HYPERX ALLOY FPS

HYPERX ALLOY FPS

Chcete klávesnicu na hranie FPS hier?

Ak máte radi menšie, minimalistické klávesnice, ktoré sú ľahko prenosné, s kvalitnými klávesmi a podsvietením, je tu pre vás HyperX Alloy FPS. Je to klávesnica, ktorá je z pohľadu HyperX mierená na profesionálnych FPS hráčov, ale bude dobrá aj pre neprofesionálov uprednostňujúcich kvalitné switche a kompaktnú veľkosť.

HyperX je herná značka Kingstonu, ktorý sa zameriavala na pamäte, pamäťové karty a SSD disky, ale v poslednej dobe sa začína seriózne orientovať na herné zariadenia. Pôvodne boli v ponuke headsety, ale už sa rozšírila o podložky, teraz expanduje a pridáva klávesnice a prvá myš tiež nie je ďaleko (vyjde v apríli). Samozrejme, všetko je orientované na hernú oblasť.

Prvá klávesnica Alloy FPS je prekvapivo kvalitne spracovaná. Ponúkne kompaktné kovové telo, vysoký zdvih klávesov, v balení je aj púzdro na prenos a odpojiteľný kábel. Má aj USB port na nabíjanie mobilu a aj klávesy, ktoré môžu byť vymenené za červené. Presnejšie klasiky WSAD, 1234, teda určené na FPS hry. Sú aj s drsnejším povrchom na zamedzenie šmýkania prstov. Najdôležitejšie Cheery MX switche sú zatiaľ len v Blue verzii.

HyperX Alloy FPS
HyperX Alloy FPS Alloy FPS je kompaktná klávesnica z kvalitných materiálov
Alloy FPS je kompaktná klávesnica z kvalitných materiálov


HyperX Alloy FPS V balení dostanete odpojiteľný látkou potiahnutý kábel, púzdro a vymeniteľné klávesy.
V balení dostanete odpojiteľný látkou potiahnutý kábel, púzdro a vymeniteľné klávesy.


HyperX Alloy FPS Vzadu nájdete port na kábel a aj USB na nabíjanie mobilu.
Vzadu nájdete port na kábel a aj USB na nabíjanie mobilu.





Cherry MX sú veľmi kvalitné mechanické switche, ktoré sú spoľahlivé a majú vyšší zdvih. Ak ste sa s nimi ešte nestretli a používate len membránové klávesnice, vedzte, že je to úplne iný pocit. Konkrétne tu sú ešte zvýšené oproti štandardným switch klávesniciam a musíte si na ne zvyknúť. Rovnako ako na hluk. Blue verzia je totiž hlučnejšia, čo môže niekoho vyrušovať. Nie je vhodná napríklad do kancelárie, kde to môže niekoho štvať. Pri hraní však vždy počujete, že kláves je stlačený a máte spätnú odozvu.

Alloy FPS dostane aj tichšiu Brown verziu len s jemnou odozvou a úplne tichú Red verziu bez spätnej odozvy.  Osobne by som FPS hráčom odporúčal jednu z nich, lebo Blue switche si vyžadujú aj väčšiu silu stlačenia a tým pádom to znižuje rýchlosť. 

Každý kláves je samostatne podsvietený červenou LED diódou. Červené podsvietenie sa síce nedá meniť, ale dajú sa prepínať efekty, ako vlny, zobrazovanie posledného klávesu, vlnenie od posledného stlačeného klávesu. Teda zábavky, ktoré si občas pozriete, ale výrazne ich nepotrebujte. Dôležité je, že sa podsvietenie dá zapnúť, vypnúť a nastaviť niekoľko úrovní intenzity. 

Keďže je to primárne herná klávesnica, nechýba jej herný mód, ktorý jednak vypne Windows klávesy a aj spustí antighosting. Herný mód však nemá samostatné tlačidlo a musíte tak používať funkčné FN tlačidlo a konkrétne kombináciu FN+F12. Podobne módy antighostingu môžete nastavovať len manuálne cez FN kláves. Klávesnica má dva takéto módy. V prvom môže byť 6 klávesov a 4 vedľajšie stlačené naraz, v druhom sú všetky klávesy detekované samostatne (FN+Delete a FN+Insert prepínajú oba módy). Nakoniec ak chcete vrátiť všetky nastavenia, môžete manuálne zresetovať klávesnicu cez  FN+ESC. Je však dobré, že sa dá všetko nastaviť manuálne. Napríklad na esports turnajoch, ak si prinesiete vlastnú klávesnicu, nemusíte nič inštalovať, aby ste mohli prepínať. Ale pre nováčikov ako aj pre pohodlie by to chcelo aplikáciu, cez ktorú by ste to vedeli nastaviť.

Keď to zhrnieme, HyperX Alloy FPS je vydarená klávesnica, ale je prísne špecifikovaná a určite nesadne každému. Ponúka kvalitné spracovanie, ale aj vysoký zdvih klávesov, na ktorý si treba zvyknúť. Rovnako ako na hlučnejšie ťukanie Blue Cheery MX switchov. Je to špecifická klávesnica a ak sa nevyznáte vo switchoch, neberte ju naslepo. Ak však viete presne, že chcete práve toto, za 100 eur môže byť vaša.

HyperX Alloy FPS
HyperX Alloy FPS FPS klávesy môžete vymeniť za červené, s tým, že WSAD sú zdrsnené
FPS klávesy môžete vymeniť za červené, s tým, že WSAD sú zdrsnené


HyperX Alloy FPS Rátajte s tým, že klávesy sú vyššie zdvihnuté.
Rátajte s tým, že klávesy sú vyššie zdvihnuté.


HyperX Alloy FPS Podsvietenie je červené s možnosťou prepnutia niekoľkých efektov.
Podsvietenie je červené s možnosťou prepnutia niekoľkých efektov.






napísal saver 6.3.2017
Páči sa mi! (+1)
HYPERX ALLOY FPS
+ kovové telo klávesnice
+ Cherry MX Switche
+ kompaktná veľkosť na ľahký prenos
+ módy podsvietenia
- môže prekážať privysoký zdvih a zvuk pri ťukaní
- zatiaľ len s Blue switchmi (príde aj Brown a Red verzia)
- chýba aplikácia na nastavovanie


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk