Apple Keynote October 2016

Apple na svojej prezentácii predstavil mnohé, no najväčšou ,,vecou" bol jednoznačne nový MacBook Pro. Tak sa na to pozrime...

PC
pridal Sneaky Fox 29.10.2016 o 20:18 pod používateľské recenzie

Hneď na úvod odprezentovali krátku ukážku s následným stručným komentárom ohľadom podpory Apple produktov pre imobilných či inak postihnutých ľudí, pre jednoduchšiu prácu s nimi.

Nasledovali novinky ohľadom iPhonu 7. Spomenuli hlavne rozostrenie s iPhonom 7 Plus, ktoré poznáme vo fotografii pod názvom ,,bokeh". Ďalšej informácii sa môžu tešiť Japonci, pretože v Japonsku môžu po novom používať iPhone a Apple Watch pri rôznych termináloch a pri platení. Tiež majú vylepšené mapy v aplikácii ,,Mapy".

Ďalšia veľmi stručná info o Apple Watch a presnejšie bolo to len predstavenie nových Apple Watch Nike.

Nasledovala pomerne rozsiahla prezentácia AppleTV, ktorá ma osobne dosť potešila, keďže som používatelom.Hneď pri úvode sa Apple pochválil s tým, že na AppleTV je už 8000 appiek, no nás zaujíma jedna nová, o ktorej si povieme o chvíľu. Dobrá info pre fanúšikov Minecraftu - áno, na AppleTV bude Minecraft.

Ďalšia novinka je žiaľ skôr pre používateľov v U.S., hovorilo sa o sledovaní samotných kanálov v tv, ako napríklad americký futbal, kde po novom môžete popri sledovaní samotného futbalu na boku obrazovky sledovať reakcie priateľov na Twitteri, pozrieť si replay alebo si pozrieť záber z iného uhla pohľadu. Takisto ,,Siri" funguje skvelo - stačí povedať ,,Hey Siri, watch CBS News" a okamžite vás prepne na daný kanál. A teraz spomínaná appka - zvolili pre ňu jednoduchý názov ,,TV". Je to appka, vďaka ktorej budete môcť sledovať to čo na AppleTV, tak rovnako aj na iPhone a iPade. Nie len ,,nanovo", ale aj rozpozerané - pokračovať v pozeraní tak môžete na akomkoľvek zariadení, na ktorom máte appku ,,TV". Okrem toho každý najnovší rozpozeraný seriál/film sa vám zaradí na začiatok baru rozpozeraným filmov. Táto novinka príde koncom tohto roka.

No a aký má byt zlatý klinec programu ak nie nový MacBook Pro ! Je úžasný, to hovorím ja, ale poďme na fakty.

Samotnému Macbooku predchádzalo stručne info o OS Sierra. Tim Cook následne oznámil významný týždeň pre Apple, a to 25 výročie od vytvorenia prvého notebooku od Apple, Tim Cook pokračoval - Applu sa podarilo vyrobiť : prvý notebook s Trackpadom, prvý notebook s WiFi, prvý notebook s jednoliatym hliníkovým telom a prvý notebook s retina displejom.

Nasledovala (hlavne pre staršie ročníky) veľmi príjemná ukážka notebookov od prvého až po teraz najnovší MacBook Pro, spolu s ním ich bolo celkovo desať.

MacBook Pro príde klasicky v 13" a 15" veľkosti, v dvoch farbách - Silver a Space Gray. Je to najtenší a najľahší MacBook Pro aký Apple vytvoril. Hrúbka starého Macbooku Pro je 18.0mm, hrúbka nového 13" je 14.9mm - nový 13" MacBook Pro je tak o 17% tenší, má 23% menší objem a váži len 3 libry=1.36kg oproti starému 13" Macbooku Pro. Hrúbka starého 15" MacBook Pro je 18.0mm, hrúbka nového 15" je 15.5mm - nový 15" MacBook Pro je tak o 14% tenší, má o 20% menší objem a váži len 4 libry=1.81kg oproti starému Macbooku Pro. MacBook Pro má tiež Force Touch Trackpad, ktorý je 2x väčší, a novú klávesnicu s ,,butterfly" mechanizmom 2. generácie.

Displej Retina je najlepší aký doteraz vyrobili. 67% svetlejší 67% vyšší kontrast 25% viac farieb

A najväčšia novinka - TouchBar !!! - TouchBar je nová dotyková plocha, ktorá nahradila hornú systémovú lištu, kde boli všetkým známe funkcie ako ,,nastavenie jasu, nastavenie hlasitosti, atď." TouchBar je multi-touch a retina display. Systémové položky sa dajú prenastaviť podľa seba a tiež pridať niečo nové

TouchBar sa mení v závislosti od toho čo máte práve spustené

- po spustení Safari sa v TouchBare objavia vaše obľúbené položky

- vo photoshope sa v TouchBare objavia nástroje na úpravu

- tiež sa môžete v Safari jednoducho presúvať medzi práve otvorenými oknami

- môžete jednoducho presúvať medzi fotkami, jednoducho pretáčať video

- pri písaní Vám TouchBar ponúka hotové slová

- TouchBar má tiež Touch ID 2. generácie, poháňaný čipom Apple T1

- na TouchBare nájdeme tiež Siri, dá sa tak veľmi ľahko hocičo vyhľadať Vec, ktorá si vyslúžila veľký potlesk je, že po jedinom krátkom dotyku na Touch ID vás v okamihu prepne na plochu daného užívateľa - a teda, s Touch ID sa odteraz môžete prihlasovať do Macu ako aj platiť dotykom prsta.

Špecifikácie : 15" MacBook Pro

i7 Quad-Core 2133MHz memory

Radeon Pro, 14nm GPU, Polaris architecture, Up to 4GB VRAM, Up to 2.3x faster

SSD Up to 3.1GB/s, Up to 2TB, Up to 50% faster

nové ventilátory

nové reproduktory 2x väčší dynamický rozsah

Zvýšenie oproti starému Macbooku Pro 15" : 3D Graphics - 130% Gaming - 60% Video editing - 57%

13" MacBook Pro (veľkosťou objemovo menší ako MacBook Air - ,,myslí sa, keď ich položíte na seba")

i5/i7 6 gen. Dual Core, Up to 2133MHz memory

Intel Iris Graphics, 64MB eDRAM, Up to 2x faster

SSD Up to 3.1GB/s, Up to 2x faster

Zvýšenie oproti starému Macbooku Pro 13" : Gaming - 103% Video editing - 76% 3D Graphics - 76%

Oba Macbooky 10 hours battery life. 

Apple ďalej v spolupráci s LG predstavil LG 5K monitor, ktorý si môžete napojiť k Macbooku Pro a ako Apple predviedol, môžete napojiť rovno dva 5K monitory - to by mal nový MacBook Pro zvládnuť. Pripojíte ich na port Tunderbolt 3 typu USB-C. Tieto porty má nový MacBook Pro dva na jednej a ďaľšie dva na druhej strane, plus konektor na 3.5mm jack. Z Macbooku Pro sa tak stáva naozaj výkonná dokovacia stanica, ktorá zvládne mať napojené viaceré monitory a externé disky.

Prezentácia pokračovala a hovorilo sa už len o TouchBare.

Na pódium prišla žena menom Bradee Evans - skúsená dizajnová manažérka Adobe Photoshopu, ktorá mňa osobne úplne dostala. Ona sama pôsobila veľmi príjemne a to čo predviedla bolo ohromujúce. Pre niekoho, kto vie robiť vo photoshope je to rutina, no pre mňa to bola hotová mágia :) a ešte viac na mňa pôsobil fakt, že robí to čo ju baví a bolo to z nej cítiť.

A ako využívala TouchBar ? 

Čo spomenula najviac bolo, to ako si môžete fotku otvoriť na celú obrazovku, aby vás nerozptyľovali nástroje na úpravu a vy ste sa mohli na 100% venovať fotke, pretože nástroje na úpravu máte v TouchBare.

A ešte lepšie, ak chcete upravovať farby na fotke, jednou rukou môžte slidovať po TouchBare, kde máte celé spektrum farieb a druhou rukou prechádzať na Trackpade a určovať čo chcete zafarbiť.

Rovnako je to s retušovaním, kde si jednou rukou meníte veľkosť rozsahu retuše a druhou rukou prechádzate po Trackpade miesta, ktoré chcete zretušovať a pritom máte fotku na celej obrazovke.

Další sa prišiel predviesť DJ a CEO firmy, ktorej názov si už nepamätám. Na úvod hovoril o tom, že má 20 ročné skúsenosti ako DJ a ako mnoho DJ-ov prechádza na digitálne formy svojej práce akou je napríklad aj VirtualDJ.Po krátkom príhovore si nasadil slúchadla a začal mixovať a veru, že mu to išlo - všetko len pomocou TouchBaru. Na konci si vyslúžil obrovský potlesk - Tim Cook tlieskal až s rukami nad hlavou.

Ku koncu ešte padla informácia, že Microsoft tiež pracuje na podpore pre TouchBar, konkrétne je to podpora TouchBaru pre Microsoft World, PowerPoint a Excel.

Moje dojmy ?

,,Myslím, že je to skvelý notebook, aj keď som si všímal, že TouchBar nebol veľmi svižný ako by mal byť, možno sa mi to len zdalo neviem. Keď bude možnosť vyskúšam si ho. Čo sa týka tela, je nádherne, čakal som viac farieb na výber ako je to u Macbooku 12". Trackpad je naozaj obrovský - veľké plus. Niekoho môžu zaraziť a opakovane znechutiť porty typu USB-C, no ja to ani zďaleka nevidím tak tragicky. Ten kto si kúpi MacBook Pro, musí vedieť čo chce a to je niečo prenosné a výkonné, a kúpiť si adaptéry je v tomto pripadne rutina. Sú to vlastne Thunderbolty a tam je rýchlosť dát naozaj zaručená. Mňa sa to však netýka, pretože MacBook Pro sa mi síce veľmi páči, ale nie je to nič pre mňa. Ja potrebujem niečo praktické, ľahké, prenosné a to je 12" MacBook ;) "


napísal Sneaky Fox 29.10.2016



Páči sa mi!

APPLE KEYNOTE OCTOBER 2016

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18440)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk