XBOX360 TEST

XBOX360 TEST

Po týždňoch testovania sme pre vás spísali naše dojmy z Xbox360, prvej next-gen konzoly na trhu.

Xbox360, prvá z konzol ďalšej generácie je na trhu a keďže sme ju konečne dostali, pozrieme sa na ňu podrobnejšie. Ako už viete, konzola ponúka niekoľko násobne vyšší výkon ako jej predchodca a momentálna konkurencia, množstvo nových funkcií, výrazne rozšírenie online možností a hlavne hi-res obraz pre HDTV. Pri launchy v US sa hovorilo aj to, že je chybová a padavá, ako je to v skutočnosti si poďme teraz objasniť.

 THE PACK

Microsoft konzolu predáva v dvoch baleniach - Core edition za 299 euro a Premium edition za 399 euro (detaily edícií sme popísali tu). Core pack je síce lacnejší, ale aj obmedzenejší a hlavne absenciou HDD stráca sériu možností, ktoré poskytuje Premium edícia. HDD totiž konzolu stavia prakticky na PC herný štýl a umožní sťahovať do konzoly videá, demá, krátke plné hry, hudbu a zaisťuje aj spätnú kompatibilitu hier so starým Xboxom. Bez HDD však stále môžete prepojiť konzolu s rôznymi zariadeniami cez USB a pozerať z nich obrázky, prehrávať hudbu (iPod, PSP, mobily, foťáky)  a aj prepojiť s PC, kde si okrem obrázkov a hudby môžete prehrávať aj videá, príjmať a nahrávať digitálny signál cez Media Center PC. Premium pack je lepší aj v ponuke periférií, kde v balení obsahuje wireless ovládač, headset, diaľkové media ovládanie (len v obmedzenej úvodnej edícii konzoly) a má kvalitnejšie AV káble.  Oba packy majú v sebe "tehlový" zdroj zaisťujúci šťavu pre konzolu.

Xbox360 test
Premium balenie
Ak budete rozmýšľať nad kúpou, určite odporúčame brať Premium edíciu, Core len v krajnom prípade, ak nič iné nemajú. Musíte však rátať s tým, že do Core hneď treba kúpiť aj memory kartu, čo sú ďalšie peniaze navyše, a ak v budúcnosti budete chcieť HDD, už výrazne preplatíte cenu Premium konzoly a nebudete mať wireless ovládač ani headset. K obom konzolám odporúčame hneď kúpiť aj ďalší ovládač, aby ste mohli hrať multiplayer na jednej konzole. Či už zoberiete wireless, alebo káblový, je na vás. Najlepšie je však mať jeden káblový ovládač, aby ste s čím mali hrať, ak sa vám vo wirelesse minú baterky, a navyše káblový môžete prepojiť aj s PC a hrať s ním hry aj tam.

Xbox360 test
Vybalená premium edícia
My sme kúpili samozrejme Premium edíciu, ktorá ponúkla  plnú výbavu konzoly pre náročnejšie používanie. Jedine pre tých, čo nemajú HDTV a chcú si užiť naozajstnú hi-res grafiku, sa k tomu odporúča dokúpiť aj VGA kábel umožňujúci pripojiť konzolu na bežný PC monitor a získať tak vyššie rozlíšenia. Obyčajný televízor totiž poskytuje rozlíšenie len 720x576, čo je len štvrtina zo základne určeného rozlíšenia hier na konzole - 720p (1280x720). Nie, že by sa na obyčajnom TV nedalo hrať, máme to tak zapojené (pokým nepríde VGA kábel) a je to prijateľná kvalita, ale vidieť, ako sa pod veľkými pixelmi strácajú detaily objektov. Jednoducho, konzola má aj na viac. Ak máte starý TV a neplánujete meniť na drahý HDTV, nemusíte sa báť, hry budú hry vždy podporovať oba štandardy.

Po hardverovej stránke Xbox360  v sebe skrýva  3x dual core 3.2GHz procesory (teda spolu 6 jadier nataktovaných na 3.2 GHz), ATI 500MHz grafický čip s 10MB EDRAM (ak by ste chceli podobnú kartu do PC, tak si musíte kúpiť x1900 XTX za 500 dolárov), a sharovaných 512MB RAM medzi grafikou a systémom. K tomuto výkonnému delu je jediné obmedzenie a to klasická DVD ROM mechanika, ktorá nie je next-genová, ale na hry by mala na najbližších pár rokov stačiť. HDD je momentálne k dispozícii o veľkosti 20GB.  Detailnejšie sme popísali hardware  v tomto článku, teraz poďme na praktické skúsenosti s konzolou, ktoré žiadne technické parametre nenahradia.

 IN THE PACK

Xbox360 test
Štastná rodinka
Prvé dojmy po odbalení konzoly boli dobré, kvalitné plasty, slušný design a príjemná kompaktná veľkosť, ktorá je síce len o pár centimetrov menšia ako pôvodný Xbox, ale vďaka designu pôsobí menej zavalito. Rovnako príjemný design má aj ovládač a aj media ovládanie. Jediným rušivým prvkom designu je zdroj, ktorý síce dáte niekde za televízor, ale aj tak mohol byť aspoň designovo prispôsobený. Mimochodom, základná farba Xboxu je zatiaľ len biela, ktorá sa nemusí hodiť každému. Dá sa síce skinovať, ale nahradiť môžete jedine predný kryt (faceplate). Môžete si kúpiť kryty v rôznych prevedeniach - strieborné,  tatoo štýly, červené, zelené, modré, dúhové, alebo tématické (ktoré už sú zväzované aj s predobjednávkami hier). Osobne necítim potrebu meniť to, ale rôznych týpkov táto možnosť, doladiť si konzolu k svojmu štýlu, poteší.

Čo sa týka hlučnosti konzoly v základnom stave je príjemne tichá a počujete len tiché fúkanie ventilátorov. Povedal by som, že je približne o polovicu tichšia, ako starý xbox. Ak by vás zaujímalo v základnom spustenom stave potrebuje konzola 130W, so spustenou hrou 150-160W podľa vyťaženia a procesora a grafického čipu. V stand-by stave je odber 0W. Pre porovnanie PC 2GHZ žere 150W so spustenou hrou okolo 170W, základný vypnutý stav odoberá 5W.  Starý Xbox cuca len 60W so spustenou hrou 65-70W.  Žiadne prehrievanie počas užívania sme nezaznamenali, ani u konzoly ani zdroja. Za konzolou bežný teplomer nameral teplotu o tri stupne vyššiu, ako v okolí (bodový teplomer na výstupe nameral 45-50 stupňov pri plnom zaťažení). Samozrejme nikdy konzolu nezatvárajte napríklad do presklennej skrine alebo zabezpečte, aby mal teplý vzduch z ventilátorov, kadiaľ prúdiť von. Podobne to platí aj pri zdroji, ktorý je najlepšie uložiť niekde na zem, alebo do voľného priestoru. Určite nie za konzolu. Môžu vzniknúť problémy, o ktorých si ešte napíšeme.

Xbox360 test
Logitech najlepší ovládač na starý Xbox je už teraz prekonaný.
Z periférií je ovládač veľmi dobre navrhnutý a najviac sa podobá na wireless Logitech ovládač zo starého Xboxu, ale cítiť, že je ešte prepracovanejší a lepšie sa drží. Pri Xbox360 si bude treba zvykať  na trigger buttony, ktoré na ovládači pribudli presunutím bieleho a čierneho tlačidla dozadu. Má to tú výhodu že sa už začnú v hrách masívnejšie využívať. Plus novému ovládaču pribudlo aj guide tlačidlo, ktorým zapínate ovládač, zapínate-vypínate konzoly, alebo sa dostávate do výsuvného menu s vašim profilom kedykoľvek počas hry. Výhodou, ale aj nevýhodou wireless ovládača je, že ho treba vždy zapínať, čím sa inicializuje a pripojí na jeden wireless port konzoly (na konzole a aj ovládači sa zobrazí svetielko, na ktorý port je pripojená). Po vypnutí konzoly sa ovládač sám vypne. Nevýhoda je že musíte zapínať na začiatku, ale výhoda je v tom, že to ušetrí baterky. Napríklad na starom logitech wirelesse (na obrázku) stačilo po hre nechať opretý jeden trigger o stôl a ovládač stále vysielal, až kým sa baterky nevyšťavili. Káblový ovládač sa samozrejme inicializuje sám.

Xbox360 test
Možnosti ovládaní sa nedajú ani porovnať.
Ďiaľkové Média ovládanie je na rozdiel od ovládača infra a teda ho nemusíte zapínať a čakať kým sa inicializuje, ako to treba robiť pri ovládači, ale len namierite na konzolu a tlačidlom on-off ju môžete zdiaľky zapnúť, šípkami sa posúvať v menu, a až po spustenie hry vlastne dokáže ovládať všetko na konzole. Je to hlavne  rýchlejšie, ako pohybovanie s ovládačom. Ovládanie je síce primárne určené na videá a hudbu, ale takto si nájde ešte lepšie využitie. Rovnako aj na písanie správ je vhodnejšie, ako ovládač. Samozrejme na písanie je najvhodnejšia určite klávesnica, a ak plánujete veľa písať, alebo hrať MMORPG hry, môžete si kľudne zapojiť USB klávesnicu z PC.

Xbox360 test
Headset rovnako prešiel do novej generácie.
Headset je jednoduchý a designovo sa hodiaci ku konzole, nie je wireless len ho zapichnete do ovládača, podobne ako v minulej verzií. Umožňuje vám veľmi dôležité multiplayerové koordinovanie sa s priateľmi, dohadovaní sa, čo idete zahrať atď. Prenos cez internet nie je najkvalitnejší, ale funguje aj počas multiplayeru, takže sa musí spojenie uskromňovať.

HDD už nie je súčasťou Xboxu, ako v prvej verzií ale pripína sa  navrch, alebo naľavú stranu konzoly (podľa položenia) a v základnej zostave je dodávaný o veľkosti 20GB. V skutočnosti však naň môžete nahrať len 13 GB, keďže 7GB je rezervovaných pre spätnú kompatibilitu cachovanie hier a systémové veci. Zatiaľ v tom nevidím problém, keďže všetko užitočné čo sa dá z Xbox Live stiahnuť má len okolo 6 GB a všetko sa dá vždy aj vymazať. Problémom môže byť disk, len ak by ste ho chceli používať ako archív videí, tam už si budete musieť počkať na 40GB, alebo 60GB disky, ktoré by mali byť čoskoro ohlásené. Mimochodom disk je veľmi tichý a ho ani nepočuť.

Z ďalších periférií si k Xboxu môžete kúpiť ešte dobíjateľné baterky (do wireless ovládača), k tomu si môžete  zohnať Play and Charge káble na priame nabíjanie batérií v ovládači a spomínaný VGA kábel. Ak máte internet ďaleko a nechcete ťahať káble, kúpiť sa dá aj wireless net adapterZ periférií čoskoro vyjde xbox360 kamera, s ktorou pribudne aj videochat a pravdepodobne uvidíme aj miniklávesnicu od Microsoftu. Nakoniec už bola ohlásená aj externá HD-DVD mechanika pre pozeranie filmov v HD kvalite.

 THE SYSTEM

Xbox360 test
Jednoduché a prehľadné menu.
Po zapnutí konzoly vás privíta nové guličkové logo Xboxu360, konzola vám zasvieti všetkými štyrmi zelenými diodkami a zakrúži s nimi a na obrazovke sa vám otvorí rozsiahle menu konzoly nazývané Dashboard. Už to nie je, ako pri starých konzolách, menu s jednoduchým textom "vložte CD", ale poriadne systémové menu so všetkým čo konzola môže ponúknuť. Celé menu je rozložené do štyroch záložiek (blades) ukazujúcich vaše online možnosti v Xbox Live záložke, ďalej vaše hry na HDD pod Games záložkou, hudbu, obrázky a videá nájdete pod Media záložkou, a posledná systémová záložka System, vám umožní nastaviť si všetko na konzole. Plus, ak kedykoľvek stlačíte na ovládači alebo media ovládaní menu tlačidlo (guide button), vysunie sa vám zľava vaše profil menu kde si meníte veci okolo profilu, teda ikonku, iniciály, tému dashboardu (na obrázkoch a vo videách je s témou z GUNu), rovnako tam nájdete správy od priateľov a aj informácie o nich, na to už ale musíte byť online. Ale rovnako tu máte quick menu, v ktorom vidíte správy od priateľov, rovnako vidíte, ktorí priatelia sú online, čo hrajú a v menu nechýba media player na spúšťanie hudby.

Absolútnym trhákom nového Xboxu je výraznejšie prepojenie celej konzoly a všetkých hier s internetom. Kde Microsoft spravil veľmi dobrý krok smerom k užívateľom, ktorí si teraz môžu vytvoriť internetový profil, aj keď nemajú zaplatenú službu Live Gold a ako Silver si vychutnávať všetky možnosti Live služby, až na samotné multiplayerové hranie (a do budúcnosti nebudú môcť videochatovať).  Teda ak si pripojíte konzolu k internetu (net kábel je v balení), hneď si z vášho profilu môžete spraviť onlineový. Takto v priemere spravilo 50% zo všetkých užívateľov konzoly. Poteší aj možnosť úvodného mesiaca Gold konta zadarmo, kde si môžete vyskúšať všetky možnosti Live služby. Ak si po mesiaci nezaplatíte, prepne sa vám konto na Silver. Pre informáciu, mesačný Live stojí 5 euro, teda 60 euro za rok (dajú sa kupovať kupóny). Samozrejme, na pripojenie je potrebný širokopásmový internet, odporúča sa aspoň 256kbit downoad/256kbit upload (32KB/32KB), ak máte DSL s uploadom len 128 kilobitov, môže to byť problém pri niektorých hrách v multiplayeri a môžu trhať (skúšali sme napríklad DOA4, s tým má problém, zatiaľ čo PGR3 stačí aj 128 kbit.)

Live služba sa skladá s už spominaných profilov, v ktorých sa zbierajú informácie o vašom hraní, vašich úspechoch v hrách, vašich hraných hrách, ale to nie je zďaleka všetko, môžete si hľadať priateľov, chatovať s nimi či už cez textové správy, nahraté zvukové správy, alebo voicechat (vlastne ponúka možnosti ako ICQ), porovnávať si s nimi skóre a vyzývať ich do multiplayerových duelov. Veľmi kvalitná vec je, že voicechat funguje stále, aj počas menu aj počas spustenej hry a môžete sa tak s priateľom dohovárať, aký multiplayer si zahráte, aké mapy zvolíte atď. Okrem toho multiplayerové matche vašich priateľov sú hneď zamapované pri ich profile, a hneď si môžete kliknúť na vstup do jeho multiplayerovej session. Teda multiplayer bez akéhokoľvek hľadania.

Profil je len jednou z výrazne vylepšených služieb Live, druhou je Marketplace, kde ste si v minulosti mohli stiahnuť len niekoľko updatov, teraz je tu toho viac ako dosť. Môžete si zadarmo sťahovať demá a videá na prichádzajúce hry (PC štýl, stiahni a vyskúšaj, žiadne čakanie na CDéčka z časopisov). Demá majú väčšinou okolo 500-600MB a určite sa oplatí vždy stiahnuť, aby ste si vychutnali aspoň časť z hry (aj keď sťahovanie je bez mutitaskingu a teda vám konzola počas toho nedovolí robiť nič iné, samozrejme ak niečo potrebujete spraviť, pokračovanie v downloade je vždy možné).  Sťahovanie dém je len jednou časťou Marketplace, druhou výraznejšou sú Arcade hry, ktoré zaujali oveľa viac, ako ktokoľvek čakal. Arcade hry sú menšie hry, či už remake starých klasík, alebo len konverzie rôznych sharewarových PC hier do Xbox360, kde si rovnako môžete stiahnuť demo, ale ak sa vám zapáčia hneď si ich môžete aj unlocknúť, samozrejme to už niečo stojí.  V markete sa platí Pointami, ktoré si môžete kúpiť či už nabíjacou kartou, alebo určitý kredit dostávate aj pri predplatení Live Gold.  Väčšinou malé hry stoja okolo 500-800 kreditov, čo je okolo tých 5-10 dolárov. Zatiaľ je na markete okolo 15 hier s tým, že každý mesiac niekoľko pribúda a záujem o ne je neuveriteľný. Okrem míňania kreditov na hry ich môžete použiť aj na rôzne iné prkotiny ako pozadia, alebo ikonky do profilu, ťažko povedať prečo sa aj takéto detaily spoplatňujú, ale kto chce, môže na obrázok obetovať 20-50 kreditov, aby bol trochu výnimočnejší.

Konzola ponúka aj prehrávanie videí, a hudby, kde zvukové súbory majú pekný media player aj s vizualizérom, videá však ponúkajú len jednoduchý prehrávač zo základnými funkciami, rovnako aj pre prehrávanie DVD sú funkcie len základné. Oveľa väčšie rozšírenie má konzola pri prepojení na Media Center PC, ktorý vám z TV spraví Media Center TV so všetkými možnosťami. Videá sa však dajú prehrávať len vo WMV formáte, žiadne DivX, takže zatiaľ si bude treba počkať na nejakú utilitu, alebo divx prehrávač, ktorý to na konzole umožní.

 THE GAMES

Xbox360 test
Aj na klasickom TV je next-gen kvalita pekne viditeľná
Xbox360 hry sú pekné, až tak, že prekonávajú svoje proťajšky na starom Xboxe, alebo PC pridávaním nových efektov, vyššieho rozlíšenia textúr, a aj polygónov. Vhodným príkladom pre porovnanie je King Kong, ktorý vyzerá výrazne niekoľkonásobne lepšie ako na starých konzolách, alebo NFS Most Wanted ktoré má rovnako popridávané efektíky. Úplne rovnaký sa mi zdal Quake 4 a Call of Duty 2. Úctu treba vzdať PGR3, ktoré je jednoducho geniálne, ako po grafickej, tak hrateľnej stránke a nezaostáva ani veľmi úzke prepojenie z Live internetom, rovnako Dead or Alive 4 ponúkne jedinečný zážitok. Treba povedať, že to je ešte len prvá várka hier, zo začiatku vyvíjaná bez presnejšej znalosti finálnej rýchlosti konzoly, a aj tak vyzerajú skvelo. Next-gen generáciu načali veľmi dobre a to využívajú ešte len jedno prípadne dve-tri jadrá z celkovo šiestich. Uvidíme, aké hry prinesie využitie procesora na maximum.

Gameplay videá z hier - Project Gotham Racing 3, Condemned, Full Auto, Fight Night Round 3

Microsoft určil štandartné podmienky na hry a to že musia ísť v 720p, samozrejme potrebné je aj 480p a bežný mód na TV (PAL, NTSC), a je aj množstvo ďalších možností, ktoré musia podporovať a teda spustenie vlastného soundtracku, voicechat s priateľmi počas hry a previazanie hry s gamekartou užívateľa, kam sa pripočítava skóre za dosiahnuté méty v hre. Veľmi vhodné hlavne, ak si chcete s priateľmi porovnať čo všetko ste dosiahli, a čo dosiahli oni. Už sa vám nebudú môcť vychvaľovať, že hru prešli, alebo že niekoho porazili, alebo našli bonusy a pritom ich nemajú.

Spätná kompatibilita hier je slabšia, funguje síce celkom pekná paleta hier a stále sa dopĺňajú nové tituly, ale stále mnohé top tituly chýbajú. Toto síce majiteľov starých systémov asi nerozhádže, keďže majú stále starú konzolu, ale tí čo ju nemajú a chcú si kúpiť niektorú z pôvodných hier, musia si vyberať zo zoznamu, aby si nekúpili nejakú nefunkčnosť. Konzola by mala hry zrýchliť, automaticky aj zlepšiť rozlíšenie a pridať antialiasing. So zrýchlením to však nemusí byť vždy pravda a emulácia je niekedy dosť kostrbatá. Na spätnú kompatibilitu treba mať v konzole HDD.

 THE PROBLEMS

Xbox360 test
Zapojenie káblov
Počas launchu v US boli rozmazávané rôzne problémy s konzolou, ako prehrievania, padania, nefunkčnosti, škrabania DVDéčiek. Nakoniec sa to však zjednotilo na dva problémy a to jeden najrozšírenejší problém so zdrojom (ktorý sa ľahko prehrieval čo malo za následok všetky spomínané stavy) a druhý občasný, ale každý sa ho bál, a to škrabanie diskov (žiadna sranda, keď vám konzola zničí hru za 2200 Sk). Obom sa, ale dá správnym používaním zabrániť.

Na našej konzole sme vyskúšali citlivosť zdroja na teplo. V teste sme dali zdroj cca 15 cm za konzolu (aby naň fúkal vzduch z ventilátorov) a čakali sme čo sa stane. Približne po jeden a pol hodine hrania PGR3, sa konzola reštartla a nabehol ring of death (namiesto zelených svetielok sa na konzole rozsvietili tri červené). Po reštarte a odsunutí zdroja už išiel bez problémov celú noc, celý deň a celý ďalší týždeň.  Nerozoberali sme zdroj, ale vyzerá to, že zdroj má čidlá prehriatia nastavené relatívne nízko a pri neustálom zahrievaní spadne.  Microsoft pravdepodobne chcel zabrániť problémom s napäťovým káblom, aké boli minule a kde hrozilo upraženie koberca, alebo roztavenie kábla. Teraz to vyzerá na niekoľkokrát istené a  aj všetky káble sú výrazne masívnejšie a kvalitnejšie ako minule. Teda je pravda, že stabilita zdroja je nižšia, ale ak ho položíte na zem niekde za televízor nie je s tým problém.

Čo sa týka škrabania diskov, pravdepodobne sú to ojedinelé prípady kedy mali užívatelia zle konzolu položenú, alebo ju počas hrania presúvali zo zvislej polohy na horizontálnu alebo naopak. Tu  platia podobné pravidlá, ako pri podobnej kauze s PS2 škrabaním DVD a médiá sa nevymieňajú, takže to nedoporučujeme skúšať.  U nás sme rovnako s konzolou nehrkali, ani nič krkolomné nerobili, ale v štandardnom presúvaní z horizontálnej polohy do vertikálnej, počas čítania z DVD, sa nič nestalo. Mechanika v týchto rakúskych Xboxoch (ktorý máme, a ktoré sa v našich šírkach asi vyskytnú) vyzerá, že je iná a síce asi neškrabe disky,  ale je hlučnejšia ako by sa čakalo. Teda oproti kľudovému stavu, ktorý je dostatočne tichý, je to kontrast, keď sa roztočí DVD mechanike na plné otáčky. Asi to poznáte z PC pri vysokorýchlostných cdromkách. Škoda jediný výraznejší detail, ktorý nám na konzole vadil. Robí to len pri originálnych herných DVD, filmové alebo hudobné idú pomalšie a ticho. Pri hre sa síce zvuk stratí, ale aj tak to mohli ošetriť.

 THE END

Xbox360 test
Tak a teraz môžme začať hrať.
Celkoho hodnotím konzolu veľmi pozitívne a treba povedať, že posunula konzolový svet na novú úroveň. Ako výkonom, grafikou, tak aj pridaním profilov a celým online prepojením, ktoré je jednoznačne budúcnosťou hier. Konzola má aj mínusy, hlavne v našej lokalite si Microsoft pripíše mínus, ani nie tak za nepodporovanie Slovenska otázke predaja, ale za to, že pri vytváraní profilu ani Slovensko nemôžete vybrať a musíte voliť či už Rakúsko, Anglicko, alebo inú podporovanú krajinu (napríklad teraz nemáte podľa čoho hľadať priateľov). Hardwarové problémy vôbec neboli, až na hlučnejšiu mechaniku, nič výraznejšie čo by vadilo alebo padalo. Teraz už len čakáme na VGA káble (ktoré sú dosť nedostatkový tovar) a aj HDTV televízor, aby sme vám zreferovali kvalitu a rozdiely medzi rozlíšeniami. Tam sa už zážitok z hier niekoľkonásobne zvýši, rovnako ako rozlíšenie.


napísal saver 2.2.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
XBOX360 TEST
+ design
+ výkon/cena
+ kvalitný ovládač
+ dobre navrhnutý dashboard
+ Xbox Live, online možnosti, sťahovanie dém, hier
- absencia predaja a podpory na Slovensku
- hlučnosť DVD (v našej konzole)

Zaradené pod: xbox


Xbox360 test
Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Microsoft
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19463)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk