Top seriály roka 2017

Aké boli najlepšie seriály roka 2017?

PC
pridal Boss Marťas 16.1.2018 o 22:14 pod používateľské články

Twin Peaks: The Return

 

Po dvoch dekádach sa nemožné stalo skutočnosťou. Twin Peaks sa vrátilo späť a jedná sa o najlepší seriál, aký mohol prísť na obrazovky. David Lynch aj napriek svojmu veku dokázal priniesť niečo na čo sa nezabudne. Po každom dieli sa na internete objavilo obrovské množstvo šialených teórií a celý seriál sa rozoberá doteraz. Povedzme mi, aký seriál dokázal to čo Twin Peaks? Každý jeden diel je v podstate jedna veľká hádanka a to je na tom to úžasné. Že vás to donúti pozorne sledovať každý jeden detail. Nechýbajú nostalgické momenty na predchádzajúce série, ani momenty, ktoré zasiahnu vaše srdce. A aby tých agentov Cooperov vpodaní úžasného Kyle MacLachlana nebolo tak sa dočkáte hneď viacerých. Ufff tu radšej nič neprezrádzam, pretože čím menej viete tak tým lepšie. Ďakujem David Lnych a Mark Frost. Mrzí ma len jedna vec a to, že sa pravdepodobne už ničoho podobného nikdy nedočkám. Prosím vás dajte nám ešte štvrtú sériu.

 

 

Big Little Lies

 

Nečakané milé prekvapenie, ktoré ma chytilo a nepustilo. Režisér Jean-Marc Vallée mal celú minisériu pod kontrolou a to sa odrazilo aj na vysokej kvalite seriálu. Príbeh o ženách na prvý pohľad pôsobí nezaujímavo, no diváka v prvom rade zaujme záhadná vražda a rozbehne sa silný emocionálny kolotoč. Na sexi Reese Witherspoon sa výborne pozerá a Nicole Kidman sa po dlhých rokoch konečne dočkala poriadnej seriálovej roli, za ktorú si zaslúžene odniesla aj sošku. Najlepšie je na tom to, že v samotnom závere do seba všetky príbehové línie zapadnú a jedna ma doslova šokovala. Po obrovskom úspechu je v príprave už druhá séria, čo je na jednej strane aj škoda, pretože sa začne automaticky porovnávať s geniálnou prvou sériou.

 

 

Goodles

 

Tento seriál som objavil úplne náhodou pri prezeraní videí na youtube a ihneď ma zaujal svojím zasadením. Westernov je totižto málo a vyzeralo to sľubne. Je vidno, že seriál bol skutočne drahý, pretože je výborne natočení, má fantastickú kameru, vypiplaný scenár a skvelú réžiu. Do toho si pripočítajte postavy, ktorým ihneď uveríte a ktorým budete fandiť alebo nie je len a len na vás. Každý si tam nájde to svoje. Záporák Frank Griffin v podaní Jeffa Danielsa je úžasne vykreslený. Na jednej strane som mu fandil, no zároveň som ho aj nenávidel, pretože je to skutočná sviňa, ale na všetko má svoje dôvody a je skvelé to všetko sledovať. Zabudnite na nemastný, neslaný Westworld. Ak vás v ňom divoký západ sklamal tak Goodles je liek.

 

 

The Punisher

 

Tu som bol nadšený už od prvého traileru, pretože toto jednoducho nemohlo sklamať. Pretože po slabom Iron Fistovi a nevyužitého potenciálu tímovky The Defenders som mal obavy, že sa začnú naši seriáloví hrdinovia pomaly rozpadať. Našťastie Punisher ukázal, že keď sa chce tak to ide. Jon Bernthal dáva do toho všetko rovnako ako ostatné postavy a tvorcovia ma milo prekvapili, pretože sme určite dostali iného Punishera než sme čakali. Prvá séria je skôr viac o Frankovi Castlovi, než o neľútostnom Punisherovi, ale nebojte na všetko príde. Teší ma, že tu žiadna scéna nepôsobila naviac. Obišiel by sa seriál bez flashbackov keď bol Frank v armáde? Áno obišla, ale opäť sa tu všetky linky spoja v jeden celok. Skoro som zabudol. Ebon Moss-Bachrach v podaní Davida Liebermana je skvelá postava a chémia medzi ním a Frankom šľape na jednotku. Po pravde vo veľa scénach má David navrch nad Frankom, pretože si svoju postavu skutočne užíva. Punisher nesklamal a buďme za to radi, pretože tvorcovia už chystajú druhú sériu, v ktorej by sa pravdepodobne mohol objaviť Bullseye.

 

 

Homeland

 

Homeland na nás zaútočil už so šiestou sériou na začiatku minulého roka. Hneď musím zdôrazniť, že seriál je stále dobrý, ale nie tak ako by mohol byť. Nastáva tu problém s gradáciou deja. Príliš dlho trvá, kým sa dej začne konečne hýbať a u pomalého začiatku ma držal Peter Quinn, pretože po dramatických udalostiach z minulej série ma zaujímalo čo s ním nakoniec bude. Zatiaľ seriál moc nechválim tak prečo som ho sem zaradil? Carrie sa vracia do New Yorku, kde robí poradkyňu a v Amerike momentálne skončili voľby a okolo novej prezidentky sa takisto dej točí. Je škoda, že seriálu trvá kým sa odlepí od zeme, ale stále sa jedná o dobrý seriál. Našťastie seriál znova skončil zaujímavým cliffhangerom a siedma séria sa už pomaly blíži.

 

 

Peaky Blinders

 

Ooooooooooooooooooojoooooooooj. Tu bolo to čakanie dlhé. Stále ani nebolo isté či sa štvrtej séria výbornej gangsterky vôbec dočkáme. Premiéra bola ohlásená na poslednú chvíľu a ja som veril, že sa dočkáme skutočnej kvality a nemýlil som sa. Po krku Peaky Blinders totižto ide mafia a že sa s našimi chlapcami nebude hrajkať na lúke vám dokáže už prvá epizóda. Peaky Blinders sa konečne dočkali záporáka, ktorý sa ničoho nebojí a ide im tvrdo po ich hlavách a nestojí im nič v ceste. Adrien Brody v podaní Luca Changretta to neskutočne dáva. Je vidieť že ho jeho postava bavila a nezabudnete na žiadnu jeho scénu. V závere sa objaví aj starý, známy Alfie Solomons v podaní Toma Hardyho a to hádam nepotrebuje ďalší komentár. Steven Knight má momentálne pracuje na piatej sérií, ktorá ma byť poslednou tak dúfajme, že sa so seriálom rozlúčime vo veľkom štýle, pretože si to zaslúži.

 

 

Longmire

 

Tu je to dosť osobné. Longmire bol takým tichým, nenápadným seriálom, ktorý sa každou ďalšou sériou zlepšoval. Po tretej sérií sa stanica A&E rozhodla seriál ukončiť. Našťastie žijeme v dobe internetu a tak fanúšikovia začali vykrikovať na všetky smery, podpisovali petície až sa stanica Netflix rozhodla seriál zachrániť a tak sme sa dočkali ďalších sérií a aktuálna šiesta bola posledná. Tu nemám takmer čo vytknúť. Takto si predstavujem ukončenie seriálu. Pekné, nenásilné uzavretie všetky liniek a do toho ešte nasypať nečakané zvraty, ktoré je zábava sledovať, pretože seriál ma rýchle tempo a väčšina dielov ma viac ako hodinu. Šerif Longmire máso svojimi kolegami ešte plné ruky práce a vy by ste u toho nemali chýbať, pretože mafia nikdy nezabúda rovnako ako ďalší protivníci z minulosti.

 

 

Sense8

 

Som rád, že som sa konečne odhodlal na tento ambiciózny projekt od tvorcov Matrixu konečne pozrieť. Len ono sa to dosť ťažko popisuje. Na prvý pohľad to celé pôsobí ako úplná zlátanina, ktorú dal niekto dokopy po piatich pivách a fľaši vodky. Sense8 má niektoré veci spoločné s Matrixom a je vidieť že s tým sestry majú už bohaté skúsenosti. Aby som vám seriál aspoň trošku opísal tak budú teraz nasledovať SPOILERY tak, kto ste to ešte nevideli tak choďte sa na to okamžite pozrieť. Remeselne je seriál bezchybný a je na ňom vidieť obrovské množstvo práce. Kam sa na to hrabe kadeaký film. Nakonci prvej série Will zachránil svoju priateľku Riley od organizácie BPO. Whispers ho teraz neustále prenasleduje tak musí byť nadrogovaný, aby mu unikol a schováva sa s Riley po Európe. Sun je stále vo väzení za zločin, ktorý nespáchala, Nomi a Amanita sa snažia zmazať svoje trestné záznamy, aby mohli slobodne žiť. Kala má všetko čo by mohla chcieť, ale stále myslí na Wolfganga, ktorý je presným opakom pokojného života, pretože má problém s mafiou. Lito s Hernandom a Dany sa musia vysporiadať s tým, že svet už vie, že Lito je gay a jeho kariéra je v troskách a autobusár Capheus, ktorého idolom je Van-Damme je slávny a ľudia po ňom chcú, aby šiel do politiky. Tvorcovia aj rozšírili celú mytológiu, ale prinesú aj odpovede na veľa otázok a deje sa toho naozaj veľa, pretože seriál má osem hlavných postáv a čo sa deje jednému, to sa deje všetkým. Seriál má aj sexuálne scény, ktoré sú fenomenálne natočené a akčných scén je takisto veľa, pri ktorých je vidieť skúsenosti z Matrix ságy. Tu opäť nastala nepríjemná situácia, pretože Netflix sa po druhej sérií rozhodol seriál ukončiť. Tretia séria mala byť poslednou, no fanúšikovia opäť začali bojovať a nakoniec sa dočkáme filmu, ktorý by to mal všetko uzavrieť. Nie je to síce ideálne riešenie, ale stále lepšie ako nič.

 

 

A to by bolo všetko. Videl som viacej seriálov a stále ich sledujem, ale rozhodol som sa vybrať svoje osobné TOP 2017 a samozrejme som videl aj najnovšie Game of Thrones a u toho by som sa chcel ešte zastaviť.

 

Pretože siedma séria Game of Thrones ma sklamala a to som sa tak tešil. V samostatnom článku som svoje sklamanie dal najavo tak len v skratke. https://www.sector.sk/uzivatelclanok/6140/game-of-thrones-7seria.htm

 

Tak toto teda nie DD. Vidno, že seriál už nejde podľa knižiek G.G.Martina, pretože nie sú dokončené a tak vidno, že seriál začal strácať pevnú pôdu pod nohami. Preč sú skvelé dialógy a prefíkaná politika. Namiesto toho tu máme nelogické teleporty z bodu A do bodu B behom pár sekúnd. Zbytočne dlhú nič nehovoriacu sexuálnu scénu, ktorá zaberá drahocenný čas. Jon sa po víťazstve nad Ramseyom stáva kráľom Severu a tak sa rozhodne ihneď odísť za osobou, ktorá by ho mohla ihneď zlikvidovať, veď Rudá svadba už bola, no namiesto toho vznikne milostný trojuholník, ktorý mi tam veľmi nepasuje a chudák Jorah je už navždy vo "Friendzone". Nerobil tajne scenár aktuálne nenávidený Rian Johnson? Ufff toto je studená sprcha. Budúcnosť je však nádejná. ôsmu sériu uvidíme až v roku 2019 a do réžie sa vráti osvedčené meno a tým je Miguel Sapochnik, ktorý je Boh, pretože natočil najlepšie dieli z celého seriálu a tak dúfajme, že posledná séria sa vydarí a ak áno tak im dokážem odpustiť tie obrovské chyby, ktorých sa siedmej sérií dopustili.  

 

 

Tak a aké sú vaše obľúbené seriály z minulého roka? 


napísal Boss Marťas 16.1.2018



Páči sa mi! (+6)

TOP SERIÁLY ROKA 2017

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk