SONY INZONE BUDS

SONY INZONE BUDS

8.0

Herné štuple pre PC a PS5

Test

Sony postupne expanduje a rozširuje svoju hernú Inzone sériu zariadení. Už tam priniesla monitory, nedávno rozšírila sériu headsetov a teraz pridáva aj štupľové herné budsy. Tie nie sú pri hrách štandardom, ale je tam určitý trh, keďže nie každý chce mať uši uzavreté pod headsetom. Niekomu to vadí a niekto má na hlave radšej niečo ľahšie. Ale niekto chce mať aj niečo spratnejšie a prenosnejšie.

Preto tu máme Inzone Buds, herný headset, ktorý vám umožní uvoľniť svoje uši, a to ako na PC, tak PS5 a eventuálne aj na mobile. Všade bude fungovať s pridaným USB-stickom, ale viete ho na Bluetooth LE podporované zariadenie pripojiť aj bez neho.

Špecifikácie:

  • Typ: Buds, stereo, ANC
  • Podpora: PC, PS5
  • Ovládanie: Dotykové
  • Vaha: 6,5 gramu (x2)
  • Veľkosť reproduktoru: 8,4 mm 
  • Vodeodolnosť: IPX4 ekvivalent 
  • Podpora zvuku: 360 spatial sound for gaming
  • Výdrž batérie: 12 hodín wireless, 24 hodín Bluetooth 
  • Bluetooth: verzia 5.3, Bluetooth LE Audio, LE profile

Čakajte tak mierne väčšie, ale stále ľahké a pohodlné slúchadlá, ktoré primárne budete pripájať cez 2,4Ghz USB-C stick. Možno trochu škoda, že je to USB-C, keďže nie každé PC má aktuálne už vpredu vyvedený USB-C, na starších sú stále USB-A. Ideálne potom siahnuť po redukcii. Vzadu na PC vám USB stick pre svoj tvar nemusí dobre sadnúť.

Sony Inzone Buds
Sony Inzone Buds  Inzone budsy prichádzajú s nabíjacou krabičkou a aj náhradnými gumičkami
Inzone budsy prichádzajú s nabíjacou krabičkou a aj náhradnými gumičkami


Sony Inzone Buds  Budsy fungujú primárne cez USB wireless konektor, a to ako na PC, tak PS5.
Budsy fungujú primárne cez USB wireless konektor, a to ako na PC, tak PS5.


Sony Inzone Buds  Konektor si môžete prepínať medzi PC a PS5/mobilom.
Konektor si môžete prepínať medzi PC a PS5/mobilom.





Headset prichádza v krabičke na uloženie a nabíjanie slúchadiel, nakoniec tak ako štandardné wireless buds headsety, ale tu ešte má krabička miesto aj na USB stick, aby ste ho mohli prenášať a nestratili. Krabička má v sebe batériu, ktorou automaticky nabíja budsy. A krabičku vy nabíjate štandardne cez USB-C kábel. 

Dizajnovo nejde o malé slúchadlá, sú trochu väčšie, zahnuté smerom dole, ale stále držia relatívne dobre. Podľa veľkosti ucha si môžete zmeniť gumičky. V balení prichádzajú aj dvoje malé náhradné gumičky a jedny veľké. Pričom stredné sú už nasadené. Povrchovo sú budsy čierne, matné, len horná dotyková plocha je lesklá. Dotykom na ňu už vyvolávate jednotlivé akcie, ako nakoniec pri štandardných mobilných budsoch. 

Samotná krabička má tlačidlo na synchronizáciu s Bluetoothom. Ak pôjdete cez 2,4Ghz samotný USB dongle má prepínanie medzi PC pripojením a PS5/Mobile pripojením, ktorý si prepnete podľa potreby.  Tu rátajte s tým, že USB pripojenie bude vždy rýchlejšie s nižšou latenciou. Nakoniec preto ho aj Sony použilo. 

Na mobile tak môžete použiť ako 2,4Ghz USB stick, tak Bluetooth LE. Pričom Bluetoot LE je novšia verzia  s nižším odberom energie a teda umožní dlhšie používanie a konkrétne dvojnásobok ako wi-fi, aj keď ho nepripojíte ku každému zariadeniu. Novšie mobily ho už majú, napríklad S23 séria alebo Pixel mobily, ale na iPhonoch ešte nie je. 

Sony Inzone Buds
Sony Inzone Buds  Sú síce väčšie, ale sedia v uchu dobre.
Sú síce väčšie, ale sedia v uchu dobre.


Sony Inzone Buds  Zahnutie vytvára väčšiu dotykovú plochu.
Zahnutie vytvára väčšiu dotykovú plochu.


Sony Inzone Buds  Slúchadlá nabíjate v krabičke a tú nabijete cez cez USB-C pripojenie.
Slúchadlá nabíjate v krabičke a tú nabijete cez cez USB-C pripojenie.





Kvalita zvuku je veľmi dobrá na možnosti budsov. Štuple sú masívnejšie a cítiť to aj na vyšších basoch a čistom zvuku. Veľmi dobre znejú a zároveň aj dobre sedia, netlačia a užijete si pohodu pri hraní. Aj keď  pri veľkých explóziách alebo nízkych zvukoch už bolo cítiť, kde sú maximá reproduktorov. Čo sa týka mikrofónu na komunikáciu, dá sa s ním fungovať, ale je trochu viac tlmený.

Celé nastavenia zvuku a aj samotného headsetu robíte cez Inzone aplikáciu v PC, ktorá si headset rozpozná, ak máte zasunutý USB stick. Tu už môžete nastavovať rovnaké možnosti ako pri plných Inzone headsetoch, a teda je tu ekvalizér, preddefinované hodnoty, ale aj tlmenie vonkajšieho zvuku,  nastavenia hlasitosti reproduktorov a mikrofón, a nastavenie spatial 3D zvuku so skenom ucha. Tým si môžete zvuk ešte skvalitniť a prispôsobiť si ho priamo sebe. Dojem zvuku je tu lepší, ale nie až taký dobrý ako pri plnom Inzone headsete.

Rozdielom oproti headsetom sú dotykové nastavenia, kde si na každom slúchadle môžete nastaviť určité funkcie a to na štyri typy dotykových príkazov. Viete zapnúť aj šetrenie energie a aj Bluetooth nastavenia.  Z príkazov sú štandardné možnosti, ako aktivácia ANC, ďalšia skladba, predchádzajúca skladba, play, pause alebo aj zvyšovanie a znižovanie zvuku.  

Samotná výdrž je okolo 12 hodín, ak idete cez 2,4Ghz wi-fi, dvojnásobok a teda 24 hodín by malo vydržať cez Bluetooth FE a ešte ďalších 12 hodín pre wi-fi. Alebo 24 hodín pre Bluetooth, keď si dobijete z krabičky.  Ak dáte slúchadlá nabíjať, kompletne sa nabijú za dve hodiny.

Sony Inzone Buds
Sony Inzone Buds  Na PC všetko nastavujete cez Inzone aplikáciu.
Na PC všetko nastavujete cez Inzone aplikáciu.


Sony Inzone Buds  Pridané sú aj nastavenia na dotykové ovládanie.
Pridané sú aj nastavenia na dotykové ovládanie.


Sony Inzone Buds  Môžete si vybrať rôzne funkcie na štyri typy dotykov.
Môžete si vybrať rôzne funkcie na štyri typy dotykov.





Headset Inzone Buds nebude pre každého, ale ponúka niečo pre tých, ktorí nemajú radi veľké slúchadlá alebo tých, ktorí chcú mať niečo menšie prenosnejšie poruke. Zároveň pridávajú aj plné možnosti nastavení zvuku a dobrú výdrž batérie. Na druhej strane si za to priplatíte. Inzone Buds teraz vyjdú na 186 eur.

Ale bude zaujímavé porovnať ich s Pulse Explore budsami (prídu v januári), ktoré sú opačne dizajnované ako Inzone Buds. Teda Pulse sú primárne pre PS5 a až následne pre PC, tu je to naopak. Cenovo sú podobné, Pulse budú mierne drahšie za 219 eur.


napísal saver 24.11.2023
Páči sa mi!
8.0
SONY INZONE BUDS
+ plná podpora na PC
+ detailné nastavenia ako pri headsete
+ slušné podanie zvuku
+ veľmi dobré ANC
- vyššia cena
- len Bluetooth LE kompatibilita
- slabší mikrofón


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20022)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk