PSP HRY ROKA 2006

PSP HRY ROKA 2006

Potrebujete k tomuto článku nejaký dlhý komentár? Toto je vyhlásenie najlepších hier za rok minulý a nič iné sa tu nedočítate.

Článok

Potrebujete k tomuto článku nejaký dlhý komentár? Potrebujete tu čítať omáčky, ako sme nedýchali z čakania na niektoré pecky (menovite Rišo dostal záchvat, keď prišla zásielka s KZL), o tom, v ktorej kategórii zvíťazí KZL, a keď sa najskôr ukázalo, že nezíska žiadnu cenu, tak o vymýšľaní špeciálnej kategórie práve pre túto hru :-)? Toto je vyhlásenie najlepších hier za rok minulý a nič iné sa tu nedočítate, ibaže by ste mali záujem o názor na PSP po ročnom používaní. Tak teda, bubny prosím! Prichádzajú najlepší.

Najlepšia akcia

PSP hry roka 2006
Táto hra je len pre tvrdých hráčov, doslova.
 Killzone Liberation 90 %

Pokračovanie jednej z najkontroverznejších hier súčasnosti prekvapilo nielen hráčsku, ale aj odbornú verejnosť. PSP verzia Killzone patrila medzi najobletovanejšiu hru "poslednej“ E3 a dokázala k novému handheldu pritiahnuť ľudí, pre ktorých boli prenosné konzoly, vďaka "Mariovkám“, neprijateľné. Drsný príbeh plný heroizmu a extrémne nadupaných nepriateľov nenechá oko žiadneho pravoverného militanta suché. Hlavnou devízou hry nie je len zaujímavá a odvážna zmena žánru, ale aj skvelá vizuálna stránka a hlavne nesmrteľný multiplayer, ktorý dopomohol tejto hre k jej umiestneniu.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Syphon Filter: Dark Mirror

Najlepšia akčná adventúra

PSP hry roka 2006
Mám zbraň, mám auto, dostanem aj vás!
 GTA Vice City Stories 93 %

Stalo sa už zaužívaným pravidlom, že kategória akčná adventúra je dopredu rezervovaná pre hru od Rockstaru. Minulý rok to boli príbehy z mesta Liberty City, tento rok sú to príbehy z Vice City. Hra, ktorá presadila otvorený dizajn fungujúceho mesta na PSP, nemá konkurenciu, čo sa týka rozsahu, počtu misií a variability, o počte hodín strávených nad hlavnými a bočnými úlohami nehovoriac. Zločincom sme už boli mnohokrát, ale v tejto podobe nám mesto ala Miami chutí najviac. Nalaďte si rádio, obtiahnite zbraň a vyrazte sa svoju krížovú výpravu.

[karta] [recenzia]

Najlepšia platformovka

PSP hry roka 2006
Ovocníčkovia sa nezastavia pred ničím.
 LocoRoco 95 %

Keď sa rozkotúľajú veselé guličky s chytľavou melódiou na perách a vy sa gúľate spolu s nimi, už sa nezastavíte. Valíte sa z kopca, pojedáte ovocie a nemáte čas zamyslieť sa nad jednoduchou otázkou, ako je možné, aby infantilný nápad mal nezastaviteľnú hrateľnosť? LocoRoco valcuje konkurenciu. Hra predstavuje prvý originálny počin, ktorý od doby svojho vydania stojí na výslní a svojimi veselými nápadmi nemá problém zabaviť absolútne každého. Nepodceňujete silu rôzoslovitých guličiek, lebo vám zožerú všetok čas!

[karta] [recenzia]

Nominanti: Daxter

Najlepšia bojovka

PSP hry roka 2006
Som víťaz, jasné?
 Tekken: Dark Ressurection 94 %

Klasiku akou je Tekken, netreba predstavovať nikomu, lebo sa jedná o najznámejšiu bojovku na svete. Každý diel sa vyznačoval na svoju dobu špičkovou grafikou a ultimátnymi súbojmi, ktorých zvládnutie vyžaduje naozajstné majstrovstvo v podobe bleskových reakcií a šikovných prstov. Niet preto divu, že všetci so zatajeným dychom čakali, ako si s touto vysoko postavenou latkou poradí PSP. Treba uznať, že nádherná grafika a dlhá životnosť vyvolala nadšenie, ale najväčší obdiv si zasluhuje ovládanie prispôsobené špecifikám PSP. PSP to na prvý pokus zvládlo a Tekken DR je jednou z hier, ktoré vzbudzujú rešpekt aj u konkurencie.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Mortal Kombat: Unchained

Najlepší racing/šport

PSP hry roka 2006
Krajší racing by ste hľadali ťažko.
 Ridge Racer 2 70 %

Kto by to bol povedal, že na prvom mieste budú pískať gumy od poriadne dlhého driftu. Namco remixovalo pôvodný bestseller a ponúka ho ako plnohodnotné pokračovanie. To nie je dvakrát rozumné, ale čo sa stalo, keď sme založili UMD a preháňali sa vo vysokých rýchlostiach na známych tratiach? Návyková hrateľnosť prebudila chuť víťaziť a PSP sa odkladalo, až keď sa dojazdili posledné súťaže v celom turné. Najkrajší racing svoje prvenstvo získal tak povediac s odretými ušami. Ak vám chýba rýchlosť, siahnite po RR2, ale ak už máte doma predchodcu, radšej si investíciu dvakrát rozmyslite.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Formula One 06, FIFA Street 2

Najlepšie RPG

PSP hry roka 2006
Toto je stará škola.
 Tales of Eternia

RPG hrou roka na PSP sa stala hra, ktorá v našich končinách (a dokonca ani v USA) takmer nie je známa, napriek tomu, že sa dá bežne zohnať v obchodoch. Dokonca ani my sme nemali na ňu recenziu (ale tento fakt onedlho napravíme), takže vám nezostáva nič iné, ako sa spoliehať na náš úsudok. TOE je nádherné 2D RPG zo starej školy, ktoré sa však dokonale prispôsobilo modernej dobe. Je pokračovateľom známej série "Tales“, ktorá sa objavila aj na ostatných platformách. Samozrejme sa v nej stretnete s mladými a neohrozenými hrdinami, kráskou v problémoch, rozľahlým svetom plným bizarných obyvateľov, krásnymi prestrihovými filmami (TOE je známe aj ako anime) a masívnymi real-time súbojmi, takže všetko vaše úsilie musí logicky vyústiť do záchrany sveta. Alebo by aspoň malo, pokiaľ sa budete snažiť. Napriek klišé sa jedná o nesmierne peknú, zábavnú a na PSP aj dlhú hru (60+ hodín), ktorej kúpu nikdy neoľutujete.

[karta]

Nominanti: Key of Heaven  

Najlepšia puzzle hra

PSP hry roka 2006
Hudba videá nestarnúci koncept = zábava.
 Lumines II

Tetsuya Mizuguchi je mixmajstrom, keď príde na kombinovanie hrateľnosti priamo ovplyvňujúcej hudbu a naopak. Hudobné puzzle hry od Q Entertainment skrývajú svoje nepopierateľné čaro. Pohltia a nepustia. S pokračovaním jednej z najlepších puzzle hier sa počítalo, že bude minimálne tak dobré ako pôvodný diel. A skutočne sa to tak stalo. Tentoraz sa ale hudba mixuje s obrazom, licencovanými videoklipmi a farebné bloky padajú a padajú a vám utešene narastajú body. Pozor na tento logický rýchlik!

[karta] [recenzia čoskoro]

Nominati: Mercury Meltdown, Exit, Me & My Katamari

Najlepšia stratégia

PSP hry roka 2006
Snake, nepustíme cutscénu? Bolí ma ruka.
 Metal Gear AC!D 2 90 %

Máme tu malý problém, pane! Dezertérov neľútostne popravíme! Druhému pokračovaniu ťahovej stratégie, odohrávajúcej sa v Metal Gear univerze, treba dať čas. Systém zostavovania balíčkov z hracích kariet, tony prestrihových animácií a predovšetkým podivná cel-shade grafika kamuflujú robustný ťahový systém a množstvo taktiky pri zdolávaní misií. Vyzývateľom Metal Gear AC!D 2 sa stala tradičná ťahovka Field Commander, ktorá viac menej zdieľa prvenstvo a to hlavne kvôli čistému dizajnu a online multiplayeru. U nás ale o chlp vyhral Kojima-san a jeho espionage svet. Snake, out!

[karta] [recenzia]

Nominanti: Field Commander

Minikategórie sú pre mnohých iba suchou štatistikou a akousi formou mastenia ega, že v rebríčku sa objaví obľúbená hra niektorého z redaktorov. Naše kategórie majú jedno spoločné, vo svojej triede rozhodne nemajú konkurenciu.

 Najlepšie technické spracovanie: Daxter
 Najlepšia grafika: Syphon Filter: Dark Mirror
 Najlepší sound: Syphon Filter: Dark Mirror
 Najlepší soundtrack: LocoRoco
 Najkratšie (žiadne) loadingy: Daxter
 Najdlhšie loadingy: Formula One 06
 Najlepší multiplayer: SOCOM Fireteam Bravo
 Najväčšie prekvapenie: schopnosť vzdorovať konkurencii a prežiť v zdraví rok 2006
 Najväčšie sklamanie: nekonečné čakanie a mystifikácia okolo Gran Turismo Mobile

Najlepšia PSP hra roka

PSP hry roka 2006
Tramtadadá. Na vrchole.
 LocoRoco 95 %

Tak za prvé, LocoRoco je tak bláznivá hra, že poblázni absolútne každého. A nie je to iba bezchybný dizajn, intuitívne ovládanie a koncept, ktorý pochopí každý behom dvoch, no dobre, troch sekúnd. Vy sa točíte s guličkami vo veselom svete, papáte ovocie, rastiete a čo je najlepšie, spievate si chytľavé songy. Za druhé, ide o hru, ktorá je ľahko identifikovateľná s platformou PSP. Prišla na trh v dobe, kedy sa v hernom katalógu hľadala originalita veľmi ťažko aj pod lupou a to sa cení. A po tretie, LocoRoco je brand, na ktorom môže Sony ďalej stavať. Ja už mám tričko, Mui Mui. Na záver poprosím finálne fanfáry pre najlepšiu hru na platforme PSP. Tramdadadá.

[karta] [recenzia]

Najväčšia a najlepšia smotana z celej minuloročnej ponuky PSP je už známa. Na rad príde pochopiteľne predstavenie "killer" titulov, ktoré majú 12 mesiacov na to, aby zamiešali celkovým poradím v tomto roku. Zostaneme tradiční, vyberieme sedem statočných, čo znamená sedem dôvodov, prečo začať rozmýšľať nad investíciou do handheldu od Sony.


napísal spacejunker & rišo 11.1.2007
Páči sa mi!
PSP HRY ROKA 2006


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk