SPEEDLINK - ACCUSSOR, MAXTER A OMNIVI SET

SPEEDLINK - ACCUSSOR, MAXTER A OMNIVI SET

Vyšší herný set od Speedlinku

Druhý set produktov od Speedlinku, a to klávesnica, headset a myš, sú teraz z vyššej kategórie, ale stále cenovo prístupné. Konkrétne pôjdeme v cenách od 35 do 60 eur.  Sú to už kvalitnejšie zariadenia ako z prvej série ktorú sme testovali minule a aj to na nich vidieť.

 

Maxter 7.1 headset

Tentoraz začneme headsetom, ktorý je o triedu vyššie ako minulý Martius. Už nie je celý umelohmotný, ale stojí na oceľových pružinách, pridáva USB zapojenie a nechýba 7.1 podpora. Je to na svoju cenu prekvapivo slušne vybavený headset.  Jediné, čo neponúka, je pripojenie 3.5 mm jackom, a teda je určený čisto pre PC.

Headset ponúkne veľké 50 mm vibračné drivery ponúkajúce stereo zvuk a simulovaný 7.1 zvuk s kvalitnými basmi. Nedá sa povedať, že budete výrazne 7.1 zvuk počuť, ale minimálne sa ho reproduktory snažia emulovať, v hrách počuť rozdiel a napríklad v prestrelkách viete lepšie určiť, odkiaľ sa strieľa ako pri stereo reproduktoroch. Nie je to dokonalé, ale základ tam je.

Síce 7.1 funguje, ale od samotného zvuku nečakajte top kvalitu, je to stredná trieda, v ktorej sa aj zvuk drží, vysoké zvuky a basy sú utlmené alebo orezané. Stále však prijateľné na túto cenovú kategóriu.  Z frekvencii ponúka rozsah 20 - 20000 Hz pri impedancii 32 Ohmov a odstupe signálu od šumu 110dB ± 3dB pri 1kHz. Výkon je 20mW.  Doplnený je aj štandardný mikrofón, ktorý je plne nastaviteľný.  Čistotou však neprekvapí, ale bežne v hrách ani nesklame. Ponúkne rozsah 100 - 10000 Hz a citlivosť -38dB ± 3dB pri 1kHz. 

Ako mikrofón, tak aj reproduktory ovládate ovládačom na kábli. Je tam tlmenie mikrofónu, ktorého vypnutie viete zistiť aj pohľadom, keďže vtedy prestane svietiť. Otočné nastavenie zvuku je pekne zapracované, Nechýba ani možnosť prepínať podsvietenie, kde máte voľbu vypnutia svetiel, červené, zelené alebo modré podsvietenie alebo rotujúce, kde sa postupne budú svetlá meniť. Svetlo na mikrofóne je len červené.

Čo mi viac prekážalo, je nemožnosť nastaviť si headset. Má síce pekné mäkké náušníky a spolu to držia dve pevné oceľové pružiny, ale na hlave to drží len náhlavník, ktorý je pripojený len na naťahovacích lankách. Tie sa naťahujú aj pri menšej sile a musel som hľadať uhol, akým ich nastaviť, aby mi neviseli na ušiach, ale držali na hlave. Mierne naklonenie dopredu to vyriešilo. Ak má niekto menšiu hlavu, polohu si tu nenájde. Je to škoda, lebo inak solídny headset tým stráca publikum. 

Maxter dostanete za 60 eur.

Hodnotenie 7/10

Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set
Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set Maxter headset ponúka decentnú konštrukciu a podsvietenie.
Maxter headset ponúka decentnú konštrukciu a podsvietenie.


Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set Má len USB pripojenie, na kábli nájdete ovládač s nastavením zvuku a aj LED efektov.
Má len USB pripojenie, na kábli nájdete ovládač s nastavením zvuku a aj LED efektov.


Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set Konštrukcia sa nedá nastaviť a musíte sa spoliehať na pružiny v náhlavníku.
Konštrukcia sa nedá nastaviť a musíte sa spoliehať na pružiny v náhlavníku.





Accusor advanced gaming keyboard

Tentoraz sa pozrime na Accusor klávesnicu. Tá je lacnejšia, stojí 35 eur, za ktoré ponúkne decentný základ na hranie. 

Samotný dizajn je jednoduchý s nižšie postavenými klávesmi pre rýchle stlačenie, aj keď s dostatočným zdvihom. Switche sú v tejto cenovej kategórii, samozrejme, membránové, ale Speedlink ubezpečuje, že vydržia 10 milónov stlačení. Klávesy sú podsvietené modrou alebo červenou farbou, prípadne obomi, kedy vznikne fialové podsvietenie.  Pridaných je aj šesť programovateľných klávesov, možnosť volieb troch predpripravených profilov.  Tie si môžete nastaviť v samostatnom programe, ktorý je priložený v ovládačoch (je škoda, že Speedlink stále nemá jednotný softvér pre všetky zariadenia, na každé musíte použiť vlastný). Môžete si však nastaviť makrá na ľubovolné klávesy a predefinovať ich, ako potrebujete.

Nechýbajú systémové klávesy, ako my computer, mail, home, a mediálne klávesy s ovládaním zvuku. Pridaných je množstvo funkčných klávesov, ktoré aktivujete spolu s stlačením Fn klávesu, a teda môžete si zvýšiť alebo znížiť jas, nechať blikať klávesnicu, zrýchliť alebo znížiť polling, teda rýchlosť odozvy klávesov. Môžete si rovno meniť aj farby. 

Z herných možností nechýba antighosting, herný mód, v ktorom sa zablokujú systémové klávesy. Prípadne zo zaujímavostí môžete si vymeniť klávesy šípok a WSAD. Obe totiž majú označenia ako šípok, tak aj písmen. Ak by ste radšej chceli veľké šípky na WSAD, môžete ich prehodiť. Keď sme pri označeniach klávesov, nečakajte slovenské znaky.

Klávesnicu kúpite za 35 eur

Hodnotenie 6/10

Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set
Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set Accusor ponúkne plnú veľkosť klávesnice s hernými prvkami.
Accusor ponúkne plnú veľkosť klávesnice s hernými prvkami.


Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set Podsvietenie si môžete vybrať z troch farieb.
Podsvietenie si môžete vybrať z troch farieb.


Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set Klávesy WSAD a šípky si môžete vymeniť.
Klávesy WSAD a šípky si môžete vymeniť.





Omnivi gaming mouse

Omnivi myš od Speedlinku je niečo zvláštne v ponuke myší. Hlavne vzhľadovo. Je to na prvý pohľad priamo divoko nadizajnovaná myš so zvláštnymi výstupkami, ktoré však napriek tomu, že pôsobia zvláštne, ponúkajú veľmi dobrú ergónómiu. Vďaka nim sa ruka na myši cíti príjemne. Myš má totiž hlavné dve tlačidlá vytvarované do miernych priehlbín a prsty vám tam pekne zapadnú. Pričom na bokoch má základňu rozšírenú, aby sa vám palec a malíček nešúchali po podložke. Myši nechýba ani typicky speedlinkovský, čierno-červenou látkou ovinutý kábel s dĺžkou 1.8 metra.

Omnivi ponúka kvalitnú konštrukciu s hliníkovou základňou, na ktorej je postavená základňa myši z čiernej tvrdej umelej hmoty a následne na nej pre Speedlink štandardné červené jemne pogumované telo myši. Z tlačidiel nechýbajú dve hlavné tlačidlá, koliesko, DPI tlačidlo. Ale zaujímavejšie sú bočné tlačidlá, kde pod palcom máte štyri tlačidlá a pod ukazovákom vedľa ľavého tlačidla netradične umiestnené ďalšie dve. Tieto dve sú štandardne nastavené na pridávanie a uberanie zvuku, ale v hrách sa dá pekne použiť napríklad na E a F tlačidlá alebo na určité zbrane.

Zaujímavo je vyriešené podsvietenie, kde je sériou farebných diód podsvietená základňa myši a svetlá tak svietia zospodu, ďalšie svetlo je pod kolieskom a ďalšie vzadu na základni myši. Všetky svetlá môžu svietiť siedmimi farbami, môžu sa meniť, dýchať, alebo nastaviť na jednu určenú farbu. Nemôžete si však nastaviť jednotlivé svetlá samostane

Ako svetlá, tak a aj tlačidlá nastavujete v samostatnom softvéri. V ňom si vyberiete aj nastavenie DPI od 800 do 12000, kde máte šesť nastavení a všetkých šesť môže prepínať aj tlačidlo na myši. Dopĺňa to nastaviteľný pooling od 125 Hz do 1000 Hz.

Osobne som ľavák, a teda myš by mi nesadla, ale skutočne ma prekvapila. Prvý pohľad na ňu je síce taký zvláštny, ale keď si ju skúsite, je to veľmi príjemná myš, na ktorej prsty doslova oddychujú.

Omnivi hernú myš kúpite za 50 eur.

Hodnotenie 8/10

Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set
Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set Na prvý pohľad je Omnivi veľmi zvláštna.
Na prvý pohľad je Omnivi veľmi zvláštna.


Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set Na druhý tiež.
Na druhý tiež.


Speedlink - Accussor, Maxter a Omnivi set Práve pre zvláštny dizajn ponúka príjemnú ergonómiu.
Práve pre zvláštny dizajn ponúka príjemnú ergonómiu.






napísal saver 24.8.2018
Páči sa mi!
SPEEDLINK - ACCUSSOR, MAXTER A OMNIVI SET


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19871)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk