CORSAIR HS35 STEREO GAMING HEADSET

CORSAIR HS35 STEREO GAMING HEADSET

Lacnejšia, no stále zaujímavá voľba

Americká firma Corsair sa s rozširovaním svojej ponuky len tak ľahko nezastaví - podobne ako konkurencia. Držať sa trendu a zaujať potencionálnych zákazníkov novými produktmi viacerých kategórií je skrátka nevyhnutné. To hráčom jednak umožňuje vyberať si z veľkého množstva výrobkov, ktorý by presne vyhovoval osobným požiadavkám, no zároveň to dáva priestor na ich zhodnotenie. Ak hovoríme o kategóriách, nejde len o druh príslušenstva, teda myši, klávesnice či headsety, ale taktiež aj jednotlivé cenové kategórie, v ktorých sa jednotlivé produkty pohybujú. Nie každý si môže dovoliť, prípadne len nechce vyhodiť väčšiu sumu peňazí za herné príslušenstvo, a tak sa obzerá po lacnejšom, no stále solídnom výrobku. Presne takéto produkty ponúka aj spomínaný Corsair, ktorý najnovšie rozšíril svoje portfólio o headset  Corsair HS35 Stereo Gaming Headset.

Oficiálna cena tohto modelu je 40 amerických dolárov, no u nás sa momentálne predáva za približne 50€. Nakoľko ale ide o pomerne nový produkt, najmä u nás, cena by snáď mohla čoskoro aspoň o pár eur klesnúť. Keďže teda ide o lacnejší kus, veľké zázraky by sa nemali očakávať ani od samotného balenia. Firma si tu však drží určitý štandard a nechce sa zahanbiť ani v tomto smere. Hoci sú slúchadlá uložené štandardne v tvrdšom tvarovanom plaste, výrobca si dal si záležať na ich dôkladnom zabalení. Samozrejme, nemôžu chýbať fólie, ktoré chránia najcitlivejšie miesta - lesklé plastové prvky na ušniciach či najvýraznejšiu penovú výplň obopínajúcu hlavu. Najmä tá je dôkladne obalená fóliou, no celé slúchadlá na svojom mieste fixuje akási plastová spona. Jej úloha je však zároveň skryť príslušenstvo, respektíve odpojiteľný mikrofón. 


V balení sa teda okrem samotných slúchadiel nachádza klasický odpojiteľný mikrofón. Vstup je na slúchadlách už tradične krytý gumou. Ďalej tu nájdete aj dôležitú redukciu pre stolné počítače. Slúchadlá sa totiž pripájajú k zariadeniam cez klasický 3,5-milimetrový jack, ktorý je ale štvorpólový. Cez jeden kábel ide teda ako stereo zvuk, tak aj výstup z mikrofónu. Toto zapojenie využijete najmä na mobiloch, herných konzolách či laptopoch, ktoré podporujú tento spôsob zapojenia. Na stolnom PC si však štandardne tieto signálny musíte rozdeliť a práve tu využijete spomínaný adaptér. Ak by ste sa náhodou báli, či bude kábel dostatočne dlhý aj pre hranie na PC, nemusíte mať strach. Ak ho máte poruke, 1,8-metrový kábel bude plne postačovať. Čo by som tu však vyzdvihol, je jeho kvalita. Aj napriek nižšej cene slúchadiel je kábel potiahnutý na dotyk kvalitnou gumou, ktorá by mala bez väčším problémov vydržať bežné používanie. 

Kvalita použitých materiálov vzhľadom k cene už, pochopiteľne, nie je na najvyššej úrovni a hlavná časť je zostavená z ľahšieho plastu. To je skrátka cítiť a slúchadlám sa to nedá zaprieť, no firma sa to snažila dohnať kvalitnejšou výstelkou. Tá je totiž predsa len dôležitejšia, keďže pohodlie pri herných maratónoch je nutné. Všetky výstelky sú látkové, a teda zabezpečujú čo najväčšiu priedušnosť, aby ste sa v nich potili čo najmenej. Pena okolo ušníc je kvalitou tak niekde v strede, no o niečo vyššia je tá okolo hlavy. Pravdepodobne to však nie je spôsobené použitím rôznych materiálov, ale väčšou koncentráciou peny. Aj takáto výbava však bez problémov stačí na to, aby zostali slúchadlá pohodlné aj pri dlhšom hraní. Ešte sa vrátime mikrofónu, ktorý je teda odpojiteľný, čo zároveň znamená, že jeho dĺžka je vopred daná. Každopádne je osadený je v kovovom ohýbateľnom puzdre, ktoré je ešte potiahnuté tenšou vrstvou gumy. Aspoň jeho smer a poloha sa tak dá nastaviť úplne bez problémov. Spoľahlivo drží v pozícii, do ktorej si ho nastavíte.


Slúchadlá môžu byť akokoľvek pohodlné či dobre vyzerajúce, no ak si ich nasadíte na hlavu, musia predovšetkým dobre reprodukovať zvuk. Ak túto úlohu neplnia tak, ako majú, všetko ostatné nemá zmysel. V tomto prípade ale Corsair nešliapol úplne vedľa. Zázraky sa pri takejto sume očakávať nedajú, hlavne keď sa pozriete na značku a samotnú prezentáciu, ktorou sa na vás snaží výrobca zapôsobiť pri rozbaľovaní či dizajnom ako takým. Zvuk, ktorý vychádza z oboch ušníc, zabezpečujú membrány s veľkosťou 50 milimetrov. Kmitať začnú už pri frekvencií 20 Hz a maximum vibrácií sa dosiahne pri 20 kHz. Teda opäť štandard, ktorý neprekvapí, pričom to isté platí aj v momente, keď si ich nasadíte na hlavu.

Do uší sa vám začne hrnúť zvuk s jasnejšími, no stále orezanými výškami. Stredy vystupujú značne zreteľnejšie, pričom basy sú na tom podobne ako výšky. Sú tam, počujete ich, no necítite. Celkovo ale na svoju triedu nehrajú slúchadlá vôbec zle, hlavne ak nehľadáte niečo výnimočné, respektíve nie ste veľmi nároční. O to viac si tieto neduhy nebudete všímať, ak slúchadlá budete využívať výhradne na hry a nie aj na počúvanie hudby. Na druhej strane mikrofón taktiež nijako neočarí, ale svoju úlohu plní a so súpermi či spoluhráčmi sa dorozumiete.

Nový prírastok do rodiny lacnejších Corsair headsetov je podarený. HS35 Stereo Gaming Headset si aj napriek nižšej cene drží svoje kvality v každom smere. Síce je cítiť kompromisy, no tie sú pochopiteľné a zároveň dobre vybalansované. Balenie je jednoduché, no aj napriek tomu decentné a značku reprezentuje len v dobrom. Lacnejší plast v rukách nijako neoklame, ale aj napriek tomu je spracovanie na dobrej úrovni s charakteristickým dizajnom a kovový prvok viditeľný pri nastavovaní veľkosti taktiež nemôže chýbať. Všetko sedí tak, ako má, penová výplň obtiahnutá látkou je na hlave pohodlná aj pri dlhšom hraní a kvalita zvuku nikoho neurazí. 

- Corsair HS35  kúpite od

napísal play3man 6.8.2019
Páči sa mi! (+2)
CORSAIR HS35 STEREO GAMING HEADSET


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (5)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19923)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk