DISNEY INFINITY

DISNEY INFINITY

Odpoveď na figúrky Skylanders

Zaujať detské publikum obyčajnou hrou vsadením na rozprávkovo farebný vizuál a roztomilé postavičky, zdá sa, už nebude stačiť. Disney si to uvedomuje a odpovedá s projektom Infinity na mimoriadne úspešnú sériu Skylanders, ktorá zarobila na území Severnej Ameriky za dva roky 500 miliónov dolárov. Aký plán volí pri útoku na figúrky potvoriek, ktorých sa predalo minulý rok viac ako postavičiek z kolekcie Star Wars?

Disney popisuje Infinity ako škálovateľnú, interaktívnu, multiformátovú platformu pripravenú pohltiť svety obľúbených rozprávok, minulých, aktuálnych aj budúcich. Bude štrukturovaná podobne ako LEGO, do základnej hry si budete dokupovať stavebnice, ktoré sprístupnia nielen novú postavičku, ale aj unikátny príbeh a sadu predmetov, zbraní, vozidiel. Disney Infinity bude štartovať s tromi mini príbehmi inšpirovanými animákom Rodinka úžasných, filmovou trilógiou Piráti Karibiku a chystaným animovaným filmom Príšerky Univerzita (Monster University). 

Základný balíček s tromi postavičkami (Pán úžasný, Jack Sparrow a Sully) bude dopĺňať dvadsiatka ďalších figúrok a herných setov inšpirovaných ďalšími svetmi Disney. Počas včerajšej tlačovky (15. januára) sa v prezentačných materiáloch objavili Autá, Predvianočná nočná mora, Phineas a Ferb aj Ralph Rozbi-to. Navzdory extrémne bohatej knižnici úspešných animovaných filmov sa Disney sústredí výhradne na novú vlnu filmov a obchádza tvorbu s Myšiakom Mickey, Donaldom Duckom a inými klasickými postavičkami.


Dodávaný portál teleportuje do hry postavičky, rozšírenia aj predmety dodávané na “Power” diskoch. Tieto sa dajú podložiť pod figúrky, čím sa modifikujú ich schopnosti alebo naskladať na seba. Zaujímavosťou je, že portál má pre figúrky aj power-upy rezervované špeciálne sloty. 

Každý z herných setov bude obsahovať vlastnú sadu úloh, unikátny príbeh aj hernú mechaniku. Svet Rodinky úžasných je navrhnutých pre akciu v duchu veľkých superhrdinov, Príšerky Univerzita vás zase zavedie na univerzitnú pôdu, kde súperia dve fakulty a vnesie do hry stealth počas sabotážnych misií v noci, vo svete Pirátov Karibiku zase dostanete do rúk vlastnú loď, ktorú môžete upravovať do odpadnutia a potom sa plaviť z ostrova na ostrov.

V čom Disney Infinity vyniká, je mód Toy Box, kde jednotlivé postavičky prestanú byť hrdinami z filmov, ale stanú sa hračkami, s ktorými môžete robiť čokoľvek. Napríklad aj posadiť Jacka Sparrowa na koňa a do rúk mu dať zbraň na toaletný papier. Režim voľnej hry vychádza z idey odskúšanej v Toy Story 3 od Avalanche Software a veľmi pripomína hranie sa s kockami LEGO. Zo stoviek stavebných prvkov, ktoré sa neobmedzujú iba na veľké objekty, ale v prípade Pirátov môžete meniť ošatenie posádky na lodi, sa dá vytvoriť vlastný hrad, pretekárska trať alebo rovno celá minihra. 

Počas prezentácie bola predvedená ukážka z racingu s pohľadom zhora a replika Donkey Konga s Pánom úžasným. V Avalanche Software vznikla aj obrovská gitara, level z Mario Kart aj rampa, z ktorej skáče Davy Jones v koči požičanom od Snehulienky. Vlastnoručne poskladané scény a úrovne bude možné uploadovať na server moderovaný priamo Disney. Každý level bude kontrolovať ak bude vhodný aj pre najmenších, sprístupní ho aj pre ostatných. 

Obrovskou výhodou Disney Infinity je online podpora štyroch hráčov súčasne systémom drop-in, drop-out, ktorá dodáva vyčíňaniu vo svetoch animovaných filmov úplne nový rozmer. Samozrejmosťou je splitscreen na delenej obrazovke pre dvoch. 

Disney apeloval počas odhalenia Infinity na fantáziu pri vymýšľaní vlastných príbehov a kreativitu. Chce, aby ste sa s hračkami hrali po svojom a nekládli pri vymýšľaní príbehov medze svojej fantázie. Zabúda sa však na jeden podstatný detail, štylizácia postavičiek je iná, ako ich poznáte z obrazovky či filmového plátna. Spoznáte ich okamžite, ale vyzerajú inak. Trochu zvláštne, trochu uletene, trochu ako z inej predlohy.


Infinity nie je pre Disney jednorazový projekt, budeme sa s ním stretať na všetkých dostupných platformách, od PC, cez konzol, až po aplikácie pre mobilné zariadenia, v ktorých budete môcť takisto manipulovať s postavičkami a potom ich preniesť naspäť do hry. V prospech Disney hovorí množstvo značiek, medzi ktorými je aj Marvel a po novom aj Star Wars. Okrem iného vlastní aj sieť obchodov po celom svete, nehovoriac o zábavných parkoch, kde sa môžu predávať špeciálne edície. Infinity má obrovské ambície stať sa najžiadanejšou detskou hrou. Než sa tak stane, bude na trhu súperiť so Skylanders a v našich končinách aj s vysokou cenou. 

Základný balík s tromi postavami vás vyjde na 74,99 dolárov, herný set s novým svetom za 34,99, trojica postavičiek sa bude predávať za 29,99, jedna figúrka za 12,99 a Power disky balené náhodne po dvoch za 4,99 dolára.

Disney Infinity debutuje počas júna vo verziách pre PC, PS3, Xbox360, Wii, Wii U a 3DS.


napísal spacejunker 16.1.2013
Páči sa mi!
DISNEY INFINITY

Zaradené pod: disney


PC
PS3
Xbox 360
Wii
WiiU
3DS

Vývoj: Disney / Comgad / Avalanche Software
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 22. august 2013
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18387)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk