LG W2271TC

LG W2271TC

Predstavujeme vám ďalší z výborných LG monitorov obohatený o nadštandardné funkcie.

Test

Ešte stále ste si nevybrali darček pod stromček? Nepresvedčili sme vás ani našou poslednou televíznou ponukou? Neviete, ktorý si vybrať? Máme pre vás jeden výborný typ, model W2271TC od spoločnosti LG. Ten sa okrem výborných technických parametrov môže pochváliť aj skvelým dizajnom a doplnkovými funkciami v podobe webovej kamery, mikrofónu a reproduktorov.

Už pri vybaľovaní produktu zo škatule vás prekvapí nezvyklý počet káblov. Okrem tradičných video a elektrických „šnúr“ totiž pri monitore nájdete aj USB a audio kabeláž. Ponúkané doplnkové funkcie teda budete môcť využívať ihneď bez potreby zháňania ďalších doplnkových komponentov. Povenujme sa ale najprv monitoru zvonku, veď ako sa hovorí, prvý vizuálny dojem je vždy dôležitý.

22 palcové uhlopriečky sú momentálne na svete najpredávanejšie, preto sa netreba čudovať, že i W2271TC ponúka rovnako veľkú plochu. Panel je orámovaný čiernym plastom, ktorý má lesklú povrchovú úpravu. Je teda na jednej strane trochu náročnejší na údržbu a s rukami zacapkanými od klobásky alebo parížskeho šalátu ho obchytkávať rozhodne nedoporučujeme :-), ale pri troche poriadkumilovnosti sa vám lesklé plasty odmenia svojim skvelým výzorom na stole obdivnými pohľadmi okoloidúcich.

LG W2271TC

Milujte ma, som krásny (monitor).
LG W2271TC

Xbox 360? Žiadny problém!
LG W2271TC

Utekajme, už ide... 2. pokračovanie

Reproduktory integrované do tela monitora zväčšia kazia jeho dizajn, no nie v prípade W2271TC. Na ňom totiž reproduktory na prvý pohľad vôbec nenájdete, sú dômyselne ukryté. LG dokonca pre takto integrované repráčiky používa vlastný názov, Invisible Speakers, ktorý hovorí za všetko. Web kamera je umiestnená v hornom ráme, je skutočne malá a nijako význame neruší línie produktu. Vďaka otočnej konštrukcii je možné kameru natáčať vo vertikálnom smere. Hneď pri kamere je umiestnený aj mikrofón.

Ovládacie prvky sú rozložené do dvoch častí. Pomerne veľké vypínacie tlačidlo v tvare vlnky je umiestnené vpravo. Ako to už u LG býva, tlačidlo označuje zapnutý stav monitoru sýtou modrou farbou (dá sa vypnúť). Na opačnej strane, teda vľavo, sa nachádzajú ostatné tlačidlá. Keďže W2271TC je vybavený funkciou f-engine, ovládanie aj menu sa podobajú predchádzajúcim modelom od LG a  základné možnosti po tejto stránke si vysvetlíme neskôr.

Prejdime teraz k tomu azda najpodstatnejšiemu, k technickým parametrom:

Veľkosť (palce): 22
Natívne rozlíšenie (pixel): 1680 x 1050
Pixel Pitch (mm): 0,282
Svietivosť: 300 cd/m2
Kontrast: 20 000:1
Uhol pohľadu: 176/170 (H/V)
Odozva (ms): 5 ms (gtg)
Podporované farby: 16.7M 

K základným parametrom pridáme v tomto prípade ešte údaj o výkone reproduktorov (2x1 W), o rozlíšení webkamery (2 Mpix) a niekoho možno bude zaujímať tiež spotreba panelu (42 W pri prevádzke, 1 W v standby). K monitoru pripojíte čokoľvek, čo má možnosť na prenos videosignálu požívať analógovú D-SUB alebo DVI kabeláž. Keďže model podporuje HDCP, pri redukcii HDMI-DVI nebudete mať problém ani s PS3 a samozrejme ani s Xboxom (ten môžete priamo napojiť pri použití správneho VGA kábla).

Ako obyčajne, monitor sme otestovali jednak na PC ale tiež na konzole (Xbox 360), pri pozeraní filmov a pozeraní fotografií. Subjektívny dojem z podania farieb bol výborný, taktiež pri rýchlych prechodoch sme nezaznamenali žiadnych duchov či neželané sprievodné efekty. Ak sa profesionálne neživíte grafikou, monitor vás po stránke vizuálnej kvality určite nesklame a so zobrazovaním budete určite spokojní.

LG W2271TC

FUN menu vám dovolí sa s obrazom vyhrať.
LG W2271TC

Ovládacie prvky nájdete hravo, reproduktory nie.
LG W2271TC

Integrovaná kamera a mikrofón.

Doplnky monitora v podobe reprákov, mikrofónu a kamery pracujú spoľahlivo a ich obsluha je naozaj nenáročná. Všetky potrebné káble i softvér nájdete priamo v balení, odpadáva nutnosť čokoľvek hľadať na internete či dokupovať. Ovládanie hlasitosti je riešené dvoma samostatnými tlačidlami na ovládacom paneli, naopak kamera vyžaduje inštaláciu programu z priloženého CD (nič zložité). Program umožňuje základné nastavenia a tiež vám dovolí sa fotiť a natáčať vlastné videá.

Vráťme sa ešte k doplnkovým obrazovým funkciám. Pri hraní starších hier určite oceníte schopnosť monitora zobrazovať signál v rozlíšení 4:3, teda obraz nebude neprirodzene roztiahnutý do strán. Ľudí so slabším zrakom poteší funkcia eZ Zooming – jednoduché a rýchle zmenšenie rozlíšenia, čo má za následok zväčšenie písma a tým pádom lepšiu čitateľnosť textu. Vaše fotografie dostanú iný nádych pri použití photo effect – monitor môžete prostým stlačením tlačidla nastaviť, aby zobrazoval iba čiernobiele, resp. sépiové farby. Podobne sa môžete vyhrať i s nastavením obrazu. Jas, kontrast a ďalšie atribúty samozrejme nastavíte samostatne cez menu, no monitor zvláda i rýchle prepínanie medzi reźimami (web, text, film...). Pri zmene režimu sa obrazovka vždy rozdelí na dve polovice, takže si môžete ľahko porovnať, ako obraz vyzeral pri pôvodnom profile a čo s ním urobia nové nastavenia.

LG v monitore W2271TC kombinuje výborný dizajn, vyvážené podanie farieb a dostatočné možnosti pripojenia s nadštandardnými prvkami v podobe reproduktorov, webkamery a mikrofónu. Určite neurobíte chybu, ak si ho zadovážite do svojej pracovne, k domácemu PC alebo ku konzole.


napísal je2ry 4.12.2008
Páči sa mi!
LG W2271TC


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19560)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk