SAMURAI WARRIORS CHRONICLES 3

SAMURAI WARRIORS CHRONICLES 3

7.5

Samuraji na handheldoch útočia

Recenzia na Vita verziu

Séria Samurai Warriors existuje od roka 2004, ale Chronicles je jej handheldová línia od roku 2011. Jednotka bola štartovací titul pre 3DS, dvojka západ vynechala a trojka vyšla prekvapivo na 3DS aj Vitu. Handheldy si vyžadujú istý kompromis, iný prístup, no súčasne ponechanie obľúbenej hrateľnosti.

Chronicles 3 vychádza vo veľkej miere z titulu Samurai Warriors 4. Má podobné dejové línie, hrdinov, ale odlišnú štruktúru a celkovo pôsobí ako kohéznejší diel. Samotný príbeh je totiž celistvejšie podaný, čo bude vyhovovať hráčom na cestách i znalcom série, ktorí sa rochnia pri pohľade na známe mená, ako Nobunaga Oda či Shingen Takeda. Navyše je užšie spätý s hráčom a má lepšiu gradáciu.

Samurai Warriors Chronicles 3
Samurai Warriors Chronicles 3
Samurai Warriors Chronicles 3

Začiatok je mierny, pohybujete sa na malých územiach s nižším dopadom, ale čím ste ďalej, tým väčšiu časť histórie ovplyvníte. Je tu ľahšie sledovateľná chronológia diania (čo je plus pre začiatočníkov) a aj striedanie frakcií v Japonsku (čo poteší veteránov). Navyše je dej zahrnutý nielen do sekvencií medzi misiami, ale ak si vyhľadáte pár postáv na bojisku, prehupnete sa do ďalších scenáristických pasáží.

Dejový základ je teda silný, čo dáva dobrý predpoklad pre hrateľnosť, ktorá sa príliš nemení a nesie v duchu iných dielov série. Stále vediete hrdinu na bojisko, kde proti vám stojí presila so stovkami či tísickami bojovníkov. Mapa je rozdelená na niekoľko segmentov, ktoré chcete postupne získať zo strategického hľadiska i manažmentu zdrojov. K dispozícii máte ľahšie i silnejšie údery, plošné zásahy i krásne efekty. Ale čo je podstatnejšie, do boja si beriete štyroch generálov a postupne ich meníte. Je to fantastická možnosť, lebo sa dostanete ku generálovi hocikde na mape a vzápätí môžete zadávať príkazy svojim jednotkám. Nebojujete sami, po boku máte šíky armád, ale potrebujú usmerniť príkazmi: útočiť, brániť, držať hliadku.

Misie sú bohaté na úlohy. Popri dobýjaní kontrolných bodov či nepriateľskej základne sa vo väčšej miere počíta s vedľajšími úlohami. Tu treba rozprášiť záškodnícku jednotku, tam eskortovať šéfina na miesto určenia a podobne. Bojovanie stále dookola vás vyčerpá, ale objavovanie všetkých úloh má isté čaro.

Na handheldoch vyzerá Samurai Warriors Chronicles 3 výborne. Navrch má PS Vita verzia vďaka silnejšiemu výkonu, ale 3DS verzia je solídne hrateľná. Chronicles 3 chválim za výbornú adaptáciu, výber najlepších prvkov série a lepšie postavený príbeh. Bonus pre fajnšmekerov je originálny dabing.


napísal Korec 12.11.2015
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.5
Vo svete
6.3
Ohodnotiť
SAMURAI WARRIORS CHRONICLES 3
+ výborne poskladaný príbeh
+ bojový systém so štyrmi generálmi
+ hra využíva najlepšie prvky série
- po čase opakujúce sa úlohy


RECENZIE HRÁČOV
PS Vita
3DS

Vývoj: Koei Tecmo / Omega Force
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18432)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk