ADAM WOLFE

ADAM WOLFE

Temná detektívka, ktorá sa pohráva s vecami

Dojmy

Na uplynulom Feste Anča, kde súbežne prebiehalo aj podujatie Game Days, sme sa stretli s vývojármi Mad Head Games zo Srbska a zoznámili sa s ich tvorbou. Okrem iného nás zaujala aj pripravovaná adventúra Adam Wolfe, ktorú sme si priamo na mieste - a potom aj v teple domova, vyskúšali v demo verzii. Jedná sa o skutočne chytľavú vecičku, ktorá by mohla osloviť aj vás.

Adam Wolfe je detektív, ktorý vyšetruje záhadné zmiznutie svojej sestry Allie. Súčasne spolupracuje s políciou pri riešení prípadov s nadprirodzenými úkazmi, ktoré ho privedú na rôzne miesta a do neobvyklých situácií. Titul kombinuje tradičnú point and click adventúru s hidden objects prvkami - hľadaním ukrytých predmetov. Sprievodnými komiksovo ladenými pasážami a niekedy aj temnou atmosférou pripomína rozprávačský štýl pôvodnej hry Max Payne.


Adam sa pomocou navigačných šípok presúva z jednej obrazovky do druhej, kde spravidla narazí na vstupy do ďalších priestorov a interaktívne predmety. Pri postupe sa zbierajú rôzne veci, ktoré je treba použiť na iné a neraz odhalia svoj význam po podrobnejšej prehliadke. Jedná sa pritom o logické kombinácie, ktoré vyžadujú len trochu premýšľania a všímavosť: šraubovákom sa dá vypáčiť zásuvka, CD vložíte do počítačovej mechaniky, zdanlivo prázdny papier môže v kombinácii s niečím iným odhaliť skrytý obsah alebo poskytne odtlačok prsta. 

Na niektorých miestach je nutné vyhľadať špecifické predmety, ktoré sú priamo pred vašimi očami, len sú nenápadné. Niekedy ich treba označiť v správnom poradí a môžu byť s nimi spojené rôzne puzzle a hlavolamy. Napríklad musíte zoradiť stopy, aby mali logickú postupnosť, presúvať veci na iné miesto alebo dať dokopy článok z útržkov novín. Priestor dostali aj dialógy, ktoré sú však len priamočiare, ale v istých momentoch majú dôležitý význam a sú nevyhnutné pre ďalší progres.
 
To všetko hra ozvláštňuje doplnkovými prvkami a aktivitami. Adam vo vybraných situáciách môže použiť mobil na kontaktovanie potrebnej osoby alebo fotenie. Občas sa hodí aj revolver, ktorý mu zachráni život. V špecifických situáciách detektív využije schopnosť silnej koncentrácie a sústredenia, vďaka čomu odhalí nové súvislosti a kľúčové predmety. Zaujímavé sú špeciálne hodinky, ktoré ukazujú výjavy z minulosti a ak Adam odhalí potrebné stopy, umožnia mu rekapituláciu predošlých udalostí. Môže vám to pripomínať metódy z adventúr o Sherlockovi Holmesovi, avšak Wolfe má trochu iný prístup a hlavne je to šikovne spájané s hidden objects minihrou.


V závislosti od obťažnosti môže hráč využívať pomôcky. Nápoveda ligotavým lúčom navedie na dôležité miesto, ale neraz už ponechá hráča, aby sám prišiel na to, čo konkrétne tam má urobiť alebo použiť. Na ďalší tip si spravidla treba istú dobu počkať, ale aj tak je zábavnejšie, keď veci vyriešite samostatne. Hoci občas márne zízate pred seba, niečo opakovane prehliadnete a keď to konečne objavíte, plesnete si po čele, že ste na to neprišli skôr.

Jednotlivé prvky v hre samé osebe ani nie sú veľmi originálne a nové, zaujímavé sú však ich kombinácie používané v hre. Spolu s príťažlivou grafikou s nádychom ručne animovaných adventúr minulosti a vydareným spracovaním lokalít, či už je to múzeum, Adamova pracovňa alebo dokonca kanalizácia, to tvorí veľmi konzistentný a pútavý celok. To potvrdil aj záujem návštevníkov Game Days (vrátane žien), ktorí si hru vyskúšali a často sa od nej nevedeli odtrhnúť. Napokon aj v Greenlight kampani dostala jednoznačnú podporu hráčov a v priebehu trinástich dní bola schválená na vydanie na Steame.

V jednoduchosti je krása a Adam Wolfe to dokazuje svojím nenáročným, ale oku lahodiacim spracovaním aj osvedčenými hernými princípmi v nevšednom spojení. Premiéra hry je naplánovaná na september a už sa nevieme dočkať. Vyšetrovanie s Adamom Wolfe totiž má niečo do seba a určite si nájde svojich priaznivcov.



napísal uni 27.7.2016
Páči sa mi!
ADAM WOLFE


PC

Vývoj: Mad Head Games
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 7. október 2016
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18445)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk