01 02 >>
icon
detail (l.162)
1 2
deadawp
  pridané 11.3.2015 19:37
Nuda
icon
detail (l.150)
muftu
  pridané 4.3.2015 19:52 (editované 4.3.2015 19:53)
Podla mna autor velmi netrafil dovody. Jedinym a zakladnym dovodom je rovnaka chyba aku spravilo nintendo pri 3ds ci wii u.

V prvom rade sony nechape hanheldovy trh. A v druhom rade neplni co slubi. Sony nam dala dva analogy a bude to az nintendo, ktore nam pravdopodobne ukaze ze dva analogy su fajn na handhelde. Vita mala byt fps masina na cesty. A pritom sme neuveritlene dlho nemali fps hry a vlastne dodnes ani nemame - jedna lastovicka leto nerobi. Prislo otrasne resistance a nudne unit 13. A este hra o ktorej radsej ani netreba rozpravat - COD. Jedna z najvacsich znaciek, potencialny killer titul pre vitu a sony s hlavou vo vlastnom zadku si nedohliadla na vyvoj ci neposkytla pomoc.

Vita mala viac problemov - zbytocny 3G model, vysoka cena prislusenstva, zbytocne ovladacie prvky. Nic z toho ale vitu nepolozilo, pretoze su to malickosti. Jedine co je dolezite su hry. Zachytit start pretoze inak sa tam konzola, ktora nedostane pravidelne kazdy rok COD, nedostane.

Vsetko ostatne nie je podstatne a pre uspech ci neuspech nehra vobec ziadnu ulohu. Vyssia cena vyvoja? Ak by sony predala konzoly, tak to nie je argument.

Takze spominany dovod - Sony nedodala hry a nasledne sa to snazila nahradit zaplavou indie hier, ktore ale clovek lacnejsie kupi na pc a zahra na kazdom inom pristroji s displejom - kvoli tomu si nepojde nikto kupit konzolu a ja ked som kupoval vitu tak kvoli velkym hram nie indie. Sony zabudla ze nejaku vitu ma, ta konzola bola bez podpory uz pol roka po vydani. A do takej perspektivy sa nehrnu ani hraci ani vyvojari. Je to skoda lebo sa tam nachadza par skvostou a konzola mohla mat buducnost.
icon
detail (l.198)
wellbi -> muftu
  pridané 4.3.2015 20:00
Vďaka za kritiku. Možno máš pravdu, keďže som sa pozeral na vec z pohľadu. Vysokú cenu a zbytočné "fíčury" som v článku prebral. Sony sa snažila Vitu vzkriesiť Terawayom či OlliOllim2, no nedarí sa jej. A neviem v čom urobilo 3DS chybu, predáva sa ako teplé rožky ešte roky po vydaní.
-Wellbi
icon
detail (l.150)
muftu -> wellbi
  pridané 8.3.2015 3:59
>Re: RE:wellbi
Jasne ved je to tvoj nazor - ja som ale presvedceny ze za neuspechom akejokolvek konzoly stoji hlavne nedostatok hier. Clovek by mohol najst argumenty ze to tak nie je (wii u je skvelym prikladom ze niekedy ani hry nepomozu) ale aj tam by sa dalo argumentovat ze tam nedostatok hier nejaku ulohu hral.

Vsetko ostatne su casto malickosti - ved xbox 360 bola velmi uspesna konzola napriek tomu ze sa kazila ako o zivot. A pre ps3 to plati vlastne taktiez, len sa chyba objavuje neskor.
icon
detail (l.139)
2 0
mathi4s
  pridané 4.3.2015 16:49
Mozno sa PSVITA zapise do analov historie ako fail a uz viac handheldov od SONY nebude. Ale pre mna je moja PSVITA super. Mam ju rovnako rad jak 3dsko. Mozno nema tolko exkluzivit co by zaujalo zapadny trh a naopak ma trochu vela tych zvlastnych japonskych RPG a nabuchavani dievcat ale zaroven je VITA tak trochu opovrhovanim nazyvana aj skladiskom indie hier. Uprimne povedane je vyborna pre ne. Niekto si povie ze tie iste indie si zohna predsa na PC a usetri hromadu ale ja napriklad si myslim ze spelunky alebo binding of isaac pre moj 24" monitor nie je zrovna to najlepsie. Ked som doma hram nieco s peknou grafikou a potom taka hodinova cesta autobusom je v spolocnosti Rogue legacy, Lone survivor alebo za chvilu Shovel knighta celkom zazitok. Nehovoriac o klasikach z PS1 ako MGS1 alebo Castlevania Symphony of the night. PSVITA ponuka vela hier len nie vela exkluzivit.
icon
detail (l.165)
BreedSK
  pridané 4.3.2015 12:23
Sám má Vitu a ako doplnková konzola na cesty je to vcelku fajn. Jediné čo mne osobne chýba je že nie je hacknutá kvôli emulátorom starých systémov. (Sice je tam už možnosť ale stále to nie je userfriendly) Mať tam také klasiky zo Snes a Amigy...snáď to po skončení podpory od Sony niekto prelomí. Druhá vec sú prehnané ceny za hry, ktoré sa šplhajú k cenám veľkých konzol. V poslednej dobe si uvedomujem že by som bol rád aj za väčší displej, kľudne 6 palcov. No pravdepodobne Sony z handheld konzolami skončí úplne takže sa už nedočkáme novej gen.
icon
detail (l.139)
1 1
mathi4s
  pridané 4.3.2015 11:53
Nerozumiem celkom tomu clanku. Pises ze hry na Vitu maju vyssie naklady ako hry na 3ds lebo Vita ma vacsi vykon? ale samotne hry maju nakoniec grafiku skoro rovnaku ako hry na 3ds. Preco maju potom hry na vitu vacsie naklady? Ved Vita sa nemusi naplno vyuzit. Staci ked hry budu o chlp krajsie ako tie na 3ds a hlavne nech ma vela exkluzivit ktore ako pises naozaj nema. Ved cena 3ds a PSVITA je prakticky rovnaka.

Ja si myslim ze s nakladmi na grafiku neuspech Vity nema nic spolocne. Podla mna sa proste niektory dolezity kravataci v SONY vymenili a ty sa na Vitu vybodli. Ze preco? mozme len spekulovat ale pravdepodobne po uvodnom fiasku s pamatovymi kartami prepadli masovej histerii ze Mobilne hranie bude v buducnosti domenov mobilov.
icon
detail (l.198)
wellbi -> mathi4s
  pridané 4.3.2015 20:07
Trochu som si protirečil, no hovoril som o Freedom Wars, ktoré na grafike z tohto dôvodu muselo šetriť. A vyplatilo sa im to. No pokiaľ robia platformovú exkluzivitu a vyzerá horšie než platformový priemer (ktorý je celkom pekný, viz. Uncharted či Killzone) tak si to môžu zlýznuť v recenziách za zlý vizuál, čo by sa tiež mohlo podpísať na predaje. Nesúhlasím s tým 512mb RAM a 128mb VRAM už pomaly dobieha PS3jku. Skús ale porovnať 3DSko s takým WiiU. Vďaka za názor.
-Wellbi
icon
detail (l.179)
2
Grahf
  pridané 4.3.2015 9:51
PSP zabilo pirátstvo. Na PSV sa nepiráti a stejne je mrtve. Sony by sa malo vykašlať na handheldy, evidentne to s nimi nevie. Inak autor podotkol, že vitu tiež zabil samotný velký výkon a drahá výroba hier. To by ale znamenalo, že výkonový strop handheldov je niekde u 3ds, pretože hry s lepšou technickou stránkou by už neboli rentabilné. Či?
icon
detail (l.198)
3 2
wellbi
  pridané 4.3.2015 0:24
>Všetci
Vďaka za skvelé hodnotenia a (väčšinou) kvalitný feedback. Pár faktických chýb tam mám, čerpal som hlavne z VGChartz a Wikipedie, no snažil som sa byť najpresnejší. Práve týchto pár komentov dodáva ľudom ako som ja potrebu písať :)
-Wellbi
icon
detail (l.191)
4 1
jones555
  pridané 3.3.2015 23:33
Prečo vita zlyhala? Lebo sony sa samé na ňu vykašľalo. Plus stovka ďalších rôznych faktorov.
icon
detail (l.68)
10 0
TrainHardFeelGood
  pridané 3.3.2015 22:49
k clanku sa vyjadrovat nejdem,respektive k jeho ne/kvalite.cakal som nieco...proste pride mi to ako zbuchane niekde na kolene.na druhej strane aby som neprskal...ano.v podstate s mnohymi vecami v nom suhlasim.o inych by sa dalo zas polemizovat.ak mam povedat za seba,tak dva roky dozadu ju fakt mohol kupit len blazon,hi tech nadsenec,alebo proste clovek co nevie co s peniazmi.vzhladom k cene a cene prislusenstva.ale dnes si myslim ze je to dobra kupa.osobne som ich mal niekolko kusov,vzdy z druhej ruky a vzdy som ich po case strelil.ale po zisteni ze sony ju bude vydavat uz len obycajnym lcd miesto jej krasneho oledu,som sa rychlo poponahlal a kupil este oled verziu.podla mna vita jedneho dna dosiahne status legendy,ako svojho casu sega dreamcast.ta mala podobne ako vita mozno par ale o to viac jagavejsich klenotov vo svojej zbierke.vita sa da saozrejme brat ako komercny neuspech,ale osobne ma uz zacina dost unavovat ako si kazdu chvilu potrebuje kdejaky radoby odbornik do nej kopnut.vita je tu a myslim ze este nejaky ten rok bude a ja som tomu rad.a aj ked to tu na sectore asi nikto nebude chciet pocut..moj nazor je ten ze vite by pomohlo to co svojho casu pspcku.piratsvto.kto chce tak ako ja,ten si kupi original uz len koli tomu pocitu.a zvysok ...ten by aspon dvihol krasne predaje konzoly a prislusenstva
icon
detail (l.72)
3 1
JBB
  pridané 3.3.2015 22:46
>Skvelá analýza
výborne napísaný a vyčerpávajúci rešerš. Aj pre mňa ako only PC sa to čítalo s ľahkosťou. Niet čo dadať, snáď len ďakujem.
icon
detail (l.154)
5 1
daevastator
  pridané 3.3.2015 22:28
Vita sa tolko nepredava aj preto ze nikto si ju nekupi ako primarne herne zariadenie. Ako doplnkove hranie je super, sam to tak mam na cesty ale kebyze mam hrat iba na nej tak fakt za chvilu nemam co.

Ale kus HW je to naozaj uzasny. Display, vykon, dva analogy, to su veci o ktorych moze Nko este dlho snivat. A ked sa uz nejaka ta poriadna hra na Vitu urodi (posledne Freedom Wars), tak to fakt stoji za to.

Zial sme uz v dobe kedy je ziskovejsie spravit nejaky bazmecht ala Flappy Bird / Candy Crush s minimalnymi nakladnmi a daleko vacsim potencialnym ziskom.

Vita ma mnoho spolocneho s takym WiiU (tam je to tiez zacarovany kruh -> nie su hry -> nie su predaje -> nie su hry) az na to ze WiiU nie je taky dobry kus HW (nie naozaj nie je) ako na svoje handheldove pomery Vita.
icon
detail (l.599)
1 1
ace -> daevastator
  pridané 3.3.2015 22:55
>Re: RE:daevastator
Wii U a Vitu nemozes porovnavat. uz len z toho hladiska, ze o jedno z toho sa vyrobca ukazkovo stara, druhej hodil cez palubu

Wellbi - slusny clanok, ale je v nom mnoho chyb. tie stylisticke a gramaticke sa daju prehryznut, no mas tam par faktickych
icon
detail (l.154)
2 0
daevastator -> ace
  pridané 4.3.2015 17:46
Z hladiska vlastnej excluzivnej tvorby sa nemozu s wiiU porovnavat ani sucasne PS4/X1, Nko proste ruluje.

Ale tie predaje WiiU a Vity celkom koreluju.
icon
detail (l.146)
5 1
Latore
  pridané 3.3.2015 20:47
Super clanok vita ma par znackovych hier ktore by som si zahral ale...chyba tomu multimedialnost,na dnesnu dobu je to bieda,a strasne drahe.Kupil som si radsej galaxy tab 4 10.1 za 200€ 64 GB pametovku za 33€ a mam NEOBMEDZENE moznosti a super hry za 1 az 5 €
icon
detail (l.110)
5 0
Mark101
  pridané 3.3.2015 15:10
Ja som si asi pred rokom kúpil psp ( na nudné večeri na intáku-takže ho využívam len v škole :D ). Plánujem si kúpiť Vitu ale až niekedy o rok možno 2 keď si zahrám všetky pecky na PSP. Vita má pár hier pre ktoré by som je chcel ( napr AC:Liberation ), Inak článok veľmi pekne napísaný
icon
detail (l.163)
5
Kladmajster -> Mark101
  pridané 4.3.2015 0:06
>Re: RE:Mark101
si to radšej zahraj na PC a ušetríš mnoho peňazí a čakania
icon
detail (l.61)
6 0
Toky18
  pridané 3.3.2015 14:23
ja svoju este stale mam, zatvorenu v supliku a dufam, ze nieco velke pride
01 02 >>