Nintendo bolo cez vianočnú sezónu v zisku

Nintendo predstavilo svoje financie za posledný štvrťrok minulého roka aj keď predaje nie sú vysoké, firma bola v zisku.

pridal saver 29.1.2014 o 10:18 pod hry
Nintendo bolo cez vianočnú sezónu v zisku

HRY > NOVINKY >

Nintendo predstavilo svoje financie za posledný štvrťrok minulého roka aj keď predaje nie sú vysoké, firma bola v zisku.

Čisté tržby boli na 4.8 miliarde dolárov a teda o 8% nižšie ako minulý rok, čo im vytvorilo operačnú stratu 14 miliónov dolárov stratu, ale v čistom zisku dosiahli 99 miliónov dolárov. Je to síce o 30 percent nižšie ako minulý rok, ale nie sú to červené čísla. 

Vianoce síce ako tak zabrali, ale ostatné štvrťroky neboli pozitívne a vo firme neočakávajú plusy ani v aktuálnom štvrťroku. Finančný rok končiaci sa marcom tak odhadujú uzavrieť zo stratou $242 miliónov. Pôvodne odhadovali diametrálne iné čísla a teda $532 miliónový zisk, ale to bolo za podmienky, že počas roka predajú 9  miliónov WiiU konzol, najnovší odhad je na 2.8 milióna a teda trojnásobne menej, podobne o 30% znížili odhady predaja 3DS.  Pre zaujímavosť WiiU predal za celý rok menej kusov ako Xbox One alebo PS4 za mesiac a pol minulého roka.

Predaje WiiU sú teraz celkovo na 5.86 miliónoch s predajom hier na takmer 30 miliónoch,  3DS dosiahlo 42.74 miliónov s predajom hier 152 miliónov.  Wii presne pri konci svojho života presiahlo predaje 100 miliónov kusov ako prvá z oldgen konzol, DS presiahlo 150 miliónov.

Nintendo si k tomu kúpilo späť 7.8% svojich akcii za 125 milliard yenov, a k tomu si Iwata znížil plat o 50%, rovnako sa platy znížili ostatnému šéfstvu firmy o 20% a 30%. Väčšie zmeny vo firme by sme mohli čakať zajtra po zasadnutí predstavenstva firmy. Všetci analytici odhadujú, že veľmi veľký krok vpred by pre Nintendo bolo posunutie svojich sérii na mobily a tablety, Nintendo to však už dementovalo.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18390)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk