Páli si Sony mosty s Activisionom?

Activision vidí, že Sony ide proti ich záujmom.

pridal saver 11.2.2023 o 15:18 pod hry
Páli si Sony mosty s Activisionom?

HRY > NOVINKY >

Sony ide tvrdo proti Activisionu a Microsoftu a to až tak, že si doslova páli mosty. A ako s Microsoftom, tak s Activisionom nekomunikuje a budúca spolupráca je otázna, či už odkúpenie prejde alebo nie. Activision sa k tomu prístupu začína ozývať stále viac a hovorí, že už nebude ticho ako doteraz. 

Podľa Lulu Cheng z Activisionu môžeme čakať viac otvorenejší prístup ich firmy. Nakoniec Lulu už začala veci výraznejšie komentovať na Twitteri a napríklad nedávno sa pýtala komisie, či sledovala The Last of Us seriál. Ten sledovali milióny ľudí a úspech je dôkazom toho, že FTC nemusí blokovať obchod. Sony sa bude dobre dariť aj bez ochrany FTC.  

Lulu hovorí, že sú aj ďalšie veci, ktoré by mali ľudia počuť a mali by ich povedať nahlas. Síce sú určité obavy, či to nahnevá Sony, ale zároveň vidia, že sa Sony neohliada na nich:

„Sme pre nich partnerom,“ hovorí. „Báli sa, že nás naštve, keď sa pokúsili zabiť naozaj dobrý obchod, ktorý chceli naši zamestnanci a ktorý chceli hráči? Obávali sa, že nás naštve, keď predniesli všetky tieto tvrdenia, ktoré sa zdajú byť dosť neúprimné? A nebrali sme to osobne. ... Robia argumenty pre to, čo je pre ich podnikanie najlepšie.“

Ak si Sony hladí na svoje záujmy, oni si budú hľadieť na svoje. Potvrdila, že Activision robí zmeny aj vo vnútri firmy a snaží sa zbaviť problémov z minulosti. 

Popritom priniesol článok aj Fox, ktorý hovorí, že ak by obchod neprešiel, Kotick zostane vo firme naďalej. Ale hovoria, že jeho neprejdenie je nepravdepodobné. Článok zároveň hovorí, že CMA je jediný relevantný regulátor, ktorý je dôležitý. Bobby Kotick a zrejme Phil Spencer alebo Brad Smith pôjdu koncom februára do UK, aby sa s regulátorom porozprávali.

Priebežne sa rieši aj FTC súd, kde sa aktuálne Sony sťažuje na nutnosť dodania množstva dokumentov. Neustále dátum odkladali až nakoniec chcú zrušenie tejto povinnosti. Hovoria, že s tým majú veľké náklady a je to ako obťažovanie. Hovorí, že ich to bude stáť 2 milióny dolárov.

K tomu Microsoft FTC sudcovi povedal, že Sony nasadilo celé delegácie a najalo si veľké tímy externých právnikov a drahých ekonómov, aby presvedčili regulátorov tu a na celom svete, aby zablokovali akvizíciu Activision Blizzard. Čo budú oveľa väčšie náklady ako príprava dokumentácie.

Pre zaujímavosť, okrem Sony Microsoft predvolal na súd Google a Activision predvolal Nintendo.





Páči sa mi! (+15)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Monitor-strata signalu (7)
Zdravim, vcera som kupil novy monitor (MSI MAG 341...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20740)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk