NAJLEPŠIE HRY ROKA 2016

NAJLEPŠIE HRY ROKA 2016

Najlepšie hry roka podľa Sectoru

Rok nám skončil a je načase zhrnúť si najvýraznejšie hry za uplynulých 12 mesiacov. Znovu sme pripravili celkový rebríček redaktorov Sectoru, pričom každý napísal svoj rebríček, hry sa obodovali, body následne spočítali a tu máme výsledok. Ukazuje to pekný mix indie a AAA titulov, ktoré nás minulý rok zaujali.

Z hier, ktoré sa tesne nedostali do rebríčka, môžeme spomenúťBattlefleet Gothic: Armada, obsadenie tesne obišlo aj Division, Fire Emblem Fates, Hitman, Dark Souls III, Final Fantasy XV, Titanfall II a aj návrat Commandos štýlu v titule Shadow Tactics: Blades of Shogun.

 

20. The Last Guardian - PS4 - recenzia

Príbeh chlapca a jeho lietajúceho spoločníka po rokoch predsa len vyšiel a v rebríčku to dotiahol na 20. priečku. Ponúkol dojímavý príbeh, puzzle úlohy, ale aj problematické ovládanie a kameru.

 

19. Deus Ex: Mankind Divided - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

Deus Ex sa vrátil, aj keď nebol až taký kvalitný, ako sme od neho podľa jednotky čakali, ale rovnako ponúkol kvalitnú hrateľnosť, slušný príbeh a neokukané prostredia.

 

18. Bound - PS4 - recenzia

Na 18. miesto to dotiahol zvláštny, ale zaujímavý indie titul s baletkou, ktorá sa pretancuje surrealistickými prostrediami. Musí prechádzať úlohy a tancom ničiť nepriateľov. Je to ako spomienka na detstvo, kam sa žena vydáva a počúva pokyny svojej matky. Všetko v hre je veľkou metaforou.

 

17. Dishonored 2 - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

Čas pokročil a Corvo sa znovu musí vydať na novú misiu, teraz však nie je sám. Novinkou v Dishonored 2 je ďalšia postava Emily, za ktorú si môžete hru prejsť samostatne a spoznať jej príbeh. Znovu vás čaká akčný alebo stealth postup, kde bude len na vás, čo si vyberiete. Prípadne skúsite nezabiť nikoho?

 

16. Unravel - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

EA ukázalo, že vie robiť aj menšie hry a prinieslo tento rok prekvapivo milú akrádovku s vlneným panáčikom. Ponúkla skákacie a puzzle prvky a jedinečný relax.

 

15. Civilization VI - PC - recenzia

Jedinečná séria Civilization pokračovala aj minulý rok a znovu ponúkla skvelý zážitok pri ovládnutí planéty vami zvoleným národom.

 

14. Watch Dogs 2 - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

Watch Dogs dostal novú časť, ktorá sa vyhrabala zo šedého Chicaga a presunula do slnečného San Francisca. Teda posunula sa podobne ako GTA a ak sa vám páčilo prostredie GTA V, Watch Dogs 2 ponúkne niečo veľmi podobné, aj keď s postavami teenagerských hackerov, ale aj s novými možnosťami hrateľnosti a vylepšenými online možnosťami.

 

13. Xcom 2 - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

Xcom sa vrátil, aby vás opäť vtiahol do sveta obsadeného mimozemšťanmi. Znovu ponúkol taktickú stratégiu aj manažment základne.

 

12. Firewatch - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

Začiatkom roka vyšiel zaujímavý indie titul, ktorý ponúkol jedinečné stvárnenie prírody, komunikáciu dvoch ľudí, ako aj jednoduché adventúrové prvky. Bolo to zaujímavé, aj keď koniec mnohých nie celkom uspokojil, ale na samotné spracovanie sa nedá sťažovať.

 

11. Quantum Break - PC , Xbox One - recenzia

Autori z Remedy skúsili v Quantum Break niečo nové a spojili akciu z Max Payne a vyrozprávanie príbehu ako z Alan Wake do jedného celku. Pridali k tomu aj natočený seriál. Ten možno nesadol každému, ale príbeh, kombinácia prestreliek a časových síl mali svoj štýl a ponúkli slušný zážitok

 

10. Inside - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

Playdead štúdio po vydarenom Limbo titule nepodlieza latku a Inside je priam perfektným príkladom kvalitnej indie hry. Má atmosféru, výbornú hrateľnosť, zvláštny koniec, a zároveň je krátka. Škoda dĺžky, ale napriek tomu v hráčoch zanechá svoju stopu.

 

9. Gears of War 4 - PC, Xbox One - recenzia

Gears pokračuje vo svojom ťažení, teraz o 25 rokov neskôr s novou generáciou bojovníkov, ktorých vedie mladý J.D. Fenix, syn legendy z prvej trilógie. Hra ponúkla klasický cover štýl, brutalitu, akciu a teraz aj zapracovanú fyziku a počasie, ktoré dopĺňajú drsnú atmosféru. Nechýba ani kooperácia, delená obrazovka a multiplayer.

 

8. Zaklínač 3 - O víne a krvi - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

Zaklínač 3 sa tento rok rozrástol o poslednú expanziu, ktorá ponúkla nové územie, desiatky hodín hrateľnosti a bola to skvelá rozlúčka s Geraltom.

 

7. Superhot - Xbox One, PC - recenzia

Superhot ponúkol ako netradičný štýl hrateľnosti, tak aj atypický štýl vizuálu. Tým všetkým hra zaujala a nakoniec doplnila aj VR mód.

 

6. Forza Horizon 3 - PC, Xbox One - recenzia

Nová Forza nás tento rok vzala na výlet do Austrálie, a to znovu so svojím kvalitným racingovým štýlom, otvoreným svetom a množstvom vozidiel. K tomu tentoraz nechýbal dážď, kaluže a pridaný bol aj sneh v prvej expanzii, ktorá priniesla prostredie zimných hôr.

 

5. Doom - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

Id software konečne po rokoch vývoja a niekoľkých zrušených konceptoch vydal nové pokračovanie Dooma. Ponúkol kvalitnú hrateľnosť, dobrý štýl, a zároveň sa snažil priniesť aj novú formu multiplayeru. Pridal editor levelov.

 

4. Overwatch - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

Blizzard znovu zabodoval. Od Overwatchu sa síce úspech očakával, ale hra úplne valcovala všetku konkurenciu vo svojom špecifickom multiplayerovom štýle. Titul je rýchly, jednoduchý, farebný.

 

3. Battlefield 1 - PC, Xbox One, PS4 - recenzia

Battlefield tento rok opustil modernú dobu a vrátil sa späť do minulosti, do prvej svetovej vojny, ktorá svojím neokukaným štýlom zaujala a ponúkla niečo nové a stále s kvalitnou hrateľnosťou. Pridala aj kampaň v novom štýle zahrňujúcu pohľady na rôzne bojiská.

 

2. Rise of the Tomb Raider - Xbox One, Xbox 360, PC, PS4 - recenzia

Ako strieborný znovu skončil návrat Lary Croft v Rise of the Tomb Raider, ktorej dobrodružstvo teraz pokračovalo na PC a PS4. Dočkala sa ďalších DLC, ktoré pekne obohatili hru v rôznych štýloch. Tie sa nakoniec zhromaždili v kompletnej edícii pri príležitosti dvadsiateho výročia Tomb Raider série.

 

1. Uncharted 4 - PS4 - recenzia

Na prvé miesto sa u nás vypracoval Uncharted 4, ktorý ponúkol záver príbehu Nathana Drakea. Vďaka tomu sa Naughty Dog môže posunúť ďalej a venovať iným sériám. Stále však hráčov čaká ešte jedno samostatné DLC, ktoré ich vtiahne späť do hry.

 

 

Môžeme si to prerozdeliť aj do kategórií, v ktorých výber vyzerá nasledovne.

Exkluzívne tituly:

PC - Civilization VI
Xbox One/W10 - Forza Horizon 3
PlayStation 4 - Uncharted 4
3DS - Fire Emblem Fates
Wii U - Tokyo Mirage Sessions FE
Mobil - Pokémon GO

Kategórie:

Grafika - Battlefield 1
Art štýl - Inside
DLC - The Witcher 3: Blood and Wine
Epizodická hra - Hitman
Hra pre splitscreen - Gears of War 4
Indie hra - Superhot

Štýly hier:

Akcia: Battlefield 1
Stratégia: Xcom 2
Akčná adventúra: Uncharted 4
Skákačka: Unravel
Akčná RPG: Dishonored II
RPG: Dark Souls III
Racing: Forza Horizon 3
Adventúra: Firewatch
Multiplayer: Overwatch
MMO - World of Warcraft: Legion
Bojovka: Pokkén Tournament

A čo najhoršie veci?

Najväčšie sklamanie v indie sfére: No Man's Sky
Najväčšie sklamanie v AAA sfére: Mafia 3
Najhorší trend - predražené indie hry, ako Witness za 40 € alebo No Man's Sky za 60 €

Spustená bola aj čitateľská anketa o hru roka 2016, takže ak chcete ukázať, ako vyzerá váš rebríček a ovplyvniť umiestnenia hier, môžete ešte zahlasovať.


napísal redakcia 20.1.2017
Páči sa mi!
NAJLEPŠIE HRY ROKA 2016


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk