nie sneh, lol, thanks random Salt guy. Emperor sa snaží zlákať Jedia na temnú stranu, ukazuje fight jej priateľov, ako Palpatine ukazoval Lukovi, tajomná jaskyňa minulosti, prílet na tajomnú planétu za veľkým majstrom za účelom tréningu. Nová postava, ktorá hrdinom akože pomáha, potom ich zradí (encrypter/Lando) a ešte nejaké veci, na ktoré si teraz neviem spomenúť. Ale bolo to všetko to, čo v ep 5 či 6, ale otočené. Štýlom "znova sme pri emperorovi v jeho veľkej chamber, núka zbraň a prechod na temnú stranu, ale nie! nie je to ako ESB, lebo teraz sa rozhodne hneď Jedia zabiť a popritom tento Emperor bude zabitý (znova svojim žiakom, ako bol zabitý Palpatine)"

icon
detail (l.120)
1 2
Imperius77 -> TomLehockySVK
  pridané 13.2.2018 16:27
odporúčam začať sledovať filmy z Bollywoodu ak preferuješ filmy natocene podla 2. a 3.-triednich scenarov ,co nemaju hlavu ani patu
icon
detail (l.171)
2 1
TomLehockySVK -> Imperius77
  pridané 13.2.2018 16:42
Odporúčam začať rešpektovať názory druhých ľudí a že čo sa tebe nepáči sa môže druhým ľuďom páčiť .. neuveriteľné, však ?
01 02 >>