Čo nás čaká do konca roka 2016?

Bude herné obdobie do konca roka skutočne bohaté?

PC
pridal Boss Marťas 18.9.2016 o 9:07 pod používateľské recenzie

Ako sa vraví "čas uteká ako voda". Možno sa to vraví aj inak, ale podstata je podobná. Človek sa ani nenazdá, že rok 2016 začal a už sa chýli ku koncu. Veľa očakávaných hier sa dočká aj odkladu, ale našťastie do Vianoc prídu tituly, ktoré nás neminú tak sa poďme na ne pozrieť.

Forza Horizon 3




Dátum vydania: 27.september - Xbox One, PC

I keď druhý diel Forzy prišiel ešte aj na Xbox 360 tak ten skutočný pokrok bolo vidno v Xbox One verzií a preto nejeden fanúšik zašiel do obchodu pre konzolu od Microsoftu. To v prípade tretieho dielu už nebude nutné, pretože si Forza konečne našla cestu aj na PC už prostredníctvom Forzy 6 Apex. Hra ponúkne cez 370 vozidiel a nebude chýbať ani Warthog vozidlo, ktoré poteší fanúšikov Halo série. Tretí diel má ponúknuť najrozmanitejšie prostredia z celej série a mapa má byť dvojnásobne väčšia ako tá vo Forza Horizon 2. Demo je momentálne k dispozícií pre Xbox One.

Fifa 2017




Dátum vydania: 29.september - Xbox One, Playstation 4

Čo ty to bol za rok, keby sme sa nedočkali novej Fifi. EA Sports potvrdila, že aktuálny ročník pobeží na Frostbite engine a aby tých noviniek nebolo málo tak ponúkne aj príbehový režim. Kampaň sa bude volať "The Journey", kde sa vžijeme do role Alexa Huntera, ktorý bude potrebovať vašu pomoc, aby sa presadil Premier League. Niekto si povie, že to pôsobí ako zbytočnosť, ale na druhej strane prečo nie. Možno nás autori milo prekvapia. Podstatné však je, že nový diel bude práve vďaka prechodu na nový engin realistickejší. Fyzika samotnej lopty je veľmi dobrá a všetky jej odrazy sú vierohodnejšie. No máme tu ďalší diel a budeme zase o krok bližšie ku skutočnému futbalu. Ešte keby sme sa toho NHL po rokoch dočkali aj na PC platforme.

Mafia 3




Dátum vydania: 7.október - PC, Xbox One, Playstation 4

Od oficiálneho ohlásenia tretieho dielu Mafie, to hra nemá v našich končinách jednoduché. Vývoj sa z Česka presunul do Ameriky a tak sa automaticky začali ozývať obavy, že už to nebude ono a aby toho nebolo málo tak väčšina hráčov okamžite odsúdila aj hlavného hrdinu kvôli farbe jeho pleti. Nalejme si však čistého vína. Vývoj druhého dielu nebol jednoduchý a naši českí bratia si zobrali toho príliš veľa na svoje plecia a hru po rokoch už museli vydať a tak sa začalo orezávať a na hre to bolo dosť cítiť. Podľa ohlasu redaktorov, ktorí si mohli hru vyskúšať si priniesli pozitívne dojmy. Ľudia z Hangaru 13 vedia čo urobilo Mafiu tak kvalitnou hrou a tak nás čaká kvalitne spracovaný príbeh a ani s tým hlavným hrdinom Lincolnom to nie je také čierne ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Hra sa bude odohrávať v 60.rokoch, v meste New Bordeaux(fiktívna verzia New Orleans), kde bude vašou úlohou zničiť impérium Sala Marcana za to, že povraždil rodinu nášho veterána z Vietnamu. K tomu mu pomôžu ešte tri postavy Cassandra, Burke, a Vito Scaletta. Áno v hre sa objaví aj hlavný hrdina z druhého dielu a tak by sme sa mali dozvedieť čo sa stalo na konci druhého dielu. Hra stále dokazuje, že má v sebe všetky aspekty, že bude dobrou hrou. Otvorené mesto, výborná atmosféra 60.rokov, soundtrack, prestrelky spracované formou krycieho systému, možnosť tichého postupu a vaše rozhodnutia v rámci hry by mali priniesť aj odlišný koniec hry, ktoré mali byť už v druhom dieli, no nakoniec sme sa dočkali len jedného. Keďže sa pôvodne jedná o českú hru tak je dôležité poznamenať, že tretí diel Mafie nebude teraz obsahovať český dabing, čo mne osobne však neprekáža. Prekonať geniálny dabing z jednotky by sa nikdy nepodarilo a tak nás určite potešia české titulky. Ja dám hre určite šancu. A čo vy?

Gears of War 4




Dátum vydania: 11. október - PC, Xbox One

Gears of War sa stal pred desiatimi rokmi killer titulom pre Xbox 360 a svoju cestu našiel aj na PC. No ďalšie dieli svoju slávu zažili opäť len na konzoli. Po uzavretí trilógie Markusa Fénixa, sme sa dočkali nepodarku v podobe Judgment za ktorý však nebol zodpovedný Epic ale štúdio People Can Fly. Microsoft nakoniec značku od Epicu kúpil a keď im vyšla stratégia so sériou Halo tak sa to isté rozhodli urobiť aj s pokračovaním Gears of War. Séria je teraz pod krídlami štúdia The Coalition, v ktorom je aj veterán Rod Fergusson, ktorý pomáhal viesť vývoj aj minulých dielov. Príbeh hry sa bude odohrávať 25 rokov po udalostiach z pôvodnej trilógie. Planétu Sera už neohrozujú Locusti, ale rasa Swarm a tak sa znova začína neľahký boj. Hlavným hrdinom je tentoraz JD Fenix. Je vám to meno povedomé? Malo by. JD Fenix je synom Marcusa Fénixa, ktorého sa v hre takisto dočkáme. Ďalšími spoločníkmi nám bude Del a nebude chýbať ani ženská postava Kait, ktorá sa bude snažiť nájsť svoju stratenú matku. Vývojári prinesú presne to čo hráči na sérií milovali. Prepracovaný krycí systém, nápadité úrovne, výborné grafické spracovanie, bohatý multiplayer a aby toho nebolo málo tak hra sa vrátila späť na PC a podporovaný bude aj Cross-platform a tak si hru budete môcť užiť aj s hráčmi na konzoli. Gears of War bolo vždy kvalitným žrádlom a tak nechýba už nič iné ako chytiť do ruky Lancerku a začať ňou porcovať. Že ľudia z The Coalition svojmu remeslu rozumejú dokázali už výborným remakom prvého dielu, na ktorom tiež nabrali potrebné skúsenosti a tak by aj PC verzia mala byť už lepšie spracovaná.

Shadow Warrior 2




Dátum vydania: 13. október - PC, konzolové verzie prídu budúci rok

Shadow Warrior sa po dlhých rokoch dočkal oživenia, ktoré dopadlo lepšie než by ktokoľvek dúfal. Ja osobne som sa k tejto hre dostal po prvýkrát pred tromi rokmi a nikdy by ma nenapadlo, že porcovanie nepriateľov ostrou katanov môže byť taká zábava. Nechýbali ani strelné zbrane na porcovanie rôznych nepriateľov a objavili sa aj obrovský Bossovia. Autori z Flying Wild Hog však nelenili a pokračovanie je už za rohom. Hlášky Wanga sú späť a pripravte si utierku na zakrvavený monitor. Tentoraz na to nebudete sami a na krvavú cestu sa môžete vydať ešte s ďalšími tromi kamarátmi prostredníctvom cooperácie. Vyzerá to tak, že po Doomovi sa dočkáme ďalšej poctivej strieľačky zo starej školy. Keď som spomenul toho Dooma, tak by bolo dobré poznamenať, že motorovej píly sa dočkáme aj v Shadow Warrior 2. Že by náhoda?

Battlefield 1




Dátum vydania: 21.október - PC, Xbox One, Playstation 4

O ohlásení nového Battliefieldu od DICE sa šuškalo pomerne dlho a hráči špekulovali, či sa dočkáme dielu z budúcnosti alebo sa dočkáme návratu druhej svetovej vojny. Veľa hráčov dúfalo v druhú možnosť, no nedočkali sa toho. Battliefield 1 totižto prinesie obdobie z prvej svetovej vojny. DICE sa poučilo z chýb, ktoré urobili v predchádzajúcich dieloch a tak by sme sa mali konečne dočkať aj dobrej príbehovej kampane, ktorá by tentoraz nemala byť len do počtu. Kampaň má pripomínať viac štýl Battliefieldu než Call of Duty a tak sa dočkme otvorenejších máp, viac možností a väčšej rozmanitosti. Detaily príbehu tvorcovia taja, no hrať v nej budeme za viac postáv a jednou z nich má byť aj černoch, ktorého prítomnosť opäť vyvolala nevôľu, no hru pomohla len zviditeľniť. Battliefield by si však kvôli kampani kupoval len blázon. Séria prišla na svet ako multiplayerová hra. Hra prinesie epické bitky pre 64 hráčov a ako si s nepriateľskými jednotkami poradíte bude len na vás. Hra ponúkne známe módy ako Conquest a Rush. Dôležitým prvkom v hre bola vždy aj deštrukcia prostredia, ktorá je spracovaná naozaj vierohodne, no treba mať na pamäti, že nepôjde zničiť všetko čo nie je problém, ale rozumný kompromis. Nebojte sa kamenný múr alebo obyčajná stena vás určite pred strelou z tanku neochráni. Hru si bolo možné vyskúšať v otvorenej bete a tak už určite viete či je hra určená práve pre vás.

Call of Duty: Infinite Warfare




Dátum vydania: 4.november - PC, Xbox One, Playstation 4

Rok bez Call of Duty si ľudia nedokážu už ani predstaviť. Sú hráči, ktorí sa na hru skutočne tešia a potom je tu ďalšia skupina ľudí, ktorí sa tešia na to ako budú titul zase odcudzovať rečami typu: A zasa je to to isté, copy + paste, hra nie je hodná ani za upirátenie. Proste bez Call of Duty nedokáže nikto žiť. Po vydaní prvého traileru začali ľudia titul okamžite zhadzovať a porovnávať s Battliefieldom. Treba si však uvedomiť, že Call of Duty a Battliefield majú spoločné len to, že sú to FPS. Vývoj Infinite Warfare má teraz na starosti štúdio Infinity Ward a tak by sme sa mali dočkať toho lepšieho Call of Duty. Hra nás okrem bojov na Zemi zavedie aj do vesmíru. Bojovať budeme tentoraz proti organizácií Settlement Defense Front, ktorá sa rozhodla ovládnuť Zem pomocou svojej armády robotov. Hlavným hrdinom bude tentoraz kapitán Nick Reyes, ktorá sa po ničivom útoku stane veliteľom lode Retribution. Po E3 2016 je každému jasné ako bude nové Call of Duty vyzerať a je už len na vás či na pravidlá hry pristúpite. Hra opäť prinesie rozmanité prostredia a boje zo Zeme do vesmíru nebude rušiť "loading" čo je pozitívne pre atmosféru, pretože by dokázala aj keď len na krátky čas odtrhnúť od celej akcie. Dočkáme sa aj súbojov v stíhačke nad ktorou bude mať hráč plnú kontrolu. Po grafickej stránke hra nevyzerá tak ako ju väčšina hráčov označuje. Engin má síce už svoje roky, ale hra odporne určite nevyzerá. Ja osobne som skôr dúfal, že sa dočkáme pokračovania série Ghosts, ktorú Infinity Ward pred tromi rokmi odštartovala, ale dodali, že na sériu Ghosts nezabudli. Infinite Warfare však nebude jediným Call of Duty, ktorého sa dočkáme. Svoj návrat hlási aj Call of Duty 4: Remastered, ktoré má na starosti štúdio Raven Software a treba uznať, že kiež by tak dobre vyzeral každý remaster. Ak však budete chcieť aj remaster štvrtého dielu tak si budete musieť kúpiť Legacy edíciu Infinitw Warfare. Či sa bude neskôr hra predávať oddelene Activision zatiaľ nepotvrdil.

The Last Guardian




Dátum vydania: 7.december - Playstation 4

Táto hra u mňa patrila medzi najočakávanejšie hry roka 2016 ešte v článku z minulého roka. Čakal som na ňu ešte za éry Playstation 3. Nebudem znova opakovať celý priebeh vývoja tejto hry. Každý vie, že vývoj tejto hry sa vlečie už pekne dlho a veľa ľudí už ani neverilo, že sa jej niekedy dočkáme. Hra už mala vyjsť pôvodne v októbri, ale náhle bola odložená až na koniec roka. Vývojári to odôvodnili tým, že potrebujú viac času na odstránenie rôznych chýb a nedostatkov. Mne osobne to nevadí, lebo veľmi často vychádzajú polotovary a nezoptimalizované tituly. Aj keď sa vývoj tejto hry nepekne dlho vlečie tak hre prajem úspech a verím, že sa jej tento rok dočkáme. Hra ukázala, že má svoje kvality a atmosféru ako žiadna iná. Sám som zvedavý ako celé dobrodružstvo chlapca a zvieratka dopadne. Myslím, že si nachystám pre-istotu aj kapesník na slzičky.

Watch Dogs 2




Dátum vydania: 15.november - PC, Xbox One, Playstation 4

To, že Ubisoftu to s prvým dielom nevyšlo podľa predstáv netreba opakovať. Vidno, že pri vývoji druhého dielu sa vývojári poučili a hru ukázali v takom stave v akom nakoniec skutočne vyjde. Počúvali komunitu hráčov a tak konečne z hry zmiznú vežičky, ktoré mi vo všetkých možných Ubisoft hrách pili krv. Osobne jediné čoho sa obávam je nesympatický Afro-Američan Marcus Holloway, ktorý je členom hackerskej skupiny Dedsec. Mesto, San Francisco je z aktuálnych ukážok výborne spracované a naozaj dôveryhodne to tam žije. Bude sa dať nabúrať takmer do všetkého a mesto má byť hráčovi prístupné celé od úplného začiatku. Autori sľubujú, že dostaneme viacej slobody ako dosiahnuť daný cieľ a hlavne, že takmer všetko bude možné splniť tichým postupom a bez jediného zabitia. Patrím k ľuďom, ktorým sa prvý diel nepáčil, ale druhému dielu dám šancu. Ak sa dočkáme takého skoku ako medzi prvým a druhým dielom Assasin´s Creed tak sa aj Watch Dogs konečne stane hitom.

Assassin’s Creed: The Ezio Collection




Dátum vydania: 17.november - Xbox One, Playstation 4

Tento rok budeme po dlhšej dobe bez regulárneho pokračovania Assasin´s Creed série. To ale nezabránilo Ubisoftu ohlásiť remastre pre Xbox One a Playstation 4. Ako už názov vypovedá tak sa bude jednať o dieli, kde je hlavným hrdinom Ezio Auditore da Firenze, ktorý je stále v celej sérií mojou najobľúbenejšou postavou a jeho dieli stále považujem za najlepšie. V celej Eziovej trilógií sa všetko pekne vyvíja a vidíme ako sa z mladého Ezia postupne stáva skúsený zabijak templárov. V Brotherhoodo je Rím fantasticky spracovaný a má úžasnú atmosféru, že je radosť sa po ňom len tak prechádzať a občas vyliezť na vysokú budovu. Kto už má s hrami skúsenosti tak vie, že misie sú rôznorodé a niektoré sa musia splniť len tichým postupom tak tichošlápkovia si prídu na svoje. Remaster prinesie vylepšenú grafiku a bude obsahovať všetky DLC, ktoré k nej vyšli. Jediným problémom bude absencia multiplayeru, ktorý bol v dobe vydania zaujímavý a priniesol niečo nové čo tu dovtedy nebolo.

Na aký tohtoročný titul sa najviac tešíte vy?


napísal Boss Marťas 18.9.2016



Páči sa mi!

ČO NÁS ČAKÁ DO KONCA ROKA 2016?

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18409)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk