STEALTH XP CLASSIC GOLD ABSTRACT + HEADSET STAND

STEALTH XP CLASSIC GOLD ABSTRACT + HEADSET STAND

Aj lacné môže byť dobré

Recenzovanie herných slúchadiel mám rád aj preto, že zakaždým sa mi do rúk dostane niečo nové, iné a zároveň pomerne neznáme. Niežeby som nepoznal konkrétnu značku, ale preto, že sa skrátka stretávam s produktom, ktorý znie odlišne ako to, čo som recenzoval naposledy a možno aj ako všetko ostatné, s čím som sa doteraz mohol stretnúť. Na toto celé celkom prirodzene nadväzuje čas, kedy sa musím započúvať do zvukov a otestovať, čoho sú slúchadlá vôbec schopné. Podobný proces ma čakal aj pri produkte od firmy Stealth. Tá najnovšie predstavila a pustila do predaja celkovo päť cenovo dostupných herných slúchadiel. Tie teda majú byť stelesnením kompromisu medzi dobrou cenovkou a kvalitou zvuku. Firma sa pri tejto sérii až tak nezamerala na kvalitu materiálov, ale hlavne na to, aby ste si aj za menej peňazí dokázali kúpiť produkt, ktorý vám sprostredkuje akýkoľvek zážitok z dobrého zvuku.

Práve takéto zlaté stredné cesty sú často najvyhľadávanejšie, a tak určite nejde o zlý pokus. Stealth pri tejto sérii zároveň ponúka dosť extravagantný dizajn, a to hlavne z pohľadu dostupných farebných prevedení. Nakoľko je tu očividná snaha o oslovenie čo najväčšieho davu potencionálnych zákazníkov, firma sa aj napriek nízkej cenovke rozhodla ísť zelenou cestou, čo je taktiež v súčasnosti trendom. Ekologické zmýšľanie však nemá byť len trendom, nakoľko tento smer má aj skutočný pozitívny význam. Firma sa rozhodla minimalizovať plastové prvky v balení, a tak tu žiadne ani nenájdete (s výnimkou samotných slúchadiel). Informuje o tom už nálepka, ktorej sa musíte pred otvorením balenia zbaviť. Ako krabica, tak aj vnútorná forma pre slúchadlá je celá z papiera. Vložené sú do papierového stojana, s ktorým sa musíte chvíľu pohrať, aby ste ho z neho dostali. Papier dokonca nájdete aj na inak štandardnom drôte, pomocou ktorého je zviazaný kábel.


Nakoľko považujem za istú formu hodnoty aj samotné balenie, toto rozhodnutie zo strany Stealth hodnotím len a len pozitívne. Aj keď je naozaj jednoduché a vo výsledku ani nie je veľmi reprezentatívne, všetko to vynahradzuje samotná papierová forma. Keď sa mi slúchadlá podarilo dostať von, okamžite som začal zisťovať, že naozaj ide o produkt z nižšej cenovej kategórie. Použité plasty pôsobia na dotyk naozaj lacno, čo ešte umocňuje ich nízka váha. Z plastu je dokonca aj výsuvná časť, s ktorou si nastavujete veľkosť slúchadiel. Suma, za ktorú slúchadlá kúpite, sa citeľne odráža aj na výplniach. Tie sú štandardne okolo ušníc a aj okolo hlavy, no ide o úplne bežnú, základnú penu. Nič viac a nič menej nečakajte a ani čakať nemôžete. Zo slúchadiel vychádza pogumovaný kábel, ktorý svojou dĺžkou bez problémov postačuje pre zapojenie aj do stolného PC. Guma taktiež pôsobí štandardne, no je tvrdšia, čo môže mať isté benefity, no odporúčam dávať pozor na to, aby sa častým ohýbaním po nejakej dobe nezlomil.

Priamo na kábli nájdete bežný ovládací modul, s ktorým si dokážete meniť hlasitosť nezávisle od úrovne zvuku na PC, no taktiež si viete zapnúť, respektíve vypnúť mikrofón. Aj pri ňom je cítiť použitie lacnejšieho plastu. Na konci kábla nájdete už tradičný 3,5 - milimetrový jack, ktorý je kombinovaný. Cez jeden konektor teda ide ako zvuk do slúchadiel, tak aj výstup zo slúchadiel - z mikrofónu do PC. Praktickú výhodu môže mať jeho zahnutie do „L". Čo už ale môže zamrzieť, je absencia rozdeľovača pre prípad, že máte PC iba s oddelenými jackmi pre slúchadlá a mikrofón. V takom prípade budete musieť siahnuť opäť do peňaženky a jeden si zakúpiť. Mikrofón obsahuje taktiež lacnejší plast na konci, no po celej dĺžke je už kov, ktorý môžete ľubovoľne ohýbať. Jeho presnú polohu si tak môžete ľubovoľne nastaviť a určite vám nebude zavadzať. O to viac ak ho nepotrebujete vôbec, nakoľko sa dá odpojiť. Samotná kvalita zvuku je však dobrá, možno aj lepšia ako som očakával. V pozadí je síce počuteľný šum, no hlas jasne vystupuje.

Čo ma ako prvé zarazilo po nasadení slúchadiel, bol fakt, že mi absolútne nesedeli. Nech som sa ich snažil nastaviť akokoľvek, na hlave skrátka vôbec neboli pohodlné. Všetko je to spôsobené tým, že samotné ušnice nie sú zavesené, teda sa nedokážu ohýbať a tým prispôsobiť tvaru hlavy. Neustále si držia zaoblený tvar, kvôli ktorému mi vrchná časť ušníc mierne odstávala a úplne nedoliehala k hlave. Tento dizajnový neduh môže určite zamrzieť, no ide o kompromisy, ktoré musíte pri nižšej cenovke akceptovať. Našťastie som si na tento mierny diskomfort celkom rýchlo zvykol a už po pár minútach mi to neprekážalo. Rad prišiel na testovanie zvuku a hneď na po prvých pár sekundách som bol skôr príjemne prekvapený. Samozrejme, rozhodne ma to neposadilo na zadok, no pri podobnej cenovej kategórii som už počul všeličo, pričom väčšinou som zo slúchadiel dostal plochý a nevýrazný zvuk.


Stealth na to ide pomerne jednoducho, no jeho plán má aj výsledky. 40 - milimetrové membrány určite nepatria medzi tie najhoršie, nakoľko si pomerne dobre vedia poradiť so všetkými tónmi. Zvládajú ako stredy, tak aj basy či výšky, no nie na všetko sa zameriavajú rovnako. Pri každej príležitosti najviac vynikajú práve výšky, pričom stredy a basy tu už len sekundujú. Ak napríklad ide o bežnú scénu, v ktorej by ste basy čakali, no vyslovene ich netreba, tak ich tu určite počuť respektíve cítiť nebudete, no ak už ide o poriadny výbuch, vtedy slúchadlá nemajú problém ani s celkom solídnou reprodukciou. Bez problémov si vedia poradiť s rôznymi situáciami, pričom stále dokážu priniesť pomerne solídny zvuk, ak beriem do úvahy, že ide len o slúchadlá za približne 35 eur.

Stealth urobil zaujímavý krok, priniesol slúchadlá, ktoré nestoja veľa, majú mať stále dobrý zvuk, no na samotnom dizajne a spracovaní sa to odrazilo viac, ako by ste možno čakali. Každopádne, stále ide o použiteľné a s dávkou nadhľadu aj pohodlné slúchadlá. Je teda len na vás, či radšej siahnete po možno o niečo lepšom dizajne, ale horšom zvuku, alebo práve kvalitnejšie spracovanie oželiete a skôr dáte prednosť lepšiemu audio prenosu.

Ešte by som sa rád venoval stojanu, ktorý sa mi dostal do rúk spolu so slúchadlami. Ide o pomerne jednoduché príslušenstvo, ktoré by vám logicky malo slúžiť ako stojan pre vaše slúchadlá. Balenie je rovnako ako pri slúchadlách „plastic free". Je však trochu komické, keď balenie otvoríte a vo vnútri nájdete len kus plastu - teda samotný stojan. Vyrobený je pritom zo solídneho plastu, no aj napriek tomu váži len pár gramov. Nakoľko už z dizajnu je jasné, že so stabilitou to nebude veľmi ružové, ani nižšia váha tomu nepomáha. Každopádne ak do neho nebudete úmyselne búchať, na svojom mieste aj so slúchadlami bude držať bez problémov. Ak teda nechcete mať slúchadlá hodené len tak na stole či prevesené cez monitor, môžete si zakúpiť aj takéto dizajnové príslušenstvo. Cena u nás by sa mohla pohybovať okolo dvadsiatich eur.



napísal play3man 13.11.2019
Páči sa mi!
STEALTH XP CLASSIC GOLD ABSTRACT + HEADSET STAND


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk