Live for Speed

Zaujímavosti z hry Live for Speed. Patch 0.6R priniesol zaujímavé zmeny do hry, ktoré zvýšia dôveryhodnosť pretekov a pridal aj assety priamo do herného prostredia.

PC
pridal deadawp 13.2.2017 o 12:56 pod používateľské články

Live for speed je hernou sériou, ktorá sa stále vyvíja, no už dnes ponúka jeden z najrealistickejších fyzikálnych model jazdy na reálnych i fiktívnych okruhoch.  Autori sa snažia vydávať pokročilé aktualizácie v podobe patchov, ktoré vylepšujú niektoré stránky hry. Live for speed si získal srdcia aj mnohých slovenských pretekárov, či susedov z Česka, kde sa konalo aj mnoho turnajov, v minulosti napríklad Octavia Cup.


Dnes vám prinášam krátky prehľad, čo patch verzie 0.6R priniesol a čím hru vylepšil. Zmeny sa nebudú týkať iba grafickej stránky, či opravy bugov a pádov hry ale najmä pridal do hry zaujímavé assety, ktoré ju spravili o niečo viac férovou. Posledná aktualizácia sa po stránke assetov venovala mape Blackwood a to jej všetkým tratiam. Pre porovnanie pozrime si populárny backstraight populárnej Blackwood GP trate v starej - 0.6Q a novej 0.6R verzii.

0.6Q - backstraight


0.6R - backstraight - vidieť aj pridané bumpre, ktorým sa ešte budeme venovať

K sérii Blackwood máp sa pridala aj nová Blackwood Historic, ktorá sa od Blackwood GP odlišuje iba tým, že backstraight je prepojená i cestou, kde sú na pôvodnej mape bariéry.

BL Historic backstraight

Teda backstraight na Historic mape nikto nevyužíva a mnohí by ste si asi mysleli, že je to blbosť pripraviť hráčov o rýchlu dvojzákrutu, ale v skutočnosti sa tejto zmene tešia sami hráči. Všetci sa snažia svoje motory vyšperkovať na maximum čo s najdlhšími rýchlosťami, aby na konci rovinky, do ktorej majú počiatočnú rýchlosť takmer 100-110km/h mali čo najväčšiu rýchlosť.

V súčasnosti bola po dvojzákrute rýchlosť asi 85-90km/h v závislosti od ideálnej stopy hráča. Táto mapa je samostatne vedená, takže sa musela do označení BL vopchať, čo narobilo problémy InSimovým systémom, nakoľko sa mapa pomenovala ako BL2. AIRIO, najpopulárnejší InSim systém mal ale vedenú BL Rallycross ako BL2, takže BL Rallycross je momentálne BL3 v systémoch i LFSWorld označení. 

Do hry boli pridané aj bumpre, ktoré majú za úlohu spraviť hru viac férovou, lebo nejeden hráč si skrátil na svoj úkor dráhu, v dôsledku čoho si prikrášlil svoj osobný rekord na nejednej trati. Bumpre sú ale vyhľadávané, najmä hráčmi hrajúcich na klávesniciach, ktorí nemajú v tomto ovládaní absolútne žiadny cit. Preto na BL GP mape stačí sledovať backstraight a vidíte, kto na čom hraje. Hráči hrajúci na myši, či volante prechádzajú zákrutami ladne, pokým hráči s klávesnicami to na 95% namieria priamo cez bumper do štrku.

Bumpre vymedzujú aj trať, čo vám dokáže pomôcť, ak vám uteká vonkajšia, či vnútorná stopa v závislosti od bumpra, ktorý vás vie napraviť. Zvykne to drcnúť, ale pri nastaveniach na GP trať sa využíva nižší nárazník, tak skôr drcnete ním, ako kolesom, to sa stáva iba na Rallycrosse pri nájazde na bumpre asfaltovej časti trate.


BL1 GP bumper - reverzný pohľad v cruise režime


BL1 bumper pri posledných sériách zákrut kola


Ostaňme ale ešte pri backstraighte. Do bumpra na vnútornej strane zákruty pri jazde v štandardnom smere bola umiestnená akčná kamera, ktorá vie zachytiť zaujímavé momenty pri prejazde zákrutou. Táto kamera sa aktivuje dynamickou kamerou, ktorá sa dynamicky presúva na statické kamery, ktoré zaznamenávajú vašu jazdu okolo nich. Pri jazde cez backstraight sa kamera prepne na jeden/druhý smer, funguje aj pri cruise móde traťou z reverznej strany.

Backstraight kamera


Backstraight 2. kamera

Všetky Blackwood trate ešte dostali jednu spoločnú zaujímavosť. Dostali otvorenosť a to doslovne. Stereotypný racing v kolách môže omrzieť a preto BL trate ponúkajú aj priestor za boxami motoršportov, kde bol doteraz plot. Sprístupnil sa tak obrovský areál parkoviska aj s čerpacou stanicou, okolo ktorej hráči s obľubou driftujú a to aj na parkovisku okolo zaparkovaných áut, či kamiónov. 

Čerpacia stanica

Pohľad na otvorený areál

Jedna malá zmena sa odohrala aj na Blackwood Rallycross trati. Pneumatiky, ktoré vymedzovali po prvom skoku trať boli obalené, čím sa na trati jemne rozšírili, avšak nejde o žiadnu veľkú zmenu, jedná sa iba o miniatúrku. 

BL3 Rallycross

Na tejto BL3 trati sa odohrala jedna zaujímavosť. InSim systém (AIRIO) hráčom ukazuje ich aktuálne časy aj mimo medzičasov, v jednotlivých sekciách. V prvej sekcii na starom patchi hráči jazdili na úrovni 17:40s a momentálne 18:00s+. Na sec1 bol výborný čas v starom patchi približne 35:00-35:20 sekúnd. Momentálne je to až o sekundu neskôr.

V tretej sekcii hráči mali čas približne 16:40s+ a dnes je tento čas oveľa rýchlejší na úrovni 15:80s či dokonca menej. Od tohto úseku je to do cieľa iba šprint. Hráči sa nedočkali odpovede, prečo je prvá sekcia neskutočne pomalá a tretia neuveriteľne rýchla, pričom sa na týchto úsekoch jazdí na totožnom povrchu - šutoline.

Všetci hráči jazdia na štandardných setupoch pre starú verziu, no je zrejmé, že sa budú musieť jemne poupraviť, aby bolo možné časy opäť dostať do rozumných koľají, nakoľko sa dĺžka trate nezmenila. 
Pre info: 0.6Q - WR 1:07:76 0.6R - WR 1:08:33. Avšak predpoklad je taký, že časy budú klesať v závislosti od kvality nového navrhnutého setupu. Časy sú pre XFG.

Patch priniesol aj kozmetické zmeny, napríklad úpravy stupňov zatáčania pri niektorých autách, či úprava pádov hry na základe dlhých mien serverov, samozrejme úpravou prešla aj geometria vozidiel, bol poupravený odpor (minimalistické hodnoty), ale tieto veci sú nezaujímavé, verím, že som vás potešil v mojom článku aspoň tým, čo môžete v hre po novom patchi vidieť a s čím sa môžete stretnúť.

Autori už v minulosti napríklad pridali do hry aj možnosť spustiť hru v 3D, či za použitia VR headsetu. Tieto možnosti sa naďalej snažia vylepšiť a priniesť hráčom čo najlepší herný zážitok. Pozrite sa na video, kde ako vidíte si to dotyčný s headsetom Oculus Rift užil. 


Bol by som rád, ak by ste si túto hru na základe môjho článku zahrali a pridali sa do komunity jazdcov, ktorá sa za posledné roky výrazne zúžila. Mnoho hráčov dalo prednosť titulom s lepšou grafickou stránkou, no mnoho z nich v porovnaní s Live for speed zaostávajú po stránke fyziky ako takej. Live for speed ponúka jedno z najrealistickejších riešení po stránke hrateľnosti a fyzikálneho modelu vozidiel, tratí.

Zdarma môžete vyskúšať demo, ktoré vám prinesie 3 motoršporty, predokolku, zadokolku a formulu a budete si môcť vychutnať všetky Blackwood trate aj s vylepšeniami, ktoré boli spomenuté na začiatku článku. Kompletné zmeny si môžete prečítať priamo na stránke hry: TU
Ak ste už v minulosti hru hrali, postačí vám stiahnuť aktualizáciu. Avšak, odporúča sa stiahnuť plná inštalácia, nakoľko mnoho hráčov na starších HW zostavách mali problémy s FPS dropmi, reinstall hry problém vyriešil.

Ďakujem za pozornosť - deadawp.


napísal deadawp 13.2.2017



Páči sa mi!

LIVE FOR SPEED


+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk