PDP WIRED FIGHT PAD PRO

PDP WIRED FIGHT PAD PRO

Jednoduchý a lacný, no stále kvalitný

Test

Pro Controller pre Nintendo Switch je síce mnohými hráčmi považovaný za jeden z najlepších ovládačov na trhu (ktorý navyše funguje aj s PC a to pomerne jednoducho), no pravdou je, že pri cene tesne pod 60 eur sa budú hráči vždy pozerať aj po alternatívach s prívetivejšou cenou, ktoré dokážu vyhovieť ich potrebám. Aj pre Nintendo Switch je ich na trhu veľa, no mnohé z nich nie sú oficiálne a ich kvalita je prinajlepšom pochybná. Môžete tak skúsiť siahnuť po niečom menej overenom, prípadne sa poobzeráte po menej známych, no kvalitných a licencovaných značkách. To je aj tento prípad.

PDP Wired Fight Pad Pro je oveľa jednoduchší ovládač ako Pro Controller a jeho názov ho dokonale vystihuje, no zároveň to kompenzuje naozaj prívetivou cenou. Plusový bod u mňa má aj za to, že sa dá jednoducho cez USB kábel pripojiť aj k PC a aj tam funguje veľmi dobre. Len si chvíľku počkáte, kým sa nainštaluje ovládač a musíte si osvojiť trošku posunutú schému tlačidiel, ale inak funguje ako Xboxový ovládač. Primárne využitie je však na Switchi a to hlavne pri TV hraní, keďže USB kábel (s dĺžkou 3 metre) jednoducho pripojíte k dokovacej stanici a hráte z gauča. Dá sa však použiť aj pri handheldovom hraní a stačí vám redukcia z USB C, akurát vám to skôr vybije baterku.

Ako som už skôr spomenul, je to pomerne základný ovládač a to nielen v tom, že káblový. Chýbajú tu aj ďalšie pokročilejšie možnosti klasických Switch ovládačov (či už Joy-Conov, alebo aj Pro Controllera). Musíte tak dať zbohom napríklad amiibo funkciám, no nenájdete tu ani pohybové ovládanie a chýba tiež HD Rumble funkcia. Nič z toho síce akútne pri hraní nepotrebujete, no spestruje to herný zážitok. Takže tu tú máte „nespestrené“, ale zato výrazne lacnejšie, keďže gamepad stojí 25 dolárov, čo sa u nás pretaví snáď do nejakých 30 eur.

PDP Wired Fight Pad Pro

Navyše máte na výber z obrovského množstva modelov. Všetky sú síce dizajnom a možnosťami úplne totožné, ale líšia sa farebným vyhotovením a detailmi, ktoré sú vždy naviazané na nejakú známu postavičku a to najmä z bojovky Super Smash Bros. Ultimate, pre ktorú je ovládač primárne vytvorený. Tých rôznych verzií je viac ako 10 a nájdete tu napríklad Maria, Sonica, Linka, Pikachu verziu a ďalšie. Nám sa na test do rúk dostala Zelda verzia (postava, nie hra), ktorá je asi najkrajšia v tom, že je najjednoduchšia a nekombinuje to príliš. Celý gamepad je biely, v strede je zlaté logo s emblémom Zeldy a zlaté sú aj hlavičky analógov. To je všetko. Aj keď sa asi bude ľahko špiniť.

Gamepad vychádza z dizajnu známeho ovládača pre GameCube konzolu, kde Smash Bros. séria prvý raz skutočne zažiarila a odvtedy je spätá práve s týmto menej tradičným typom ovládania. S ovládačom však viete hrať prakticky všetky žánre, hral som s ním okrem rôznych bojoviek aj racingy a akcie, všade fungoval dobre, ako kedysi na GC. Analógy sú umiestnené asymetricky, D-pad je drobný, zadné triggery nie sú klasické, ale majú len dve polohy – vypnutú a zapnutú. Do rúk ale sadne dobre, aj keď tak možno na prvý pohľad nevyzerá. Predsa len je to dizajn overený už takmer 20 rokmi používania.

Hráči, ktorý si GameCube konzolou neprešli, môžu mať trošku problém s ovládacími tlačidlami. Nenájdete tu totiž klasické BAXY rozloženie, ale veľké stredné A tlačidlo, pričom ďalšie tri sú rozložené v polkruhu okolo neho a ešte majú aj rôzny tvar. B je klasický kruh, akurát menší ako A. X a Y sú také „fazuľky“ na kraji. Dá sa na to zvyknúť, no chvíľu to trvá a zvlášť zo začiatku sa vám to môže trochu mýliť, keďže je to nielen iné ako na klasických Switch ovládačoch, ale aj iné ako na akomkoľvek inom gamepade. Toto bolo naozaj typické len pre GameCube. Rozhodne to však nie je nepohodlné.

PDP Wired Fight Pad Pro

Ďalšou typickou vecou pre GameCube ovládač bol menší C-Stick namiesto pravého analógu, na ktorý sa síce tiež dalo zvyknúť, no nebolo to najlepšie riešenie. C-Stick je aj na tomto ovládači, no môžete ho pohodlne vytiahnuť a nahradiť klasickým analógom, s ktorým sa už hrá perfektne. Je to ale len na vás, výmena je naozaj jednoduchá, takže si tu môžete dať takú páčku, aká vám práve vyhovuje. Ja osobne som ale rád, že je možnosť C-Stick nahradiť. Oba analógy sú rýchle, no zároveň kladú vhodný odpor, takže je ovládanie nimi precízne. Úplne mi nesedí, že sú oba klobúčiky skôr vypuklé, ale zároveň sú tu ryhy, aby sa dobre hralo aj po dlhšej dobe.

Taktiež musím pochváliť to, že sú tlačidlá skôr tuhšie. To sa hodí pri zoznamovaní s ovládačom, keď ešte nepoznáte ich rozloženie a palcami po nich skôr hľadáte to správne. Nestlačíte tak náhodou nesprávne. D-Pad je menší a osobne by som prijal niečo väčšie. Nehrá sa s ním zle, v takom Street Fighterovi bol dosť dobrý, ale zas v modernom Mortal Kombat by som s ním bol asi dosť nepresný, no je to len môj odhad a možno je aj toto otázka cviku. Každopádne to nebude úplne sedieť ľuďom s väčšími prstami. No a úplne mi nesedia ani +/-/Share/Home tlačidlá. Menšia veľkosť je fajn, no sú možno trochu príliš zapustené a privítal by som, ak by aspoň o trošku viac trčali z tela ovládača.

Úprimne som bol príjemne prekvapený kvalitou ovládača. Otázna je ešte trvanlivosť, ale PDP nemá zlú povesť, takže snáď vydrží. Prišiel síce o pokročilé funkcie, ale zas to vyvažuje naozaj nízkou cenou, ktorá je jeho obrovskou konkurenčnou výhodou. Ak teda hľadáte ku Switchu (a možno aj k PC) lacnú alternatívu na ďalší ovládač, toto je pravdepodobne jedna z najlepších. Možno si naň budete musieť chvíľu zvykať, stále je však veľmi pohodlný a navyše máte na výber z pestrej ponuky rôznych farebných vyhotovení, ktoré PDP Wired Fight Pad Pro ponúka.


napísal matus_ace 22.1.2020
Páči sa mi! (+1)
PDP WIRED FIGHT PAD PRO


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19567)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk