MARVO SCORPION G990 A G813

MARVO SCORPION G990 A G813

Dobrá ponuka za nízku cenu

Značku Marvo pravdepodobne nepoznáte, pričom to určite nie je tým, že sa o herný hardvér príliš nezaujímate. Marvo síce ponúka svoje produkty už nejaký čas, no výraznejšie sa snaží presadiť len v posledných mesiacoch. Medzi vášnivými hráčmi je však absencia tejto značky aj pochopiteľná, nakoľko ponúka produkty s nižšou cenovkou, na aké sú zvyknutí. Predsa len, stále sa držíme faktu, že ak chceme kvalitu, treba si za ňu aj zaplatiť. Navyše určite radšej siahneme po overenej značke, ktorú používame roky a máme s ňou dobré skúsenosti. Každopádne, Marvo sa snaží aj túto bariéru prelomiť, a tak je len na vás, či mu dáte šancu. Nám sa do rúk dostali dve myšky, jedna z vyššej kategórie a druhá z nižšej. Áno, aj Marvo má svoje kategórie, v ktorých ponúka produkty s rôznymi funkciami.

Ja osobne som už so značnou Marvo mal určité skúsenosti a neboli až také pozitívne, pri myškách som sa ale pokúsil nemať predsudky, a tak som bol veľmi zvedavý, čo si tentokrát výrobca pripravil. Na recenziu sa ku mne dostala myška Marvo Scorpion G990Marvo Scorpion G813. Ide o značne odlišné myšky, aj keď obe sú určené na hranie. Prvá menovaná je obdarená vyššími parametrami, pričom druhá je skôr jednoduchšia, no stále chce ponúknuť funkcie navyše a taktiež solídnu technickú stránku. Každá je teda určená pre úplne iný typ hráča, s inými preferenciami a očakávaniami. Poďme sa pozrieť, ako sa im darilo pri testovaní.


Marvo Scorpion G990

Ako prvú som si zobral na bližší test práve vyššiu kategóriu s patričnou cenovkou. Balením sa výrobca veľmi netrápil, no krabica ako taká má aspoň otvárateľné predné „dvierka" so suchým zipsom. Vo vnútri vás už ale čaká len zbytočný a lacný plast, v ktorom je ukrytý náš bod záujmu - G990. Nižšia cenovka je cítiť už po prvom uchopení, no kvalita je plne porovnateľná s tým, čo ponúkajú za rovnakú cenu aj iní výrobcovia. Možno aj jemne vyššia. Čo pri prvom chytení do ruky určite pocítite, je vyššia váha. To som si, samozrejme, okamžite chcel spájať s kvalitnejším spracovaním, no zámer výrobcu je v tomto prípade úplne iný. Marvo chce prinášať aj funkcie navyše a to dokazuje aj možnosťou vyvažovania váhy podľa vašich predstáv. Síce nejde o žiadnu novinku, no jej prítomnosť určite poteší. Hneď pod dlaňou sa tak skrýva úkryt pre šesť kovových závaží, ktoré si môžete ľubovoľne vyberať a tým meniť váhu. Ak sa vám teda hrá lepšie s ľahšou či ťažšou myškou, nie je problém si ju nastaviť podľa seba.

Pre hladký pohyb sa na spodnej časti, vpredu aj vzadu nachádzajú štandardné hladké plochy, ktoré svoju úlohu plnia bez problémov. Z akého materiálu ale sú, to si netrúfam povedať. Oveľa výraznejším dizajnovým prvkom je množstvo tlačidiel, ktorými je myš obdarená. Toto ocenia najmä hráči MOBA hier a podobných žánrov. Na vrchu sa nachádzajú tlačidlá pre zmenu nastavenia DPI, no taktiež jedno tlačidlo nastavené pre trojklik. Oveľa viac tlačidiel už nájdete na boku. Je ich celkovo dvanásť, s číslicami od 0 po 9 a symbolmi pre plus a mínus. Samozrejme, ku všetkým tlačidlám si viete zvoliť ľubovoľnú funkciu v dodávanej aplikácii. Tá je dostupná na disku v balení, no aj na webovej stránke výrobcu. Pôsobí dobre. Hoci je pomerne jednoduchá a s mierne zastaraným dizajnom, no s dostatočnými funkciami. Tu si môžete nastaviť aj RGB podsvietenie, no to je podporované len pod kolieskom. Svetlo pod tlačidlami je farebne nemeniteľné.

Po technickej stránke ide o myš s udávaným rozlíšením 10 000 DPI. O pohyb sa stará laserový senzor s takýmto udávaným rozlíšením, no tu som narazil na isté rozpory. Myš má v mnohých špecifikáciách písané rozlíšenie 10 000 DPI, no niekde aj 16 400 DPI. Konkrétne tento vyšší údaj je možné vidieť aj na spodnej strane myšky, taktiež aj na krabici v originálnej podtlači či slovenskom preklade. Ak ale myš pripojíte k PC, zistíte, že aj v aplikácii sa dá nastaviť rozsah maximálne na 10 000 DPI. Rozsah sa dá nastavovať v ôsmich úrovniach, pričom o aktuálnom režime informujú aj LED svetlá. Ako môžete vidieť aj z obrázkov, myš je o niečo väčšia, čiže je ideálna pre ľudí s väčšou rukou.

Aj napriek spomenutým rozporom je Marvo Scorpion G990 celkom slušná voľba v nižšej cenovej kategórii. Na Slovensku sa dá v závislosti od obchodu kúpiť už za približne 30 €. Pri tejto cene ale musíte počítať aj s nižšou životnosťou spínačov, čo je 20 miliónov kliknutí.

Myš Marvo G990 kúpite od € 

 


Marvo Scorpion G813

Balenie G813 je v podstate totožné ako v prípade prvej myši, až na absenciu spomínaných dvierok. Teda tam nenájdete ani disk so softvérom, čo ale beriem skôr ako pozitívum. Čo mi už ale prekáža, je fakt, že má firma pre každý produkt pripravený samostatný softvér, čo robí zbytočný bordel vo vašom PC. Výhodou síce je, že nemusíte sťahovať veľký súbor, ak máte len jednu myš a nič iné, no radšej by som bol za jednotnú možnosť. A keď už som pri softvéri, myš G813 ho má podstatne jednoduchší, no stále solídne spracovaný. V podstate môžem povedať, že po technickej stránke je určite na vyššej úrovni. Ide o softvér, ktorý sa už podobá tým od iných výrobcov. Nájdete tu teda štandardné nastavenie pre doplňujúce tlačidlá, citlivosť či RGB podsvietenie.

Nakoľko ide o lacnejší variant, nie je myš až taká preplnená tlačidlami. Mne to ale vyhovuje. Dizajn je aj vďaka tomu nielen na pohľad príjemnejší, ale aj ergonomickejší. Myš sa lepšie drží v ruke a ak viac tlačidiel nutne nepotrebujete, nemá vám veľmi čo prekážať. Na hornej strane teda nájdete už len jedno tlačidlo na zmenu DPI a na boku sú zase plne programovateľné len tri. Spodná strana nie je veľmi zaujímavá, nakoľko obsahuje len platničky pre hladký pohyb po povrchu. Pri senzore sa ale zastavím - tu už nenájdete laserový, ale optický s rozlíšením do 7200 DPI. Rozsah je možné meniť od hodnoty 400 DPI. Čo sa ešte týka dizajnu, tu ,samozrejme, tiež nechýba RGB podsvietenie, ktoré je ale možné meniť už plošne, nie iba pod kolieskom. Aj možnosti nastavenia sú tu o niečo širšie.

Spracovanie, samozrejme, taktiež odpovedá cene. Tá sa pohybuje okolo osemnástich eur. Pri dotyku vás teda myš neohúri, no paradoxne na pohľad mi pripadá spracovanie tejto verzie o niečo lepšie. Ak už ale idete do myšky v tejto cenovej kategórii, nemôžete čakať zázraky. Nižšia cena sa nakoniec odrazila aj na spínačoch, ktoré majú stanovenú len polovičnú životnosť, čiže 10 miliónov kliknutí. Každopádne, určite nejde o zlú myšku, pri takejto cene s danými vlastnosťami a funkciami to nemusí byť pri nízkom rozpočte krok vedľa.

Myš Marvo G813 kúpite od  € 


napísal play3man 18.10.2019
Páči sa mi!
MARVO SCORPION G990 A G813


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk