AVERMEDIA SONICBLAST GS331

AVERMEDIA SONICBLAST GS331

7.5

Soundbar, ktorý dobre ozvučí nielen hry

Test

Dobré ozvučenie je pri hraní rovnako dôležité ako výkonný počítač alebo kvalitný monitor. Soundbar SonicBlast GS331 je zaujímavým riešením nielen pre hráčov, ale aj pre tých, ktorí chcú dobrý zvuk pri počúvaní hudby alebo sledovaní filmu na TV obrazovke. Jedná sa totiž o viacúčelové praktické zariadenie, ktoré môžete pripojiť prakticky k čomukoľvek a nebudete mať problém ani s jeho umiestnením.

GS331 stačí pomocou adaptéra zapojiť do elektrickej siete a potom aktivovať diaľkovým ovládačom (prípadne priamo na zariadení), ktorým si aj prepínate jednotlivé režimy reproduktorov. V balení ešte nájdete 3,5 mm audio kábel, RCA kábel a ďalší s redukciou RCA na 3,5 mm jack. Vďaka štíhlemu podlhovastému tvaru zariadenie bez problémov umiestnite pod monitor alebo televízor a je prakticky okamžite pripravené na používanie.

AVerMedia SonicBlast GS331

Okrem viacerých audio vstupov s káblovým pripojením nechýba Bluetooth 4.0, prostredníctvom ktorého si soundbar rýchlo spárujete s vaším mobilom. Blikajúca modrá kontrolka naznačuje priebeh procesu a keď svieti nepretržite, spojenie je úspešné a môžete napríklad počúvať hudbu, ktorú máte uloženú v telefóne. Výkon je 40W a to pohodlne stačí aj na bezproblémové ozvučenie väčšej miestnosti. Keď to už vypečiete naplno,  je badateľné určité skreslenie, ale vzhľadom na malé rozmery zariadenia je to stále prekvapivo efektívne. Ak chcete dosiahnuť lepšiu kvalitu zvuku, je ideálne použiť 70W bezdrôtový subwofer Sonic Blast GS335, ktorý sa však predáva samostatne. Alebo si môžete vybrať model GS333 s duálnym vstavaným subwoferom.

Soundbar  pohodlne spárujete aj s televízorom a môžete očakávať nadpriemerný zvuk pri sledovaní filmov či športových prenosov. Na diaľkovom ovládači si pritom môžete prepínať optimálne nastavanie pre hru, film, hudbu, pridať alebo ubrať basy. Výrobcovia mysleli aj na praktické počúvanie hudby priamo z USB kľúča zapojeného do príslušného portu s jednoduchým posúvaním a zapauzovaním piesní na ovládači.

Jednotlivé módy si pohodlne prepínate a rozlíšite vďaka LED indikátoru, ktorý mení farbu podľa statusu (vypnuté, optický mód, USB, AUX, Bluetooth, Line In). Svetlo je jasne viditeľné, čo je na jednej strane dobre, no súčasne trochu ťahá oči, ale popri moderných elektrospotrebičoch bežne vybavených LED prvkami si aj tu na to zakrátko zvyknete.

Primárne sa však jedná o reproduktory 2.0 umiestnené v podlhovastom plastovom kryte určené pre váš počítač alebo konzolu. Zariadenie svoj účel plní spoľahlivo a najmä po voľbe herného režimu môžete očakávať kvalitné zvuky so zvýraznenými efektmi, ako sú napríklad výbuchy. A dobre pritom znie aj hudba. V prípade, že ste dlhšie neaktívni, sa soundbar sám vypne a musíte ho manuálne zapnúť, čo môžete brať ako plus z hľadiska šetrenia energie, ale súčasne to môže byť trochu otravné. GS331 sme  skúsili aj v kombinácii s inou repro sústavou 5.1, kde sme takto nahradili dvojicu predných reproduktorov.  Výsledok bol veľmi priaznivý a ozvučenie doplnené subwoferom prinieslo viditeľne lepšie výsledky. Takže je naozaj vhodné uvažovať o pokročilom modeli, ktorý už túto súčasť má priamo zakomponovanú.


AverMedia GS331 teraz kúpite za cenu od -
a je to elegantný, ľahko prenosný systém s tenkým a nízkym profilom, vďaka ktorému si môžete prakticky všade dopriať nadštandardný zvuk. Hodí sa do obývačky či detskej izby, ale aj na cesty. Dobre poslúži na chate, ale dá sa využiť aj na prehrávanie hudobného podkladu počas vystúpení na miestach, kde nie je poruke DJ alebo iná možnosť ozvučenia. A potom je tu samotné hranie videohier a ak uprednostňujete reproduktory pred slúchadlami, GS331 odvedie dobrú prácu - ani vám pritom nezaberie veľa miesta, ani vám nezväčší kopu káblov naokolo. Je to skrátka praktický soundbar so všestranným využitím, solídnym výkonom a nenáročný na priestor. Jedinou chybičkou krásy je absencia subwoferu, ktorý si treba prikúpiť, alebo si rovno priplaťte za pokročilý model 
AverMedia GS333, ktorý je za 122
 a ponúka ideálnu voľbu s patričnými basmi.

napísal uni 23.7.2018
Páči sa mi! (+1)
7.5
AVERMEDIA SONICBLAST GS331
+ praktické viacúčelové zariadenie, ktoré pripojíte k čomukoľvek
+ ľahko sa prenáša a pohodlne umiestni
+ slušný výkon a rôzne režimy ozvučenia
- chýba subwofer (ten už má GS333)
- trochu horšia kvalita zvuku pri vysokej hlasitosti


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19627)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk