CES začína, čo môžeme čakať?

CES začína už v utorok a mohli by sme tam vidieť zaujímavé veci do hernej oblasti. Novinky ohlasuje Nvidia, chýbať nebude Valve a možno niečo z čisto hernej oblasti uvidíme aj od Sony.

pridal saver 5.1.2014 o 18:20 pod hardware
CES začína, čo môžeme čakať?

HARDWARE > NOVINKY >

Elektronická výstava CES v Las Vegas začína už v utorok a mohli by sme tam vidieť zaujímavé veci do hernej oblasti. Novinky ohlasuje Nvidia, chýbať nebude Valve a možno niečo z čisto hernej oblasti uvidíme aj od Sony.

Väčšinu CES zaberú:

- Tablety - všetkých tvarov a veľkostí, kde tento rok by sme mali vidieť nárast Windows tabletov od Intelu a AMD, ktorý si chcú tiež zobrať z trhu svoje.

- Flexibilné displeje - novinka, ktorý postupné firmy pridávajú do svojej ponuky a skúšajú prvé ohnuté mobily, ale je otázne, či práve túto revolúciu niekto potrebuje.

- Smart hodinky - mobily už pomaly nie je kam posúvať a tak všetky veľké spoločnosti obracajú svoj pohľad na ďalšiu vec, ktorú nikto nepotrebuje a to smart hodinky.

- 3D tlač - minulý rok jej bola plná CES, teraz bude o rok modernejšia, detailnejšia, farebnejšia, ale stále rovnako vzdialená od bežného použitia

- 4K TV, zaoblené a Smart TV - podobne ako pri mobiloch aj pri TV si výrobcovia myslia, že posun do vyššieho rozlíšenia a väčších rozmerov je cesta vpred, ale tentoraz už začnú ukazovať aj prepracovanejšie operačné systémy TV a modernejšie menu s aplikáciami. LG už naznačilo svoj nový systém.

- Steam Machine - PC výrobcovia budú popri svojich bežných PC ukazovať aj špeciálne mini PC určené do obývačky, kde komponenty budú síce rovnaké, ale všetko natlačené do malej krabice.  Zatiaľ vieme o dvoch, ktoré už svoje designy ukázali a v ponuke majú verziu s Windows a Steam OS. Ceny boli od 500 a do 1000, podľa konfigurácie. Bude však zaujímavé sledovať ako jednotlivé firmy vyriešia chladenie napríklad Titanu a podobných kariet v malej krabici.

IBuyPower už potvrdil predstavenie svojej Steam Machine za 499 dolárov, ktorá bude rýchlejšia ako obe nextgen konzoly  a s AMD R9 270 kartou zvládne Battlefield 4 v 1080p.

- YouTube a Netflix v 4K - obe služby na CES predvedú 4K streaming. YouTube ukáže 4K s nižším bitrate pri svojom novom VP9 kodeku.

- Android + Windows v jednom PC - firmy už minulý rok skúšali spájať Andoroid a Windows do jedného zariadenia, napríklad Samsung v Ativ Q. Nikto nevie prečo, ale bude to pokračovať. Už niekoľko firiem ohlásilo takúto kombináciu pre CES prezentáciu.

Zo samotných firiem:

- AMD - ukáže svoju novú sériu  Kaveri APU procesorov, s ktorými chcú ponúknu ako vyšší výkon procesora, tak aj grafiky.

- Nvidia - prinesie na CES herné inovácie, ktoré predstaví dnes v noci, môžeme odhadovať novú sériu mobilných čipov a prípadne nové herné zariadenia

- Microsoft - slávi malý návrat na CES, a príde so svojimi tabletmi, Lumia mobilmi, určite nebude chýbať Xbox One.  Minulý rok na CES ukázali Illumiroom, teraz nemáme náznaky na predstavenie niečoho nového.

- Sony -  už ohlásilo svoju ponuku a teda TV, 4K, telefóny, PS4, ale bude hlavne zaujímavé sledovať, či ohlásia svoj 3D VR systém v štýle Oculus Rift, ktorý vraj majú naplánovaný už na tento rok.

- Intel - nečakáme novú sériu procesorov, ale rovnako chce spojiť Android a Windows do jedného. Možno v tom vidia pre seba cestu vpred.

- LG - prinesie hlavne svoje TV a to od 105 palcového až po 77 palcový ohnutý TV a ohnuté mobily nebudú chýbať

- Samsung - od Samsungu by sme mali vidieť Galaxy Round a Galaxy S5, ktorý by mohol mať už 2K rozlíšenie, rovnako by mali priniesť nový 64 bitový čip, DDR4 pamäte,  plus ich tablety, TV a PC ponuku





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19598)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk