Priblížme si Xbox Smart Glass

Microsoft na svojej press konferencii ohlásil Xbox Smart Glass aplikáciu, novú možnosť ovládania Xboxu. Rodí sa konkurencia Wii U?

pridal saver 6.6.2012 o 13:16 pod software
Priblížme si Xbox Smart Glass

SOFTWARE > NOVINKY >

Microsoft na svojej press konferencii ohlásil Xbox Smart Glass aplikáciu, novú možnosť ovládania Xboxu.  Rodí sa konkurencia Wii U? Čiastočne áno.

Veľkou výhodou tabletového ovládania Xboxu bude možnosť stiahnuť si aplikáciu na primárne systémy a teda Windows Phone/Windows 8, iOS, Android a to, či už sú tablety alebo mobily. Všetci s aktuálnymi smartphonmi teda nový ovládač už majú, čo nesmierne rozšíri dostupnosť nového ovládania.

Užívatelia sa budú môcť vďaka aplikácii navigovať v menu, spúšťať aplikácie a hry, zadávať texty cez touchscreen klávesnicu, vyhľadávať doplnkové informácie k aktuálnym filmom (napríklad v Game of Thrones mapu sveta na ktorej sa aktuálna scéna odohráva), alebo hlavnú funkciu ktorú Microsoft prezentoval presúvať si napríklad film medzi TV, tabletom alebo mobilom podľa potreby a sledovať ho ďalej napríklad v autobuse (za podmienky dobrého internetového pripojenia). Určite nebudú chýbať ani chatovacie a ďalšie doplnkové sociálne služby. Microsoft tu potlačí autorov na prepojenia a doplnkové informácie, či už k filmom, alebo hrám.

Ale čo sa týka hier, tam to nebude ako WiiU, zatiaľ čo na WiiU je tabletové ovládanie prakticky prioritou, pri Xboxe bude skôr doplnkom, nie zásadnou časťou hry. Ukázali napríklad prichádzajúcu sekačku Ascend: New Gods, ktorý na mobile alebo tablete dostane mapu bludiska, alebo informácie o nepriateľovi. Zo športov predviedli Homerun Stars, jesenný baseballový titul umožní nahadzovať na tablete, zatiaľ čo druhý hráč cez Kinect odpaľuje, alebo naopak (minulý rok na E3 to predviedli na Kinect Adventures). Tretím príkladom je karaoke titul kde cez mobil môžete vyberať cez 8000 skladieb, podobná funkcia bude aj pri Dance Central 3. V tomto karaoke titule sa Nintendo zhodlo na aplikácii s Microsoftom, podobne aj pri NFL futbale, kde sa na tablete dajú určovať stratégie a následne ovládať aj samotná hra. Nakoniec cez Smart Glass bude podporovať aj Halo 4, kde bude zobrazovať detaily sveta, ulocky, ale budete môcť priamo vstúpiť aj do multiplayeru cez klik na tablete.

Zo zaujímavých titulov bola podpora tabletového ovládača potvrdená aj pre aktuálne prekvapenie E3 titul Watchdogs. Autori to na E3 prezentúju za zatvorenými dverami, zatiaľ však platformy nešpecifikujú keďže mieria na next-gen. Na druhej strane ak hra vyjde aj na aktuálne konzoly prakticky všetky môžu dostať tabletové ovládanie keďže WiiU má tablet, Xbox bude mať tablet a PS3 má Vitu, aj keď tam bude dosah najmenší, takže aj Sony by moholo pridať streaming podporu pre mobily.

Ďalšou novou funkciou ktorú dostane Xbox bude aj internetový prehliadač, ktorý doteraz Xbox nemal pre obmedzené ovládanie, ale teraz vďaka kinectovému ovládaniu hlasom a pohybmi sa už bude dať browsovať priamo z gauča, dopĺňať to bude aj Smart Glass aplikácia, ktorá umožní touchscreenovo navigovať prehliadač na obrazovke.  Celé to bude doprevádzať ešte Xbox Music služba, ktorá sa pretvorila zo Zune a hudba bude rovnako presúvateľná medzi tabletom, tv, mobilom.





Priblížme si Xbox Smart Glass  Priblížme si Xbox Smart Glass
Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft, Xbox360






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk