AVERMEDIA LIVE GAMER ZARIADENIA A AM310 MIKROFÓN

AVERMEDIA LIVE GAMER ZARIADENIA A AM310 MIKROFÓN

Vybavenie pre streamovanie od Avermedie

Test

Plánujete grabovať gameplay alebo livestreamovať? Pozreli sme sa na vybavenie, ktoré ponúka Avermedia a to Live Gamer 2 karty a aj mikrofón AM310.

Konkrétne je to nižšia 1080p ponuka Avermedie, ktorá už tiež pomaly začína prináša plnohodnotné 4K karty. Kým však tak spraví, pozrieme sa, či sa oplatí ísť do 1080p zariadení, ktoré sú v relatívne slušnej cene a firma tam ponúka Live Gamer 2 a Live Gamer Portable 2 zariadenia. Obe sú to zariadenia, ktoré môžete použiť či už na nahrávanie gameplayu, alebo aj priamo na streamovanie s komentárom.

Live Gamer Portable 2  / Portable 2 plus

Avermedia ponúka univerzálne externé zariadenie Live Gamer Portable 2, ktoré môžete jednoducho presúvať, zapájať a použiť kde len chcete. Môžete ním nahrávať gameplay z desktopového PC, ale je skôr priam ideálny pre grabovanie z konzol alebo notebookov. Napríklad my v redakcii ho používame pri grabovaní gameplayov na výstavách, je totiž jednoduché na zapojenie a grabovanie.

Totiž stačí len HDMI výstup z konzoly alebo PC zapojiť do zariadenia a HDMI výstup zo zariadenia následne do monitora alebo TV a potom môžete jednoducho nahrávať stlačením tlačidla a to kedy len chcete bez obmedzovania sa. Môžete nahrávať na SD kartu priamo v zariadení, alebo ak USB zapojíte do PC a nahrávate priamo, tak aj tam. Záleží, čo vám viac vyhovuje. Môžete grabovať aj z mobilu alebo tabletu, ak podporuje HDMI výstup.

Samotné zariadenie potrebuje aj napájanie cez USB. Ak sa nepripájate k PC, môžete tam zapojiť USB z konzoly, alebo nabijačku na mobil, prípadne powerbanku. Síce Avermedia uvádza, že pri veľkých zariadeniach, ako konzoly, nemusí byť dodatočné USB potrebné, ale minimálne na Xbox One X ani na PC mi HDMI Live Gamera nerozsvietilo. Musel som pridať dodatočné napájanie.

Pri použití PC na nahrávanie otvoríte rovno nahrávacie RECentral rozhranie, cez ktoré môžete sledovať obraz, premixovať obraz aj s kamerou a nahrávať stlačením tlačidla. Vzhľadom na to, že je to externé zariadenie, obraz v RECentral bude mierne oneskorený. Nebude to však vadiť, keďže primárne hráte na druhom monitore alebo TV a v RECentral len nastavujete a spúšťate nahrávanie alebo streamovanie. 

Musíte však rátať s tým, že pri použití Live Gamer Portable 2 sa obraz automaticky zmenší na 1080p a rovnako výstup už bude 1080p. Preto, ak používate 1440p monitor, alebo 4K, je lepšie ísť do vyššej verzie zariadenia Live Gamer Portable 2 Plus alebo Live Gamer Extreme 2 (táto verzia nemá SD kartu). Tie síce stále nahrávajú v 1080p, ale výstup dokážu vypúšťať aj v 4K. 

Pre plné 4K nahrávanie, aj keď len v 4K/30fps, si bude treba počkať Live Gamer ULTRA, ktorá je v zahraničí už vonku (za 245 dolárov), ale u nás ešte nie. Rátajte tam s tým, že už je bez SD karty a musíte sa pripojiť k notebooku alebo desktopu.

Priamo do zariadenia môžete zapojiť headset pre komentovanie, alebo v prípade hrania na konzole a party chatu to prepojiť aj s gamepadom. Zmiešajú sa vám tak všetky zvuky vo videu. Všetky potrebné káble k tomu máte v balení, a teda je tam 3.5mm prepájací kábel, pridaný je aj HDMI kábel a aj USB.

Maximálne nahrávané rozlíšenie je 1080p/60 fps a samotné nahrávky sú v slušnej kvalite s H.264 kodekom. Plne stačí ako na streamovanie, tak na upload na internet. Nemáte tu možnosť bezstratového nahrávania, ale ak prepojíte zariadenie s PC, môžete si vybrať vnútorné kódovanie videa grafickou kartou, či už Nvidia alebo AMD, alebo procesorom H.264, ale zaťaží vám to procesor. Rátajte vtedy so záťažou PC.

 

 AVerMedia Live Gamer Portable 2 Plus dostanete od 193
 Avermedia Live Gamer EXTREME 2 GC551 dostanete od 161

Hodnotenie 8/10

Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón
Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón Ponuka 1080p grabovacích zariadení Avermedie
Ponuka 1080p grabovacích zariadení Avermedie


Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón Live Gamer Portable 2 vám ponúkne plne autonómne grabovanie
Live Gamer Portable 2 vám ponúkne plne autonómne grabovanie


Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón Live Gamer Portable 2 môžete používať samostatne, alebo s PC, na grabovanie vám stačí stalčiť tlačidlo.
Live Gamer Portable 2 môžete používať samostatne, alebo s PC, na grabovanie vám stačí stalčiť tlačidlo.





 

Live Gamer HD 2 

Oproti Portable verziám je Live Gamer 2 interná karta, ktorú zapojíte priamo do desktop PC. Presnejšie ju vopcháte do PCI slotu a vzadu už len prepojíte HDMI kábel z grafiky a následne zo zariadenia do monitora, plus ak nepoužívate zvuk cez HDMI, môžete prepojiť aj 3.5mm jack na vstup a výstup. 

Vďaka karte tak nepotrebuje externé zariadenie, má to tu okamžitú odozvu, keďže všetko si systém spracováva interne v PC. Zároveň to umožňuje ukladať nekomprimovaný 1080p/60 fps stream, alebo komprimovať ho v MJPEG formáte, teda kvalitnejší záznam ako plne komprimované video, ale zaberie viac miesta a musíte ho prekonvertovať. Ďalšie typy kompresií si môžete vybrať pri streamovaní, ale musíte už komprimovať cez grafickú kartu alebo procesor. Zvolíte si framerate, kvalitu obrazu, zvuku a aj veľkosť videa po kompresii od 1Mbps po 100 Mpbs. To už nastavíte podľa vašej linky. 

Keď nenahrávate, obraz len prejde zariadením, ale znovu rovnako ako pri Live Gamer Portable je tu maximálny vstup 1080p/60fps a rovnako aj výstup. Ak ju chcete použiť na grabovanie z PC a máte 1440p alebo 4K monitor, karta nie je pre vás vhodná, keďže prechodom cez ňu sa vám rozlíšenie zníži.

Avermedia však už má v ponuke Live Gamer HD 4K kartu, síce oficiálne zatiaľ len v zahraničí, ale dostanete ju aj u nás. Karta podporuje aj 2160p60 fps HDR, 1440p120 fps a aj 1080p240 fps nahrávania. Pridané má aj RGB podsvietenie a ventiláciu.

Osobne by som povedal, že ak dnes Live Gamer HD 2 kúpiť, tak hlavne ak chcete grabovať z konzol a popritom aj z PC a chcete to mať prepojené na jednom mieste. Pre použitie čisto na PC hry je to otázne, na PC už dnes grabujú samotné grafické karty kvalitne a s minimálnou stratou framerate a rovnako bez obmedzení na rozlíšenie alebo framerate, aké prináša táto dodatočná karta. Karta vám totiž zaťaží PC rovnako. Pri čistom PC grabovaní je jediná výhoda, že môžete využiť kvalitný streamovací softvér Avermedia RECentral. 

Totiž podobne ako pri Live Gamer Portable aj tu používate RECentral, kde vidíte obraz, ovládate nahrávanie, úrovne hlasitosti, vstupy. Streamujete kam len chcete, kde karta podporuje  Twitch, YouTube, Facebook a ďalšie služby. Umožní vám rôzne rozdeliť obraz, spraviť PiP záber na vás z kamery, pridať texty, logo, scény, nastavovať farebnosť, kontrast atď. Je to veľmi pekný softvér pre streamerov. Ak by ste ho však nechceli používať, pokojne môžete vymeniť za iný a napojiť si ho na kartu.

Avermedia pri Live Gamer HD2 pridáva upozornenie, že karta nejde s X99 doskami. Zároveň, ak si ju budete kupovať, je dobré pozrieť si predtým, či máte voľný PCI slot a či nie je tesne pod vetraním grafickej karty. MiniATX dosky to tam majú dosť natlačené a môže to byť problém. Vtedy je najlepšie dokúpiť PCI extender a kartu zapojiť do niektorého nižšieho slotu.  

Ak kupovať internú grabovaciu kartu, tak už osobne by som išiel do 4K verzie. Je síce drahšia, ale je plne pripravená na budúcnosť. Na druhej strane, ak chcete streamovať a určite neplánujete prechádzať do 4K, na ďalšie roky vám postačí aj táto

Live Gamer HD 2  teraz dostanete za 169 €, 

Hodnotenie 6/10

Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón
Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón RECentral program Avermedie je prepracovaný s peknou ponukou možností na streamovanie.
RECentral program Avermedie je prepracovaný s peknou ponukou možností na streamovanie.


Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón Live Gamer HD 2 ponúka pohodlné grabovanie priamo v PC, či už priamo z PC alebo iného externého zariadenia.
Live Gamer HD 2 ponúka pohodlné grabovanie priamo v PC, či už priamo z PC alebo iného externého zariadenia.


Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón V balenie ponúkne HDMI a zvukový kábel
V balenie ponúkne HDMI a zvukový kábel





 

Avermedia AM310 - mikrofón

Bez mikrofónu by streaming nebol kompletný, a preto Avermedia zaradila do ponuky zaujímavý kondenzátorový mikrofón AM310. Ten vám ponúkne pripojenie k PC, výstup na slúchadlá a samozrejme regulátor hlasitosti spolu s mute tlačidlom. 

Mikrofón je masívny, kovový a veľmi kvalitne stavaný. Podobne aj spodná časť podstavca je oceľová a pevná, ale to sa nedá povedať o umelohmotnom naklápateľnom úchyte, ktorý sa zdá, že len tak-tak drží váhu mikrofónu. Pomocou úchytu môžete mikrofón nakloniť, aby ste si ho mohli dať bližšie k tvári a nezavadzal vám pri hraní.

Rovnako nie je napevno previazaný so stojanom, čo na jednej strane eliminuje otrasy zo stola, na druhej sa mierne kýve, ak s ním hýbete. Pri štandardnom používaní na nahrávanie to však nie je problém. Prípadne si ho môžete prichytiť do ramena, alebo iného štandardného držiaka mikrofónov.

Do PC ho pripojíte cez USB kábel, keďže nemá možnosť 3.5mm jacku. Ale mikrofón nepotrebuje ovládače, a teda vám pôjde na každom type systému. Zároveň si do neho môžete zapojiť slúchadlá s 3.5mm jackom a prepnúť ich buď na PC výstup, alebo na počúvanie svojho hlasu v mikrofóne.

Čo sa týka kvality, nečakajte úplne top záležitosť, akú ponúkajú napríklad Blue mikrofóny, ale napriek tomu mikrofón veľmi dobre zachytí hlas, snaží sa tlmiť zvuk z pozadia a celkovo ponúka nahrávanie vo vyššej kvalitatívnej triede. Prekonáva tak aj drahšie mikrofóny. Z parametrov ponúka rozsah 20Hz-20kHz a citlivosť -60db. Ak by ste chceli porovnanie s inými mikrofónmi, tu je pekné porovnanie s Razer Seirene.

Čo by som vytkol je možno až príliš silné LED svetielko. To je pri zapnutom mikrofóne modré a červené pri stíšenom. Osobne by som ho prelepil, lebo svieti až príliš a môže rušiť a hlavne večer nepríjemne svietiť do očí, prípadne vás namodro nasvietiť do kamery. 

Zo zaujímavostí Avermedia má aj čisto herný mikrofón Aegis Gaming Microphone v možno až v príliš zvláštnom dizajne.

Avermedia AM310 dostanete v cene od 93

Hodnotenie 8/10

Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón
Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón Mikrofón od Avermedie je masívny a kvalitný
Mikrofón od Avermedie je masívny a kvalitný


Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón Ponúka nastaviteĺný sklon a samozrejme aj hlasitosť. Svetielko však mohlo svietiť slabšie.
Ponúka nastaviteĺný sklon a samozrejme aj hlasitosť. Svetielko však mohlo svietiť slabšie.


Avermedia Live Gamer zariadenia a AM310 mikrofón Do zadu si môžete pripojiť headset.
Do zadu si môžete pripojiť headset.




 

Avermedia si pekne buduje svoju streamerskú základňu, ak by ste si ju chceli skompletizovať, v ponuke majú aj 
AverMedia PW310 kameru s 1080p nahrávaním a plnou podporou ich RECentral softvéru.

napísal saver 3.8.2018
Páči sa mi!
AVERMEDIA LIVE GAMER ZARIADENIA A AM310 MIKROFÓN


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19914)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk