LOGITECH G933 ARTEMIS SPECTRUM

LOGITECH G933 ARTEMIS SPECTRUM

Najlepší herný headset?

Ak si práve kupujete herný headset, pravdepodobne viete, aká situácia vládne na trhu. Prehľadávač tovarov vám vyhodí toľko výsledkov, že sa nimi neprehrabete ani za víkend, no a v tradičných obchodoch to nie je o nič lepšie. Známe značky sa bijú s tými menej známymi a nech sa zameriate na akékoľvek cenové spektrum, ponuka je obrovská. Prečo by vás teda mali zaujímať nové Logitech slúchadlá? Obzvlášť, ak si spomeniete na nemalé problémy, ktoré sprevádzali predchádzajúci model G930?

Slúchadlá Logitech G933 Artemis Spectrum nie sú úplnou novinkou. Na trh sa dostali koncom minulého roka a pre Logitech to bol trochu risk. G930 boli síce dobré slúchadlá, no občas robil problémy softvér a taktiež vypadával signál pri bezdrôtovom pripojení, ak ste cez Wi-Fi zapli nejaké iné zariadenie. Novinka tak mala nad sebou tieň sklamania z minulosti, aj keď bolo takmer isté, že v ostatných oblastiach ponúkne kvalitu. A ako asi aj čakáte, za tomu odpovedajúcu cenu. Pri kúpe G933 totiž budete musieť z vrecka vytiahnuť až dve stovky.

To rozhodne nie je malý peniaz, no ak ste ochotní dať takúto sumu za slúchadlá, G933 vás rozhodne poteší. Dostanete totiž skvelý zvuk pri hrách, sledovaní filmov aj hudbe, no k tomu navyše aj nálož zaujímavých funkcií. A po takomto úvode musím aj dodať, že dostanete aj bezproblémovú prevádzku. Bezdrôtovo pripojená tlačiareň, konzoly, notebooky, telefóny a mnoho ďalších, nič z toho kvalitu signálu nerušilo - čo boli asi moje najväčšie obavy. Bezdrôtovo slúchadlá pripojíte vďaka kompaktnému USB receiveru. Keď ho nepotrebujete, jednoducho ho do nich schováte, aby ste ho nestratili. Skrýva sa totiž za elegantným krytom na ľavej strane (ktorý veľmi dobre drží na magnetoch).

Logitech G933 Artemis Spectrum

Slúchadlá ale viete pripojiť aj tradične káblovo (3,5mm jack aj USB), takto si ich pripojíte napríklad ku gamepadom konzol, čím prídete o niektoré pokročilejšie funkcie, no stále vám zostáva výborný zvuk. V balení navyše nájdete aj adaptér na audio mix napájaný z USB, vďaka čomu môžete napríklad pri hraní prijímať hovory. Okrem toho v balení nájdete aj USB kábel pre nabíjanie slúchadiel. Čo si ale budeme hovoriť, pri PC budete headset používať najmä bezdrôtovo a tam niet čo vytknúť. Slušný je aj dosah, ani keď pôjdete do miestnosti vedľa, nebudete počuť žiadne ruchy a neduhy.

Teraz niekoľko čísel. G933 ponúka drivery s priemerom 40 mm, frekvenčný rozsah 20Hz-20KHz, pasívnu impendanciu 39 Ohmov a citlivosť 107 dB. Nájdete tu aj zabudovaný mikrofón, ktorý je elegantne v ľavej strane slúchadiel a viete si ho jednoducho vysunúť a prispôsobiť tvar. Jeho špecifikácie sú tiež slušné a disponuje frekvenčným rozsahom 100Hz-20KHz. Ten nemá priamo nejaké penové tienenie, no to nevadí a zvuk z neho je veľmi slušný a bez šumu. Dôležitejšie však je to, čo dostanete do uší vy. A to je paráda, pričom je veľmi dobrý aj 7.1 priestorový dojem.

Možno to bude znieť alibisticky, ale výsledný dojem je aj tak nakoniec veľmi subjektívny. Jednak to, ako ho sami vnímate, no taktiež to, ako si zvuk sami nastavíte. Už základ je podľa mňa výborný, no vďaka Logitech Gaming Software si viete nastaviť obrovské množstvo vecí. Ekvalizér vám dá obrovské možnosti prispôsobiť si zvukovú zážitok a vytvoriť si profily pre jednotlivé tituly. Tu si vytiahnete kroky, aby ste počuli nepriateľov za sebou, inde zas efekty, nech vás hra usadí hlboko do kresla. Je to na vás a urobili by ste chybu, ak by ste sa s nastaveniami nechceli hrať. Ak budete počúvať hudbu, bez ohľadu na žáner bude pôsobiť vyvážene, bez skreslení a hlúpostí, ako zbytočného prebassovania a podobne. Práve naopak, každý žáner vynikne tým, čím má.

Logitech G933 Artemis Spectrum

No a potom je tu ďalšia vec, ktorá robí G triedu hernou. Na slúchadlách totiž nájdete množstvo tlačidiel a ovládacích prvkov. Niektoré sú tradičné, zapínate headset, ovládate hlasitosť a podobne. Na ďalších si zas môžete navoliť makrá a používať ich v hrách. Áno, nie je to práve najpraktickejšie, ak máte herné myši a klávesnice, no rozhodne je zaujímavá možnosť mať trojicu G tlačidiel na ľavom uchu. Všetko si opäť upravíte v aplikácii a to isté platí aj pre RGB podsvietenie slúchadiel, čo je ako funkcia vlastne zbytočnosť, no nevyzerá to vôbec zle. Softvér vám dokáže vykúzliť viac ako 16 miliónov farieb a s tým sa už dajú pripraviť pekné efekty.

Musíte však počítať s tým, že spustené osvetlenie sa prejaví na výdrži batérie, a to pomerne veľkým rozdielom. Papierové čísla sú jasné. Výrobca udáva bez osvetlenia až 12 hodín a so zapnutým osvetlením 8 hodín na jedno nabitie. To nie je najhoršie a realita zhruba zodpovedá týmto údajom, aj keď úplne presne som to nemeral.

Dizajn je pomerne štandardný a jednoduchý. Ak máte doma nejaké Logitech G produkty, bude vám známy, nakoľko takmer vôbec nevybočuje zo zabehnutej schémy a takmer presne kopíruje jednoduchší model G633 Artemis Spectrum. Pohodlie je ale na vysokej úrovni. Hlavový most je mäkký, netlačí. To isté platí aj pre mušle, pričom veľké náušníky dokážete jednoducho stiahnuť a oprať, ak sú napríklad prepotené. Slúchadlá na hlave sedia veľmi dobre, a to aj keď ich máte niekoľko hodín či s nimi kráčate. Nie sú však príliš dobre spratné, nakoľko ich neviete nijako poskladať.

Logitech G933 Artemis Spectrum sú skvelé slúchadlá, za ktoré si ale poriadne zaplatíte a cena je opäť najväčšou prekážkou. V Logitechu zobrali veľmi dobré G633 a ešte ich zlepšili. Odstránili chyby minulosti a dostanete skvelý zvuk, obrovské možnosti nastavení, vysokú komfort a veľmi dobré bezdrôtové pripojenie. Funguje na PC, no aj na konzolách a s telefónmi. Osobne by som ale pri takejto cene čakal aj niečo viac. Napríklad luxusné pevné puzdro, v ktorom by ste ich mohli prenášať a taktiež celkovo lepšiu prenosnosť, keďže sú pomerne veľké a nedajú sa zložiť. Kvalitami sa však radia medzi najlepšie bezdrôtové modely na trhu.

Logitech G933 Artemis Spectrum


napísal matus_ace 29.1.2016
Páči sa mi!
LOGITECH G933 ARTEMIS SPECTRUM


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk