01 02 03 04 >>
icon
detail (l.130)
NgeNious -> WampyR
  pridané 13.4.2019 23:05
Aha,tam neni ani 50 hier
icon
detail (l.187)
WampyR -> NgeNious
  pridané 13.4.2019 22:33
ked si pozries kolko tam je zatial hier, tak ten search bar neni treba ani keby ich bolo 3x viac 😀
icon
detail (l.130)
NgeNious -> WampyR
  pridané 13.4.2019 19:50
Nevravím všetky funkcie čo má steam
Samozrejme kartičky,odznak a podobné tam nečakám a ani mi tam chýbať nebudú
Ale už je rok 2019 a to že nemali donedávna ani search bar je na smiech
Cloud saves stále nikde



icon
detail (l.187)
1
WampyR -> NgeNious
  pridané 13.4.2019 18:57
Asi mas problem citat s porozumenim....jednotky percent SA NEROVNA 1%. Ale vysvetluj si to ako chces, dalej touto temou uz nebudem stracat cas....iba tym dokazujes ako (zle) ti ide matika.
- ja narazam prave na tie funkcie resp. niektore z nich....ze pouzivat na obhajobu Steamu vyssi pocet funkcii je OK, ale urcite nie funkcie, ako leveling profilu, karticky, odznaky a inventar co su vsetko v podstate veci za/na peniaze. To ja potom mozem povedat, ze toto su funkcie OBCHODU zamerane na dalsiu monetizaciu a Epic je zadarmo.

Jasne, ze sa snazia nalakat ludi, sak o tom tu celu dobu uz asi 2 mesiace pisem. Objavujes davno objavene.

"Ten argument že tie funkcie ani na steame neboli zo dna na den je úbohý" - tak to Epicu naprogramuj teraz cez vikend lebo ty to evidentne dokazes a oni ne. Mas cas do pondelka 07:00 rano.

A co ked bol prvy? To teraz za to, ze niekto pride s nejakou funkciou tak ju automaticky vsetci musia kopirovat bez ohladu na to ci ju chcu u seba alebo nie? Epic dal k dispozicii zadarmo nastroje pre cross-platform hranie. Preco to este nema Steam? Sak to nemoze byt nic tazke naprogramovat a ty to zvladnes za vikend...tak to urob a daj Steamu k dispozicii. Jaj sorry zabudol som...Valve prdi na hracov zvysoka a ide im iba o to mat ich zahackovanych iba na svojom monopolnom Store.

A este raz sa ta teda opytam...preco nema Steam cross-platform hranie resp. neda vyvojarom nastroje na to? UZ sme v roku 2019 predsa. Cize dvojity meter.



icon
detail (l.130)
NgeNious -> WampyR
  pridané 13.4.2019 16:51
"tiez hovorim, ze su to podruzne funkcie, ktore je sice dobre mat, ale realne ich vyuzivaju jednotky percent uzivatelov, cize hlavne pre hranie hry ako takej su nepodstatne"
Ale písal ☺
Jak sme chodili do roboty sme sa moc online nestretávali,tak sme to zapli nech si požičáme pár hier
Aha,takže keď niekto použije viac funkcií steamu ako argument že je lepší tak je to vlastne blbosť?
Väčšiu kravinu som ešte nečítal
To že tie konzolové exkluzivity bude len na epic store mne nevadí
Z ich strany to bol dobrý nápad,inak by sme sa ich asi ani nedočkali
Ale mi tu prosím ťa netrep že to robia pre hráčov,len sa snažia nalákať viac ludí na ten ich odpadový store
Ten argument že tie funkcie ani na steame neboli zo dna na den je úbohý
Steam bol prvý svojho druhu,valve ani poriadne nevedel čo všeetko tam má byť
Skúšali nové funkcie,rozmýšlali ako čo zlahčiť apod.
Epic už ide do rozbehnutého závodu,vie čo všetko tam môže byť,čo hráči chcú
A namiesto toho nám dá hovno a núti nás skrz exkluzivity
Už sme v roku 2019
Žiadny dvojitý meter
icon
detail (l.187)
WampyR -> nessundorma
  pridané 12.4.2019 20:40
takto ja som v tomto specificky pripad, takze ti neviem dat taku odpoved aku pozadujes, pretoze by som to riesil takto:

- pozrem ci je dana hra na GOG, ak ano kupim tam (zalezalo by od kvality hry ci za plnu sumu, alebo neskor v zlave)

- ak nie je na GOG, tak pozeram Steam, ale iba v zlave, pretoze na Steam uz za plnu sumu nekupujem

- Epic by som riesil iba v pripade, ze by bola hra exkluzivna iba na nom (trvala exkluzivita), pripadne sa teraz pohravam s myslienkou (ale este neviem ci do toho pojdem), ze QD hry kupim na Epicu, aj ked za rok asi budu na Steame

Ak by som mal, ale na vyber iba situaciu, ktoru uvadzas ty, pravdepodobne by som volil Epic. Hru viem kupit, stiahnut, hrat a bavit sa pri tom. Nepotrebujem k tomu cloud saves, leveling profilu, zasmradeny inventar bezcennymi kartickami a pod. hovadiny. Ako teoreticky bonus by som mohol dostat DRM free verziu, kedze Epic toto nechava na vyvojarovi.
To mas ako pri PS4 vs Xbox One. Nepotrebujem multimedialne centrum, ci herny Instagram. Potrebujem kvalitne hry, za pre mna lepsich podmienok. Steam je komfortnejsi..ale hru to lepsou neurobi.

Mimochodom tebou uvadzana situacia by v skutocnosti nemala byt mozna, kedze ak by hra vysla sucasne na oboch, tak Steam ma zmluvne osetrene, ze musi mat jednotnu cenu. Cize v oboch Storoch bude stat bud 40 alebo 15 (bavime sa o zakladnej cene, nie zlavach pri vypredajoch). Ak by bola rok exkluzivna na Epic store a stala by 40 s tym, ze napr. den pred vydanim na Steame by autor znizil zakladnu cenu na 15, tak aj na Steame sa musi objavit za 15. Ak by ponechal cenu 40 z Epicu, tak aj na Steame musi byt 40.


icon
detail (l.147)
nessundorma -> WampyR
  pridané 12.4.2019 19:03
myslel som to tak, ze napr. pride hra ktora bude na steam stat 39.99 ale Epic ju bude mat za 14.99 (ber z nadhladom a teoreticky :D) , ak by to tak bolo, tak by si isiel cez epic alebo z principu .. ee :D
icon
detail (l.187)
1
WampyR -> NgeNious
  pridané 12.4.2019 18:53
- nikde som nepisal o 1%, to si vymyslas ty...pisal som o jednotkach percent a ano uznavam trocha som to prestrelil, kedze Cloud saves tomu nezodpovedaju uplne a gamepady z casti, ale primarne som to cielil na Family sharing.
- no podla mna je ta tvoja obhajoba family sharingu s kamaratom trocha prifarbena, kedze pokial si nazdielas ucet, tak nemozete hrat simultanne na oboch, kedze hosta odpoji z hry, ked ten co zdiela zacne hrat. A kedze hovoris o kamosovi, tak predpokladam, ze ste vrstovnici a volny cas mate podobny cize stale jeden z vas nebude moct hrat, tak mi Family sharing nedava prilis zmysel u vas.
Ale samozrejme mozem sa aj mylit, koniec koncov nepozname sa a ludia ziju rozne.
To uz radsej si vymenit ucty...my si napr. menime s kamosmi....ja mam pristup k 4 dalsim uctom mojich kamosov a oni k mojmu a este mame 1 ucet spolocny pr vsetkych.
Tie funkcie nenazyvam zbytocne kvoli ich funkcionalite ako takej, ale kvoli ich pouzivaniu na obhajobu Steamu, pricom kazdy normalny vie, ze nevznikli za vikend. U Steamu to nevadi , u Epicu ano. Dvojaky meter.
Poviem ti to takto....Valve, keby chcelo kludne mohlo na Steam prinasat starsie konzolove exkluzivity, lebo ich mohlo kupit....a to by robilo pre hracov....ale Valve ide iba o seba a nikoho ineho a je velmi pravdepodobne, ze QD hry prisli na PC iba vdaka Epicu. Preto by som kludne akceptoval, keby QD hry by boli Epic only a nikomu by som to nezazlieval.


icon
detail (l.187)
WampyR -> nessundorma
  pridané 12.4.2019 18:37
ved jasne, ze SVOJE exkluzivity si pravdepodobne nedaju nikde inde, ale aby to bolo uspesne musia mat obrovske hity na styl Blizzardu, ktory si moze dovolit udrziavat Store aj napriek najslabsej ponuke titulov, ale co hra to megahit. Cize kazda dalsia ich hra musi mat aspon 50% uspechu Fortnite a to dlhodobo.
Lacnejsie ako na Steame to byt nemoze, kedze Steam ma v zmluve dolozku, ktora toto vyslovene zakazuje.

Tu poslednuvetu mi trocha rozved, lebo neviem na co konkretne narazas...
icon
detail (l.182)
2 1
Aristarch -> peter5713
  pridané 12.4.2019 18:13
Absolútne nerozumieš danej problematike.. škoda času...
icon
detail (l.148)
2
peter5713 -> Aristarch
  pridané 12.4.2019 17:03
Akože nie som "skutočný hráč" ? Pre skutočného hráča je najdôležitejšia samotná hra, nie blbiny okolo toho. Módy? Aj v minulosti boli módy do hier a nebolo treba steam. Hovoria ti niečo stránky ako moddb alebo nexus?

A vieš čo? Ja mám všetkých klientov vieš kde, keby neboli povinné, hral by som bez nich, tak ako kedysi. Chytím dvd a nainštalujem hru. Hotovo. Žiadny otravný klient.
icon
detail (l.182)
2 0
Aristarch -> peter5713
  pridané 12.4.2019 15:30
Čo a?

Tu je vidieť, že nie si skutočný hráč. Steam mi ponúka "len" nejaké služby oproti Epic Store navyše. Sú to praktické... a často pre hráča dnes nevyhnutné veci. Dnes sú hráči na nejaký štandard zvyknutí.. a tým sú služby ako cloud saves, user profil, user reviews, forums, mod distribution, friends list, item trading, library sorting, account sharing, wish lists a kopec ďalších, ktoré Epic nemá.

Čo ste vy za hráčov? Niekedy mi prídete, že nie ste PC hráči ale nejakí konzoloví emigranti... keď vôbec nechápete výhody takých vecí na Steame ako je napríklad mod distribution (Steam Workshop), ktorý je hodne využívaný (aj mnou).
Príklad: Wallpaper engine (animované pozadie Windows).. kde pozadia nie len tvorím a zdieľam, ale zadarmo sťahujem aj od iných hráčov. Ďalej plno módov do skvelých a vďaka nim aj nesmrteľných hier. Toto ti žiadni iný klient neponúka. Potom tu je Steam Marketplace ... family sharing tiež využívam. To nikdy Epic nebude mať. Epic nemá ani základne veci ako cloud saves. A vieš prečo? Lebo je to len parta chalanov... čo zbohatla na jedenej hre... a hráči sú im ukradnutí. Prišli na to, že zákon nezakazuje formu exkluzivity ako konkurenčného boja... všetci hráči im tú špinavosť neprekukli... a tak hráčov veselo ďalej vydierajú. Ale predstav si, že prídu ďalší. Aké budeme mať ceny a služby? V akej kvalite? Stále len v horšej. Hráči budú mať slabé služby a ceny vysoké... ale vývojári svoje prachy dostanú, lebo hry si budeme musieť kúpiť...napríklad na Epicu... aj za 200€ za jednu AAA srajdu. Oni prachy zarobia a tebe nezostane nič iné... lebo permanentná exkluzivita zaručí Epicu, že nikde inde nebude konkurencia, ktorá ponúkne hru v lepšej cene. Vlastne konkurenčný boj o zákazník pri exkluzivitách odpadá. V tom je hlavný problém. Epic nie je UBI, že na vlastné hry ponúka svojho klienta. Epic kradne hry a tvorí si na ne vlastný monopol. Vy to stále nechápete, že nejde o nejaké trápne achievementy... alebo klienta...
icon
detail (l.147)
nessundorma -> WampyR
  pridané 12.4.2019 15:09
pochybujem ze exkluzivity co si budu robit sami budu docasne.
A ked bude nieco na epic a bude to lacnejsie ako na steam? Tak ako si pisal napr. pri origin, tak v com to bude ine?
icon
detail (l.148)
peter5713 -> Aristarch
  pridané 12.4.2019 14:57
A?
icon
detail (l.130)
NgeNious -> WampyR
  pridané 12.4.2019 10:58 (editované 12.4.2019 10:59)
1/3 je viac než to tvoje vymyslené 1%
Tie funkcie nie sú na to aby ich každý využíval alebo aby boli prelomové
Sú na to aby ti niektoré veci urobili pohodlnejšie
Keď sme si s kamarátom chceli požicač účet kvôli hrám tak nám ten family sharing prišel vhod
Namiesto toho aby sme sa prehlasovali tak sme zapli family sharing a vybavené
Jednoduchšie a pohodlnejšie
Ja som tiež o vela funkcií nezavadil a ani neviem či ich použijem
Ale sú tam keď ich budem potrebovať a nazývať ich kvoli tomu zbytočnými je blbosť
Nevravím že epic musí mať úplne všetky funkcie steamu,ale nejaké tie základné by tam už mali byť
To že tam nebol donedávna ani seach bar je zlý vtip

S tým gamepadom máš pravdu,je to viac o zvyku
Ale to čo tu tý pro pc elitári trepali so mnou nič nemá,jediné čo som proti gamepadu kedy povedal je že sa na ňom hrajú nahovno fpsky,a to je fakt

Ja zas vidím pre epic tie 2 isté argumenty dokola:
1. že tam berú menej percent než "nenažraný" steam
2. že sme proste rozmaznaný a máme sa prestať hádzať o zem

Ako nech si epic pridá kolko funckií chce,u mňa už skončili tými exkluzivitami jak ma cez ne chceli násilne natlačiť na ten ich odpad


icon
detail (l.182)
Aristarch -> Herr Roman
  pridané 12.4.2019 10:32
Epic launcher majú ľudia stiahnutý o doby.. čo vyšiel. Ale to neznamená, že s ním musia byť aj spokojný. Stále dokola sa o tom píše.. nejde o launcher...
icon
detail (l.182)
1
Aristarch -> peter5713
  pridané 12.4.2019 10:29
Epic nie je o nič horší ako Steam. :D
icon
detail (l.142)
paganSK
  pridané 12.4.2019 0:21
videl som HEAVY RAIN , DETROIT BH a ine exkluzivity na EPIC STORE ako COMMING SOON.
Takze este mozno aj Bloodbourdne a ine PS4 hry >D
Poprosim este Trilogiu Gears of War
icon
detail (l.187)
WampyR -> NgeNious
  pridané 12.4.2019 0:13 (editované 12.4.2019 0:27)
nemam, ale pouzivam hlavu
- cloud saves berem, ze tam je 99%+ vyuzitie, pretoze pokial to hra podporuje, tak je povinne, automaticke a v podstate nezdrzujuce.

- family sharing je minoritna funkcia o ktorej vela aj pravidelnych uzivatelov ani netusi, co som sa rozpraval s ludmi, ktori maju Steam v mojom okoli a to su desiatky ludi. Samozrejme, ze moje okolie nie je relevantna celosvetova vzorka, ale nemyslim si, ze tomu bude inak....ak je nieco popularne, tak v dnesnej dobe sa to rychlo rozsiri a pisu sa o tom clanky a "spievaju ody" ake to perfektne (z veci co ma v rychlosti napadaju tak napr. tagovanie z Apexu Legends taka funkcia, ktora si vysluzila vela pozornosti). Pri family sharingu sa nic take nedeje a hlavne nedialo ani ked vysiel.
Cize taka funkcia, ze mainstream si povie, ze ahhha to sa da? Super mame taku funkciu a ideme dalej. Toto fakt vyuziju hlavne fajnsmekry, aj ked to je uplne jednoduche, ale ludia proste nelezu do nastaveni Steamu a nebabru sa s tym.
- podla statistik Steamu priblizne 1/3 ludi z aktivnych uzivatelov ma pripojeny gamepad k PC.
sam hravam s gamepadom niektore typy hier, ale ide o to, ze volakedy sa na pady plulo, potom ked prisla era Xbox ovladacov na PC, tak kazdy druhy jasal, potom prisla podpora PS ovladacov (na Steam relativne nedavno) a este okrem inych aj Switch controler a obhajuje sa to tu, akoby sa bez toho nedalo hrat.
Toto nie je bolest...moze to byt nepohodlne, ak sa vyseru na poriadny config, ale bolest je ak hras napr. Souls hry na volante ci tanecnej podlozke, alebo gitare....to je bolest. Mnoho ludi hovori, ze hrat Fifu bez gamepadu nejde...poznam typka - moj byvaly kolega, co dava na klavesnici gamepadistov dole zaradom vo Fifa Ultimate Team. Proste vsetko sa da ked sa chce, gamepad ma svoje vyhody v tom a K+M zas v onom, ale teraz sa tvarit, ze bez controllera (a este specialne snad Switch controllera) sa zle hra, prip. sa neda hrat je blbost.

Epic Store toho nema este vela, ale tu mas proti Epicu 2 typy argumentov dokola:
- ze nema to a ono,ale tu to prezentuju akoby to ani nikdy mat nemal
- ze to a ono pridavaju pomaly, akoby to tunajsi chlapci zvladli naprogramovat cez vikend aj to len tak mimochodom v nedelu rano po sobotnajsej opici

icon
detail (l.130)
NgeNious -> Blackened Halo
  pridané 11.4.2019 23:53 (editované 11.4.2019 23:54)
Lepšiu obranu?
To by tam aj nejaká musela najprv byť
01 02 03 04 >>