Aká je nová preview verzia Windows 10?

Nová preview verzia Windows 10 je už vonku a môžem povedať, že smer nabral systém veľmi dobrý, ale je tam ešte veľa práce.

pridal saver 24.1.2015 o 21:29 pod software
Aká je nová preview verzia Windows 10?

SOFTWARE > NOVINKY >

Nová preview verzia Windows 10 je už vonku a môžem povedať, že smer nabral systém veľmi dobrý, ale je tam ešte veľa práce.

V zásade nová verzia je oproti predošlej preview verzii Windows 10 veľký krok vpred a úplne mení design systému a lepšie, aj keď nie dokonale spája doteraz oddelené Metro aplikácie a prakticky sa už v ničom nelíšia od štandardných aplikácii.. Rovnako notifikácie sú pekne spravené a zhrnú všetky uplynulé správy od aplikácii a systému,  pridávajú nastavenia displeja, nastavenia pripojení a aj odklik na Settings menu.  Settings menu je už prakticky v štýle control panelu, aj keď starý Control panel stále v systéme existuje keďže má viac nastavení.

Vylepšil sa aj samotný design systému, kde sa okraje všetkých okien úplne minimalizovali, okná majú už jemné tiene a zmenili sa tlačidlá na minimalizovanie zväčšenie a zatvorenie okna. Podobne ako ostatná grafika sú len jemné a tenké. Plus v metro aplikáciách pribudla aj ikonka na fullscreen a z Windows 8 tam ostalo tlačidlo nastavení. 

Systém ešte nemá nový IE12 spartan, ale zato rovno pridali Cortanu, ktorá však funguje len US. Neviem presne, či sa k nej dá pristúpiť aj od nás, ale nastavenia lokality tu nepomáhajú (funguje to pri nastaveni anglickej klávenice ako default, plus lokalita US). Keď nie je aktivovaná Cortana tak jej políčko slúži ako štandardné vyhľadávanie na lokálnom PC, Skydrive a internete, s tým, že v menu sa objaví výber zo svetových správ. Cortana search sa dá zmenšiť len na ikonku, a aj úplne zrušiť z taskbaru.

Čo sa týka nového Štart Menu, je teraz v už viac klasickom štýle s pridanou možnosťou prilepenia ako metro aplikácii, tak aj štandardných aplikácii na vysunutú plochu, túto plochu môžete pre tablety zväčšiť a fullscreen. Plus samotné štart menu má aj klasický výpis nainštalovaných programov rozdelených podľa abecedy. Snaží sa to pripomínať staršie Windows start menu, má to mierne odlišný štýl výpisu, ale vyzerá, že sa na to bude dať zvyknúť. Aj keď zatiaľ čo sa desktopové updaty relatívne vydarili, neviem či sa vydaril aj aktuálne štart menu na tabletoch, predchádzajúca štart obrazovka sa mi tam hodila viac. Ale prepínanie tabletového módu je veľmi dobrá vec a sami si zvolíte, či na tablete chcete spúšťať rovno aplikácie na fullscreen, alebo ako desktop aj s menšími oknami.

Ohľadom rýchlosti sa mi zdá, že bootuje ešte rýchlejšie ako osmička. Aj keď tam už ide len o sekundy.

Týmto updatom sa systém z vylepšeného windowsu 8.1 preklopil na alphu Windows 10. Vidieť to na množstve zmien a aj náraste chýb, ktoré budú teraz do vydania odlaďovať (napríklad teraz nejdú niektoré metro aplikácie, majú chyby a aplikácie s prihlasovaním do Xbox live sa neprihlásia). Uvidíme, čo budúci mesiac ukáže Windows 10 pre mobily, kde to vyzerá ešte na väčší posun vpred ako na desktopoch

Aká je nová preview verzia Windows 10?





Aká je nová preview verzia Windows 10?   Aká je nová preview verzia Windows 10?
Aká je nová preview verzia Windows 10?   Aká je nová preview verzia Windows 10?
Aká je nová preview verzia Windows 10?   Aká je nová preview verzia Windows 10?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk