HITMAN GO

HITMAN GO

9.0

Taktický Hitman v škatuli

Recenzia na PC verziu

Hitman GO pôvodne očaril hráčov už pred dvomi rokmi na Android a iOS mobiloch, ale je taký kvalitný, že ho Square postupne portuje stále ďalej. Minulý rok prišiel na Windows Phone a Windows 10 a teraz prichádza na Steam a aj PS4 a PS Vita. Autori v Square našli veľmi dobrý systém na to, ako značku preniesť do mobilnej podoby, a to v ťahovej taktickej forme. Zapáčil sa im a medzičasom ho aplikovali aj na Laru Croft.

Čo je zaujímavé, oba tituly používajú odlišné systémy stvárnenia tohto štýlu. Lara je viac živšia, animovaná, rozmanitejšia a cítite, že riešite puzzle úlohy. Hitman je oproti tomu viac statický a taktický, svojou formou stolovej hry pripomína skôr šach. Viac-menej aj hráte šach so svojimi nepriateľmi na hracom poli.

Presnejšie v Hitman GO sa dostávate do úlohy agenta s číslom 47, ktorý je vyklonovaný zabijak a používa svoje schopnosti na čisté prevedenie úloh. Nakoniec v sérii akčných Hitman hier sme si to už vyskúšali a videli sme to aj v dvoch filmoch. Tu je to znovu iné. Nejde o akciu, nemusíte sa nikam ponáhľať, musíte len rozmýšľať.

Hitman GO
Hitman GO Vitajte v ťahovom svete Hitmana.
Vitajte v ťahovom svete Hitmana.


Hitman GO Na psov si musíte dávať pozor, zacítia vás na väčšiu vzdialenosť.
Na psov si musíte dávať pozor, zacítia vás na väčšiu vzdialenosť.


Hitman GO Snajperi sú otravní, musíte sa kryť živými cieľmi.
Snajperi sú otravní, musíte sa kryť živými cieľmi.





Hitman GO nemá príbeh, čo je trochu škoda, ale zase má viac tematických misii. Presnejšie je to sedem misií prezentovaných ako krabice stolovej hry. V každej máte určité prostredie, ako vilu, letisko, rôzne pevnosti a dve krabice sú inšpirované aj predchádzajúcimi Hitman hrami - Hitman Blood Money a Hitman 2: Silent Assassins. Všetky misie ponúknu okolo 8 až 15 úloh, ktoré musíte prejsť, aby ste sa v poslednej dostali k svojmu finálnemu cieľu a zlikvidovali ho. Pritom každá úloha je bodovaná a môžete získať jeden až tri body za dosiahnuté úspechy. Podľa počtu získaných bodov sa vám následne otvárajú ďalšie herné krabice (musíte postupne stále viac misii opakovať a snažiť sa dosiahnuť lepší výsledok).

Samotná hrateľnosť je založená na posúvaní postavy Hitmana po hracej doske. Máte preddefinované body, na ktoré sa môžete postaviť, vidíte, kde stoja nepriatelia, kam sa pozerajú a dôležité pre vás je nepostaviť sa im do cesty. Musíte nájsť spôsob, ako ich obísť, zboku alebo zozadu zlikvidovať, odlákať papiermi alebo plechovkami a prípadne aj odstreliť rozmiestnenými pištoľami alebo snajperkami. Miestami je to náročné aj keď nikdy nie až príliš, keďže vždy sa po pár zahraniach dá odhaliť systém, ako sa nepriatelia správajú a popresúvať sa medzi nimi. Či už je cieľom len východ z levelu alebo zlikvidovanie protivníka. Ale to je vždy len primárna úloha za jeden bod. Ďalšie body získate napríklad za to, že nezabijete žiadneho nepriateľa alebo zabijete všetkých, za prejdenie daného levelu na určitý počet krokov alebo získanie kufríka. Je to postupne stále náročnejšie, ale je väčšinou potrebné prechádzať úrovne aspoň na dva body, aby ste sa dostali do ďalších herných krabíc.

Postupne ako hru hráte, obťažnosť sa zvyšuje, pribúdajú nové možnosti ako pre vás, tak aj nové typy nepriateľov. Už nebudú len stráže, ktoré stoja alebo chodia po čiare tam a naspäť. Ďalší protivníci už napríklad majú psov, ktorí vás na dve políčka zacítia a budú vás prenasledovať, Alebo pribudnú aj snajperi. Prípadne civilné zóny, kde ste nepoznaným, až pokým niekoho nezabijete. Vôbec to však nie je jednoduchšie, a to je len dobre.

Dĺžka prejdenia hry záleží už od vašej intenzity hrania. Čakajte však, že vám to zaberie niekoľko dní pohodového hrania a aj dlhšie, ak sa budete snažiť o dosiahnutie maxima. Ale to je asi všetko. Keď ju raz prejdete, už sa k nej nemáte dôvod vracať. Autori už nepridávajú ďalšie levely a po level editore a zdieľaní levelov ani slychu. Dokonca ani nová Steam verzia nič ďalšie neprináša. Je to škoda, lebo hra by si to zaslúžila.

Graficky je titul parádny, plne 3D prostredia sú pekne spracované, figúrky predstavujúce jednotlivé postavy sú štýlové a aj jemné animácie vyhadzovania pripomínajúce šach sú pekné. Možno by som však nebol proti tomu, ak by boli plne animované  - tak ako Lara Go. Malo by to síce iný štýl, ale mohol by byť viac živší. Na druhej strane má Hitman oproti Lare lepšie ovládanie. Lara mala ovládanie čisto na touchscreen a myšou sme museli ťahať do niektorej strany, zatiaľ čo Hitman Go je už prispôsobený na šípky a stačí len nimi určovať ďalší krok postavy.

Celkovo je Hitman Go parádny titul, ktorý by nemal žiadny fanúšik Hitman série vynechať. Je to čistá taktika a jediné čo treba, je rozmýšľať. Nikde sa nemusíte ponáhľať, stačí mať prehľad o situácii a v správnom ťahu byť na správnom mieste. Môžete sa tak ponoriť do Hitman atmosféry predtým, ako začne reštart série.  Aj keď vzhľadom na to, že ide o primárne mobilnú hru, odporúčame poobzerať sa po mobilných verziách, ktoré sú často v zľavách aj za 0.99 eura, zatiaľ čo nové Steam a PSN verzie sú za 8 eur.

Hitman GO
Hitman GO V niektorých leveloch ste civilista a pokým nikoho nezabijete, nikto vás nespozná.
V niektorých leveloch ste civilista a pokým nikoho nezabijete, nikto vás nespozná.


Hitman GO Celé misie sú rozložené v jednom prostredí, ktorým vás postupne prevedú.
Celé misie sú rozložené v jednom prostredí, ktorým vás postupne prevedú.


Hitman GO Levely majú vždy tri úlohy. Dobré je splniť aspoň dve.
Levely majú vždy tri úlohy. Dobré je splniť aspoň dve.






napísal saver 23.2.2016
Páči sa mi!
9.0
Vo svete
8.1
Ohodnotiť
HITMAN GO
+ jedinečný štýl grafiky
+ taktická hrateľnosť
+ dostatok levelov na niekoľko dní
+ bonusy v podobe levelov spracovaných podľa Hitman hier
- chýba prísun ďalšieho obsahu alebo editor levelov.
- nemá príbeh
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Pentium 4, 1 GB RAM, 256 MB VGA, OS Win XP + SP2


RECENZIE HRÁČOV
Mobil
PC

Vývoj: Square Enix / Square Enix
Štýl: Stratégia / Ťahová
Dátum vydania: 24. február 2016
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk