SAMSUNG GALAXY WATCH ACTIVE

SAMSUNG GALAXY WATCH ACTIVE

9.0

Samsung zistil, že v jednoduchosti je sila

Samsung svoje hodiny pravidelne vylepšuje a po nedávnych Galaxy Watch vydáva Galaxy Watch Active, menšie, športovo založené hodinky, s ktorých veľkosťou nebude mať nikto problém. Doteraz sa totiž Samsung orientoval na väčšie hodinky, kde otočný kruh okolo číselníka robil svoje a až teraz sa pustil do minimalizovania a jednoduchosti. 

Galaxy Active sa tak zabavujú otočnej mechaniky, ostáva čistý a jednoduchý dizajn s dvomi tlačidlami na bočnej strane. Zjednodušený je aj remienok a aj samotná nabíjačka. Všetko toto sa odráža aj v nižšej cene. Tá je teraz 249 eur, nie 349 ako pri vyšších verziách.

Špecifikácie:

- Veľkosť:  39 mm
- Displej: 1.3”  360x360px, Gorilla Glass 
- Verzie: Wi-fi verzia
- Váha:   25 gramov
- Procesor: Exynos 9110 Dual core 1,15 GHz 
- Systém: Tizen 4.0
- Pamäť:  768 MB RAM
- Úložisko: 4 GB 
- Vodeodolnosť: IP68 do 50 metrov hĺbky
- Farby: Strieborná, čierna, zelená a ružovo zlatá verzia s vymeniteľnými remienkami
- Batéria:  230 mAh
- Rozmery: 39,5 mm x 39,5 mm x 10,5 mm;
- Wireless nabíjanie: WPC, plus podpora S10 nabíjania
- Senzory: Accelerometer, Gyroskop, Barometer, HRM, NFC

Zatiaľ čo výkon ostáva zachovaný, všetko ostatné Samsung zmenšil, a teda veľkosť, váhu a aj batériu. Sú teraz o 20% menšie a 60% ľahšie ako Galaxy Watch. Batéria je síce už len 230 mAh, ale stále pekne vydrží aj tri dni, kde minimálne s dvomi môžete rátať aj keď ich intenzívnejšie používate. Dôležité je, že sú hodinky teraz ľahšie a veľmi kompaktné. A ak aj máte menšiu ruku, budú vám sedieť dobre. 

Celé hodinky sú teraz kompaktne nadizajnované, sú v jednom kuse, už ich neruší otočná časť ako pri Watch verzii. Na jednej strane to pekne zmenšuje hodinky, na druhej strane je aj väčšie riziko poškriabania skla. Totiž otočný kovový kruh na ostatných verziách hodiniek displej veľmi dobre ochráni pred náhodnými obšuchnutiami sa. Samotná konštrukcia je kovová, ktorá na zadnej strane prechádza do skla, ktoré teraz skrýva štyri senzory a jednu zelenú LED diódu na meranie tepu. 

Remienok je široký 20 mm, pričom v balení prichádza aj jeden náhradný, predĺžený remienok pre väčšie ruky. Systém na zapínanie je teraz zmenený, a to hlavne v časti pridŕžania zvyšného remienku po zapnutí, ktorý len vopcháte pod druhý. Nie sú tam žiadne upevňovacie pracky. Je to jednoduchý a rýchly systém. Nemusíte sa trápiť so zasúvaním.

K hodinkám je priložená aj nabíjačka, ktorá je teraz minimalizovaná bez 220V transformátora. Dostanete malú magnetickú podložku a USB kábel, ktorý môžete pichnúť buď do mobilnej nabíjačky, alebo do PC. Je to jednoduché a nemusíte tak skladovať ďalšiu veľkú nabíjačku.  Niekomu však zase veľká nabíjačka chýbať. Hodinky podporujú aj QI nabíjanie, ale keďže sú malé potrebujú podložku s malými nabíjacími cievkami, niektoré podloźky tak nemusia fungovať. Určite však budú fungovať na Galaxy S10 mobiloch, ktorými ich môžete spätne nabíjať.

Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Watch Active Hodinky dostanete s USB nabíjačkou.
Hodinky dostanete s USB nabíjačkou.


Samsung Galaxy Watch Active V čiernej s AMOLED displejom vyzerajú veľmi dobre
V čiernej s AMOLED displejom vyzerajú veľmi dobre


Samsung Galaxy Watch Active Vzadu sú senzory, ktoré merajú tep.
Vzadu sú senzory, ktoré merajú tep.





Displej v hodinkách je stále kvalitný AMOLED, teda s parádnymi kontrastmi a čiernou a ak máte ešte aj čiernu verziu hodiniek, veľmi dobre to k sebe sadne. Pritom čierne hodinky spolu so zelenomodrými sú viac športovo ladené, ak chcete elegantné tak siahnite pod strieborných alebo zlatých. 

Samotné hodinky sú síce športovo založené, ale je na vás, ako ich budete používať a čo z nich využijete. Sami si vyberiete číselník, dôležité údaje, ktoré chcete mať zobrazené a aj aplikácie, ktoré chcete mať primárne dostupné v hodinkách. Či však už športujete, alebo nie, počítadlo krokov, merač tepu a aj merač stresu, spánku sú pekné prídavky pre každého. Viete si pekne sledovať svoje životné funkcie. 

Naopak ak aktívne športujete, je tu množstvo aktivít, ktoré dokážu hodinky mapovať a spracovávať. Je tu beh, cyklistika, plávanie, chôdza, turistika, trenažéry a aj klasiky ako brušáky, drepy, výskoky. Prípadne joga alebo pilates. Nevedia síce, všetko detegovať samé, ale môžete si zvoliť danú aktivitu a zaznamenať čas, ktorý ju robíte a sledovať si tep. Všetky tieto údaje sa vám budú následne presúvať do Samsung Health aplikácie vo vašom mobile. Tam si viete detailne pozrieť tep a stres počas celého dňa a aj noci, fázy spánku, samozrejme, kroky, beh a aj rozpis aktivít, ak ste si ich definovali. Vidíte koľko kalórii ste zhodili a môžete si sledovať aj pitie, alebo jedlo, ale to si už musíte manuálne zadávať.

Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Watch Active Pohodička. Stres na minime pokiaľ nepozriem diskusie.
Pohodička. Stres na minime pokiaľ nepozriem diskusie.


Samsung Galaxy Watch Active Nový systém zapínania je jednoduchý a možno lepší ako klasický s pútkami.
Nový systém zapínania je jednoduchý a možno lepší ako klasický s pútkami.


Samsung Galaxy Watch Active Porovnanie so staršími Gear Sport
Porovnanie so staršími Gear Sport





Okrem športových funkcii sú v hodinkách už predpripravené štandardné aplikácie, teda okrem ciferníku si môžete otvoriť napríklad počasie, budík, a aj aplikácie synchronizované s mobilom ako kalendár, pripomienky, hudba, galéria, notifikácie , kontakty, kde môžete rovno vytočiť ľudí na telefóne. Samotné telefonovanie však už ide cez mobil, keďže nemajú mikrofón.  Cez hodinky však môžete písať SMS. Keďže nemajú ani vlastnú sim kartu, základ je ich mať vždy pripojené cez mobil.

Ďalšie aplikácie si môžete doťahať zo Store vytvoreného špeciálne pre hodinky. Viete si odtiaľ stiahnuť stovky číselníkov, veľa je zadarmo, ale iné väčšinou rôzne značkové sú platené. Nechýbajú čisto aplikácie, kde si viete do hodiniek doplniť aplikácie pre sociálne siete, alebo zo základných vecí napríklad kalkulačku, ktorá prekvapivo stále nie je v mobile predinštalovaná. Dopĺňajú to rôzne mapovacie, bežecké aplikácie, prípadne iné fitness aplikácie alebo hudobné aplikácie ako Spotify. 

Samozrejme, nechýba ani samostatná časť na hry, kde máte peknú ponuku hadíkov, Tetris, Flappy bird, Pong, karty, Fruit ninja, Tic tac toe, 2048, ale aj idle klikacie hry. Rovnako sa rozdeľujú na free a platené, kde platených je dosť a autori chcú vyžívať to, že ponuka nie je široká, ale ceny sú pod 1 euro. Ak však platiť nechcete, viete sa zabaviť aj pri dostatku free hier. Pri Active hodinkách sa však mení pri niektorých hrách ovládanie, totiž nie je tu otočný kruh, ktorý niektoré hry využívajú a tak musíte ovládať len dotykovo. Stále sa však na pár minút viete zabaviť. 

Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Watch Active Senzory sa oproti predchádzajúcim Sportomuž rozšírili.
Senzory sa oproti predchádzajúcim Sportomuž rozšírili.


Samsung Galaxy Watch Active Nabíjačka je už teraz menšia, priam minimalistická.
Nabíjačka je už teraz menšia, priam minimalistická.


Samsung Galaxy Watch Active Nabíjačka funguje na magnetickom systéme, len položíte a hodinky sa pripoja a nabíjajú.
Nabíjačka funguje na magnetickom systéme, len položíte a hodinky sa pripoja a nabíjajú.





Zobrať Galaxy Active alebo Galaxy Watch? 

Ak rozmýšľate, ktoré hodinky od Samsungu zobrať, z nových máte na výber Galaxy Watch (recenzia), väčšie, masívnejšie a elegantnejšie, ale majú aj väčšiu batériu, majú menšiu alebo väčšiu verziu a aj LTE verziu priamo so sim kartou.  Sú samozrejme aj drahšie. Oproti tomu Active sú menšie, jednoduchšie ale stále veľmi dobre dizajnovo vyriešené. K tomu sa hodia aj na tenšie a menšie ruky. Sú to zatiaľ najlepšie hodinky od Samsungu aj pre deti. Samozrejme ak chcete športovať radšej tieto Active, keďže sú aj ľahšie a lepšie sedia na ruke.

Celkovo sú Galaxy Watch Active veľmi dobre navrhnuté hodinky ako veľkosťou, tak váhou, výdržou a kvalitou. Samsung tu zistil, že v jednoduchosti je sila a vyšlo mu to. K tomu majú hodinky dobre vyváženú ponuku farieb, takže si dokáže vybrať každý a vďaka veľkosti to platí od detí až po dôchodcov. Aj keď, ak by som mieril na dokonalosť, ešte dva-tri milimetre znížiť hrúbku a je to vybavené. Možno v ďalšej verzii.


napísal saver 17.5.2019
Páči sa mi!
NAJLEPŠIE MOBILY
9.5
SAMSUNG GALAXY TAB S9+
13
[22.9. 2023]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24+
87
[2.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA
102
[9.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
47
[10.2. 2023]
9.0
ASUS ROG PHONE 8 PRO
22
[8.3. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY FIT3
25
[15.3. 2024]
9.0
POCO X6 PRO
27
[19.2. 2024]
9.0
CREATIVE OUTLIER FREE PRO
12
[15.11. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FLIP5
32
[16.8. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FOLD5
19
[25.8. 2023]
9.0
MOTOROLA RAZR 40 ULTRA
32
[24.7. 2023]
9.0
XIAOMI POCO F5 PRO
34
[7.7. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY S23
85
[3.3. 2023]
8.5
NOKIA G42 5G
20
[8.9. 2023]
8.5
SAMSUNG SMARTTAG2
52
[22.11. 2023]
8.5
XIAOMI REDMI NOTE 13 PRO+
41
[23.2. 2024]
8.5
SAMSUNG TAB S9 FE
16
[12.12. 2023]
8.5
XIAOMI POCO F5
12
[30.6. 2023]
8.5
SAMSUNG GALAXY A54 5G
10
[5.5. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY WATCH ACTIVE
+ malé a ľahké hodinky
+ dobrý dizajn
+ kvalitný displej
+ nižšia cena
- dostupné len v menšom vyhotovení, ak máte veľké prsty alebo ruky, tak nebudú pre vás
- môže vám chýbať otočný ovládač
- dostupné len vo wifi verzii


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk