Halo 4

Najväčšia FPS v dejinách sa nemilosrdne blíži. Ste pripravený?

Xbox360
pridal Boss Marťas 29.10.2012 o 12:01 pod používateľské preview

Séria HALO je u veľa hráčov doslova na posmech, pretože jej vôbec nerozumejú. DOOM, MEDAL OF HONOR, CALL OF DUTY, HALF LIFE, BIOSHOCK, DISHONORED, KILLZONE, RESISTANCE, CRYSIS, FAR CRY, BATTLEFIELD všetko sú to hry  obrovskej kvality práve séria HALO je neprávom zatieneňá. Ja som takisto nechápal ako taká hra môže mať toľko fanúšikov no ako som okúsil dobrodružstvo hlavného hrdinu celej série „Master Chiefa“ allias SPARTAN 117 tak už sa nemôžem dočkať štvrtého dielu. Sony sa snažilo mať takisto svoje tkz. fantastické halo ale s Killzone sa jej to rozhodne nepodarilo, ale o tom sa teraz baviť nebudeme. HALO rozhodne patrí k najsilnejšej značke súčasnosti.



Prvý diel na PC platforme bol pre hráčov obyčajnou hrou, ale na XBOXE to bol megahit a pred rokom sme sa dočkali regulerného HD remaku s retro-tlačidlom(nie remasteru ako v PS 3 verziách). Druhý diel skončil tak, že priam naštval všetkých fanúšikov, pretože skončil veľmi silným momentom podobne ako God of War 2 a nie nadarmo tretí diel HALO 3 patril k najočakávanejšej hre na XBOXE 360 a hráči sa dočkali epického vyvrcholenia. Niektorí jedinci zrejme HALO svet nepochopia ani za tisícky rokov, ale oficiálne pokračovanie je konečne po piatich rokoch za dverami, ktoré je v rukách vývojárov 343 Industries, ktoré má skúsenosti už remakom HALO 1. Vďaka sláve séria sa Microsoft nemusí obávať že vzhľadom na to, že hra vychádza na jednu platformu by bola málo hraná. Každý nový diel obsadil prvé priečky v predajnosti a v hrávanosti. Zásluhu na tom má okrem excelentného multiplayeru aj singleplayer a príbeh v ňom.



Nová sága začína

Uplynuli 4 roky od prímeria ľudstva a Covenantov a tak sa Master Chief na konci Halo 3 uložil do kryogenického spánku na poškodenej vesmírnej lode.  V Halo sa ho hráč ujme, keď sa preberá a všimnete si nový vzhľad Cortany a vám nahrala do helmy nový firmware. Než sa stačíte poriadne zobudiť tak na palubu sa teleportujú cudzie formy života a už strieľate po Covenantoch s ktorými ste uzavreli mier. Master Chief vykopáva dvere a len tak tak sa stihne zachytiť bezpečnostnej páky, aby nevyšiel von. Bude sa jednať o jednu z mnohých dopredu naplánovaných skriptov. Nikdy nepôjde o cutscénu, ale o interaktívnu udalosť priamo behom hrania.



Master Chief spolu s Cortanou sa z lode dostanú na svet Requiem, kde sa bude odohrávať celá príbehová kampaň a zisťujú, že tento druh Covenantov o mieri nikdy nepočul, alebo sa jedná o novú armádu, ktorá prahne po ľudskej krvi. Avšak bude nutné zachrániť aj samotnú Cortanu aj napriek tomu, že sa nachádza vo virtuálnej realite.  Jej 7 ročný životný cyklus sa blíži ku koncu a tak nezostane nič iné ako ju ako umelú inteligenciu len zničiť.  Od prvej sekundy bude jasné, že jej mozog a analytické myšlienkové pochody prestávajú fungovať a tak bude Master Chief viac emotívny a osobný než inokedy. Záväznosť  jednej trilógie na druhú sú fajn, ale rýchlo vychladnú, pretože sa zameriate na nové prostredie a samotné univerzum. Dočkáme sa nových, silnejších nepriateľov a zmien v prostredí.  Obrovské vesmírne lode budú plné vojakov, ktorý vám pôjdu po krku. Samotný svet sa od komixových a priateľských farieb zmení na temnejší odtieň.  Ťažko sa to vysvetľuje nováčikom série, ale kto hral viem o čom hovorí. Vývojári z príbehu moc neprezrádzajú čo je len dobre a dokazuje to silu celého univerza. Čím menej viete, tým lepšie. Nie je to žiadny doslova trápny príbeh ako v iných FPS a tak je čas prejsť na multiplayer.



Multiplayer bude celý príbehový. Hlavný mód sa volá Infinity podľa vesmírnej lode UNSC Infinity, ktorú armáda vyslala na misiu ďaleko od Zeme, kde sú pripravený vojaci Spartan IV. Na lodi Infinity budeme zažívať rôzne príbehové dobrodružstvá, ktoré budú prepojené s príbehom Master Chiefa. Pochopiteľne začnete od nuly a svoju postavu si budete ďalej vylepšovať ako v iných hrách. Každý vojak bude mať primárnu a sekundárnu zbraň s jedným granátom a špeciálny armor skill. Zo zbraní môžeme očakávať Battle Rifle, Assault Rifle, brokovnice, sniperku, raketomet, magnum atď. S armor skillom vytvoríte napr. hologram s ktorým zmetiete nepriateľa. Šprint už je v hre konečne automaticky daný(ž sa aj patrilo).

Vylepšovať postavu bude možné cez „Spartan Points“, ktoré podobne ako medaile získate na konci zápasu. Hra vás spravodlivo odmení za každú výpomoc. Konečne zmizne aj pauza po respawnu a tak sa bude dať respawnovať okamžite po smrti. Z módov chýba „Firefight“ a vieme len o „Regicide“.



Úplnou novinkou bude kooperačný mód „Spartan Ops“ čo budú misie odohrávajúce sa mimo paluby UNSC Infinity. Pôjde o epizodickú kampaň pre štyroch hráčov, ktorá má byť dlhá podobne ako príbehová kampaň len s tým rozdielom, že bude mať črty televízneho seriálu. Každý týždeň pribudne jeden CGI film, ktorý posunie dej a s ním vyjde aj päť kooperačných misií. Tieto updaty budú vychádzať každý týždeň a po dobu niekoľkých mesiacov od vydania a pozor „nebudú vôbec platené“.    

Čo sa týka grafiky tak hra beží na riadne vylepšenom engine z tretieho dielu a zo záberov sa jedná o obrovské vylepšenie, z ktorého mi spadla priam sánka. Nie nadarmo vývojári vraveli, že sa bude jednať o najkrajšiu hru na XBOXE. Bez kvalitného ozvučenia by, ale skvelá grafika by bola ničím, ale ani tu sa netreba ničoho obávať.

Je to HALO

Halo začína začne druhú trilógiu zo sveta HALO a či sa bude jednať o rovnako úspešný štart sa dozvieme už 6.11.2012 exkluzívne na XBOXE 360 – našliapnuté ma rozhodne správnym smerom. Vidno že vývojári  343 Industries vložili do série novú krv a len tak pre zaujímavosť v ich týme zostalo aj veľa ľudí zo štúdia Bungie vďaka ktorému má HALO tú svoju správnu identitu z predchodcov. Najväčšia FPS v dejinách sa nemilosrdne blíži. Ste pripravený? Kto podcenil svet HALO urobil najväčšiu chybu vo svojom hernom živote! Ak by nebolo užívateľa zo sectoru s nickom „HEMLAX“ som stratený.        




napísal Boss Marťas 29.10.2012



Páči sa mi!

HALO 4

Xbox 360
PC
Xbox Series X|S

Vývoj: Microsoft / 343 Industries
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 6.11. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18395)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk