PS3 HRY ROKA 2007

PS3 HRY ROKA 2007

Rok 2007 je za nami, nadišiel čas ohľadnuť sa späť a vybrať tie najlepšie hry. Pokračujeme s PS3

Článok

Ozveny zo zámoria boli plné skepsy. Najmladšia platforma na európskom trhu to mala o to ťažšie, že nedokázala naplniť mnohé sľuby veľkohubého marketingového oddelenia. PlayStation 3 sa po pôrodných bolestiach dokázala postaviť pevnými nohami na zem. Sony uviedla na trh 40 GB verziu bez niektorých funkcií so sústredením sa na next-gen zábavu, formát Blu-ray sa stáva dominantným a počítadlo predaných kusov sa nie a nie zastaviť.

Pravidelné updaty firmwaru sľubujú skvelú budúcnosť, cesta pre nové a lepšie hry je vydláždená skvelou technologiou. Rok 2007 bol skvelý, ale niečo nám hovorí, že ten budúci bude ešte lepší a bude žiariť na oranžovo. Rozplývanie bokom! Je našou povinnsťou oboznámiť verejnosť s najlepšími hrami predchádzajúcich dvanástich, nie počkať, len deviatich mesiacov!

Tramda-da-dááááá. Tu sú najlepšie PS3 hry 2007. Bubny, prosím!

Najlepšia akcia

 Uncharted Drake's Fortune 9.5 [recenzia]

PS3 hry roka 2007
PS3 potrebuje takéto hry.
Nová platforma potrebuje nové tváre a charizmatický dobrodruh Nathan Drake s tvrdými päsťami, suchým humorom a peknou slečnou po boku je typickým príkladom postavy, s ktorou sa dokáže zosobniť každý. Ak k tomu prihodíte lacnú story o hľadaní bájneho zlata El Doráda a kulisy ako z filmov Indiana Jones, zrazu sa vám pred očami zhmotní blockbuster s hollywoodskou výpravou. Od prvých ukážok bolo jasné, že prvenstvo Uncharted nemôže vyfúknuť žiadna iná akcia a tak sa aj stalo. Ak je Drake's Fortune predzvesťou novej série, čo akože aj je, tak sa nám tu rodí dobrodruh kalibru Indiana Jones.

Nominanti: Heavenly Sword

Najlepšia FPS akcia

 Call of Duty 4: Modern Warfare 9.5 [recenzia]

PS3 hry roka 2007
Divadlo modernej vojny v príťažlivej forme.
Moderná doba si vyžiadala moderný prístup k sérii Call of Duty, ktorá v modernej dobe šokuje modernou húsenkovou dráhou s takou intenzitou, že počas jazdy nemôžete už vystúpiť. Nevoľnosť spôsobená lietajúcimi projektilmi je povolená. Adrenalínové boje a atmosféra vybičovaná do žerava robia z Call of Duty 4 nielen najlepšiu akciu, ale aj jednu z asmoférickejších hier, doplnená o hraciu dobu naťahujúci multiplayer. Ten pripjať a výbuch atómovky stojí za pár šrapnelov.

Nominanti: TimeShift, Orange Box

Najlepšia akčná adventúra

 Ratchet & Clank: Tools of Destruction 9.5 [recenzia]

PS3 hry roka 2007
Nazastaviteľná hrateľnosť začína presne tu.
Kapitán Qwark bije na poplach. Invázia v meste Metropolis! Stop. Hľadá sa vesmírne duo. Stop. Volajte Racheta a Clanka! Ihneď. Ak ide o zachraňovanie vesmíru zo spárov diabolského imperátora a hubiča Lombaxov v jednej osobe, niet lepšej voľby ako a servisu totho dua. Nezastaviteľná hrateľnosť nepozná medzi, množstvo bonusov a grafika ako keby vypadla z animáku od Pixaru volí celá rodina. Hrá otecko, mamička, detúrence.

Nominanti: The Simpsons Game, Assassin's Creed

Najlepší multiplayer

 Warhawk

PS3 hry roka 2007
Pre 32 hráčov.
Pôvodne remake akcie z PSone s mohutnou singleplayer kampaňou trasnformoval do čisto multiplayerového pekla, ktoré sa pod návalom hráčov stalo dočasne nedostupným bojiskom. Na obrovských mapách sa bojuje vo vzduchu, na zemi a štekot stacionárnych zbraní neutícha. Práve naopak, s príchodom prvého sťahovateľného balíčka sa do hry vkráda taktika a zákerné využívanie vlastností vozidiel. Prežije iba najsilnejší a učiť sa musíte za pochodu. Také sú pravidlá modernej vojny.

Nominanti: Orange Box, Call of Duty 4

Najlepšia RPG

 The Elder Scrolls IV: Oblivion 8.7 [PC recenzia]

PS3 hry roka 2007
Obrovský svet, more možností.
Najlepšia PC RPG roka 2006 sa s ročným oneskorením dostáva na platformu, kde západné hry na hrdinov nemajú vďaka východnému vplyvu JRPG na ružiach ustlané. Žáner však nie je až tak preplnený poslednými fantáziami, aby sa majstrovské dielo Bethesda Softworks stratilo. Desiatky hodín hracej doby vás dokonale zamestnajú, než nájdete právoplatného dedica trónu v provincii Cyrodiil.

Nominanti: Untold Legends: Dark Kingdom

Najlepšia bojovka

 Virtua Fighter V 9.0 [recenzia]

PS3 hry roka 2007
Ugf, KA-POW! WTF? VF5!
Kráľ 3D bojoviek, kde víťazí ten, kto vie poriadne mačkať tlačítka a nie zbesilo búšiť do ovládača, je len jeden. Virtua Fighter V oddeľuje zrno od plev, kráľom bojoviek tohto roka nie je pre nič za nič. Nové postavy sú malou náplasťou, to dôležité je vo vnútri, prepracovaný bojový systém, ktorý nepozná konkurenciu vyžaduje dlhý tréning, ale ten nakoniec stojí zato. Škoda ignorovania online multiplayeru. To by nám nakopal ale zadnicu kadejaký japonec.

Nominanti: Tekken: Dark Resurrection

Najlepší šport

 SKATE 9.0 [recenzia]

PS3 hry roka 2007
Víťazstvo s prehľadom... alebo výhľadom?
Na športovo simulačnom fronte nič nové. Boj o pozíciu najlepšej sa odvíjal niekde inde, vo svete štvorkolesových dosák, skateboardov. Bola to rana z čistého neba a rana z milosti unavenému kráľovi, ktorý osem rokov dominoval svetu, kde sa zlomeniny rátajú na tisícky. Stačilo tak málo, zmeniť prístup a mačkanie čudlíkov nahradiť kopírovaním práce nôh. Triky vyžadovali cvik, ale potom žiaden spot nezostal pokorený. Novému hráčovi vo svete virtuálneho skateboardingu nik neveril, ale nezostáva nič iné, len snať klobúk dolu. A to špeciálne za editor.

Nominanti: NBA Live 08, NHL 08, FIFA 08

Najlepší racing

 MotorStorm 8.0 [recenzia]

PS3 hry roka 2007
Pozor, blato počas hrania môže vyšplechnúť von z obrazovky!
Áno, existuje celá kopa iných racingov s vyšším hodnotením. Tak, prečo hra od Sony, navyše taká, ktorá dokázala rozhádať celý svet a stačil jej na to jeden renderovaný trailer? Koncepcia MotorStormu dodnes nebola prekonaná a asi ani tak skoro nebude. Ako v jedinej hre na svete môžu súperiť jedno a dvojstopé vozidlá rôznej kategórie, pričom víťazom môže byť len ten, kto pozná dokonale trať. To je možné iba na festivale MotorStorm, najšpinavšom racingu minulého roka.

Nominanti: SEGA Rally, DiRT, Ridge Racer 7

Najlepšia párty/puzzle hra

 Guitar Hero III: Legends of Rock 8.0 [recenzia]

PS3 hry roka 2007
Keep on rockin!
Kde niet Guitar Hera, tam niet hudby. A kde niet plastovej gitary, tam nepoznajú najlepšiu párty hru pod slnkom (teda, pokiaľ nedorazí Rocková kapela). Po tretí krát chutí koncertovanie pred vypredaným publikom rovnako dobre, ba možno tvrdiť, že sa cítime odvážnejšie a odviazanejšie. Tvrdé pózy, kruté riffy, rozpálený hmatník, to všetko stačilo, aby Slash s Morellom dostali kopance do zadku od pravých gitarových hrdinov. Paľba rocku korunovaná komerčne namiešaným soundtrackom a niekoľkými kozmetickými zlepšovákmi chutí najlepšie na vypečených reprákoch.

Najlepšia PSN hra

 Super Stardust HD

PS3 hry roka 2007
Old school a pritom hard core, tak to máme radi.
PS Store môžeme akurát tak závidieť našim západným susedom, ale vedzte, že aj tu možno naraziť na skutočné perly. Skromné zoznamovanie s malými hrami, ktoré hrateľnosťou predšia aj mnohé pultovky, zakončila vždy krátka session v Super Stardust HD, remaku raketkoviny z legendárnej Amigy. Výbušná akcia s ovládaním Geometry Wars, nadupaným remixovaným dunivým soundtrackom, smrteľnou obtiažnosťou a vysokou nákazlivosťou dokázala vždy ožiariť miestnosť zábleskami farieb v tej najplynulejšej grafike.

Nominanti: Lemmings, Snakeball, flOw

To by boli hlavné kategórie, po ktorých sa patrí vyhlásiť najlepšiu hru tohto roka. Skôr, než sa tak stane, ponúkame malý predkrm v podobe minikategórií: 

 Najväčšie sklamanie: Lair
 Najlepšia grafika: Uncharted Drake's Fortune
 Najlepší zvuk: Lair
 Najlepšia pôvodná hudba: Lair
 Najlepší soundtrack: Guitar Hero III
 Najlepšia hra, ktorú nik nehral: Ridge Racer 7
 Najväčšie prekvapenie: bezporuchovosť, dostupná cena 40 GB modelu
 Najhoršie spracovanie: Untold Legends: Dark Kingdom
 Najlepší príbeh: Uncharted Drake's Fortune
 Najinovatívnejšia hra: The Eye of Judgment

Najlepšia PS3 hra roka 2007

 Uncharted Drake's Fortune 9.5 [recenzia]

PS3 hry roka 2007
Jeden vládne všetkým.
Súboj vesmírneho dua a charizmatického hrdinu neznal konca. Prestrelka názorov nakoniec priklonila váhy na stranu novej výpravnej sérii o hľadačovi pokladov a jednej fešnej novinárke, ktorá to všetko zachytáva na kameru. Kto chce skutočne zažiť najväčší PS3 titul tohto roka a jeden z dôvodov vlastniť čierny monolit pod HDTV, musí sa riadiť kompasom ukazujúc smerom k akcii vyšperkovanej holywoodskou výpravou toho najväčšieho filmového blockbusteru. Tu niet porazených ani víťazov, je len Uncharted: Drake's Fortune. Tri krát hurá! Hurá!!! Hurááá?!

Nominanti: Ratchet & Clank Tools of Destruction, Orange Box, Call of Duty 4


napísal spacejunker & Rišo 11.1.2008
Páči sa mi!
PS3 HRY ROKA 2007


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk