HERNÁ MYŠ ROCCAT KOVA

HERNÁ MYŠ ROCCAT KOVA

Praktická a s dostatočnou výbavou pre hráčov

Test

Dobrá myš je veľmi dôležitou výbavou hráča na PC. Medzi modelmi spoločnosti Roccat nájdete hneď niekoľko typov myšiek, ktoré sú ideálne na hranie, ale nájdu svoje využitie aj pri iných činnostiach a bežných aktivitách. Ak chcete nejaký nadštandardný kúsok, ale nie priveľmi prekombinovaný, mohol by to byť model Roccat Kova.

Kova má pekný a praktický dizajn, a pritom nie je zbytočne výstredná. Základom sú, samozrejme, dve hlavné tlačidlá a rolovacie koliesko, pod ktorým je ešte umiestnený prepínač DPI. Po ľavej a pravej strane myši sú rozložené po tri doplnkové tlačidlá, ktoré vytvárajú na okrajoch vystupujúce bočnice. Pri bežnom používaní však neprekážajú. Aj keď o ne môžete náhodou zavadiť ukazovákom alebo prostredníkom, nemusíte sa obávať, že ich omylom stlačíte. Myš váži 99 gramov a má tradičné pripojenie cez USB port s opleteným káblom na jeho lepšiu ochranu.


Povrch myši je plastový a koliesko pogumované, aby sa nešmýkalo, ale dalo sa prakticky otáčať prstom. Náš testovaný produkt bol v sivej farbe s čiernymi doplnkami vyzdobený len logom, ale v ponuke je aj výraznejšia verzia s bielym základom a čiernymi tlačidlami. O efektný vzhľad myšky sa však postará osvetlenie, ktoré nastavíte pomocou univerzálneho softvéru Roccat Swarm. Tam môžete osobitne určiť farbu kolieska a zadnej časti myšky, prípadne použijete blikanie či iný svetelný efekt. Je dobré, že myš neobsahuje priveľa svetelných častí, pretože takto vyzerá štýlovo a zbytočne nedráždi oči.

Softvér ale predovšetkým ponúka praktické nastavenia, ktoré súvisia s funkciami myši. Môžete si zvoliť orientáciu na pravú alebo ľavú ruku, určiť rýchlosť rolovania, pohybu kurzora a v neposlednom rade nastavíte prepínač s optickým senzorom R6 a citlivosťou 250 až 7000 dpi. Predovšetkým hráčov bude zaujímať nastavenie a konfigurácie tlačidiel. Kova má až 12 tlačidiel a doplnkov, ktoré si môžete ľubovoľne naprogramovať a ďalšie funkcie prináša Roccat Easy Shift [+].  Základné aktivity sú prednastavené a napríklad bočné tlačidlá po stranách myšky sa používajú na posúvanie stránky hore a dolu. To však môžete zmeniť a pokojne si vytvoríte hneď niekoľko profilov s rôznymi konfiguráciami.

Jednotlivé tlačidlá môžete určiť na priame ovládanie multimédií, citlivosti či internetu. Najviac však oceníte makrá. Okrem toho, že si môžete vytvoriť svoje vlastné, v ponuke je kompletné rozvrhnutie tlačidiel a aktivít pre desiatky hier a programov. Nájdete tam makrá pre Starcraft 2, War Thunder, World of Tanks, Counter Strike (v troch verziách) či Dota 2. Ale aj pre Firefox, Photoshop, Office a Skype. Takže skutočne môžete vašu myš prispôsobiť akýmkoľvek potrebám.

Kova podporuje Alienware Alien FX, kde si môžete vytvoriť vlastné svetelné efekty. Okrem toho je kompatibilná s technológiou Roccat Talk FX, ktorá zaujímavým spôsobom mení podsvietenie myši v hre, napríklad pri zranení alebo útoku postavy. Lenže okrem World of Tanks túto vymoženosť podporuje len pár hier, takže ju pravdepodobne vôbec nepoužijete.


Aj keby ste nevyužívali všetky možnosti, ktoré Roccat Kova ponúka, je to rozhodne veľmi praktická káblová myš. Najmä pre hráčov, pre ktorých je primárne určená. Pohodlne sa drží v ruke, má dostatok programovateľných tlačidiel a sympatické podsvietenie. K tomu ponúka príjemný dizajn, ale nesnaží sa zaujať žiadnym extravagantným vzhľadom, skôr svojimi funkciami s rôznym využitím. 


napísal uni 10.2.2017
Páči sa mi!
HERNÁ MYŠ ROCCAT KOVA


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk