Predaje softvéru a hardvéru Nintenda od roku 1983 po súčasnosť

Stovky miliónov predaných konzol a handheldov a nepredstaviteľné množstvo úspešných videohier.

pridal roberto 5.1.2015 o 19:09 pod hry
Predaje softvéru a hardvéru Nintenda od roku 1983 po súčasnosť

HRY > NOVINKY >

Užívateľ Neogafu dal dohromady niekoľko tlačových správ priamo od Nintenda, z jeho webových stránok alebo z novinových článkov odvolávajúcich sa na čísla priamo od Nintenda a zostavil rebríčky najpredávanejších konzol a ich videohier. Zahrnuté sú iba videohry Nintenda, z ktorých sa predalo aspoň milión kusov. Čísla samozrejme nie sú konečné u 3DS ani Wii U a u ich hier vrátane napríklad Mario Kart 8.

Predané konzoly (v mil. kusov)

  1. DS – 153.99
  2. GameBoy – 118.69
  3. Wii – 101.15
  4. GameBoy Advance – 81.51
  5. NES – 61.91
  6. SNES – 49.10
  7. 3DS – 44.14
  8. N64 – 32.93
  9. GameCube – 21.74
  10. Wii U – 6.68
  11. VirtualBoy – 1.26

Spolu 673 miliónov konzol a handheldov

 

(GB - Game Boy+Game Boy Color, GBA - Game Boy Advance, GC - GameCube, VB - Virtual Boy)

Predaje hier na konzoly:

Predaje softvéru a hardvéru Nintenda od roku 1983 po súčasnosť

Na legendárnej NES sa Nintendu podarilo predať vyše 183 miliónov hier. Iba nemenej legendárna platformovka Super Mario Bros. predala 40 miliónov kusov a o 28 miliónov sa postaral Duck Hunt, ktorý sa hral s modelom zbrane Zapper light gun. Ďalej v rebríčku nájdeme obidve pokračovania Super Mario Bros. a The Legend Of Zelda.

Predaje SNES najviac potiahla 5. hra Super Mario série, Super Mario World s 20. miliónmi a nad 10 miliónov sa dostala aj kolekcia Super Mario All-Stars, ktorá obsahovala remaky Super Mario Bros. 1-3. Veľmi úspešné boli aj Donkey Kong Country a jeho pokračovanie a originálny Super Mario Kart. Celkovo Nintendo predalo takmer 88 miliónov SNES hier.

Na konzolu Nintendo 64 sa predalo až 120 miliónov hier, ale inštalatérovi sa až tak nedarilo. Super Mario 64 nepredal ani 12 mil. kusov a Mario Kart 64 ani 10. mil. Medzi najúspešnejšie hry sa dostala aj GoldenEye 007, Zelda Ocarina Of Time a crossover Super Smash Bros.

GameCube sa zaradila k najmenej úspešným hardvérovým počinom Nintenda, čo sa odrazilo aj na predajoch videohier. Počítadlo sa tentokrát zastavilo na 61. mil, pričom najpredávanejšia hra Smash Bros. Melee má na konte 7.5 milióna. Nasledujú ju ďalší máriovia - pretekový Mario Kart: Double Dash a skákačka Sunshine. Úspešné boli aj Zelda: Wind Walker a akčná adventúra Luigi's Mansion.

Bezkonkurenčne najúspešnejšou konzolou Nintenda bolo Wii. Vyše 100 miliónov strojov sa predalo, aby si hráči zahrali neuveriteľných 367 miliónov hier iba z dielní Nintenda. Výrazne k tomu prispela kolekcia Wii Sports, keďže bola vo väčšine regiónov pribaľovaná ku konzole ako launch titul. Z ďalších hier sa mimoriadne darilo Mario Kart Wii a New Super Mario Bros. Wii, ale aj Wii Sports Resort a Wii Play.

Wii U je zatiaľ naopak najväčším prepadákom Nintenda a aj system seller New Super Mario Bros. U mal v čase zostavovania rebríčka na konte iba 4 mil. kusov. Nasledujú ho Nintendo Land, Super Mario 3D World a New Super Luigi Bros. U, ktoré už však stihol predstihnúť Mario Kart 8. Celkovo má Wii U na konte 16.5 mil. kusov predaného softvéru Nintenda.

Predaje softvéru a hardvéru Nintenda od roku 1983 po súčasnosť

Osobitnou kapitolou Nintenda sú handheldy:

Legendárny priekopník Game Boy dokázal predať 227 mil. hier Nintenda. Prvá hra na trénerov pokémonov - Pokémon Red/Blue/Green predala 31 mil. kusov a prvé miesto testne vyfúkla Tetrisu. Nasledujú Pokémon Gold a Silver, skákačka Super Mario Land a Pokémon Yellow s pikachu ako štartovacím pokémonom.

32bitový Game Boy Advance zostal v zajatí pokémonov, ale aj vďaka tomu predal 88 miliónov hier. Pokémon Ruby a Sapphire predali dokopy 16 miliónov, pričom ich nasledujú remaky prvej generácie FireRed a LeafGreen a Pokémon Emerald. Až za nich sa zaradili Mario Kart: Super Circuit a Super Mario Advance 2.

Nintendo DS je najúspešnejším handheldom Nintenda. Predalo mu 311 miliónov hier, pričom najpredávanejšou bol New Super Mario Bros. s 31 miliónmi. Hneď druhým najpopulárnejším bol simulátor domácich maznáčikov - Nintendogs, za ktorý sa zaradili Mario Kart DS, Brain Age a Pokémon Diamond/Pearl.

V súčasnosti predávané 3DS sa tiež nemá za čo hanbiť, Nintendo naň predalo už 77.5 milióna videohier. Pokémon X a Y sa ale ako jediné dostali nad hranicu 10 miliónov, tesne pod ňou zostávajú Mario Kart 7 a Super Mario 3D Land. Úspešné sú aj New Super Mario Bros. 2 a simulátor života so zvláštnymi zvieratkami - Animal Crassing: New Leaf.

Predaje softvéru a hardvéru Nintenda od roku 1983 po súčasnosť

Celkovo vyrobilo Nintendo do marca 2014 306 hier s predajom nad 1 milión kusov a na konte má 1.53 miliardy predaných videohier.

Nakoniec si dajme zhrnutie v grafoch:

Predaje softvéru a hardvéru Nintenda od roku 1983 po súčasnosť

Predaje softvéru a hardvéru Nintenda od roku 1983 po súčasnosť

Predaje softvéru a hardvéru Nintenda od roku 1983 po súčasnosť





Páči sa mi!

Zaradené pod: Nintendo, hardver






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk