CORSAIR M55 RGB PRO

CORSAIR M55 RGB PRO

7.5

Univerzálna myš pre pravákov aj ľavákov

Test

Ak nemáte radi nesymetrické myši alebo ste ľavák, máte to pri výbere herných myší ťažké. Sú možnosti, ale je ich málo a výber nie je taký veľký. Hlavne pre ľavákov ostáva možnosť naučiť sa hrať pravou rukou, alebo sa uspokojiť s tým, čo je v ponuke.

Tiež som ľavák, takže tú slabú ponuku sám cítim. Niektoré myši sa k tomu snažia tváriť ako univerzálne, ale tlačidlá majú len na jednej strane. Našťastie viete nájsť zaujímavé kúsky, je tu napríklad Logitech G903, Razer DeathAdder vo verzii pre ľavákov, Razer Lancehead, symetrická SteelSeries Sensei 310 a Roccat Kova alebo lacnejšia Mad Catz R.A.T. 1. Teraz sa hlavne do strednej triedy k Senseike a DeathAdderu pridáva ponuka od Corsairu M55 RGB Pro. Nečakajte od nej veľa, ale neprináša ani málo.

Špecifikácie:

Senzor: optický Pixart PMW3327
DPI: 12,400 DPI
Podsvietenie: 2 zóny RGB
Pamäť: zabudovaná pre 1 profil
Programovateľných tlačidiel: 8
Switch na tlačidlách: Omron - 50 miliónov klikov
Prepojenie: káblové
Uchopenie: Palm, Claw, Fingertip
Váha: 86g 
Software: iCUE podpora
Kábel: obšitý 1.8m
Vhodný na typy hier:  FPS, MOBA
Rozmery: 124mm x 57mm x 40m
Podporovaný refresh: 1000Hz/500Hz/250Hz/125Hz

Corsair M55 RGB Pro
Corsair M55 RGB Pro Corsair chce s M55 RGB zaútočiť na fanúškov symetrických myší a ľavákov
Corsair chce s M55 RGB zaútočiť na fanúškov symetrických myší a ľavákov


Corsair M55 RGB Pro Dizajn je jednoduchý a pekný.
Dizajn je jednoduchý a pekný.


Corsair M55 RGB Pro Základ myši tvorí kvalitný PMW3327 senzor
Základ myši tvorí kvalitný PMW3327 senzor





Samotné materiály myši sú decentné a riešené na nízku hmotnosť. Základ tvorí plast s jemnou textúrou, ktorý pokrýva prakticky celú myš, dopĺňajú ho vrúbkované pogumované okraje na oboch stranách. Možno by mohol byť gumený povrch aj mäkší, ale dôležité je, že ruka sa vám na tom nebude šmýkať ani výrazne potiť. Na spodnej strane do celé dopĺňajú tri relatívne veľké kĺzavé plochy, ktoré sa naopak budú dobre šmýkať.

Tlačidlá sú dve štandardné, koliesko, dopĺňa ich jeden prepínač DPI a dve a dve doplnkové tlačidlá na každej strane. Je to dôležité, keďže je myslená je ako pre pravákov, tak aj ľavákov. Dopĺňa to dostatočne to ešte dlhý látkou obšitý USB kábel. 

Vo vnútri jej základ tvorí Pixart PMW3327 senzor, ktorý umožňuje nastavovať citlivosť do 12400 DPI. Presnejšie od 200 do 12400 DPI, kde si na šesť profilov môžete nastaviť rôzne úrovne a následne ich prepínať cez DPI tlačidlo pred kolieskom myši. Presnejšie máte jednu default úroveň, jednu sniper úroveň, ktorým môžete priradiť citlivosť, plus štyri voliteľné úrovne, ktoré môžete vypnúť alebo zapnúť a nastaviť ich citlivosť. Osobne by som povedal, že 6 je až veľa, ideálne sú tri, možno štyri. Na každú úroveň si okrem citlivosti môžete nadefinovať aj podsvietenie, aby ste ho ľahko vedeli identifikovať. Toto podsvietenie je čisto na svetielku pri DPI tlačidle, hlavné podsvietenie funguje pod logom vzadu na myši.

Všetko nastavujete cez iCUE softvér, ktorý vám sám zadeteguje všetky podporované zariadenia. Tie si následne môžete nastaviť, prípadne svetelne previazať (od myší, klávesníc, cez nastavenie podsvietenia v PC...).  Konkrétne tu nastavujete spomínané DPI, zadné podsvietenie, kde si môžete vybrať ako farbu, tak aj efekt. Zmeniť môžete aj polling a samozrejme môžete pridávať makrá na každé z tlačidiel. 

Môžete si makrá nastaviť aj na dve hlavné, koliesko, DPI, ak by ste to z nejakého dôvodu potrebovali, ale hlavne si ich môžete nadefinovať na všetky štyri bočné tlačidlá. Tie sú symetrické na jednej aj druhej strane a môžete ich nastaviť buď len pre praváka, kedy budú aktívne len ľavé, alebo pre ľaváka, kedy budú aktívne len ľavé, prípadne zapnúť všetky štyri tlačidlá. Keďže ľavácky režim vám prehodí aj ľavé a pravé tlačidlo, pre mňa bolo ideálne len zapnúť všetky štyri tlačidlá. Toto má Corsair v softvéri dosť neprehľadne spravené a ak chcete zapnúť tieto nastavenia, musíte ísť do cez Settings v hornom menu softvéru. Chvíľu mi trvalo, kým som to našiel. Je otázne, prečo si na to nemôžete kliknúť rovno na obrázku, ale je to natvrdo zablokované.  

Ešte jedna praktická vec, ak máte nastavené používanie všetkých štyroch tlačidiel, pravé tlačidlá sa identifikujú len v niektorých hrách, napríklad Wolfenstein Youngblood podporuje len tri bočné tlačidlá, teda len jedno pravé zoberie, na druhé pri predefinovaní kláves nereaguje, Battlefield V len dve. Vtedy to musíte obchádzať cez makrá.

Dizajn je jednoduchý, pekný a aj kvalitný až na jeden detail a to plast okolo kolieska myši.  Koliesko je na môj prst mierne ďalej, čo nie je ešte problém, stále sa naň dá dobre dočiahnuť, ale osobne pri mojom štýle krútenia kolieskom mi vadil plast pred ním. Totiž okolo kolieska je lesklý plast s miernym vyvýšenín vpredu a vzadu, čo vytvára priam ideálne prostredie pre vťahovanie kože, ak nescrollujete hore, ale prst vám skĺzne až na kraj. Môže sa z toho spraviť mozoľ. Postupne som si zvykol scrollovať len navrchu, ale je to možný problém.

Corsair M55 RGB Pro
Corsair M55 RGB Pro Bok po boku s Razer Lancehead
Bok po boku s Razer Lancehead


Corsair M55 RGB Pro iCue softvér je decentný, možno niektoré nastavenia mohli byť prehľadnejšie.
iCue softvér je decentný, možno niektoré nastavenia mohli byť prehľadnejšie.


Corsair M55 RGB Pro Ak si checete nastaviť aj tlačidlá pre ľavákov, alebo všetky štyri musíte si možnosť zaškrnúť v menu
Ak si checete nastaviť aj tlačidlá pre ľavákov, alebo všetky štyri musíte si možnosť zaškrnúť v menu





Pri samotnom hraní už myš funguje presne podľa očakávaní, PMW3327 je veľmi dobrý v strednej triede, nemá výrazné problémy s typom podložiek. Samotný dizajn myši Corsair odporúča na fps a MOBA hry, ale nevidím tam problém ani vo všetkých ostatných štýloch, pri ktorých vám stačia dve, respektíve štyri doplnkové tlačidlá. 
 
Corsair M55 RGB Pro je ľahká a komfortná myš s kvalitným senzorom za dobrú cenu. Síce je celkovo jednoduchá a nemá žiadne vychytávky, ale ťažko sa na niečo sťažovať. Teda až na spomínaný plast pri koliesku. Hlavne pre ľavákov môže byť v tejto triede zaujímavá pre tlačidla na oboch stranách a veľmi dobrou konkurenciou pre Razer Lancehead, Kova Aimo alebo Sensei 310. 
 
Corsair M55 RGB Pro cena ide od  € 

napísal saver 2.8.2019
Páči sa mi! (+2)
7.5
CORSAIR M55 RGB PRO
+ nízka váha
+ kvalitný senzor
+ dobrý úchyt pre pravákov aj ľavákov
+ tlačidlá na oboch stranách
+ dobrý pomer ceny a výkonu
- zle vyriešené ukončenie plastu pri koliesku


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19463)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk