PS2 HRY ROKA 2006

PS2 HRY ROKA 2006

Tramtadadá. Prichádzajú najväčšie, najlepšie a ešte raz najlepšie hry na PS2 za minulý rok.

Článok

Už si ani nepamätám, kedy som sa poriadne pohádal o tom, ktorá hra je lepšia ako tá druhá a ktorá by zaručene mala zhrabnúť nejakú cenu. Už si ani nepamätám, kedy som sa naposledy o niečom takom pohádal s Rišom. Vlastne, keď si to tak vezmem, my sa nehádame. My sme bleskovo zostavili rebríček najlepších hier za minulý rok, spokojne nad nimi pokývali hlavami a vzdali hold 9 titulom a zaspomínali na krásne časy strávené v spoločnosti najlepších. Poprosíme fanfáry, prichádzajú najlepšie PS2 hry za rok 2006!

Najlepšia akcia

PS2 hry roka 2006
Vaše najväčšie dobrodružstvo v živote. Prežite ho.
 Shadow of the Colossus 98 %

Niektorých až pichá pri srdci, keď si spomenie na ďalekú cestu za záchranou jednej dievčiny. Silne emotívna jazda nezanechala ani jedno oko suché a pritom majstrom stačilo, aby sa priklonili k čo najminimalistickejšiemu prístupu. Shadow of the Colossus predstavuje najväčšie dobrodružstvo v histórii PlayStation 2 a významný medzník, ktorý sa do histórie videohier zapíše tak veľkými prísmenami, akými sú vaši nepriatelia, kolosy. Teda najväčšími, aké ste kedy videli.

[recenzia] [karta]

Nominanti: Metal Gear Solid 3: Subsistence, Splinter Cell: Double Agent

Najlepšia FPS akcia

PS2 hry roka 2006
Krajšiu FPS-ky na PS2 nenájdete.
 BLACK 80 %

K zásadnej redefinícii žánra FPS akcií nedošlo. Realizácii pôvodného zámeru zrealizovať najvýbušnejšiu akciu pod slnkom s najväčším počtom particle efektov na jeden štvorcový meter chýbalo Criterionu málo. Stačilo zaradiť online multiplayer a my by sme už nemuseli snívať, ako by sme sa naháňali pod trupom lodi s brokovnicami v rukách. Stále však ide o vysoko atmosférickú deštrukčnú odyseu o tisícoch horúcich projektiloch a vybuchujúcich kusoch omietky. Čierny puntík od nás dostáva Black za vysoký hype.

[recenzia] [karta]

Nominanti: Call of Duty 3, Urban Chaos

Najlepšia akčná adventúra

PS2 hry roka 2006
Jimmy Hopkins je kráľom miestnej školy.
 Canis Canem Edit 87 %

Produkcia RockStaru má svoju vysokú úroveň kontroverznosti. Po dobytí miest a štátov v sérii GTA, nastal čas vrátiť sa naspäť do školy, zmlátiť spolužiakov, ukradnúť frajerky a hnušnému učiteľovi rozbiť okná na dome za gulu v žiackej knižke. Canis Canem Edit aka Bully vás prevedie životom školáka ako žiadna iná hra a práve táto nám umožnila prežiť opäť školské roky a urobiť toľko vecí, o ktorých sme snívali, ale strašili nás vyhadzovom alebo dvojkou zo správania.

[recenzia] [karta]

Nominanti: LEGO Star Wars II, Tomb Raider: Legend

Najlepšia RPG

PS2 hry roka 2006
Kde máme tú cenu? Neskúšajte nás oblafnúť!
 Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King 92 %

Legendy sa nerodia zo dňa na deň, ale v Európe k takému malému zázraku došlo. Trvalo to síce 20 rokov, kým sa najpredávanejšia RPG séria v Japonsku dostala aj starý kontinent. Stálo to rozhodne za to. V Dragon Quest VIII sa miešajú nápady zo starej školy s tými novými. Garantujeme vám, že ak prekusnete detský vizuál a sladké farby, od záchrany jedného kráľovstva vás len ťažko niečo odtrhne. Dragon Quest VIII je RPG ako bič!

[recenzia] [karta]

Nominanti: Kingdom Hearts II, Disgaea

Najlepší offline/online multiplayer

PS2 hry roka 2006
Opice vás pobavia bez rozdielu veku a vierovyznania.
 Buzz Junior: Jungle Party 80 %

Kategória, v ktorej môže vyhrať iba hra s prívlastkom najspoločenskejšia, prešla nielen zmenou názvu, ale došlo tu aj niekoľkonásobnej výmene víťaza. Nakoniec rozhodla dostupnosť. Tam, kde je problém s online pripojením a vysokými nákladmi na hru viacerých hráčov, vyhráva roztomilosť skombinovaná s diabolskou hrateľnosťou. Buzz Junior priťahuje pozornosť svojou intuitívnosťou, bláznivými minihrami a blikajúcimi štyrmi ovládačmi, navyše si s opicami rozumejú všetky vekové kategórie.

[recenzia] [karta]

Nominanti: Guitar Hero II, Metal Gear Solid 3: Subsistence

Najlepšia párty/hudobná hra


PS2 hry roka 2006
Raz začnete a už nebudete vedieť prestať hrať.
 Guitar Hero II 95 %

Za rok 2006 došlo k zásadným zmenám na poli párty hier. Sony si uvedomili potenciál ovládačov BUZZ, konečne vyšli s poriadnym Singstarom a vyšli dva diely hudobnej vecičky Guitar Hero, ktorú sme okamžite pasovali za bezkonkurenčne najlepšiu párty hru pod slnkom. Niektorým sa už len z rozprávania otvára peňaženka a mnohí si Guitar Hero II objednávali z internetu. Veľkým plusom týchto hier je ich veľký potenciál a fakt, že ju robia ľudia, ktorí sa rozumejú nielen muzike, ale aj hudobným hrám. Keep on rockin'!

[recenzia] [karta hry]

Nominanti: Buzz Junior, Singstar Rocks!

Najlepší šport

PS2 hry roka 2006
Stále na vrchole.
 Tony Hawk's Project 8 89 %

Môžete sa spoľahnúť na to, že každý rok nás čaká medzi športovými hrami obvyklá dávka vylepšení v dlhoročných sériách. Niektoré ročníky si udržujú svoj vysoký štandard, kvalita iných kolíše. Tony Hawk a jeho banda skejterov sa na PS2 objavuje pravdepodobne posledný krát a možno ho na tróne freestyle hier vystrieda nový kráľ dosiek. Nám stačilo, aby Tony ukázal obrovský svet plný skutočných výzviev, umožnil nám vychutnať v spomalenom zábere Pop Shove It a keď sme ho prvý krát ustáli v Nail The Trick, bolo rozhodnuté, kto diktoval najviac.

[recenzia] [karta hry]

Nominanti: Pro Evolution Soccer 6, NHL 07, NBA Live 07

Najlepší racing

PS2 hry roka 2006
Máš padáka!
 FlatOut 2 88 %

Fíni z Bugbear tento rok unikli iba o vlások megalomanskému počinu z dielní Codemasters. FlatOut 2 ale až do cieľovej rovinky držal odpálené nitro a tak unikol ako TOCA 3, tak aj dvojkolesovým tátošom z Tourist Trophy. Tam, kde autori ubrali, pridali do hrateľnosti, čím sa pokračovanie pretekov pojazdného šrotu na zablatených cestách stalo oveľa zábavnejšie, bez zbytočnej frustrácie z pretáčania. Pridané nové disciplíny pre lietajúceho vodiča a zdokonalený deštrukčný model zaistili FlatOutu vavrín a prvú priečku k tomu.

[recenzia] [karta hry]

Nominanti: Tourist Trophy, TOCA Race Driver 3

Najlepšia bojovka

PS2 hry roka 2006
Sme tu všetci?
 Mortal Kombat Armageddon 85 %

Bohovia bojoviek nás asi vyslyšali, keď do posledného súboja v Armageddon na old-gen konzolách pozvali všetkých bojovníkov z hier Mortal Kombat. Vyslyšali nás aj v otázke zvýšenia brutality a kombo fatalít. Máme radi Mortal Kombat a tento rok v ringu nemal vážnejších súperov. Tomu zvyšku zlámal väzy, utrhal ruky, vyfackal ich a potom sa s nimi pozrel na vnútornosti vyzývateľov. Prečo práve táto hra? Spomínal som, že máme radi Mortal Kombat?

[recenzia] [karta hry]

Nominanti: Urban Reign

Nasledujúce kategórie sa sformovali na naše počudovanie až priveľmi rýchlo a prekvapivo vydržali aj dlhšiu nemú diskusiu. Sú síce menej významné, ale aj na základe nich môžete pričuchnúť k mnohým minuloročným klenotom.

 Najinovatívnejšia hra roka: Shadow of the Colossus
 Najlepšia grafika: Shadow of the Colossus
 Najlepší zvuk: Black
 Najlepší soundtrack: Guitar Hero II
 Najlepšia pôvodná hudba: Shadow of the Colossus
 Najlepší príbeh: Kingdom Hearts II
 Najlepšia hra, ktorú nik nehral: Getting Up: Contents Under Pressure
 Najlepšie pokračovanie: Tomb Raider Legend
 Najväčšie sklamanie roka: odklad najväčších peciek (Okami, FF12)
 Najväčšie prekvapenie roka: PS2 aj vďaka nim konkuruje next-genu aj tento rok
 Najhorše spracovanie: SpyHunter

Najlepšia PS2 hra roka

PS2 hry roka 2006
Dychberúce, však?
 Shadow of the Colossus 98 %

Cena za najlepšiu hru roka 2006 je sprevádzaná dunením božských bubnov. Ide o dupot kolosov, protivníkov bez výrazu, odsúdených na záhubu, pretože obeta je vysoká a návrat jedného života z podsvetia nie je zadarmo. Shadow of the Colossus zásadne ovplyvňuje názory na celú scénu, výrazne mení a rúca doterajšie rebríčky najlepších hier a dokonca dokáže transformovať čistokrvných PC-čkárov a vtlačiť im do úst slová: najlepšia hra, akú som kedy hral. Ďakujeme Fumito Ueda, ďakujeme za nezabudnuteľnú emotívnu jazdu veľkolepých rozmerov. Ďakujeme.

[recenzia] [karta]



Naše TOP PS2 hry roka minulého poznáte. Najbližšie sa pozrieme na hry, ktoré vychádzajú v nasledujúcich dvanástich mesiacoch. Vyberieme symbolicky sedem titulov, ktoré by nemal žiaden z majiteľov konzoly minúť. Týchto sedem statočných bude predstavovať sedem dôvodov na vlastnenie PS2 a sedem dôvodov, prečo konzola bude minimálne ďalší rok odolávať tlaku next-gen víchrice. 


napísal spacejunker & rišo 7.1.2007
Páči sa mi!
PS2 HRY ROKA 2006


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk