LOGITECH G302 DAEDALUS PRIME

LOGITECH G302 DAEDALUS PRIME

Ideálna myš pre hráčov MOBA?

Test

Herné myšky od Logitechu sa ku mne dostávajú pomerne často. Len tento rok mi rukami prešlo hneď niekoľko noviniek, o ktorých ste si mohli aj prečítať. Napríklad naposledy veľmi dobrá G502, ktorá ponúkala toľko vecí, že niektoré ste možno ani nevyužili. A teraz tu máme ďalšiu novinku. Ešte horúcu, priamo z linky, pričom oficiálne bola predstavená len pred pár chvíľami. V redakcii sme s ňou strávili pár týždňov a aj keď by sa možno na prvý pohľad mohlo zdať, že do G série prichádza len ako kúsok do počtu, čím viac času s ňou strávite, tým ťažšie ju budete púšťať z ruky.

Rýchlosť, ktorou Logitech prináša na trh svoje novinky, je občas skutočne prekvapivá. Nie však samoúčelná, čo nakoniec dokazuje aj dnešný kúsok Logitech G302 Daedalus Prime MOBA Gaming Mouse. Táto myš si bez akýchkoľvek problémov dokáže nájsť svoje miesto na trhu a aj si ho obháji. A aj keď v Logitechu opäť nezvolili práve najjednoduchší názov, dokonale vystihuje to, čo s ňou chceli dosiahnuť. Priniesť jednoduchú a v rámci svojej ponuky aj cenovo dostupnú myšku, ktorá by imponovala najmä hráčom MOBA hier (multiplayerové online bojové arény), ktoré sú poslednú dobu v kurze.

V prípade G502 Proteus Core sa priam núkalo porovnanie so starším modelom G500s, ktorý práve päťstodvojka v mnohých aspektoch pripomínala. Možno si spomeniete na asi trojročný model G300. Stále je v ponuke niektorých obchodov a oslovil ako počtom tlačidiel, tak aj ergonómiou. G302 s ním však nemá spoločné asi vôbec nič. Nie sú si podobné, nedisponujú porovnateľnými špecifikáciami a ani vlastnosťami. Nová G302 skôr pripomína niektoré iné kúsky z katalógu Logitechu.

Logitech G302 Daedalus Prime

Ostré konce oboch hlavných tlačidiel smerujú na stredovú os myšky, medzi nimi je taký menší „žľab“ a z jeho spodnej strany vychádza kábel. Podobne sme to videli riešené aj v prípade G502. Vyzerá to dobre aj vďaka tomu, že to opticky predlžuje myšku. Navyše nie len opticky, takže sa na plochu zmestia aj dlhšie prsty. Základom tvaru myšky je natiahnutý šesťuholník, ktorý je symetrický. Myška tam nemá žiadnu špeciálnu ergonomickú úpravu pre pravákov a jej tvar je prispôsobený tak, aby sa v pravej aj ľavej ruke držala rovnako dobre. To však môže byť problém a to najmä vďaka tlačidlám.

Štandardné dve tlačidlá sú doplnené o koliesko v už uvedenom stredovom „žľabe“ a hneď za ním je tlačidlo na pohodlnú zmenu DPI za behu. Umiestnenie, veľkosť a aj tuhosť sú ideálne, takže by sa nemalo stávať, že ho náhodou stlačíte, keď napríklad rolujete. Ďalšie dve tlačidlá sú na hrane medzi vrchom myšky a jej ľavou stranou. Sú úzke, ale sadnú priamo pod palec, takže sa stále ovládajú pohodlne a intuitívne (ibaže ľaváci by ich museli ovládať malíčkom). To všetko je skvelé, avšak opäť nie je kam upratať malíček a ak máte trošku väčšie dlane, ich spodná časť si bude musieť zvyknúť, že pod sebou nemá žiadnu oporu.

Šestica tlačidiel je, samozrejme, programovateľná. Myšku dokážete využívať okamžite ako ju vytiahnete z krabice, no ak chcete niečo viac, stačí nainštalovať aplikáciu Logitech Gaming Software a môžete tlačidlám priraďovať ako jednoduché príkazy, tak aj zložitejšie makrá. Softvér je prehľadný, pracuje sa v ňom jednoducho a sami si hneď dokážete v každej hre nastaviť profily, aké potrebujete. Navyše má myška vlastnú pamäť, takže si profily ukladá u seba. Po prenesení na iné PC si tak zachováva vaše nastavenia. Nemusíte nič znova nastavovať, hráte ako ste zvyknutí.

Logitech G302 Daedalus Prime

Čo sa týka rozmerov, Logitech v prípade svojej novej G302 stavili na univerzálnosť. Asi aj preto je zvolený uvedený tvar a taktiež dĺžka len 114 mm. Vďaka tomu myš sadne do ruky každému. Niekomu lepšie, niekomu horšie, ako som už naznačil, no v každom prípade je určená pre každého. Navyše poteší nízkou hmotnosťou a slušným vyvážením, vďaka čomu sa s ňou pracuje a aj hrá veľmi dobre. Zadok je ľahší, vpredu je samozrejme ťažšia a celá aj s káblom dlhým vyše 2 metre váži len 128 gramov. Vďaka tomu všetkému si ju dokážete jednoducho hodiť do tašky a zobrať spolu s notebookom na cesty.

A prečo to všetko? Ako som už v úvode naznačil, názov vystihuje podstatu. Logitech reaguje na potreby MOBA hráčov. Preto univerzálne rozmery, šestica programovateľných tlačidiel (aj keď MOBA hráči by zniesli aj viac), nízka hmotnosť alebo aj vnútorná pamäť pre profily. Najmä je však prispôsobená rýchlosť. Myška po podložke lieta ako drak vďaka nízkemu treniu, taktiež však umožňuje aj bleskovo klikať. Odozvu oboch hlavných tlačidiel vylepšuje systém napínania kovovej pružiny. Udávaná životnosť je 20 miliónov kliknutí, no to sme radšej netestovali. Náhodou by to bola pravda a klikali by sme s ňou v redakcii ešte na dôchodku.

Tlačidlom na zmenu DPI si môžete priamo počas hrania kedykoľvek prepnúť jeden zo 4 stupňov, ktoré majú rozsah od 240 až do 4000, čo sa hodí nie len pri hraní, ale často aj pri práci. Myška G302 disponuje odozvou len 1 ms a tradičnými parametrami, ako napríklad maximálne zrýchlenie viac ako 20G alebo maximálna rýchlosť viac ako 3 metre za sekundu. O snímanie pohybu sa stará už dobre známa Logitech technológia pod názvom Delta Zero, na ktorú ste už mohli naraziť v prípade iných myšiek.

Logitech G302 Daedalus Prime

Logitech G302 nezaostáva ani čo sa týka štýlu, aj keď v tomto ohľade stavia na jednoduchosť. Dizajn je skutočne jednoduchý, jednotlivé povrchy sa však dobre držia a to aj po hodinách hrania. Na myške nie sú žiadne dizajnérske výstrelky, len logo na jej zadnej časti a po bokoch okolo loga čiastočne priehľadné steny, cez ktoré síce nevidíte vnútornosti, ale môžete sa kochať pulzujúcim modrým svetlom. Pri hraní v noci si tak jemne osvetľujete len podložku, keďže myš skoro celú prikryjete dlaňou, takže vám svetlo neprekáža.

Logitech G302 Daedalus Prime MOBA Gaming Mouse je zaujímavým hlodavcom, ktorý rozhodne má čo ponúknuť po takmer každej stránke a popri rôznorodej konkurencii iných známych značiek sa nestratí. Na návrhu myšky sa podieľali profesionálni hráči, ako napríklad Team SoloMid, Cloud9 alebo CJ Entus Frost. No bohužiaľ, má aj niekoľko múch a dojem z hrania bude veľmi subjektívny. A  to isté platí aj o cene. G302 podlieza všetky cenovky, o ktorých sme hovorili v minulosti, no aj tak sa 49,99 € stále môže niekomu zdať priveľa. Každopádne, ak budete mať možnosť túto myš aspoň „ohmatať“, dajte jej šancu. Ak vám totiž sadne, z ruky ju len tak nepustíte.


napísal matus_ace 4.11.2014
Páči sa mi!
LOGITECH G302 DAEDALUS PRIME


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19460)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk