CORSAIR K57 RGB WIRELESS

CORSAIR K57 RGB WIRELESS

8.0

Chcete odstrihnúť svoju RGB klávesnicu?

Corsair pekne rozbieha svoje hardvérové impérium siahajúce už od headsetov, cez skrine, stoličky, až po chladiče a práve priniesol novú klávesnicu do svojej K série. Presnejšie je to Corsair K57 RGB Wireless.

Je to nová wireless klávesnica, v ktorej chce Corsair ponúknuť hlavne voliteľné pripojenie. Môže fungovať s káblom, wireless alebo cez Bluetooth. Teda sa napríklad môžete pripojiť k PC káblom alebo aj bez neho, prípadne k mobilu, TV, tabletu. Zároveň však chce Corsair zachovať plné RGB podsvietenie.

Špecifikácie:

Technológia: Membránová
Podsvietenie: RGB podsvietenie pod každým klávesom
Wireless: Hyper-fast pod 1 ms 2,4 GHz Splipstream Corsair wireless technológia
Doplnok: Podložka pod zápästia, jemne pogumovaná
USB: USB 3.0/ 3.1 Type-A - 1,8 metra dlhý kábel
USB pooling: 1000Hz
Batéria: 3200 mAh
Váha: 0.95kg

K57 je však v nižšej sérii Corsairu a vychádza z K55 modelu membránovej hernej klávesnice. Náležite tomu ani tu nečakajte mechanické switche. Je to kompromis medzi ponukou RGB podsvietenia s wireless a cenou za mechanickú klávesnicu. Stojí 100 eur a je približne v cene K63, ktorá je za 110 eur a ponúka wireless a má aj mechanické switche, ale len jednofarebné podsvietenie. Záleží tak na vašich prioritách, ktorým smerom pôjdete.  

Corsair K57 RGB Wireless
Corsair K57 RGB Wireless Corsair v K57 ponúka dizajnovo peknú wireless membránovku.
Corsair v K57 ponúka dizajnovo peknú wireless membránovku.


Corsair K57 RGB Wireless Na spodku žiadne prekvapenie nečakajte, gumičky dopĺňajú vysúvacie nožičky.
Na spodku žiadne prekvapenie nečakajte, gumičky dopĺňajú vysúvacie nožičky.


Corsair K57 RGB Wireless Vzadu nájdete slot na USB dongle, mini USB na prepojenie s PC a nabíjanie aj switch na vypnutie.
Vzadu nájdete slot na USB dongle, mini USB na prepojenie s PC a nabíjanie aj switch na vypnutie.





Corsair K57 RGB Wireless má pekný čistý dizajn, ktorý nie je minimalistický, ale ponúka okrem klasických štandardných klávesov aj doplnkové G klávesy. Pridáva aj mediálne klávesy nad numpadom, kde je možno škoda, že nastavenie hlasitosti nemá koliesko. Corsair ešte pridal malé tlačidlo na podsvietenie a umožňuje nahrávať makrá, ak budete nahrávať bez aplikácie. Celé to dopĺňajú malé diódy a ukazujú stav nabitia batérie a pripojenie. Ku klávesnici Corsair dodáva aj podložku pod zápästia, ktorá je jemne pogumovaná a príjemná.

Klávesy sú stredne vysoké, v strede zaoblené, príjemné na dotyk pri stláčaní. Používajú membránový systém kontaktu s gumenou podložkou a nastavený je na nižší odpor a dlhšiu výšku stlačenia a aj kontaktu, rátajte s hodnotou okolo 3-4 mm. Celý systém je tichý, počujete len zvuk samotného klávesu. Čakajte od toho kvalitný membránový systém, ktorý sa snaží podobať na mechanické klávesy. 

Samotné podsvietenie klávesov je riešené Capellix LED systémom, ktorý ponúka vyššiu svietivosť a nižšiu spotrebu. Pridáva podsvietenie ako cez klávesy, tak aj okolo klávesov. Vďaka gumenej polopriesvitnej podložke nie je svetlo okolo klávesov ostré, ale pekne rozptýlené. Podsvietenie má 12 základných režimov, od dúhových, cez vlnenia, až po statické režimy. Plus ak idete cez kábel, môžete si ich ľubovolne nadefinovať cez iCue aplikáciu.

ICue aplikácia umožní ako vybrať z rôznych druhov podsvietení, tak ich aj upraviť a vytvoriť úplne vlastné podsvietenie s preddefinovanými klávesmi.  A tiež nastaviť ľubovolné makrá na G klávesy, ale aj na akýkoľvek kláves. Prípadne automaticky zosúladiť s ostatnými podsvieteniami podporovaným cez iCue. To sú už štandardné funkcie softvéru. Medzi funkcie iCue patrí aj pekné sledovanie záťaže procesora, grafiky, pamätí a celého systému.

Klávesnicu môžete používať ako pripojenú k PC cez USB kábel, tak aj wireless. Vo wireless režime používa klávesnica svoju 3200 mAh batériu, ktorá vydrží 170 hodín bez podsvietenia a 35 hodín so zapnutým podsvietením na prvom stupni svietivosti, 20 hodín na druhom a 8 hodín pri svietivosti na maxime.  Následne, alebo aj priebežne popri používaní ju môžete dobíjať cez miniUSB, či už napríklad z mobilnej nabíjačky, alebo pripojením k PC. Zamrzí, že už výrobca rovno nepoužil USB-C. Je to škoda, lebo v dobe USB-C budete musieť skladovať miniUSB kábel.

V bezdrôtovom pripojení môžete používať USB dongle, ktoré má v klávesnici aj svoj slot, aby ste ho nestratili a stačí ho vytiahnuť a zapojiť do USB v PC alebo notebooku. Tu Corsair použil Sliptstream wireless s odozvou pod 1 ms, a teda čakajte veľmi rýchle reakcie, prakticky ako keď idete cez kábel. Toto nerozoznáte ani v rýchlych FPS hrách. Eventuálne môžete ísť aj cez Buetooth, ktorý je tiež označený ako rýchly, ale, samozrejme, tam je väčšie spomalenie a na hranie to nie je vhodné. Budete už cítiť lag, ale ak potrebujete len niečo písať alebo browsovať, tak to pôjde bez problémov. Samotné režimy pripojenia si vyberáte priamo na klávesnici. Je tam jeden wifi režim a dva Bluetooth režimy.  

Corsair K57 RGB Wireless
Corsair K57 RGB Wireless Klávesy sú vysoko postavené a spolu s pogumovanou podložkou pod zápästia je ťukanie príjemné.
Klávesy sú vysoko postavené a spolu s pogumovanou podložkou pod zápästia je ťukanie príjemné.


Corsair K57 RGB Wireless Každý kláves má vlastné podsvietenie s tým, že gumená podložka rozptyľuje svetlo do okolia. Žiaľ, mechanické switche tu nečakajte.
Každý kláves má vlastné podsvietenie s tým, že gumená podložka rozptyľuje svetlo do okolia. Žiaľ, mechanické switche tu nečakajte.


Corsair K57 RGB Wireless Mediálne a základné tlačidlá sú vpravo hore, aj keď škoda, že zvuk nedostal koliesko.
Mediálne a základné tlačidlá sú vpravo hore, aj keď škoda, že zvuk nedostal koliesko.





Corsair K57 RGB Wireless je veľmi dobrá multifunkčná herná klávesnica, možno s jedným otáznym prvkom, a to, samozrejme, absenciou mechanických switchov. Corsair sa tu viditeľne snažil cenu držať dole pri pridaní wireless prepojení a zachovaní RGB podsvietenia, a teda mieri na menej náročných hráčov. Ak sa rozhodnete kladne, dostanete tichú wireless klávesnicu s minimálnym oneskorením, ktorú kedykoľvek viete pripojiť USB káblom na mobil, TV, alebo iné zariadenia cez Bluetooth a ovládať ich.

Corsair K57 Wireless kúpite od €. 

napísal saver 20.9.2019
Páči sa mi! (+2)
8.0
CORSAIR K57 RGB WIRELESS
+ výber pripojenia USB, Bluetooth, wireless
+ pekne spravené podsvietenie
+ dobrý dizajn, príjemné klávesy
- len membránové switche


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk