Moje najočakávanejšie hry roka 2016

Čo sa na nás chystá v roku 2016?

PC
pridal Boss Marťas 28.12.2015 o 13:48 pod používateľské články




Uncharted 4: A Thiefs End – Na posledný diel zo série Uncharted čakám už dlho. Pôvodne sme už hru mohli mať dohranú, ale ľudia z Naughty Dog sa rozhodli hru odložiť, aby nám dopriali čo si zaslúžime a kto má skúsenosti z ich hier tak vedia, že to nie sú len kecy. Ťažko povedať ako samotná hra skončí. Zomrie Nathan? Zomrie jeho brat Sam? Zomrie Elena? Zomrie vôbec niekto? Ťažko povedať a práve to je na tom to skvelé. Príbeh bude plný prekvapení a nebojím sa povedať že bude najtemnejší zo série. Z videí nám vývojári ukázali ako úžasne na hre pracujú a je sa na čo tešiť. O čom sa však dá hovoriť už teraz je multiplayer. Kto si kúpil Uncharted kolekciu tak získal prístup k multiplayerovej bete, ktorá ako sa očakávalo, je vynikajúca. Všetko dobré čo fungovalo minule, tu funguje ešte lepšie a dokonca aj novinky z ktorých mali hráči obavy fungujú výborne a čo každého potešilo bola kompletný český preklad bety čo len naznačuje to, že sa hra dočká kompletného českého prekladu. Ak bude aj singleplayer tak kvalitný ako beta multiplayeru tak tu máme hru roka 2016.

Dátum vydania: PS 4 –  27.4.2016

 



Rise of the Tomb Raider – Prečo je tu hra, ktorá už vyšla? Pretože má hra rozdelené vydanie. Microsoft sa rozhodol, že si zaplatí časovú exkluzivitu a tak hra vyšla len na Xbox One a 360. PC verzia príde niekedy na jar a PS 4 až o rok. Predošlí Tomb Raider položil nový základ a tak hra pokračuje rok po udalostiach z minula. Lare narástli väčšie prsia, zamilovala si konečne hrobky a neustále pády a stenanie zo zranení je menej. Lara sa vydáva do tajomného mesta Kyteš tak je hlavnou lokáciou Sibír. Prostredia sú väčšie a je v nich kopec vecí k objavovaniu a zozbierané suroviny tu konečne majú zmysel. Aj samotné vylepšovanie schopností tu nepôsobí ako päsť na oko, lebo menia samotnú hrateľnosť a tak sa dá hra prispôsobiť tomu či máte radšej akčný postup alebo tichý. Samotný stealth kvôli tomu prešiel zmenou, aby sa s ním lepšie pracovalo. Samozrejme človek nesmie očakávať žiadneho Hitmana. Vývojári sa snažili vyhovieť každému. Čaká nás ešte náročné čakanie. 

Dátum vydania: Xbox One a 360 – 13.11.2015

                        PC – niekedy na jar 2016

                        PS 4 – 13.11.2016?

 



Mafia 3 – Hernú Mafiu z roku 2002 pozná aj človek, ktorý sa hrám nevenuje tak je zbytočné chodiť okolo horúcej kaše, keďže po prejdení druhého dielu vo mne zostala ťažká rana z toho ako orezaná tá hra bola. Sám sa nedivím tomu, že vývoj tretieho dielu dostalo do rúk nová krv. V Hangar 13 sú si však ľudia vedomí toho, čo pre hráčov séria znamená, ale zároveň sa neboja prísť so svojimi nápadmi. Už len samotné zasadenie do mesta New Orleans v 60.rokoch je skvelý nápad. Hlavným hrdinom hry je veterán Lincoln Clay, ktorý si vo Vietname prešiel peklom a život sa s ním nemaznal. Vyrástol v sirotinci svätého Michaela a tak sa snaží nájsť si rodinu do ktorej by patril. Najskôr nachádza útechu u Boha, neskôr v armáde počas vojny a napokon v gangu Cleavers, ktorí sídlia v bare Sammy´s. Po návrate z vojny však zistí, že celá jeho rodina bola zavraždená italskou mafiou, ktorá je vedená Donom Salom Marcom. Hlavným cieľom teda nebude len získavanie si moci, peňazí a rešpektu nad mestom, ale bude to aj cesta za pomstou a hľadanie vrahov, ktorí sú zodpovední za smrť Lincolnových priateľov.

Hra bude bežať na upravenom engine z druhého dielu. Vývojári sľubujú, že sa dozvieme čo sa stalo z Joem z minulého dielu a okrem toho v hre nebude chýbať ani hlavný protagonista z Mafie II – Vito Scaletta. Je dobré, že autori na takéto veci myslia a zodpovedia nám na otázky, ktoré mi nedovolia spávať. Tá nenávisť, ktorá sa okolo hry tak rýchlo vytvorila je neopodstatnená. Hra v prvom rade ešte nevyšla a už alpha ukážka vyzerá veľmi dobre. Čo na tom, že už na tom nepracuje Dan Vávra. To akože iní ľudia sú neschopní? Každý je nahraditeľný. Ja som na hru rozhodne zvedavý a či hra bude obsahovať český dabing alebo už nie ma absolútne nezaujíma. Hlavne, aby sa jednalo o skvelú hru a tak sa mi zahoja rany po slabej dvojke.

Dátum vydania: PC, Xbox One, PS 4 – jar 2016




Mirrors Edge Catalyst – Už je to šesť rokov čo DICE pod krídlami EA vytvorili, ktorá si okamžite získala srdce hráčov a mala úspech aj u recenzentov a ja sám ju dodnes hrávam. Problémom bolo, že hra nebola dvakrát tak úspešná predajoch. Jednalo sa o novú IP a vyšla v období, kedy vyšli tituly ako Call of Duty, Saint´s Row 2 alebo PC verzia GTA 4 a tak sa hra medzi nimi ľahko stratila a nepomohol tomu ani výborný port PC verzie. Na novom pokračovaní sa však už dlho pracuje, ale je dôležité poznamenať, že sa bude jednať o reboot. Všetko bude nové, zostane len zachovaný free running z pohľadu prvej osoby a samotná Faith, s ktorou teraz ale prežijeme hlbší príbeh v otvorenom svete.

Dátum vydania: PC, Xbox One, PS 4 – 24.5.2016

 



Deus Ex: Mankind Divided – Bolo jasné, že po úspešnom Human Revolutions v Eidos Montreal pracujú na pokračovaní. Na ohlásenie pokračovania s podtitulom Mankind Divided sme si museli počkať štyri roky, ale vyzerá to tak, že to bude stáť za to. Hra sa bude odohrávať v roku 2029, kedy mechanicky vylepšení ľudia boli zavrhnutí od spoločnosti. Všetko to však bude len zástierka nad sprisahaním, ktorého cieľom bude získať kontrolu nad budúcnosťou ľudstva a tak spolu s Adamom Jensenom budete tomu musieť zabrániť a zachrániť svet. Hra si zachová to vďaka čomu bola úspešná a tak bude možné hru prejsť bez jediného zabitia. Nič sa však nestane ak sa do hry vrhnete hrubou silou, hra vás za to nepotrestá. Autori sú si takisto vedomí nedostatkov z predchádzajúcej hry a tak zapracujú aj na súbojoch s bossmi s ktorými sa už takisto budeme môcť pohrať a zlikvidovať ich tichým postupom. PC verziu bude mať na starosti štúdio Nixxes, ktoré má s PC portmi už dlhoročné skúsenosti tak sa niet čoho obávať. PC verzia bude bohatšia oproti konzolovej verzií, pretože bude mať už zapracované DX 12 prvky. Jediným záporom je hádam len odklad hry, pretože hra mala vyjsť už 23.februára 2016, ale dočkala sa odkladu a tak vyjde až 23.augusta 2016. Ale lepšie vydať hru vyladenú než polotovar.  

PS: Odložili to kvôli Prahe :)

Dátum vydania: PC, Xbox One, PS 4 – 23.8.2016

 



The Last Guardian – Hra bola ohlásená pred šiestimi rokmi ešte ako exkluzivita pre Playstation 3 a tak sa všetci vrhli do nákupov konzoly od Sony. Ako sa však dalo očakávať vývoj hry sa natiahol a okolo hry nastalo ticho. Šuškalo sa dokonca už aj o tom, že Sony vývoj hry zrušilo po odchode tvorcu Fumito Ueda. Projekt však prežil len vďaka fanúšikom a tak sa Team ICO rozhodli hru presunúť na Playstation 4. Na hre takisto stále pracuje Fumito Ueda, ktorý potvrdil, že hra si bude zakladať na vzťahu medzi chlapcom a zvieraťom. Kto hral Ico alebo Shadow of the Colossus vie ktorá bije. The Last Guardian si zoberie to najlepšie z ICO a Shadow of the Colossus a všetky prvky skĺbi  dohromady do jedného celku. Sám šéf Sony Shuhei Yoshida potvrdil, že vývoj hry prebieha bez problémov, no nemajú v pláne z hry nič ukazovať, pretože hra si zakladá na silnom príbehu plného emócií. Chceli len hráčom dokázať, že hra stále naozaj existuje.

Dátum vydania: PS 4 – autori dúfajú že rok 2016 stihnú

 



Resident Evil Zero HD remaster – V Capcome sa momentálne rozhodli, že sa budú priživovať remastrami svojich úspešných titulov a tak nie je prekvapením, že po vydaní remaku prvého Resident Evilu sa rozhodli vydať pôvodne GameCube titul z roku 2002 na staré aj na nové konzoly a pochopiteľne aj na PC. Hra sa bude odohrávať ešte pred vypuknutím nákazy v Racoon City, ale dokonca aj pred incidentom v lese, ktorý sme mohli zažiť úplne v prvom dieli buď v koži Jill Valentina alebo Chrisa Redfielda. Hlavný protagonisti budú opäť dvaja a to Rebecca Chambers a Billy Coen a tak budú herné udalosti pravdepodobne za každého protagonistu mierne odlišné. Vychádzam z toho čo som zažil z vynikajúceho remaku pôvodnej hry. So Zerom som ešte nikdy neprišiel do styku a tak sa vyhýbam akýmkoľvek informáciám, aby som sa nepripravil o prekvapenie. Keďže sa však bude jednať o remaster tak sa dočkáme vyššieho rozlíšenia a frameratu. A keď sme už pri sérií Resident Evil tak Capcom takisto konečne ohlásil vývoj remaku druhého dielu. 

Dátum vydania: PC, Xbox 360 a One, Playstation 3 a 4 – 19.1.2016  




Yakuza 0 – Ako už názov napovedá tak sa bude jednať o prequel v sérií Yakuza. Hra sa bude odohrávať ešte pred udalosťami krátkeho filmu Yakuza / Ryu Ga Gotoku: Like a Dragon: Prologue – kde Kazuma Kiryu na seba vzal vraždu, ktorú nespáchal.  Takto uvidíme začiatky 20 ročného Kazumu a 24 ročného Goro Majimu. Majima sa bude snažiť presadiť v podnikaní a Kazuma bude veci riešiť fackami. Hra sa bude odohrávať v roku 1988, kedy bola japonská ekonomika na vrchole. Hru odcenia hlavne fanúšikovia celého univerza, ale aj pre neznalcov série bude tento prequel najlepším štartom. Hra má svoju japonskú premiéru už za sebou, ale konečne bola oznámená aj pre Európu. Sega takisto ohlásila vývoj Yakuza: Kiwami, čo bude remake prvého dielu z roku 2005.  

Dátum vydania: PS 3, PS 4 – pravdepodobne marec 2016  

 



Gears of War: Ultimate Edition – Opäť tu máme titul, ktorý už vyšiel na Xbox One a na PC nám bol sľubený na jar, no Microsoft oznámil, že titulu sa dočkáme začiatkom roka 2016. Jedná sa o remake prvého dielu zo série Gears of War, ktorý prinútil hráčov, aby vlastnili konzolu od Microsoftu. Súboj medzi ľuďmi a Locustami na planéte Sera mal svoje čaro a zábavný multiplayer držal titul nad vodou do vydania ďalších dielov.  Microsoft sľubuje, že sa nebude jednať o obyčajný port ako v roku 2007. Hra síce vyzerá výborne aj na Xbox One, ale PC verzia pôjde ešte ďalej. Textúry budú ostrejšie, aby v 4K rozlíšení vyzerala hra naozaj dobre a hra nebude limitovaná len na 60 fps. Okrem vylepšenej grafiky, má hra kompletne prerobené všetky cutscény, aby lepšie zachytila kľúčové momenty v deji. Treba uznať, že v pôvodnom Gears of War bola kamera v cutscénach dosť chaotická ako keby nevedela čo má v danej sekunde ukázať a tak lietala hore dole ako bláznivá ježibaba. Jediné čo môže hráčov od PC verzie odradiť bude pravdepdobne nutnosť systému Windows 10.

Dátum vydania: Xbox One: 25.8.2015

                       PC: Január 2016?

 



DOOM – Bethesda, konečne oficiálne oznámila vývoj nového Dooma. Vývoj hry nebol jednoduchý, pretože bol zrušený už viackrát, pretože autori neboli s jeho podobou spokojný a vývoj aktuálneho dielu začal niekedy v roku 2011. Na vývoji pracuje Id Software a ja som z nového Dooma nadšený. Priznám sa, že tretí diel ma prestal baviť po pár minútach. Bola to totižto hrozná nuda. Hre chýbala dynamika, hra bola strašne pomalá a pripadal som si ako keby strieľam do nejakého starého dôchodcu s palicou čo už ani nevidí. Nový Doom sa rozhodol ísť štýlom svojich predchodcov a tak je rýchly a hre nechýba ten správny adrenalín a brutalita. A bez čoho by Doom nebol tým správnym Doomom? No predsa bez motorej píly, ktorá v hre bude prítomná a tak nastanú riadne krvavé lázne.

Dátum vydania: PC, Xbox One, PS 4 – pravdepodobne jar 2016    




Call of Duty: Ghosts 2 – Mali sme tu Call of Duty od Sledgehammer Games, aktuálne najhorší diel od Treyarchu a tak ak ma matematika neklame je na rade diel od Infinity Ward, ktorý v roku 2013 na nových(a aj starých) konzolách odštartoval novú sériu s podtitulom Ghosts. Je fajn, že sa vývojári rozhodli pre nový príbeh namiesto znásilňovania série Modern Warfare, ktorú v roku 2011 uzavreli. Aj keď to prvý diel Ghosts nemal jednoduché a PC verzia pri vydaní nebola to pravé orechové, hra ponúkla rozmanitú kampaň a príbeh dvoch bratov, ktorí sa snažili zastaviť bývalého člena týmu Ghost, ktorý slúžil ešte z ich otcom. Po cliffhangeri na konci prvého dielu sa už nemôžem dočkať toho ako Rorke otočil Logana svoju stranu, aby mu pomohol zničiť tým Ghostov. Bude to určite poriadne mäso.

Dátum vydania: PC, Xbox One, PS 4 – November 2016   

   

Rok 2016 bude na hry rozhodne bohatý a dúfam, že dobrých hier bude viacej ako tých nepodarených. Dúfajme že nádejne vyzerajúce tituly nedopadnú podobne ako nádejne vyzerajúci Silent Hills. Dobrých hier samozrejme bude viac a ja som zvedavý, kam sa vydáme v novom Assasin´s Creed a ako nakoniec dopadne pripravované Quantum Break od Remedy.


napísal Boss Marťas 28.12.2015



Páči sa mi!

MOJE NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY ROKA 2016

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk