Mafia 2

Pokračovanie legendárnej hry od našich západných susedov

PC
pridal FrOdO93 7.7.2008 o 22:55 pod používateľské preview

10


Takže som sa rozhodol napísať svoje prvé preview na jednu z najočakávanejších gangsteriek mafiu 2.

Len na oznámenie sme si museli počkať dlhých 5 rokov. Keď už nikto nečakal, že vôbec dvojka bude, na minuloročnej Games Convention v Lipsku nás Take 2 konečne prekvapilo hneď skvelým trailerom, a 5 screenshotmi. Z traileru bola cítiť atmosféra mafiánských filmov typu Goodfellas, Krstný otec, alebo niektorých filmov od Tarantina. Dočkáme sa čierneho humoru, ktorého bude výrazne viac ako v jednotke.

Dej sa bude odohrávať v 40. a 50. rokoch 20.st vo fiktívnom meste Empire city inšpirováným povojnovým New York-om a San Fransiscom. Tvorcovia berú zmysel pre detajl smrteľne vážne. Dan Vávra (hlavný dizajnér pôvodnej mafie a mafie 2) sa trochu zaoberal štúdiom architektúry a z Ameriky majú 2K Czech k dispozícii veľa materiálov a fotiek starých budov, módy, dokonca aj takých detajlov ako dobový sporák alebo dokonca dobový transformátor :).
Dokonca zašli tak ďaleko že naprogramovali vlastný systém rozsvecovania svetiel v noci aby vždycky náhodne zaplo inú sadu okien. Prechod do interiérov nebude prebiehať žiadnym dlhým loadingom. Budú sa plynulo streamovať do pamäte takže budete môcť čumikovať z okna na ulicu realtime. Postupom v hre sa budú striedať aj ročné obdobia takže sa dočkáme aj snehu. Mesto bude mať 20 rôznych štvrtí všetkých od seba odlišných ako Sand island, Little
Itally, China town, alebo robotnícka štvrť.

Dan Vávra dokázal už v pôvodnej mafii, že kladie dôraz na filmový dej. Hlavný protagonista bude mladík okolo dvadsiatky - Vito Scalleta, ktorý zrejme nemal ružové detstvo a snažil sa prežiť ako sa len dalo. So svojím kamarátom Joeom Barbarom pri jednej vlámačke bol chytený políciou a dostal na výber - buď pôjde posilniť Američanov v boji proti Hitlerovi alebo si nejakú chvíľu posedí za katrom, celkom pochopiteľne si vybral prvú možnosť. Zatiaľ čo bol Vito na fronte, Joe sa dostal do kontaktu s miestnou mafiou a pracoval pre mafiu ako drobný kriminálnik. Po návrate Vita mu Joe pomôže do začiatku a skontaktuje ho s miestnym priekupníkom mechanikom Mikom Bruskym pre ktorého bude kradnúť autá.

Tento krát nebude dej taký priamočiary ako v jednotke ale budeme sa dokonca môcť rozhodnúť medzi niekoľkými možnosťami v príbehu, čo ovplyvní jeho ďalší vývoj, napr. sa môžeme postupom času pridať k jednej z troch mafiánskych rodín . Možno sa dočkáme viacerých koncov hry ako v stalkerovi :).

V hre budú samozrejme aj autá . Takisto ako v prvej mafii budú autá oldschoolové s ohromne realistickým jazdným modelom a fyzikálnymi vlastnosťami. Deštrukčný model bude mimoriadne prepracovaný ak nie najprepracovanejší aký kedy bol, na autách bude vidieť skutočne aj minimálne poškodenie ako odretý lak, keď auto horí tak postupne sa popraskajú pneumatiky samozrejmosťou je strelenie do nádrže rovná sa pekný efekt, a ďalšie vychytávky. Ak budete jazdiť mimo hlavnej cesty tak sa auto zapráši a budete si ho musieť za cashe nechať umyť, budete si môcť nechať natankovať ako jednotke. Nový prvok ktorý sa vo hre objaví bude tunovanie áut. Nečakajte však niečo v štýle NFS, asi pôjde len o drobné úpravy typu iný lak, výkonejší motor a podobne. Vytvoriť sa bude dať aj vlastná ŠPZ.

Všetky autá budú k dispozícií hneď. Kradnúť pôjde trošku inak ako v jednotke, budú 3 spôsoby 1.vyhodenie šoféra čo bude mať za následok rozruch a okoloidúci môžu volať cajtov. 2. tiché otvorenie auta pomocou neznámej minihry, 3. rozbitie skla a otvorenie ako následok znovu rozruch.

Voziť sa budeme aj v električke alebo nadzemke. Ak sa vám nebude chcieť zdĺhavo cestovať môže si Vito zobrať aj taxík.a urýchlene sa dostať kam chce. Mesto bude mať totiž rozlohu až 16 km2! Na viacerých screenoch sú vidieť aj bajky, zatiaľ nie je potvrdené že sa na nich bude dať jazdiť.

V prvom diely hrali svoju rolu aj zelení ,ktorí poctivo pískali každý menší priestupok. Ich inteligencia sa našťastie má zlepšiť a budú na vás reagovať prirodzenejšie. Ale pobehovanie po ulici s kosením okoloidúcich nenechajú tak! Všetko sa dá vyriešiť menším darčekom u starostu :). V hre bude aj nejaký rešpekt systém ktorý bude mať svoj význam. Ak budete moc vyvádzať tak rešpekt vo svojej mafiánskej rodine pôjde dole a môže vás vaša vlastná rodina dať zabiť!

V hre budú ako som vyššie spomínal aj peniaze, budete ich dostávať sa misie, či už hlavné alebo vedľajšie (ktorých bude mimochodom oveľa viacej ako v jednotke). Utrácať ich budete v puboch, kaviarňach, reštikách, ale budete si môcť kúpiť auto ktoré len tak bežne na ulici nenájdete. Ďalej budete utrácať na riadny oblek zbrane a pravdepodobne aj v stávkovej kancelári a na biliarde.

Zbrane sú samozrejmosťou v každej akčnej hre. Vraždiť budete samozrejme so starým, dobrým Coltom 1911, nemôže chýbať TommyGun, a na rad prídu aj nové špecialitky s druhej svetovej vojny ako nemecká legenda MP40 alebo dokonca nemecký ťažký guľomet MG42.
Ďalej tu bude brokovnica Remington 870 pravdepodobne aj sicílska lupara (ktorú sme však zatiaľ nevideli na žiadnom screene), revolvery S&W nejaké granáty, nôž a basebalka. Na boj zblízka sa bude môcť použiť prakticky hocijaký ostrý predmet. Napríklad fľaškou sa bude dať hodiť alebo rovno protivníkovi ju rozbiť o hlavu. Vito bude nablízko ovládať nejaké ťahy a bude sa aj dať urobiť nejaké zákerné kombo. Na jednom screene sa objavila aj malá pílka a na fórach sa hodne diskutuje či sa aj tá bude dať použiť. Prakticky všetko v hre sa bude dať zničiť, rozstrieľať alebo ináč zdemolovať. Pri strelení do steny spadne omietka bude sa dať preraziť drevo, náraz do smetného koša bude mať za následok jeho pád aj s obsahom.

PC hra bude mať s veľkou pravdepodobnosťou kompletný český dabing ako v prvom diely aj keď to nie je ešte potvrdené. Vydavateľ bude Take 2. Požiadavky na hardvér zatiaľ nevieme ale hra nebude vyžadovať podporu DirectX 10 takže nebude to zrejme moc náročné. Hra vyjde na PC, X360 a PS3 v 1.Q 2009.

Ďakujem že ste si moje preview prečítali do konca a čakám na vašu ostrú kritiku .

Index očakávania 10/10
vsimli ste si toho psa?
zaujmava ryba :)
jeden z prvých zverejnených artworkov
krasny chevrolet :P
gulečník :)

napísal FrOdO93 7.7.2008



Páči sa mi!

10
MAFIA 2

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Take 2 / 2K Czech
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 27.8. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18416)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk