LOGITECH G SÉRIA

LOGITECH G SÉRIA

Predstavme si hernú edíciu Logitech zariadení.

Test

Hráčom značku Logitech netreba predstavovať. V rôznych kategóriách sa radí medzi tie najvyhľadávanejšie, či už ide o volanty, klávesnice alebo myšky. Konkurencia je však tvrdá a meno dnes už nestačí. Aj pre to prichádzajú nové produkty rady G určené výhradne pre hráčov.

Logitech G séria
Logitech G230

Headset nepatrí do štandardnej výbavy každého hráča, pre tých menej náročných je určený model Logitech G230.

V štýlovom čierno-červenom prevedení ponúka hlavne pohodlie. Odľahčená konštrukcia a potuodolné náušníky zabezpečia, že slúchadlá na hlave sedia aj pri dlhom hraní veľmi príjemne.

Headset poskytuje štandardne kvalitný stereofónny zvuk pri hraní, v hudbe nijak zvlášť neoslní. Sklopný jednosmerný mikrofón môžete mierne tvarovať, aby ste si ho prispôsobili vlastným potrebám. Slúchadlá bohužiaľ nie sú dobre odhlučnené a tak počujete ruch zo svojho okolia. Na dlhom kábli nájdete základné ovládacie prvky: hlasitosť a mute tlačidlo.

Odporúčaná cena: 59,99 EUR

 

Logitech G séria
Logitech G430

Na prvý pohľad je najväčšou zmenou oproti predchádzajúcemu modelu - G230 iba farba - červenú v kombinácii s čiernou strieda jasná modrá. Prvý pohľad však klame.

Logitech G430 využíva technológiu Dolby Headphone pre vytvorenie sedem kanálového zvuku doplnený o špeciálne nízkofrekvenčné efekty. A headset produkuje skutočne plný priestorový zvuk. Jasne dokážete identifikovať smer, odkiaľ prichádzajú zvuky. Slúchadlá netlačia, sedia na hlave, neprekážajú.

Horšie je to s tlmením ruchov, ktoré jasne počujete aj cez slúchadlá.

Logitech G430 sú vybavené aj polohovateľným mikrofónom. Na kábli sa nachádza ovládanie hlasitosti a mute tlačidlo. V balení navyše nájdete aj USB adaptér.

Odporúčaná cena: 79,99 EUR

 

Logitech G séria
Logitech G510s

Klávesnica Logitech G510s si kladie na prvý pohľad iba jeden cieľ - presvedčiť vás, že nikdy nemáte dosť ovládacích prvkov. Keby vyšla na prelome tisícročí, stala by sa modlou hráčov MechWarriorov.

Jedná sa skutočne o veľkú, robustnú a aj pomerne ťažkú klávesnicu. Ponúka všetko, čo má mať a ešte veľa navyše. Nad numerickou časťou sa nachádza ovládanie multimédií s ovládaním hlasitosti na koliesku. V ľavej časti je celá jedna sekcia venovaná až 18 programovateľným klávesom. Vďaka trom macro klávesom si môžete vytvoriť 54 jedinečných funkcií. V ľavej časti sa taktiež nachádza spínač na zapínanie herného režimu. V ňom je Windows kláves neaktívny a vyhnete sa tak nechceným návštevám systému počas hry.

Vzadu sa nachádzajú konektorý pre pre mikrofón a slúchadlá, k obom sú priradené klávesy na vypnutie/zapnutie. Šípky a WASD sú farebne odlíšené. Klávesy sú pomerne tuhé a vzhľadom na to, že klávesnica nie je mechanická, budete si musieť chvíľu zvykať. Navyše sa dodáva iba s anglickými klávesami.

Logitech G510s ponúka aj farebné podsvietenie, aby ste sa na nej nestrácali ani v tme. Nedovoľuje však už regulovať intenzitu podsvietenia, iba jeho zapnutie / vypnutie.

Klávesy s dlhším názvom (Scroll Lock) nie sú celé podsvietené. Ich farbu si môžete cez softvér upravovať a priraďovať k profilom. V spodnej časti sa nachádza logo, ktoré trošku vybočuje z dizajnu klávesnice. Možno keby bolo taktiež podsvietené, nepôsobilo by ako päsť na oko.

Najzaujímavejším prvkom je displej, na ktorom sa zobrazuje dátum a čas, využitie CPU a RAM, stopky, časovač, dá sa využiť ako RSS čítačka aj na prepínanie herných profilov.

Modro-čierne vyhotovenie je veľmi príjemné na pohľad, v balení nechýba lakťová opierka pre vyššie pohodlie. Vyššej kvalite zodpovedá aj cena a za G510s si priplatíte.

Odporúčaná cena: 119,00 EUR

 

Logitech G séria
Logitech G19s

Tam, kam G510s nedosiahne, mieri herná klávesnica Logitech G19s - ľahšia, menšia a funkčne bohatšia.

Na trh prichádza taktiež v štýlovom modro-čiernom vyhotovení, ktoré je nie len príjemné na pohľad, ale je aj odolné. Povrch je magnetom na odtlačky, ale poškrabať ho je takmer nemožné.

Dizajnovo ide o pomerne obyčajnú klávesnicu, bez výstredností, opäť so škaredým logom G logom a displejom, na prvý pohľad lacno pripojeným ku klávesnici.

G19s nie je mechanická, jej klávesy sú tuhé a musíte ich stláčať na doraz. Povrchová úprava klávesov je príjemná na dotyk, farebne sú odlíšené šípky a WASD a nad numerickou časťou sa nachádza jednoduché ovládanie multimédií spolu s kolieskom na ovládanie hlasitosti.

Vľavo je umiestnená časť s programovateľným tuctom G kláves, čo vám s tromi módmi makier dáva celkom 36 funkcií. Rovnako ako v prípade modelu G510s nechýba tlačidlo na herný režím a na vypnutie/zapnutie podsvietenia.

G19s vyniká farebným LCD displejom - GamePanelom schopným zobraziť herné štatistiky, špecifické aplikácie, ale aj bežný prehľad ako dátum a čas, využitie jadier procesora a RAM, stopky, časovač, čítanie RSS, prezeranie videí z PC, z YouTube, ale aj fotiek či webkamery. Samozrejmosťou je prepínanie herných profilov. Ponúka jednoduché a prehľadné české menu.

Displej potrebuje na svoju činnosť samostatný napájací adaptér (dodávaný v balení), čo z praktického hľadiska nie je ideálne, hlavne ak nemáte dostatok zásuviek pod stolom.

Cez dodávaný Logitech Gaming Software vyťažíte z klávesnice maximum - nastavíte všetko, čo potrebujete, vrátane farieb, ktoré môžete priradiť k jednotlivým profilom.

G19s disponuje aj dvojicou USB portov, pod ktorými sa klávesnica nepríjemne zahrieva.

V balení nechýba ani opierka pre zápästia a komfort pri písaní zvyšujú zasúvateľné, pevné nožičky.

Odporúčaná cena: 199 EUR

 

Logitech G séria
Logitech G100s

Model G100s je jednoduchou hernou myškou, ktorá má trošku prestrelenú cenu. Je však vyrobená s dôrazom na čo najlepšiu výdrž a životnosť. Myške nebude robiť problém ani 8 miliónov kliknutí (Logitech udáva životnosť 20 miliónov). Ak sa teda chystáte na nejaký klikfest ako napríklad Diablo 3, mohla by vás zaujať.

Logitech G100s má príjemne ľahkú konštrukciu, ktorá sadne každej dlani, aj ľavákom. Využíva optický senzor Delta-Zero s odozvou 2 ms s nastaviteľnou hodnotou DPI od 250 - 2500 s maximálnym zrýchlením 20G a maximálnou rýchlosťou 4,08 m/s.

Tlačidlo na zmenu DPI môžete využívať aj počas hry, kedykoľvek. Je postavené tak, aby ste ho náhodne nestláčali. Skrolovacie koliesko ide smerom hore trošku tuhšie. Logitech G100s je jednoduchá, no vhodná myška pre menej náročných.

Odporúčaná cena: 39,99 EUR

 

Logitech G séria
Logitech G400s

Logitech sa rozhodol každým modelom z novej série G zamerať na niečo iné - G100s je zacielená na životnosť, za G400s hovorí zase legendárna presnosť

Model Logitech G400s vychádza z rovnakého základu ako G100s, optický senzor Delta-Zero s odozvou 1 ms už ale ponúka nastavenie DPI v rozsahu od 400 - 4000 a to kedykoľvek. Jeho dynamickej zmene sú venované dve tlačidlá (+ a -) pre plynulú reguláciu.

Všetkých osem tlačidiel je plne programovateľných aj na viacpríkazové makrá. G400s je ergonomicky stavaná pre pravákov s presnou úpravou pre palec, ale upratanie prstenníka jej robí problém. Na jej vrch sa nezmestí a na boku pôsobí neprirodzene. Technologicky vyspelejšia, no ergonomicky menej vydarená, taká je G400s.

Odporúčaná cena: 59,99 EUR

 

Logitech G séria
Logitech G500s

Model Logitech G500s má veľkú šancu zaujať náruživých hráčov. Vzhľadom na cenu a možnosti sa jedná pravdepodobne o najuniverzálnejšiu z myšiek, ktoré vám dnes predstavujeme.

Jadrom je laserový senzor s nastaviteľným DPI v rozsahu od 200 - 8200, čo je pravdepodobne viac ako kedy vôbec budete potrebovať. Dokáže spracovať až 12 Mpx za sekundu s maximálnym zrýchlením 30G, vďaka čomu dosahuje výbornú presnosť.

Tlačidlá na reguláciu DPI sú umiestnené tak, aby ste ich omylom nemohli stláčať a myš obsahuje aj jednoduchú indikáciu DPI pomocou LED. Skrolovacie koliesko umožňuje duálny mód skrolovania - rýchly a po stránkach s počuteľným cvakaním.

Hmotnosť G500s môžete upravovať vďaka sade závaží. Výborne sa drží aj vďaka výbornej ergonómii a použitým materiálom. Povrch sa ani po hodinách intenzívneho používania nelepí. Výbava je zaklincovaná desiatimi programovateľnými tlačidlami. G500s ponúka veľmi zaujímavý pomer cena / výkon a rozhodne stojí za zváženie.

Odporúčaná cena: 69,99 EUR

 

Logitech G séria
Logitech G700s

Vlajkovou loďou hernej série hlodavcov od Logitechu je model G700s.

Jedná sa o vynikajúcu laserovú myš, ktorá vás zbaví obmedzení. Môžete ju používať v káblovom režime a zároveň si dobíjať vstavaný akumulátor alebo zahodiť kábel a užívať si slobodu pohybu bez obmedzení a to pri zachovaní konzistentnej frekvencie prenosu informácií.

Technické parametre má zhodné s G500s (DPI v rozsahu od 200 do 8200, spracovanie obrazu na úrovni 12Mpx za sekundu, maximálne zrýchlenie 30G). Hmotnosť nie je možné upravovať závažiami, čo vynahrádza výborná ergonómia - myš padne do ruky ako uliata a všetko dôležité máte pod palcom. Disponuje trinástimi programovateľnými tlačidlami, z ktorých tri sú naľavo od ukazováka a štyri pod palcom z pravej strany.

Vhod padne aj indikácia stavu batérií, DPI a vybraného profilu tromi LED diódami. Skrolovať v dokumentoch alebo meniť zbrane môžete v dvoch režimoch - plynulom a krokovom pre vyššiu presnosť.

Ako raz G700s chytíte do ruky, už ju nebudete chcieť pustiť. Poradí si s každým žánrom, ktorý milujete. Trinásť tlačidiel je dosť na využitie ako v stratégiách, tak aj v RPG či MOBA hrách. Kvalitný senzor sa zase osvedčí v akčných hrách. Dvojitý povrch kombinuje hladký potuodolný materiál pod ukazovákom a prostredníkom a drsný pre ideálne uchopenie z oboch strán.

Odporúčaná cena: 99,99 EUR

 

 

Ak chcete vyhrať Logitech herné zariadenia, v aktuálnom čísle magazínu ešte beží súťaž o G400S myš a G330 headset. Nalistujte si otázku a odpovedzte.


napísal matus_ace 5.8.2013
Páči sa mi!
LOGITECH G SÉRIA


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk