Wellbiho hry roka

Tento rok bol bohatý na hry, no ktoré hry boli vážne najlepšie?

PC
pridal wellbi 20.12.2014 o 13:52 pod používateľské články

Zdravím. Keďže som nehral každú hru čo tento rok vyšla a som limitovaný na pár platforiem (Playstation, PC, Android), rebríček bude čisto subjektívny. Tiež mám na isté hry až moc špecifický názor (myslím tým Last of Us: Glory to nextgen), preto som dal zahrnul iba hry čo si to vážne zaslúžia. Samozrejme by som rád uvítal vašu TOP päticu hier, či pripomienku na hry na ktoré som zabudol. Wellbiho najlepšie hry roka sú:

5. Wolf among us: Episode 5 - "Cry Wolf" - PC, Android a iOS, Playstation, Xbox

Text môže obsahovať spoilery, no pokiaľ ste za treťou epizódou, môžete čítať

Fables u mňa začínali byť jednou z najhorších hier od Telltale Games. Po nudných epizódach 2 a 4 som už prestával veriť že Telltale vzkriesiť šerifa Bigbyho a jeho prípad s Crocked-Manom. Bigby ale nabral dych, rovnako ako ho nabrala tretia epizóda. Croocked man je 100%-ným vrahom a Bigby dostal od Snow neľahkú úlohu: Dolapiť živého Croocked-mana. Bigbyho dobiehajú niektoré rozhodnutia a morálka, no musí pomstiť dve mŕtve prostitútky. Aj za cenu vlastného života.

 Dvere za ktorými je Croocked-man sa neustále menia. Nie presuvaním, ale teleportom. Bigby po ich otvorení musí trhať a zabíjať vo svojej vlkodlačej forme, aby ho dolapil. Bigby je vo svojej takmer konečnej forme nezastaviteľný, no ťažkopádny. Až boj v železnej továrni ukáže Bigbyho pravú podobu bez glamouru, niekoľkometrového vlka. Nezabudnuteľný "fight" či súd Crockedmana dali piatu epizódu na piate miesto v rebríčku. Must-have titul pre každého milovníka hier od Telltale a adventúr, no bez ďalšie nadviazania ku druhej sérii, ktorá je vo vývoji. 8/10




 

4. Hearthstone (+GvG a Naxxramas) - PC, iOS, Android

Hearthstone dokázalo v mojich očiach prekonať akékoľvek virtuálne TCG hry. 500 kariet, aréna a ranked play držia komunitu v hre takmer denne. Pokiaľ nepoznáte Hearthstone, vysvetlím vám jeho formulu úspechu. Začínate s veľmi limitovanými kartami. Získavate zlato, kupujete si balíčky/idete do arény (aby bola zisková musíte mať 7 výhier a menej než 3 prehry) a postupne šplhať v rebríčku až do legendárneho ranku, v ktorom sú len 2% najlepších hráčov. 

Stále platí pravidlo, kto je hunter má za tri, kto vie hrať Arenu nemusí do hry dať ani cent a kto si vie postaviť balíček podľa dnešnej mety má šancu na "legend rank" istú. Blizzard sa o hru stará ako nikto a po Vanilla kartách vydal cca 160 nových kariet, väčšina z nového Goblins vs Gnomes. Hra ešte nebola prístupnejšia a dokázať nahrať prvé zlato za mága je jedna z najlahších vecí. Taktiež Free2Play grind ešte nebol zábavnejší: Hra vás okrem zlata odmeňuje achievementami, hviezdičkami a ako celok výborne funguje. Kto neskúsil Hearthstone, nepozná jednu z najlepších Free2Play hier. 




 

3. P.T. - PS4

Viem že P.T. je demo. Taktiež viem že je to "Playable Teaser" k novému Sillent Hills, a taktiež viem že P.T. je najlepšie horrorové demo (či hra) novej generácie. Mimochodom je zdarma. Takto silnú atmosféru som naposledy videl v Papers, Please (aj keď PP nebol horor). Ďalej prekvapila jedna z najlepších grafík na novom Playstatione. Máte pocit ako by ste tú baterku držali v ruke, textúry sú realistické, o nasvietení ani nehovorím a cítite reálny pocit z každého zvuku či urobeného kroku. Hideo Kojima a Norman Reedus kujú jeden z "must-have" hororov súčastnosti. O hre vám ale viac nepoviem. Zahrajte si ju.




 

2. Dark Souls 2 - PC, Playstation 3, Xbox 360

Každú hru pre niečo hráte. V multiplayeroch tisíce hodín grindujete na nové zbrane, adventúry kvôli príbehu či Tetris kvôli satisfakcii vsunutia rovného tvaru do medzierky tak, aby vám zmyzlo päť riadkov z plochy. Potom je tu séria Souls. Čakáte vetu: "V tejto hre je vaša satisfakcia smrť"? Smrť vás len posúva ďalej. Pravá satisfakcia je pocit, kedy porazíte bossa ktorý vám nedal vydýchnuť 20 minút či nájdenie silnej zbroji. Niečo čo sa z moderných hier vytratilo a čo vývojári z From Software znova priniesli a prepracovali. Hra ktorá zničila nejeden Gamepad alebo klávesnicu, budete preklínať. Snažiť sa vymazať. Zabudnúť na ňu. No vždy sa k nej vrátite. 

Poctivo poraziť Ancient draka je lepšie než akýkoľvek sex. Satisfaction overload. Celé tri desiatky bossov. Bossov ako Glass Knight či Old Iron King. Dalším klúčom k úspechu je poctivé piplanie vašej postavy. Pokiaľ ste nedohrali aspoň jednu "Souls" hru, nemôžete si hovoriť hard-core gamer.




 

Honorable mentions:

Infamous: Second Son: Infamous bol odzačiatku jasným výťazom nad všetkymi superhrdinskými hrami. Hráte za mladého Delsina ktorý počas hry nadobúda schopnosti podobné Coleovi z jedničky. Dokáže vstrebať oheň a neón a strielať ich po svojich protivníkoch. Dokáže lietať medzi budovami či imi rýchlejšie lezie než jeho predchodca Cole. No Cole mi a jeho elektrina mi chýbajú. 

Wolfenstein: The New Order: Veľmi kontroverzná a zároveň veľmi dobrá hra. Žiaden autoheal. Pestrosť zbraní. Nemecko ktoré vyhralo druhú svetovú vojnu. Vývojári išli tak ďalko že nahrali populárne songy z tej doby do nemčiny. Nemeckými nástrojmi. S nahrávačmi zo 60. rokov. Na hre bol kladený obrovský dôraz no čakal som že tvorci pôjdu do väčšej globálnosti. Pokiaľ ale radi strielate, toto je dobrá alternatíva..

Call of Duty: Advanced Warfare: "Mum get the camera! Get no-scope! Damn son." sú slová ktoré preslávilo MLG práve u Call of Duty. Nové Call of Duty je naštastie po veciach ako fish A.I. to najlepšie od dôb Modern Warfare 2. Nový loot systém vás bude neuveriteľne motivovať a pokiaľ sa nedostanete k pripojeniu, určite poteší aj Singleplayer s Kevinom Spaceyim, ktorého výkon je na jedničku. 

Driveclub: Takto som si v next-gene nezajazdil! Tá grafika! Wau! Driveclub je presne to čím si chcete skrátiť čakanie na Gran Turismo 7. Arkádovo-reálny jazdný model, pekné trate a ešte lepšie počasie! Dosť ma ale iritovali sociálne prvky či "funkčnosť" serverov vďaka ktorým sa prvých pár dní skoro nedalo hrať. No ako kompenzáciu sú updaty s DLC zdarma.

 

1. Valiant Hearts: The Great War

Nechce sa mi veriť ako Valiant Hearts zapadlo do zabudnutia za "This war of mine". Sú si to hry konceptom veľmi podobné: V "This War of Mine" prežívate s náhodne generovanou skupinkou civilistou počas vojny. Obstarávate im veci ako posteľ, jedlo, alkohol a snažíte sa aby všetci vydržali až do konca vojny. Teoreticky sú to Simsovia v čiernobielej grafike. 

Priam ma iritovalo ako každá druhá recenzia začínala slovami: "Väčšinu hier prežívate ako vojak, ktorý mäsovo zabíja, no sú tu aj civilisti ktorí trpia..." a popri tom recenzenti úplne zabudli na Valiant Hearts. Valiant Hearts prežíva osud štyroch vojakov v prvej svetovej vojne. Silným, dojemným príbehom odohrávajúcim sa na historicky presným miestach, v správnom čase. Farmár Emile, vojín Freddy, Emilov zať Karl a zdravotná Sestra Anna, a tiež pes Walt. Edukatívna zložka je tiež veľká, takže nájdete veci ako husie brko či petrolejové lampy.. This things only 1900´s kids remember. 




Taktiež Valiant Hearts rozpráva príbeh rovnako ako Machinarium, cez bubliny v ústach s obrázkami. Pre historikov či milovníkov 1. svetovej je toto povinnosť, tak ako pre každého adventúrneho hráča, tak aj keď prvú svetovú vojnu vôbec nepoznáte. V hre je veľmi dobre vyvážená akcia s advetúrou, či faktor citového ždímania. Nezabudnite: War makes men mad.

(Recenzia: https://www.sector.sk/uzivatelrecenzia/4862/valiant-hearts-the-great-war.htm )

Aké sú vaše hry roka 2014?

-Wellbi


napísal wellbi 20.12.2014



Páči sa mi!

WELLBIHO HRY ROKA

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk